Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (3)
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Xenia2006 am citit la subiectul asta si m-a dus cu gandul la filmul '12:08' si le multumesc pentru eternitate tinerilor aceia putini care si-au ascultat inima (nu parintii sau securistii), nu le putem fi recunoscatori indeajuns |
despre ce film e vorba ca eu n-am priceput nik
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monabella
despre ce film e vorba ca eu n-am priceput nik |
12:08 east of bucharest
info despre film:
http://en.wikipedia.org/wiki/12:08_East_of_Bucharest
michelle
![](images/user_woman.png)
freedelia spune:
MIchelle -- de vreo 35 de ani, exista o lege care le permite familiilor chineze sa faca un singur copil. De asemenea, varsta de pensionare este foarte mica, parca 50 de ani, bineinteles in cazul celor care beneficiaza de pensii, care sunt putini. Copiii, fiind numai cate unul la 4 bunici, sunt ce au ei mai de pret pe lumea asta, asa ca atunci cand apare un copil, inca din timpul sarcinii mama este indopata non stop cu mancarea cea mai buna, tratata ca o regina. Dupa ce naste, o luna intreaga mamanu pune mana pe nimic, este pana si spalata de altii cu carpe umede (nu au voie sa faca dus, conform medicinei traditionala, dupa nastere nu stiu ce se intampla si daca te uzi faci reumatism si cate si mai cate alte boli), sta aproape numai in pat si mananca mancaruri speciale pentru perioada de lauzie. Dupa acea luna, incet-incet isi reia viata normala. Dar acea luna de lauzie pana si cele mai sarace femei o respceta cu sfintenie. Concediul platit de stat pentru maternitate este de 4 luni, 2 saptamani in plus daca mama are peste o anumiat varsta (parca 28 de ani), inca 2 saptamani daca a facut cezariana, nu mai stiu cat daca are gemenie, etc. Oricum, cam la maxim 6 luni trebuie sa se intoarca la munca, moment in care nu statul, ci de obicei o bunica, sau ambele bunici au grija de copil. NIci macar nu exista crese, cine nu are parinti sau rude, angajeaza o bona, copilul nu este institutionalizat. Bunicii in schimb rasfatza copiii groaznic. SI nu vorbesc de rasfatul=iubire, ci efectiv ii "strica" (traducerea lui spoiled). De la chestii minore, cum ar fi ca ii imbraca in 1000 de straturi de haine si ei sunt rosii ca racul si transpirati si plang de caldura, nu ii lasa sa faca nimic singuri, ii hranesc in gura pana cand pleaca la scoala, ii tin non stop in brate, nu ii lasa sa mearga pe jos (si nu vorbesc de copilul care cere in brate, ci pur si simplu saracii copii la 2-3 ani petrec 90% din timp in brate). Pana la chestiile mai serioase, nu ii invata in nici un fel cum sa interactioneze cu alti copii, fac totul in locul lor, nu ii invata reguli, dar pe de alta parte tipa la ei daca pun mana pe ceva murdar, daca vor ceva ce chiar nu se poate recurg la santaj sentimental de genul "daca nu te opresti din plans, nu te mai iubesc/mama nu mai vine de la serviciu/te las aici"
IN general, incep gradinita la 3 ani, gradinitele de stat sunt groaznice, nu dpddv al conditiilor, ca sunt dotate bine, dar sunt 2 adulti la 30 de copii si tehnicile educationale sunt tipatul, pedepsitul, chiar si bataia, nu neaparat ca il snopeste, dar il zgaltzaie un pic sa isi bage mintile in cap. Astea vazute cu ochii mei, am predat cativa ani part time Engleza si am predat la multe gradinite. In plus, societatea este in general de acord ca asa se educa un copil... Deci ei trec de la bunicii care nu aveau nici o regula si le faceau totul si ii tineau non stop in brate, la "descurca-te singur, ori mori de foame, nu te joci, mananci bataie.
Si uite asa, ajung la scoala niste egoisti frustrati, si la scoala incepe invatatul ala groaznic, memorare, ore in sir de scoala pe zi (de la 8 la 3-4 la scoala, apoi inca 2-3 ore de teme, in scoala primara, mai mult dupa, plus meditatii so ce ii obliga parintii sa faca in plus).
NU stiu daca o sa se schimbe, cert este ca cei din generatia asta nu prea se mai tem de saracie, pentru ca au fost tinuti in puf, chiar si cei din familii sarace, fiind singurul copil, parintii le-au dat peste puterile lor. Deci poate ca va inceta curentul asta...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE