Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Diana asa este..aspirina e contraindicata in sarcina, dar ma gandeam ca facand gargara nu se asimileaza..dar mai bine facem cu apa calduta si sarta cum ai zis.. si aia stiu ca e buna..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 21+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Dragelor, n-am citit nimic din urma inca, dar am intrat sa va spun ca m-am intors de la Iasi. A fost ok cu amniocenteza, nu pot sa zic ca nu m-a durut, dar n-am crapat. A fost putin mai greu cu patrunderea acului, pentru ca ii statea o manuta in cale , apoi, dupa ce si-a retras-o, era cordonul ombilical si a trebuit putin sa bage acul nu-stiu-cum de parca il simteam in vezica, dar totul bine in final. Noroc ca am gasit actele de la DT (erau in geanta de laptop), ca mi le-au cerut si medicul si bioloaga. Miercuri voi avea primul rezultat, la FISH ( haha, am scris pish intai), apoi, daca iese ok, peste inca trei saptamani rezultatul la cariotip.
Va multumesc mult pentru sustinere, voi mai avea nevoie, macar pana miercuri.
Cu psihicul stau bine, increzatoare sau mai degraba destul de plutista. Cred ca Dumnezeu ne da niste resurse suplimentare sa rezistam cu brio in conditii de stres.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Am sunat acum la Regina Maria si m-am programat pt morfofetala de trim 2 la dr Iosup. Am programare luni, 6 februarie la 18:30. Nu era facuta nici o programare pana acum. Eu ma speriasem sa nu cumva sa nu mai fie locuri, mai ales ca vroiam dupa ora 18 sa ajunga si tati sa ne vada. Acum ma gandeam daca sa sun ginecoloaga sau nu, mi-e asa o lene sa merg maine la control. Sigur daca as fi avut probleme serioase nu as fi pus problema asa. Nu stiu cum sa fac sa nu fac nici prea des ecografie sa nu stresez pruncu. Ma mai gandesc si daca nu merg maine atunci poate las pe saptamana viitoare.
Andreea, 16+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_gabi/alina_gabi.jpg)
alina_gabi spune:
Anitta, ma bucur ca ai trecut cu bine prrin aceasta experienta. Sunt sigura ca nu ti-a fost usor, dar in final o sa vezi ca o sa fie bine .
Alina, 21+ cu bebelusa
aever spune:
Asa buimaca si preocupata cum sunt n-am mai incurajat fetele cu amniocenteze. Vad ca au fost curajoase si eu sunt 200% sigura ca o sa fi e super bine analizele. Dar dupa ce primeste analizele bune, Deea primeste si o bataita de la mine.I-am promis-o ca mie mi s-a parut ca a facut degeaba amnio si ca n-avea de ce sa-si faca griji.(Sper sa nu te superi, o zic cu drag, sa stii)
Anitta, bine ca ai terminat si tu cu amniocenteza si bine ca a reusit procedura. Sper sa se termine si la tine cu greutatile. Abia ai mai scapat de greata, mai ramane sa scapi de stresul rezultatelor si apoi intrii intr-o perioada de relax complet.
Eu astept fetele noi sa povesteasca mai mult sa ne cunoastem si noi mai bine. Apropo de cunoscut, mie inca mi-e lene si jena sa pun poze cu mine. Am gasit numai poze cu bicicleta sau cu schiurile sau cu barca, zici ca-s cea mai mare sportiva din lume. Poze la rev n-am facut mare lucru, am facut altora poze, plus ca acu nici nu stiu unde am pus aparatul, e vraiste la mine in casa. Trebuie musai sa fac poza macar cu burtica, si asa ma laud ca e mare si se vede clar. Poate scap si eu de lene si ma apuc de asta, dar la cate am pe cap...Desi ma roade curiozitatea n-am intrat inca sa vad pozele noi. Poate ma pun acum.
Andreea, 16+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aever Am sunat acum la Regina Maria si m-am programat pt morfofetala de trim 2 la dr Iosup. Am programare luni, 6 februarie la 18:30. Nu era facuta nici o programare pana acum. Eu ma speriasem sa nu cumva sa nu mai fie locuri, mai ales ca vroiam dupa ora 18 sa ajunga si tati sa ne vada. ![]() Andreea, ![]() |
Bravo, hai ca ai facut-o si pe asta!
Si eu am avut aceeasi surpriza placuta cand am sunat ieri sa ma programez la Herghelegiu, eu nu credeam ca o sa gasesc locuri dar am fost baftoasa! Bafta la eco.
Hai ca mai gasesti tu resurse sa mergi si la control.
![](pupic.gif)
Cuchilici, merci de rasp si tie, tot mai bine decat nicio informatie.
Of eu nu prea am putut sa pap acum la pranz
![](plang.gif)
Anitta te pup, bine ca a reusit sa recolteze, asteptam cu sufletul la gura alaturi de tine.
![](pupic.gif)
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/addya_21/addya_21.jpg)
addya_21 spune:
CE A FOST GREU A TRECUT!FELICITARI MAMICI CURAJOASE!!!!
ACUM MAI ASTEPTAM DOAR REZULTATELE CARE VOR FI FFFFFFFFFFFFFFFFF BUNE!!!
andreea 16+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Anitta felicitari, esti o curajoasa de ai suportat sa se plimbe cu acul prin burtica.
Fetelor eu nu il simt pe bebe si am aproape 18 sapt...sper ca e bine dupa ce aventuri de calatorie am avut.
Elena 17+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Ylari, eu cu homeogene m-am pus pe picioare. Imediat ce mi-am dat seama ca racesc, am bagat cate una sau doua pe ora, timp de o zi. A doua zi nu mai aveam nimic. Poate pentru ca am luat-o din timp, i-am dat in cap si m-a parasit. Eu utrogestan nu mai pun de mult, de pe la 14 saptamani parca. E tare bine fara.
Mirela, cand intrebai de mine, la ora 9, deja terminasem, medicul a fost foarte punctual, foarte serios si foarte...uman. Mai era o doctorita care se somporta destuld e agresiv cu pacientele, parca ar fi fost in relatii de subordonare. Nu m-as duce la un astfel de medic, mai ales pe banii mei si mai ales ca in Iasi sunt ginecologi cati vrei.
Wow, Miha, petrecere cu lautari! da' aveti ceva treaba, nu gluma. Si baiatul meu si-ar dori un pian, dar cica nu din ala care se baga in priza, ci pian-pian (cred ca din ala cu coada, care incape in toata sufrageria mea, eventual sa punem o saltea si sa ne culcam pe el
)
Diana, aspirina in doze mici nu e contraindicata in sarcina decat in trimestrul al treilea, spre sfarsitul lui. Eu am luat pana prin saptamana a 12-a, iar Ylari cred ca mai ia inca, are efect antiagregant, pentru persoanele cu trombofilie. Mirela, tie nu ti s-a dat preventiv?
Aever, de ce vrei sa mergi la control maine? De cand n-ai mai fost? Eu, daca n-as avea nici o problema, sa fiu in locul tu nu m-as duce, mai ales daca sunt in dubii in legatura cu efectele nocive ale ecografiei si mai ales daca mie ATAT de lene sa merg.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+
aever spune:
Pai nu vroiam neaparat sa ma duc maine la control, dar asa zicea si doctorita sa facem un control pe luna. Ziceam sa nu fie prea apropiata ecografia de acum cu cea de la 21 saptamani. Pana la urma am sunat-o si a zis ca maine oricum e super aglomerata si mai bine ne vedem saptamana viitoare. Deci am scapat de mers maine la spital. Oricum trebuie sa mai merg la control, nu neaparat pt eco dar trebuie sa discut cu ea ce facem cu infectia cu Ureaplasma de care zicea ca ne apucam sa o tratam dupa 16 saptamani. Eu as vrea sa ma duc si la un centru de gravide sa fac ceva miscare si imi trebuie intai consult si acordul ei pentru asta, dar nu-i tarziu nici peste o saptamana ca oricum acum nu prea am timp de nici unele. Plus ca mai am eu o problemuta cu un mamelon si vreau sa intreb daca trebuie facut ceva sau lasam asa. Am ca un mic polip pe mamelon, de mult mult timp, a aparut cam de cativa ani. L-am lasat in pace ca nu mi-a fost clar daca trebuie scos sau nu, unii medici ziceau sa scoatem altii ca nu. Si de cand cu sarcina am uitat sa ii arat asta si sa intreb ce facem. Ma gandesc sa nu deranjeze la alaptat.
Nu-i bai, mergem saptamana viitoare. Dar dupa mofto de 21 saptamani sper sa nu imi mai faca si ea eco. Adica sper sa merg la ea numai asa sa ii zic ce s-a gasit la morfo, eventual sa-i arat cd sau ce o fi, dar nu mai vreau inca o eco asa repede.
Andreea, 16+ cu BebeLUna