Un creion, un caiet, o carte

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura-s
Eu deja am incercat sa obtin o sponsorizare pentru ei, dar...am fost intrebata daca e vorba de firma sau persoana fizica? are vreo importanta? Poate Manuelacrina ne ajuta cu raspunsul.
Va ,
Laura

Persoanele juridice beneficiaza de reducerea impozitului pe profit de plata (asa cum am detaliat mai sus) pentru:
- sponsorizari
- acte de mecenat
- burse private

1. Beneficiarii sponsorizarii pot fi:

Legea 32/1994 actualizata:
"Art. 4. - (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
a) orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara in Romania sau urmeaza sa desfasoare o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific - cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice;
b) institutiile si autoritatile publice ...
c) emisiuni ori programe ale organismelor de televiziune ...
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea."

"Instructiuni pentru aplicarea Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea:
De asemenea, poate beneficia de sponsorizare orice persoana fizica cu domiciliul in Romania sau care apartine spiritualitatii romanesti, care desfasoara o activitate constanta intr-unul din domeniile prevazute la art. 4 din lege, a carei activitate este recunoscuta de catre orice persoana juridica nonprofit, constituita legal in tara sau in strainatate, cu activitate sustinuta in domeniul pentru care recomanda persoana fizica beneficiara de sponsorizare.
Exemplu:
Fundatia "A", persoana juridica nonprofit, cu activitate sustinuta in domeniul protectiei si ocrotirii copiilor orfani, poate recomanda, in baza unei certificari scrise, spre a fi sponsorizata, o persoana fizica care desfasoara o activitate constanta pentru ocrotirea acestor copii."

2. Beneficiarii mecenatului pot fi:

Legea 32/1994 actualizata:
"Art.4- (2) Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoana fizica cu domiciliul in Romania, fara obligativitatea de a fi recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica, care necesita un sprijin in domeniile prevazute la art. 1 alin. (3). "

"Art. 1. - (3) Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera, fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata. "

3. Beneficiarii bursei private pot fi:

Legea 376/2004 actualizata:
"Art. 1. - (1) Bursa privata reprezinta sprijinul pentru studii acordat, in baza unui contract, de catre o persoana juridica de drept privat sau de catre o persoana fizica unui beneficiar care poate fi, dupa caz, elev, student, doctorand sau care urmeaza un program de pregatire postuniversitara intr-o institutie de invatamant superior acreditata, din tara sau din strainatate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

... daca nu v-am incurcat detot , mai adaug cateva "personale":

- eu cred ca cel mai "facil" va fi sa obtinem sponsorizari pentru "evenimente pentru copii", gradinite cu probleme, centre de primire a copiilor cu probleme speciale etc. ...

- foarte interesanta mi se pare legea asta cu bursele private ! ... putem promova cate un copil=elev fara mijloace materiale suficiente pentru continuarea scolii si poate convingem cate un "sponsor" sa-i ofere o suma lunara modica pentru intretinere/rechizite/hrana macar pentru 1 an ...

- depinde mult de noi cum interpretam legislatia in favoarea noastra si cum vom stii sa ne sustinem argumentele in fata potentialilor sponsori ... pe principiul "uite ce castigi tu / prin ce ne poti ajuta pe noi si cazurile noastre"
... "de ce sa dai o suma de bani la stat, cand poti sa dai aceeasi suma unor copii sarmani ?!! statul nu te ajuta cu nimic si nu face nimic concret pentru firma ta ..."

- in mod concret, dupa parerea mea, pentru a obtine o sponsorizare de materiale de constructii pentru o familie "caz umanitar", cel mai lipsit de riscuri fiscale pentru sponsor este incheierea contractului de sponsorizare cu o organizatie non-profit care are activitate constanta in domeniul umanitar, filantropic, social, comunitar etc.... gen "desprecopii.com" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Manuelacrina, merci pentru raspuns, nu m-ai incurcat deloc, sunt zapacita de-a dreptul....e mult de lucru, dar vom incerca. Firmele la care am incercat eu erau mai tentati sa dea bani"asa" decat sa faca atatea acte si asta la recomandarea contabililor, ca sa nu se trezeasca cu Finantele pe cap;
Vom gasi o modalitate sa-i ajutam.
Va pup,
Laura

P.S. Veronicach a achitat 3 facturi restante la curent a acestei familii, asadar au curent...si acum sunt la zi cu plata.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=276273982430212&set=a.274154992642111.65663.141198859271059&type=1&theater da LIKE la poza sa castigam si concursul de poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Daca toate fetele ar fi de acord as propune,ca acei 1124 ron existenti sa mearga la Ionela pentru cheltuieli....restu` o sa incercam sa mai adunam...daca amn da 20 oameni 50 ron ...s-ar aduna banii pana pe 23....

Nu va suparati..am zis doar....

Ma gandeam ca suma ramasa e mica pentru rechizitele atator copii...pana la pasti se vor putea aduna altii...vom mai cumpara..eu voi cumpara din banii mei ceva rechizite si ghiozdanele....in doua trei luni...se aduna....
Repet,e doar o propunere,nu va suparati pe mine....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

si eu sunt deacord sa ii dam banutii

anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
http://community.webshots.com/user/ancadragoman" target="_blank">poze si filmulete
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111070" target="_blank">povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">http://www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">http://www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

http://bazar.desprecopii.com/search.asp?searchtxt=ancadragoman&searchtype=2&show=current&startcount=1&endcount=20&page=1" target="_blank">AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!

http://full-wardrobe.blogspot.com/" target="_blank">DE TOATE PENTRU TOTI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Revin cu informatii noi; in parte informatiile celor de la DASPC sunt bune adica ei mi-au dat numarul de copii care mai locuiesc cu parintii.
Fam. Macicasan are intr-adevar 5 copii:
o fata de 21 ani si un baiat de 26 ani, dar care stau in Cluj in chirie.
Baiatul de 4 ani care a fost preluat de Directie dupa ce a decedat mama lui,
si doi copii care m-ai stau cu tatal: o fata de 14 si un baiat de 15 ani.
Familia Costea - care-i ajuta si sunt si rude: are 3 copii: baiat de 2 ani, baiat de 4 ani si baiat de 8 ani.
Am primit aceste informatii de la Primaria din comuna lor; au doua camere: una la subsol in care sta tatal cu cei 2 copii (care sunt la scoala in Cluj si vin in weekend acasa) si inca o camera in care sta mama, tatal si cei 3 copii.
Si eu sunt de acord sa dam banii Ionelei sau unde considerati ca e mai urgent. La Cluj as vrea sa asteptam pana vizitez iar familia sa vedem exact ce se poate face acolo.
Va ,
Laura

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=276273982430212&set=a.274154992642111.65663.141198859271059&type=1&theater da LIKE la poza sa castigam si concursul de poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

fetelor si eu am vb cu Papanash sambata despre cazul fetitelor cu probleme

consider ca putem indrepta banutii catre cazul lor

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

in loc de...Sarbatori Binecuvantate!

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

am luat si eu legatura cu familiile din Dambovita
acelea cu multi copilashi

I-am rugat sa-mi spuna nevoile copiilor dpdv al scolii.
Au parut extrem de mirati, ma intrebau pt ce am nevoie...ca mai e mult pana la Pasti

Maine voi lua legatura din nou sa vad ce-mi spun.

Intr-una din familii, este o fetitza cu probleme grave de sanatate.

O cheama Cristina si e diagnosticata cu (daca am inteles corect): nixedem congenital, necrocalcinoza, retard, tiroida atrofica.. si nu am mai tinut sirul ca mi s-a pus un nod in gat si nu mai puteam sa intreb nimic. Mama fetitei mi-a explicat ca are o lista de medicamente pe care le ia copilul si ca unul dintre medicamente care ii e vital nu se mai gaseste (desi zicea ca nu ar fi ft scump dar ca-l mai are doar pt o luna si nu stie ce cale sa apuce dupa aia)
EUTIROX...pt glanda (asa se scrie?, eu asa am inteles prin tel)

Oare gasim pe undeva, daca e nevoie de datele medicale o sa mi le trimita. Cine are idee cum sa ii cautam copilului asta medicamentul.
Sunt cam blocata momentan, mai departe nu pot gandi la ora asta.
Am reusit sa o intreb in final de recuperare neurologica... parea ca intrebarea a luat-o prin surprindere (sper ca nu am facut o gafa).. a zis ca are 8 ani si merge la gradinita

maine o sa revin cu detalii

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

in loc de...Sarbatori Binecuvantate!

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariastoica spune:

Alinuk, eu am substituie tiroidiana cu euthirox si intradevar sub forma asta nu se mai importa, dar se poate schimba tratamentul. Sa ia legatura cu endocrinologul curant sau medicul de familie, exista 2 medicamente cu care se poate inlocui, dar dozarea este foarte importanta asa ca doar ei il pot inlocui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

Vroiam doar sa va spun ca sunt prin preajma, citesc pe aici si daca aveti nevoie de ajutorul meu, sunt disponibila.
Un an nou minunat va doresc!

Mergi la inceput