Chilotei de antrenament pentru olita
Buna!
A folosit cineva scutece de antrenament pentru olita? (refolosibile)? Am vazut ca sunt destul de scumpe, inainte de a comanda as vrea sa cer cateva pareri. Merita banii? Il ajuta pe copil intr-adevar sa constientizeze ce face?
Cam de cate as avea nevoie pentru a nu ramane "descoperita"? Aveti recomandari? Multumesc!
Raspunsuri
alex_andra spune:
Buna:)
Copilul constientizeaza ce face,doar daca este pregatit sa faca la olita, conteaza si varsta lui.
Eu am folosit chilotei de la mothercare, intermediari, ce aveau 3 straturi.
Am avut 6 perechi. dar nu prea le-am folosit, pentru ca fetita mea era pregatita sa renunte si din momentul scoaterii pampersului nu a prea facut pe ea.
Si cumparasem si peste 10 perechi de chiloti normali, pe care intentionam sa-i spal zilnic, noroc ca nu a fost cazul
Succes!
Twix spune:
Are aproape 2 ani jumate copilul. Am senzatia ca ma invart intr-un cerc vicios cu el. Stie cand face caca, dar pipi nu-l simte cand are scutec normal. E foarte surprins cand e in baita si face pipi, chiuie a mirare, am senzatia ca pampersii isi fac treaba mult prea bine si se simte mult prea confortabil in ei. Am inteles ca acesti chilotei l-ar ajuta tocmai din punctul asta de vedere, sa ramana cat de cat umed si sa inteleaga cand face.
Nu as avea o graba majora, din punctul meu de vedera ar putea face inca 15 ani in pampers daca isi doreste el. Dar exista o sansa ca la toamna sa fiu obligata sa-l dau la gradinita de stat (daca ne vom muta intr-o zona in care nu exista gradinita privata) si acolo trebuie sa stie sa ceara la toaleta. Asta e viata...
Mie nu-mi place ideea de a-l pune pe oala la ore fixe. Nici eu nu merg la wc cand vrea mama, pana la urma, deci singura solutie ar fi sa invete pana atunci ce inseamna sa fie ud, ca sa aiba timp sa invete sa ceara. Alta metoda mai "soft" de atat nu-mi trece prin minte, dar daca aveti sfaturi v-as fi recunoscatoare... :)
Laura25 spune:
Twix, pana in toamna mai e o gramada de timp. Cel mai simplu cred ca va fi de prin mai, cand se incalzeste, sa ii arati olitza (sau wc direct, s-ar putea sa fie mai incantat de facutul de pipi din picioare), ii explici pt ce e si ii pui chilotei normal, din bumbac, in loc de pampers. Daca va fi pregatit, in 2-3 saptamani scapati de pampers si de marea majoritate a accidentelor. La inceput cred ca va fi mai bine sa il intrebi tu mai des daca nu vrea sa faca pipi, sa il duci la olitza/wc, dar usor-usor va nu ii va placea sa stea ud si va cere/sa va duce el. Si sa-i lasi o olitza la indemana, chiar daca e in mijlocul dormitorului
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
puisorul spune:
Sunt de acord cu Laura. Asteapta pana la vara si in doua trei zile scapati de pampers. Il lasi in chilotei normali, ii spui ca pipi se face la wc si gata. Cel putin la noi asa a mers.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Ajutoarele lui Mos Craciun
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
boticelina spune:
Si noi am avut chilotei de antrenament, tot Mothercare, si nu am apucat sa-i folosim. I-am pus unul odata, a facut un super-pipi care a ramas jumate in acei chiloti si restul pe pantaloni. Deci nu tin un pipi intreg, scopul lor e mai degraba sa te salveze de micile accidente cand copilul spune ca vrea, alergati spre olita dar scapa un pic pe el.
Deci facand un raport pret/perioada de utilizare consider ca sunt prea scumpi si ca nu se justifica achizitia.
Eu i-am luat in contextul in care copilul meu a fost obligat sa renunte de tot la scutecele de unica folosinta la 1 an si doua luni din motiv de eritem fesier cronic. Ne-a fost mai bine insa doar cu chiloti simpli. Purtarea chilotilor insa nu a grabit procesul de trecere la wc/olita. N-a mai facut pe ea, din proprie initiativa si vointa la 2 ani si 2 luni. Abia atunci a fost ea pregatita pentru ca in aceeasi saptamana n-a mai facut deloc pe ea nici ziua, nici noaptea.
Eu banuiesc ca faza in care sunteti voi acum va fi scurta, cred ca daca-i comanzi training panties din UK cu livrare in Ro, pana iti vine comanda deja nu o sa mai ai nevoie de ei
Laura ti-a scris o strategie foarte buna, sunt convinsa ca pana in toamna cand incep gradinitele veti face progrese. Si sa stii ca nu toate gradinitele de stat sunt pline de capcauni, la noi anul trecut, grupa mica, au fost copii cu scutec la somnul de pranz si nu a dat nimeni okii peste cap.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Twix spune:
Ok, daca voi spuneti ca am sanse sa reusesc asa, atunci ma relaxez pana la vara :)
Multumesc de sfaturi!
@ Boticelina: nu cred ca sunt pline de capcauni dar stiu ca, oficial, mersul la toaleta e o conditie obligatorie pentru inscriere. Ca n-o fi peste tot chiar asa, imi imaginez, sunt oameni si oameni, dar stiam ca nu mi-l primeste daca are pampersi. :)
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Twix Boticelina: nu cred ca sunt pline de capcauni dar stiu ca, oficial, mersul la toaleta e o conditie obligatorie pentru inscriere. Ca n-o fi peste tot chiar asa, imi imaginez, sunt oameni si oameni, dar stiam ca nu mi-l primeste daca are pampersi. :) |
Oh, da, stiu ca e o conditie sa fie fara scutec dar numai gandindu-te ca tu il inscrii la gradi in aprilie-mai iar anul scolar incepe la jumatea lui septembrie...
Fi-mea pisulea inca la liber (aka in chiloti) in momentul in care am depus hartiile de inscriere la gradi. De fapt "minunea" controlului sfincterian s-a produs cu fix o saptamana inainte de inceperea gradinitei, eram cam morcovita ca sa ti-o spun pe-a dreapta . Aveam un text pregatit ca e vorba de un regres psihologic cauzat de nu's ce trauma... .
Dar ti-am zis, avea colegi de 3 ani+ care purtau scutec tot timpul (vreo 3), iar jumatate din grupa avea si la somnul de pranz. Pana la serbarea de Craciun erau toti toilet trained (dar noi avem noroc de niste ingrijitoare exceptionale la gradi, cred ca au invatat mai multe de la ele decat de la educatoatare, cel putin in primul semestru).
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"