Cucu-bau:HAI CristinaGoji!!!HAI Altesa!!!(49)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Mihaela: eu schimb maine semnatura - implinim 34 de saptamani.
Ileana: mersi - intreb si medicul maine. La mine chiar nu se poate natural cu nascutul. Si tu ai presimtiri de bulgarasi, ca si Altesa?
Altesa: lasa presimtirile mai bine nasti tu. Te felicit pentru intrebari, inseamna ca stii la ce anume sa fii atenta . Incet incet te vei obisnui cu bebele, cu nevoile lui - o sa cauti in carti, o sa ne intrebam una pe alta si va fi bine. Cand eram noi mici se facea vit. D injectabil la bebici, nu stiu cu ce frecventa, dar acum se da vigantol care e mai ok ca si administrare, doar sa nu uiti.
Anne: felicitari pentru Sebilica grasunica si stai linistita ca va fi bine, o sa vezi.
Georgia: poate fi spatele lui bebe care se impinge in burta ta si asa pare ca e tare burtica. La contractii, toata burta se intareste si simti ca te strange.
Alina: mersi ca mi-ai amintit de glicerina . Eu pt colici foloseam Sab Simplex la Cari. Infacol cum e?
Cristina: de iti trebuie ceva pui mana pe telefon si ma suni. De cate ori sa iti repet ca poti apela oricand ai nevoie?
Iaura: sunt bine. Astept info de maine de la medic.

In seara asta stateam in pat si am zis ca imi e pofta de popcorn si dupa vreo 20 de minute apare mandra mea de jos cu un zambet mare si cu un castron de popcorn facut de ea - nu in microunde, ci pe plita. Sper ca o sa incep si eu sa constientizez ca e mare deja ca pana acum tot bebelusa o vedeam .

Sa dormiti la noapte da?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si 33+ Toma
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

da julia necunoscutele sunt multiple sau cum zice finul meu situatia e gravida si prezinta umflaturi

si eu as lasa-o prima pe anessi ,v-am spus eu ca la odiseea asta se nasc numai grasani

Dar,tu jessamine ce vorbesti ca ai si tu un grasan al meu avea 3300 la 39 deci te lasam pe tine dupa anessi? si cam cat faci tu de la pitesti la buc ,ca si eu fac o 1 si 30 de min.pana la buc.

39+ cu baby Rafael-Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Al meu a ramas fara buric.

Altesa scrie intrebarile pe o foaie si intreaba neonatologul dupa ce nasti. Eu am niste hartii interesante primite din spital, le voi scana sa le vedeti.

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Anne Sper sa nasti we asta!!

Altesa Toate lucrurile de care ai pomenit tu ti le va putea spune dr pediatru, asistenta sau chiar in spital personalul medical. E bine sa iti notezi toate nelamuririle si sa intrebi cand vrei sa stii ceva. Si mi se pare ca vei fi o mamica fffff responsabila si grijulie.
Intru in joc si iti raspund la cateva intrebari, poate le ajuta si pe alte mamici:
In cazul nostru, eu ii puneam Sarei in fiecare seara, dupa baitza, ser in nasuc si ii scoteam mucisorii, ii curatam urechile (uneori cu betisor, dar mai des cu un prosopel fin), ii stergeam ochii cu un ser. Pe cap o spalam in fiecare zi, adik o spalam peste tot. Apa puneam direct de la chiuveta. Temperatura apei o masuram cu cotul, adik treb sa simti ca sunt aprox de aceeasi temperatura, nu treb sa fie fierbinte!!! Pudra de talc nu am folosit niciodata si nu voi folosi nici acum. sara nici nu a avut iritatii de nici un fel, dar daca ar fi avut as fi dat-o cu bephanten. Cu buricul nu stiu cum se face, ca noi am avut norocul sa ii cada a 3-a zi, in spital. Cu putza lui bebe astept si eu sa vad cum se face.
Cu alaptatul e poveste luuunga..Dupa 1-2 zile iti vei da seama singura cand si daca s-a saturat bebe. Sara mea era foarte mancacioasa dar ii placea sa si adoarma la tzitzi, asa ca uneori, dupa cateva minute de supt trebuia sa o ciupesc sa se trezeasca si sa suga in continuare. In general copilul, cand e satul lasa singur tzitzi din gura. Iar caca face cam dupa fiecare masa (deci de 7-8 ori pe zi la inceput). Daca il alaptezi exclusiv arata asa, ca bobitele de mustar.. Probabil o sa spuneti ca sunt tacanita, dar mie mi-e dor si de mirosul de caca de bebe, eu il asociam cu merele coapte.. Va dati seama cat imi plac bebelusii??

Alina 38+cu Filip-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALTESA

lumimar multumesc esti o scumpa.

dr.anca nu te rade ca habar nu am,sa va mai intreb?

unde curatam bebelu cu ser fiziologic si de ce? de cate ori pe zi?
de cate ori ii punem purdra baneocin in buric si de ce? ii mai punem si betadina? cum naiba imi dau seama cand are muci si de cate ori pe zi tre sa-i scot? pudra de talc folosim daca da pentru ce? decalotare la baietei facem? in urechi cum ii curatam? pe cap ii spalam de cand ii aducem acasa? cate grade tre sa aiva apa cu care ii spalam? voi fierbeti apa sau ii spalti cu apa direct de la chiuveta? cum imi dau sama ca s-a saturat de lapte se opreste el singur sau il opresc eu dupa 20 de minute? cam ce culoare tre sa aiva caca si de cate ori pe zi e normal sa faca?

mai vreti, ca mai am

39+ cu baby Rafael-Ioan

Hai ca-ti raspund eu,ca am vazut ca ai o gramada de intrebari,si eu citeam pe aici sa vad daca a nascut Cristina.

Cu ser fiziologic il dai pe la ochisori,pui pe un pansament steril putin ser fiziologic(nu stiu de care ai,se gaseste in sticlute mici de plastic,de 5 ml,eu am vazut la Carffur si la Cora).Deci pui putin si stergi dinspre exterior spre interior.Nu e musai sa faci operatiunea asta in fiecare zi,eu o faceam numai daca vedeam ca are urdori.

Cine ti-a zis de pudra cu Baneocin in buric???Eu n-am auzit asa ceva.Doar pui pe pansamentul steril putin spirt sau rivanol si il legi.Mie mi-au folosit pansamentele sterile gata taiate in patrate,sunt si mai mari,alea nu sunt bune,Luam 2,3 bucati,le faceam triunghi,apoi le rulam si le legam in jurul buricului.Doctorul mi-a zis la fetita o data pe zi,la baietel,la fiecare schimbat,pt ca jetul de la pisu ajunge si la buric.

Inca o chestie de care nu ai intrebat,dar e folositoare,cand il schimbi pe baietel,ii pui putulica in jos,ca sa nu ajunga jetul in stanga sau dreapta ca va iesi prin scutec si toata ziua schimbi la haine.

Muci nu are la asa varsta mica,pot fi secretii ramase inauntru,dar alea nu se scot.Si baietelul meu a avut,de credeam ca e racit la 2 saptamani,chiar un pediatru mi-a dat sa-i dau Panadol si Maxitrol...

Pudra de talc nu-ti trebuie,il dai cu pasta petrini,sau ce crema de fundulet vrei tu.

Decalotare la baietie...hm...aici o sa auzi o gramada de pareri,ba sa-i faci,ba sa nu-i faci.Medicul de familie mi-a zis sa nu ma ating de el pana la 2 ani...pediatra mi-a zis sa lucrez la fiecare schimbat de sutec...eu ii fac cam o data pe zi...daca imi amintesc.

In urechi nu prea ai cum sa-i cureti,doar la baita ii dai cu apa.Nu face otita,eu eram stresata ca dac aii intra apa in urechi face otita.Nici vorba.Sau iau un sevetel umed,si ii curat usor urechiuta si pavilionul.Nu bagi betisoare ca mai rau impingi ceara.Can creste putin mai mare,folosesti betisoare dinalea pt copii.

Pe caput poti sa-l speli cand ajungi acasa,il tine sotul in brate si tu il freci pe caput cu o carpulita,deasupra unui lighean sau deasupra chiuvetei.Freci incetisor,pana se curata bine de tot sangele inchegat sau secretii.Inca ceva.S-ar putea sa faca cruste de lapte,nu neaparat acuma,si la cateva luni.Este ca o matreata pe capusor.Este la Mustela o crema speciala pt crustele de lapte.Poate este si de la alta firma,eu de la Mustela am luat si a trecut in 3 zile.

Temperatura apei trebuie sa fie de 37 de grade.Acuma vezi si tu cat e de suportabila.Dupa ce il speli pe caput,ii pui o caciulita,dar eu nu o las mai mult de 10 minute pe caput.Si niciodata nu ii dau caciulita in casa.ca nu-i cazul...

In primele 3,4 saptamani,am facut ceai de musetel,cam 2 litri si il amestecam cu apa de la robinet.Dar nu cred ca are nimic daca ii faci cu apa de la robinet.Baita i-am facut totala atunci cand i-a cazut buricul,iar pana atunci l-am sters cu ceai de musetel pe tot corpul,in special pe la incheieturi.

Cu alaptatul nu stiu ce sa-ti spun,ca eu n-am avut noroc de lapte,ai mei stateau si 2 ore la san,sugeau,apoi urlau de foame si beau lapte praf...

Caca si asta depinde de la copil la copil,la fetita,facea caca dupa fiecare alaptat,si baietelul facea o data la 2 zile.Culoarea ar trebui sa fie galbuie,cu ceva punctisoare albe,ca branzica de vaca.Dar nu obligatoriu.

Scuze daca m-am bagat,eu asa am facut,probabil fiecare primeste tot felul de sfaturi,pana la urma faceti cum simtiti si cum credeti ca e mai bine pentru copilasii vostrii.

Si daca mai ai intrebari,cand am timp iti raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Anda E f bun infacolul. Cand am nascut-o pe Sara nu se gasea in RO si aveam niste prieteni care imi aduceau mereu din UK. Ma stiau toti: eram "mamica cu infacolul". Acum se gaseste si in Ro, am inteles ca nu e aceeasi calitate, k e fabricat in alta parte decat cel din Uk, dar am zis ca il incerc pe asta. Si speeeeeer sa nu fie la fel ca la Sara, cu colicii aia urati..

Mergem la nani, si Doru si Sara casca de zor. Doar eu nu am nici un simptom..cred ca va fi o noapte alba...

Va doresc o noapte usoara, somn lin si nasteri usoare daca pofteste cineva

Alina 38+cu Filip-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ramonella, miscarea de stergere la ochisori e dinspre exterior spre interior, pentru ca ar avea unde sa iasa secretiile respective astfel. Invers, cum zici tu, doar se imping inspre coada ochiului si raman acolo, nu ies. Miscarea asta e universal valabila, chiar si pentru demachiat, nu doar la bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymumy spune:

Matza, unde esti? Nu mai are nimeni insomnii? Eu m-am bagat cu Ayli in pat de la 8:30, sperind ca voi adormi devreme, dar iata ca s-a facut 11 si nimic, sper totusi sa nu ma apuce iar 2.
Pudra de talc este chiar contraindicata de ceva vreme, pentru ca poate fi usor aspirabila in plamanii bebelusului.

Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si 35+ cu alta minune de
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Mersic Alina. O pun pe sora-mea sa imi trimita cu prima ocazie.
Ramonela: pe mine nici nu ma bagi in seama Acum multi ani , cand era Carina mica am stat in chirie la parintii tai si am fost vecine de scara pe Tarnita .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si 33+ Toma
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymumy spune:

Eu nu am luat nimic inca de colici, si nici nu am de gand, pina nu vad daca are. Ayli nu a avut deloc, sper sa am noroc si de data asta, ca aud niste povesti horror cu colicii astia. Totusi , eu ma tot gindesc la o chestie: cind eram cu Ayli in spital, intr-o noaptea mi-a tot plins fara un motiv anume, si o asistenta a venit si m-a certat ca de ce nu ii dau nimic de colici, ca are copilul colici, etc. L-am trimis pe al meu in noaptea aceea la farmacie si i-a luat ceva, nici nu mai stiu ce se gasea la vremea aia .Consider ca am avut noroc cu neonatoloaga care a venit de dimineata si mi-a zis sa nu ii dau foarte des, ca in curind o sa se obisnuiasca cu el si nu o sa mai aiba nici un efect. De atunci, nu i-am mai dat nici o picatura , si a fost foarte bine, si nici ca a avit colici vreodata.
Am senzatia ca uneori lumea da prea repede acest sirop de colici, nu inseamna ca dca plinge copilul mai mult decit de obicei, automat trebuie sa aiba colici.De fapt, nu plinsul e semn de colici, ci in momentul cind il vezi ca isi strange foarte des piciorusele la burtica de durere.

Ghiulten, mami de printesa Ayla (15.01.2004) si 35+ cu alta minune de
Hai sa-l ajutam pe Bibi sa se faca mare http://viatacudba.blogspot.com/

Mergi la inceput