Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Gyan amniocenteza are precizie de 99% teoretic, se verifica cromozomii. E ciudat sa nu se vada o boala ca sindromul Down care este dat de prezenta a 3 cromozomi 21. Intr-adevar e probabil sa nu se descopere defecte date de anumite gene...pentru ca sunt f f multe si nu se pot verifica toate.
Josefine...speram sa ne spui cum esti cu sarcina...

Elena 17+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, Gyan spune ca rezultatul la amnio a iesit prost, adica bb ar avea SD, dar la nastere bb era sanatos. Eu nu pot crede asa ceva. Testul Fish are precizie 99,99%.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta, am formulat eu cam pe dos, dar aveam acelasi gand cu tine, adica la amnio sa se vada 3 cromozomi si apoi copilul sa fie perfect sanatos e cam ciudat. Poate e o forma f usoara de SD, trece neobservabila, dar nu prea imi vine a crede sau efectiv s-a gresit analiza. Oricum, ma bucur daca bebe al d-nei e sanatos.

Elena 17+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

V-am zis doar ce i s-a intamplat ei,era f.speriata oricum.Si mie dr mi-a zis ca 100% sigur e doar daca se analizeaza sangele copilului,procedura mult mai riscanta decat amniocenteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O

Diana, aspirina in doze mici nu e contraindicata in sarcina decat in trimestrul al treilea, spre sfarsitul lui. Eu am luat pana prin saptamana a 12-a, iar Ylari cred ca mai ia inca, are efect antiagregant, pentru persoanele cu trombofilie. Mirela, tie nu ti s-a dat preventiv?

Eu inainte de sarcina luam din 2003, cand am facut operatie de varice la piciorul stang, detralex, ca un tratament de sine statator, zilnic 2 pastile. cand am aflat de sarcina am intrerupt de teama sa nu afecteze bebele, nu prea banuiam eu pe vremea aceea ce inseamna de fapt problemele mele de circulatie. cum pe atunci aveam acel serviciu de nu aveam nici o sansa sa ajung si eu la timp la investigatii si alte cele, abia in saptamana a saptea am ajuns la dr uscatescu care mi-a zis ca nu trebuia sa intrerup detralexul dar m-a bagat imediat pe aspenter, mi-a facut analizele si m-a chemat la clinica privata pt testele genetice. cand am facut testele genetice sarcina mea era deja oprita din evolutie dar eu habar nu aveam, iar apoi a urmat chiuretajul, ulterior au venit rezultatele si am aflat de mutatia genetica de la semnatura. A urmat perioada de covalescenta sa zic asa si nu am mai ajuns la dr uscatescu sa imi spuna ce trebuie sa fac de acum incolo. continui cu aspenterul si atat.detralexul nu l-am reintrodus pentru ca am zis sa primesc o recomandare avizata, sper sa ajung pe la sf lui ianuarie la fundeni.

Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

gata, am terminat de citit ultimile 6 pagini, de obicei dau raspuns pe parcurs ce citesc, daca simt ca pot completa cu ceva o idee.

am ajuns tarziu, pe la 12 acasa, ca am facut azi cu sotul, mihai si un tovaras din sistem 5 sedinte in barlad si vaslui, sunt cam zombi, dar am vrut neaparat sa va citesc, sa vad ce s-a mai intamplat

Anitta, desi ai avut o experienta mai aparte, sa zic asa, fata de alte surioare din odisee, totusi se pare ca nu a fost anormala fata de ce ai povestit mai sus, ca ai trecut prin tot felul de experiente neplacute, dpdv al interventiilor medicale.

Ma bucur ca ai trecut cu bine de acest hop. mai e un pic si apoi te vei putea relaxa, cu siguranta rezultatele vor fi bune.

stau si ma intreb, mama mea a avut 4 sarcini, a pierdut doua una in luna 8 din cauza unui idiot (i-a copt un deget la o mana, a trebuit sa ii smulga unghia si i-a facut anestezie desi a refuzat si pana dimineata fatul a murit)si una la nastere din cauza unei idioate (a fost prima sarcina, nu prea stia ce sa faca, a luat-o salvarea cand s-a rupt apa si pana la spital s-a infasurat copilul in cordon, pentru ca asistenta de pe salvare i-a zis sa nu nasca in masina ca nu stie ce sa ii faca), doua am fost eu si fratele meu. dar nu a facut atatea teste, duble, triple, amniocenteza si mai stiu eu ce alte minunatii. problemele de trombofilie le-a avut si ea, pentru ca eu varicele le am sa zic asa de la mama, pe linie materna, adica si bunica a avut. concluzia mea este ca ea a prins o vreme cand toate erau naturale si organismul ei a fost mult mai puternic si mai sanatos. pai ea la 60 de ani e mai plina de viata de cat mine la 30.

acum fug la somn ca imi curg ochii in gura si vreau sa ajung un pic si pe la biserica ca e slujba si azi.

La multi ani! pentru ioane, ionele, ioni, si toate diminutivele!!!

Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fetelor! Dau o cioco cu lapte si o cafea pentru cine o prefera

Vad ca iar sunt cam insomniaca azi, o fi si de la vantul de afara. Oricum e bine ca am dormit de la 10 pana acum, tinand cont ca toata noaptea a urlat vantul asta(dupa cum bine stiti toate care stati in Bucuresti).

Ieri a fost tot greu, tot mi-a fost rau dar un rau cam ca in primul trimestru, tot asteptam sa vad daca vomit sau nu. Imi era greata, insa nu imi venea si sa vomit, desi aveam impresia ca ar fi mai bine asa. Dar nu m-am fortat in sensul asta. Tot mi-e lene de numa, azi avem in plan sa facem proviziile pentru saptamana ce urmeaza si sa vizitam casuta sa vedem in ce stadiu mai e. O sa mergem cu niste prieteni care au zis ca-i tenteaza si pe ei sa-si ia o casuta pe langa noi, ar fi super fain sa fim vecini. In rest, chiar nu am chef sa fac nimic.

La multi ani Ioanelor si Ionilor si sa petreceti fain azi!

Andreea, 16+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Iar am uitat sa schimb semnatura, azi am implinit 17 saptamani. Si eu am luat tot cam 4 kg de la inceputul sarcinii, sper sa nu sar calu' prea mult cu ele. Oricum inainte de sarcina consideram ca ar trebui sa mai slabesc, cel putin sa dau jos din burta ca facusem ditamai colaceii, asa ca nu stiu cum o sa ma descurc dupa sarcina sa dau jos chiar mai mult decat am pus. Complicat!

Si ieri cam toata ziua mi s-a parut ca simt piticul in burtica. Oare e posibil asa ceva? Adica dupa ce nu l-am simtit atata vreme de-o data sa il simt chiar de mai multe ori intr-o singura zi? Cineva mi-a spus ca ar fi normal ca in momentul in care identific ca senzatia din burta e de fapt copilul care se misca, o sa imi fie mai usor sa il recunosc apoi. Adica el se misca si inainte dar nu ma prindeam eu si in momentul in care m-am prins ca-i el sa fi inceput sa recunosc de fiecare data miscarile lui. O fi posibil, nu stiu. O fi fost si mai activ ieri, iar nu stiu. Oricum m-am bucurat.

Andreea, 17+ cu BebeLUna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna dimineataaaa!
Astazi va dau cafelutza si pe langa ea ceva papica si prajiturica. Sunt si eu o Ionela

Si va fac si un dans daca vreti. Dar mai usurel asa, sa nu deranjam burtica

La multi ani tuturor celor care astazi isi aniverseaza ziua onomastica!

Junica te-am trecut in listuta.

Cori-mamita asa-i ca mai prind si eu contur? Se vede si la kg, ca incet incet creste miza
Apropo de nume, noi aseara dupa indelungi tratative :)))....99% am convenit ca pe bebe sa-l cheme Mihnea Stefan. Tati mai are o urma de indoiala, dar o sa-l linistim noi cu timpul

Ylari eu n-am facut decat TT, si daca era dupa mine nu-l faceam nici pe asta, dar dr a insistat. Mi se par total irelevante aceste teste care te incadreaza doar intr-o statistica cu o marja de eroare destul de mare.
Stiu ca acum nu ai cum sa ignori rezultatul asta si te streseaza, dar cel mai bine este sa vorbesti cu medicul tau si sa vezi ce zice. Se merita sa faci si amnio? sau e un risc care nu e necesar?
Te pup si te imbratisez!

Elly 22+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Mirela, si eu ma gandeam la acelasi lucru, la sanatatea femeilor in trecut si la multitudinea de boli care a aparut in ultimii ani. Pai inainte vedeai infarct la 21 de ani? Sa fim seriosi, infarctele apareau dupa 50 de ani. Si am multe exemple de boli renale, hipertensiune, samd.
O cunostitna a mea a pierdut sarcina la 6 luni, a fost apoi la dr Uscatescu, care i-a dat Aspenter Abia dupa ce ramai insarcinata va trebui sa iei si alte medicamente, doar ca atunci trebuie sa mergi chiar de la inceput la Fundeni, ca sa nu se piarda timp in defavoarea copilului.
Ellysor, la multi ani! Sa fii sanatoasa si sa ai un an fantastic! Daca ai aduce la pat cafeaua si niste cornulete cu nuca, m-as simti si mai grozav. Frumos numele pe care l-ai ales. Mie imi place foarte mult numele Stefan, asa il cheama si pe fratele meu.
Aever, si eu vad ca simt bebelusul din ce in ce mai mult. Ieri, pentru ca am stat mult in pat, i-am simtit mangaierea de multe ori, azi la fel, de cand m-am trezit ma gadila fin mai jos de buric.
Gyan, eu tot cred ca acea cunostinta a ta ori n-a facut amnio si te-a indus in eroare, ori proba a fost incurcata cu a altcuiva. N-are cum. O sa mai citesc si eu articole, dar chiar nu-mi iese treaba asta din cap, acum nici amniocenteza sa nu mai fie sigura?...
La multi ani tutusor Ionilor si Ioanelor!!! Ion in chema pe tatal meu.
LA multi ani, Joana, Asparagus, Ioana-pustoaica Virginiei, si chiar nu-mi mai dau seama acum cine mai e Ioana din casuta noastra.

Mergi la inceput