Strugurasi de Sept-Oct 2011 *21*
Raspunsuri - Pagina 12
seidana spune:
JADE... da , pe bune cel mai greu e sa faci fata valului de sfaturi si explicatii pe care le dau mamele/bunicile/vecinele noastre..
Nici eu nu sunt pregatita, si implicit nici ea..
V-am zis ca soacra mi-a zis de sarbatori sa ii dau un pic de prajitura ca ii e pofta la fata?, cand am auzit am si ridicat totnul in negatie..
Mama la fel, fata e mare nu se satura, degeaba i-am zis ca laptele ii e de ajuns pt 9luni-1 an ca mi-a zis ca-s nebuna, mai ales ca am ales sa cred internetul, cumnata imi zice cum la 3 luni, ii dadea la nepotica, la botez in sticluta suc de mere si gris cu lapte.. si ca uite ce mananca merele
Logica lor e logica: da voi daca ati mancat asa sunteti handicapati? sau bolnavi? ce sa zic? nu pot sa ma lupt, ignor.. acasa in liniste e tareee bine ca nu ma bate nimeni la cap, insa nici ajutor nu am..
Ieri ma intreba tata: de ce nu ii dai mancare , itit e lene sa te apuci sa ii faci?
Soacra si bunica sotului sunt mult mai aberante, noroc insa ca nu am contact cu ele f des, insa si cand am fac cu nervii.. pe langa prajitura bunica sotului a incercat de anul nou sa ii dea pireu de cartofi.. am smuls-o pe Ela din bratele ei, i-am zis ca eu nu ii dau asa ceva.. dar evident ca a sarit pe mine cu generatie de razvratiti si care nu stim nimic..
Va dati seama ca lupt in toate partile, si obosesc, si sunt confuza.. degeaba incerc sa i explic mamei cu frumosul cititndu-i despre una alta.. ca ea ma ia cu lasa Elena ca ramanem noi 2 si iti da bunica... Si sincer pe mama nu vreau sa o jignesc sau supar cu explicatii genul e copilul meu fac ce e mai bine, am zis de multe ori asta pana acum si sufera mult .. oricum ei asa stiu .. iar eu pui de gasca vin sa dau sfaturi din carti (altele decat de pe vremea lor)
seidana spune:
Bunny.. azi noapte in pat meditam: "pana mea, ce e cu avocado asta, care vine din tari straine, copt in cutii de carton si pungi de plastic, si injectat in n-spe locuri.. o fi mai bun ca un mar de taran?" .. si gata concluzia mea..Evident asta pt ca am morcovi bio, mere din gradina.. ca daca ar fi sa aleg intre mar si avocado ambele din supermarket.. altfel se pune pb..
Citeam undeva ca la o fam de romani le vin niste musafiri straini care au constatat ca avocado nu e nici pe departe cu ce stiu ei din tara lor, crescatoare de asa ceva.. Ca si bananele de altfel, pe langa banana pe care am mancat -o din copac, ale noastre zici ca sunt niste spalaturi cu o aroma mica de banana..
LALI.. imi mentin afirmatia.. ca ei sunt inca nepregatiti.. si mai mult ca voi diversifica dupa 6 luni..
Didiana.. ma bucur ca sunteti bine, ca sunteti mari , dr ce a zis de cresterea lui redusa? mai zi-ne ce mai face? doarme bine? se intoarce? rae? apuca jucariile? cum se iubesc fratiorii?
Scuze ca raspund asa la mesaje insa nu reusesc sa retin prea mult.. citesc un meaj de 3 ori pana sa scriu ceva
Dbunny spune:
mai care dati cafeaua, ca daca lali n-are butelie, nicicare n-avti de pus un ibric la foc¿
lali ma bucur ca aduceti atatea alimente bio de la tara.noi(adultii) ne balonam de la verdeturi crude. crud mancam doar salata verde, cu rosii si alea alea, si Noa simte cand eu mananc salata verde, o cam evit.
seidana yoy ce frustranta e situatia!! sa-ti toace nervii zi de zi cu aceasi poveste. pe mine ma toaca cu musetelul si apa. de craciun i-am facut pe plac soacramii: i-am bagat suzeta fetei in apa si i-am dat s-o suga, la care Noa imediat a zvarlit-o afara. na¿, zic, ce sa-i fac¿ sa-i dau apa cu forta¿, cu bunica sotului am rezolvat-o altfel, i-am spus: bine bine, o sa-i dau ceai de musetel. zic ca ei, dar fac ca mine. Dar si cand vin de la pediatru le sterg nasul cu: a zis sa-i dau doat tzitzi ca fata arata f bine si e f sanatoasa asa, argumentu pediatrului nu se mai discuta, ca atunci chiar as avea de furca cu ele...
jade tot mai aveti de furca cu colicii¿ de cojitele din cap ati scapat¿ zilel trecute am dat-o pe Noa cu Bodymilk mustela, sa miroasa frumos si aseara i-am vazut iar niste cojite pe frunte, exact unde-am cremuit-o. ti-am spus de crema de la Ducray¿ e f buna
may felicitari cacacioasei.
didiana bun venit
am uitat sa spun ca de revelion cand am dat fetei lp, am crezut ca v-a dormi mai multe ore, si n-a fost asa. s-a trezit exact la aceleasi ore. asa ca cine se gandeste ca-si va aranja noptile cu lapte praf se inseala
LenaC spune:
Neata
Multumim Sei, May, Mikka, Dbunny.
Sei, am inteles
Asa e, acum fiecare subiect legat de bebe... si nu numai are 2 tabere de sustinere... unii care spun ca e bine unii ca e rau, absolut la fiecare chestie
sticla vs plastic
vaccin
tratamente
diversificare nu mai zik
etc
deci asa cum am mai spus fiecare citim, ascultam dar facem asa cum credem ca e bine. Eu nu cred ca daca o mamica vine aici si intreaba ce sa faca si face altfel decat am spus noi atunci trebuie sa ne suparam. Este important ca mamica sa fie informata atunci ia o decizie!!!
May, da trebuie sa dai de mancare la ambii :) La mine nu a fost cazul pentru ca fotograful a fost doar la botez, noi nu am facut petrecere, doar o masa simpla.
Didi, bine ai revenit
Din curiozitate pura... ii dai orez brun?
De Manduca si eu iti dau dreptate Ionela ca de la 6 luni e mai ok, eu o tin foarte putin acum.
http://myeva.wordpress.com/2009/11/09/intalnirea-cu-toddlerul-5-reguli-de-politete-sau-ce-sa-nu-spui/
Dbunny, imi place schema ta. si eu o sa dau doar chestii autohtone.
bujo spune:
May sa stii ca sunt o fericita cu somnul dar te inteleg perfect. Asa de des se trezea si Filip si doarmea agitat. El si acum se zvarcoleste in somn si vorbeste si tipa. E o adevarata aventura sa dormi langa el, nu stiu cum rezista bunica-sa. Eu mai dorm la pranz cateodata cu el si imi arde la genunchi in gura si picioare in burta de numa. Si vorbeste fraze legate in somn, ca ma intreb daca doarme sau face misto de mine. Cand incepuse sa vorbeasca stalcea niste cuvinte de nu intelegeam ce zice si m-am socat cand l-am auzit vorbind clar in somn.
Lali da' ii dai suc de radacinoase sau radacinoase pasate? Ca eu din cate stiu astea nu se fac piure ca sunt prea lemnoase.
Sei te inteleg asa de bine cu sfaturile astea de la atotstiutori. Cand eram cu Filip mic ma batea maica-mea la cap sa-i dau sucuri etc. Mai grav e ca si pediatra mi-a zis asa. Eu i-am zis ca am citit ca diversificarea se face la 6 luni si a sarit la mine ca ne-am trezit noi sa facem medicina pe net. Ca sucurile nu sunt diversificare ci aport de vitamine Si am facut greseala sa-i dau niste suc de morcovi la 3,5 luni si a avut copilu meu niste crampe de nu stiam cum sa-l calmez. S-a lamurit si maica-mea ca nu sunt chiar balarii ce-am citit si n-a mai zis sa-i dau. Si pana la 6 luni nici ca i-am mai dat ceva. Dar sa nu uitam ca exista matusi, soacre, sora lu' matusa lu' cumatra de la Cucuietii din Deal care s-a scolit crescand copii si care din bunatatea sufletului iti impartaseste si tie cu forta niste sfaturi. Ca doar tu, asa scolita cum esti esti saraca cu duhul in a creste copii si n-ai de unde te documenta. Si-ti spune sa dai copilului o bucata de cascaval cand te duci la ziua lu Cutarescu, ca bietu copil baleste de pofta si tu, nemernica, te faci ca nu vezi. Sau te atentioneaza ca faci pe sclifosita si nu dai copilului hrana hranitoare ca sa faci tu pe desteapta si sa te dai superioara. Oooo cat de bine stiu. Bine ca n-ai patit ca mine cu soacra, care la Paste, cand avea Filip 9 luni ii infigea pasca in gurita desi ii spusesem ca nu-i dau ca n-a mancat ou si branza de la tarani si nimic cu zahar pana atunci. Da ce stiu eu. Sau pe la 2 ani cand s-a infipt cu paharul de vin la gura lui, ca tre sa guste baietu. Daca nu intra sotul sa-i ia paharul din mana nu stiu cum reactionam, ca deja imi racisem gura degeaba.
Maica-mea s-a mai dat pe brazda ca stam impreuna si vede ce si cum, dar mai are si ea idei crete. Si merge pe santaj emotional. Acum imi zicea sa-i dau Caterinei niste ceai de menta ca are diaree (are niste scaune apoase dar nu in numar foarte mare) si i-am zis ca nu-i dau niciun ceai. Si mi-a zis asa cu simt de raspundere: "Si o lasi asa sa se chinuie?"
Deci cred ca pt proaspetele mamici e mai bine sa traiasca in munti cu sotul si copiii, sa nu mai vina tartorii sa-si bage nasul. Dar din pacate crek ne-ar gasi si acolo.
Lali_mete spune:
Am stat si am rumegat,am incercat sa pun cap la cap unele chestii scrise intr-un fel si intelese in mai multe... Eu am zis ca ma supar nu pentru ca nu sunt ascultata,nu stiu cum sa ma exprim... ci ma intristez cand eu am facut o greseala ,i-am gasit rezolvarea,cineva are aceeasi problema, ii spun ce as face eu daca as fi din nou in aceeasi situatie si sunt ignorata,nici macar un " nu pot face ca tine,nu e conform ideii pe care o am in minte",ceva sa vad ca s-a citit si revolvarea data de mine,nu neaparat sa o si urmeze.
Sunt ciufuta azi. Paul s-a constipat,il doare fundul. In plus, eu in ultimul timp nu am acordat destula atentie putzulicii. Inainte spalam foarte bine,fara sa decalotez,si nu au fost probleme. In ultimul timp, i-am facut baie doar pe corp, acolo neinsistand,si s-a lipit pielicica de capusor,a adunat smegma si am fost nevoita sa il chinui putin,sa il curat.Tot nu l-am decalotat dar imi fac reprosuri ca nu l-am spalat cum trebuia si acum sufera. Face "au-au " cand ii vine sa faca pipi,pentru ca ar fi trebuit sa il las fara pampers imediat dupa.Asa el asociaza pipi cu durerea acum,si cu pampersul,pe care il refuza. Ieri mi-a facut pipi de ori,muult. Prima data a facut in pampers cu plans mult, apoi nuj i l-am mai pus,si cand nu s-a mai putut abtine i-a dat drumul. A fost in bucatarie ,pe gresie. Era asa bucuros ca nu il ustura,si eu plangeam langa el. Facea " nu buba,nu buba, nu daae"( nu-i buba,nu-i buba, nu doare) si radea printre lacrimi,si facea pipilica in continuare. Mama rea ce sunt!
Bujo bag la mixerul vertical sau la blender mai intai doar morcov crud,taiat bucatele,si pun si o lingurita-doua de apa plata..La mixerul vertical iese pasta mai legata,la blender iese bucatele mici-mici. Apoi adaug si pastarnac,spanac ... sa vad,sa ajung pana atunci,sa vad ce o sa ii placa. Noi le consumam foarte mult crude si nu avem probleme. Nu mi se par lemnoase. La soacra au avut apa din belsug,si poate de asta,nu stiu.
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
mikka11 spune:
fetelor,pe mine m-ati confuzat de tot cu manduca asta...am dat o caruta de bani pe ea din disperare pentru ca sunt anumite chestiuni pe care trebuie sa le rezolv in oras si nu am cum sa ajung cu carutul. am citit si rascitit ca sa iau ceva ce sa nu ii faca rau.
la sfarsitul lunii plecam la munte, chiar eram fericita ca am manduca si o sa pot sa o scot si pe ea din casa la aer mai mult, carutul nu am loc sa il iau, avem prea multe bagaje. totusi nu pricep de ce wrapul e bun de la nastere si manduca nu?
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
mikka11 spune:
lalisi pe tine si pe Paul, ce dulcel e, imi pare rau ca il doare mititelul. si tu est o mamica minunata
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
Lali_mete spune:
Mikka calm mami, principiul pe care functioneaza Manduca e bun,la fel si wrapul,si daca sunt folosite foarte bine nu au ce rau sa faca. Si eu ma intrebam asta,dar am ajuns la concluzia ca diferenta este in punctul de psrijin si in felul in care se pliaza pe spatele copilului fiecare dintre ele. Wrapul si slingul le poti tensiona astfel incat fiecare punct de pe spatele copilului sa fie bine sprijinit,ori in manduca sau al marsupiu poate sta "cocosat" pana i se formeaza bine oscioarele.
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
JadeJador spune:
seidana din fericire eu n am in familie persoane de astea care sa incerce sa i bage copilului pe gat diferite alimente fara aprobarea sau stirea mea
oricum , as face criza instant daca cineva ar incerca sa i faca ceva de genul asta
mama avea o fixatie cu ceaiul dar vad ca de la o vreme a renuntat , dar in nici un caz ea nu i ar face/da ceva fara stirea mea
nu am probleme de genul asta cu ea , ea considera ca eu stiu cel mai bine ce este cel mai bun pt el
bunny , da , inca mai avem probleme cu burtica , din pacate...
in special arsurile ne dau batai de cap , are zile cand saracutul nici nu poate manca , cum ia o gura de lapte cum incepe si urla...
cu cojitele am scapat f repede , mai precis in doua zile , am stat si l am pigulit cu unghia si l am frecat la baie si s au dus
de atunci i am schimbat gama de cosmetice , am trecut pe Klorane si ii merge ff bine cu ele
nici o bubita , nici o cojita , nimic nu mai are
nu am auzit de marca aceea de care zici
_
de T 4+