Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 18
Raspunsuri - Pagina 8
Haydee spune:
Buna dimineata, La Multi Ani tuturor burticilor, multa sanatate, sa dea Domnul sa aveti nastere usoara si strengarei sanatosi!
Pentru inceput, va multumesc pentru modul in care m-ati primit. Speram sa apuc sa mai scriu si eu cate ceva inainte sa incepeti capitol nou, numai ca nu am fost atat de harnicuta ca si voi
Noutati nu am, noi mergem la control abia peste 2 saptamani. Revelionul l-am petrecut acasa si pe la 1 si ceva, dupa ce s-au terminat petardele vecinilor, m-am dus la culcare si am dormit dusa.
Am vazut ca ati discutat foarte mult, inclusiv despre hainute, temperatura in camera copilului, bagajul de spital. Eu inca nu am cumparat nimic, am inceput sa ne uitam dupa patuturi, am mai citit pe ici pe colo despre cele necesare, dar urmeaza sa luam problema in serios dupa urmatoarea vizita la medic.
Nu m-am hotarat inca la ce data intru in prenatal, intentionez sa lucrez cat de mult pot, pentru ca ma plictisesc repede de una singura; norocul meu este ca pot lucra foarte bine de acasa, asa ca nu trebuie sa merg la birou tot timpul.
Ramasesem datoare cu niste informatii pentru prima pagina, DPN este 17.04.2011, UM 13.07.2011
burticile si strengareii! o zi buna va doresc!
25+, viitoare mami de
wali spune:
Lelu ,draga mea, eu tot asa am simtit ca si tine, niste intariri ale burticii, mai ales noaptea si mai ales cand ma intorceam de pe o parte pe alta. Daca la inceput aceste intariri erau nedureroase, doar putin incomode si putin ma tensionau psihic, ulterior, in 2-3 zile, au devenit dureroase si pot sa zic ca ma durea uterul, cumva, atunci cand misca copilul. L-am sunat pe doctor si atunci mi-a recomandat utrogestan 600 mg/zi, in 3 prize, intravaginal si no spa de 40 mg, tot de 3 ori pe zi. M-a ajutat foarte mult combinatia asta si in 3 zile eram ca noua, fara ca macar sa-mi aduc aminte. Intamplarea a facut ca in cateva zile chiar sa am programare la eco si nu s-a vazut nimic in neregula, dar doctorul a hotarat sa continui cu utrogestan pana la urmatoarea vizita, fara no spa, care zicea ca oricum nu-si mai are locul, fiind cumva in plus. Deci efectul maxim de relaxare il face progesteronul, nu no spa-ul si, ma rog, nelipsitul magne b6 si indispensabilul femibion. Rau nu cred ca ti-ar facea nici tie, dar poate mai bine ii ceri parerea.
Gagici, auziti, pe voi va doare capul? Ca pe mine de la Anul Nou ma tot sacaie. De revel am luat jumate de paracetamol ca sa fiu functionala, dar am impresia ca durerea a trecut totusi de la sine, vreo 3 ore mai tarziu. Imi amintesc de carina care avea cam la 28-29 de saptamani dureri de cap si lua paracetamol, ca de-aia am prestat si eu .
Va pup
28+ cu
happylica spune:
buna
wali, pe mine ma doare capul rar. dar cand ma doare.. e grav. chiar acum 2 nopti m-a tinut treaza o migrena pana aproape de 4 dimineata. pana nu am luat un paracetamol, nu m-am linistit. apoi pe la 7 m-a apucat iar.. ieri am zacut toata ziua. azi sunt fresh fata de ieri. am facut putina ordine, am pus la spalat, acum intentionez sa ma apuc de calcat hainute de bebe pt bagajul de spital si haine se sot
azi noapte mi-a fost f rau.. m-am trezit de 2 ori din cauza de contractii. dar nu asta.. ci se pare k am inceput sa am arsuri. groaznic.. voi ce luati pt combaterea lor? parca s-a mai scris.. dar nu retin
sun la medicul de familie dupa 13.30 sa intreb de prenatal si va spun si voua ce mi-a zis..
sunt prin zona.
29s6z
magddalena spune:
Buna dimineata!!cu intarziere va spunem si noi LA MULTI ANI un an nou cat mai bun,frumos si in primul rand cu bebei sanatosi.
nu am mai intrat de vreo doua saptamani ,azi m-am pus pe citit din urma sa fiu la curent cu noutatile.
Am petrecut Craciunul acasa cu sotul,revelionul toti la noi acasa a fost frumos ,dar obositor abia asteptam sa se termine seara.Zilele astea am fost mai mereu plecati,ba la frati,ba la munte la zapada,ba la cumparaturi pt bebe azi ne-am linistit langa casa.
Ati scris o gramada ,nu am retinut nimic,ma bucur ca sunteti toate bine,bebeii cresc frumos si ce e mai important ca se aproprie momentul final
Rreferitor la hainute,cand am inceput sa cumparam cate ceva,ne-am luat dupa principiul "vai ce frumos,ce faine sunt" si apoi ne-am trezit ca trebuie sa fie comode pt bebe si ce e mai important comode si pt imbracat sa nu se chinuie nici parintii.Deci am cumparat acum multe body-uri cu capse care se deschid ori lateral ori in fata ori si intre picioare si la gat cat mai practice.Am primit si multe hainute de la o prietena,cateva sunt albastre dar multe sunt colorate galbene,verzi,crem albe roz nu prea dar nu conteaza pana la urma prin casa sunt bune.
Si ce e mai important ca am cumparat trio!!!!!in sfarsit.!!
l-am luat de la aceeasi prietena care ne-a mai dat hainute, e de la peg-perego,e ca nou pt ca baiatul ei nu statea de nici un fel in el, numai in brate vroia.Si impreuna cu trio ne-a mai dat si niste joculete pt nou-nascuti care recunosc ca nu imi trebuie acum si cine stie daca va sta in ele dar noi le-am luat.Cam atat cu cumparaturile mai trebuie sa imi aduc patutul,sa cumpar salteaua si cearceafurile si pot sa nasc linistita.Si mai sunt cateva nimicuri de luat bineneteles dar mai incolo.
Eu o simt pe fetita acum non-stop!!!e ff activa,si noaptea la fel si are niste miscari ca un peste asa,nu stiu sa explic,cateodata ma sperii dar trece repede.O simt si cand sughite e haios tare.
Am inceput cursul prenatal,inca nu ma pot decide daca imi place sau nu mai merg peste doua saptamani sa vedem atunci,in principui ar fi ok.
la kg cred ca va intrec pe toate am luat 14 pana acum pe putin ,pt ca cantarul meu arata ceva si cel de la farmacie altceva eu ma iau dupa cel de acasa ca arata mai putin.
va pup fete dragi o zi buna !!eu intreu legal in prenatal pe 6 ianuarie,dar din octombrie tot sunt acasa asa ca...
pupici!!
schimb si semnatura
mada 30+ MAYA-ELENA
lelu spune:
Wali mersi de raspuns! O sa fac ca si tine pana vine Bacila.Tu sub ce forma iei magneB6? Eu am gasit efervescente Mg+B6 dar nu stiu daca e doza corecta .
Iar pt progesteron iau arefam, oare e mai bun utrogestanul?
24+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!
magddalena spune:
schimbat si semnatura!!am emotii la greu,se apropie cu pasi repezi momentul magic.Nu mai spun ca azi noapte am visat ca am nascut si a fost asa de usor nu ma durea nimic,ii dadeam san si era asa frumoasa.Deci e clar au inceput visurile legate de nastere,sper sa fie toate asa frumoase.
mada 31+ MAYA-ELENA
AMR <9 saptamani!!!!!
dara76 spune:
Chito, cred ca te-ai speriat atunci tare cu fata aceea, saraca. Eu stiu caz de tipa careia a inceput sa-i curga lichidul pe la 26 de saptamani, s-au fisurat membranele si au tinut-o in spital cu picioarele in sus ca inclinatie – adica intins cu capul mai jos, cu patul urcat pe caramizi si a stat asa pana la 32 cand a nascut ok, dar daca nu statea in pozitia asta, incepea iar sa-i curga lichid. Mi se pare horror, recunosc.
Am luat si eu tampoane organice Natracare din alea sa le examinez, dar sunt cam tepene, nu prea par sa se muleze. Fetele de la bulgarasi zic ca s-ar mai gasi la DM sau Kaufland nu stiu ce tampoane pt. lauzie.
Lelu, Tala zicea ca a pus si supozitoare cu Uscosin noaptea, unul seara adica, pentru contractii. Cica daca nu-s mai mult de 4 pe ora ar fi ok. Si sa fie nedureroase. Arefam si Utrogestan au fix aceeasi substanta activa, difera doar denumirea comerciala, probabil din cauza de producator.
Wali si eu iau paracetamol pt. dureri de cap. Dr. mi-a dat voie 3 pe zi inca de la inceput, cand aveam dureri ca la menstruatie tot timpul.
Happylica, eu iau ranitidina pentru arsuri, tot max 3 pe zi mi-a zis dr. Vezi ca in files e un fisier cu medicamente permise, scrie si pentru arsuri. Alte fete iau Rennie sau dicarbocalm.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
ronina spune:
Buna fetele!
Dara: wow, cred ca si eu m-as ingalbeni sa vad puiu' juma de corp rosu albastru si jumate palid, bine ca ne mai impartasesti din ciudatenii
Chitosenia: bafta mare la echo, sa vii cu vesti bune!
Dia_tm: ma gandeam eu ca tm ala din nick-ul tau trebuie sa aibe vreo legatura cu Timisoara Sunt convinsa ca vei gasi si in Belgia lucrusoare frumoase pt bebe.
Lelu: eu cand am contractii BH vad cum se strange burta in juru bebitei si incerc sa-mi schimb pozitia, ca de regula trec. Deocamdata n-am luat nimic pt ele.
Haydee: bine ai revenit, intru imediat sa te adaug in listuta.
Wali: azi parca m-a luat si pe mine durerea de cap :( Pt inceput cred ca voi incerca o cafea slaba, am realizat ca de 2 sapt de cand nu mai merg la servici n-am mai baut cafea deloc.
Happylica: eu iau Rennie pt. arsuri. Imi pare rau ca iar te-ai simtit rau peste noapte... cum de mai ai energie de facut ordine si calcat? Eu n-am prea dormit azi noapte dar fara sa-mi fie rau, doar din cauza durerilor de oase, si azi vad ca sunt o leguma ambulanta.
Magddalena: wow, ce harnicuta esti... ma motivezi si pe mine sa reiau activitatea de achizitionat lucrusoare de pe lista. Ce frumooos, 31 sapt
29+ Bianca
wali spune:
Lelu , magne b6 de la SANOFI-SYNTHELABO, cu 50 de drajeuri. Ar trebui sa iau 3/zi, dar 1 iau cu siguranta . Si vorba Darei: arefam sau utrogestan= progesteron.
Fetele, adica body cu capse/nasturi pe umeri, asta inseamna lateral? Scuzati insistenta. Si de care: fara maneci sau cu maneci? Ma refer la ce ne trebe ptr cand nastem, deci la spital. Si peste body-ul asta nu-i dai decat pantalonasi? Si salopetica cum se imbraca, direct peste pampers? Doamne, ma crucesc si eu ce habarnista sunt. Va rog sa nu radeti de mine.
28+ cu
Tala spune:
Eu ma sochez de ce poate sa-mi zamisleasca creierul atunci cand pot sa adorm. Am uneori niste cosmaruri oribile (probabil generate de anxietatile de sarcina), dar am avut si un vis frumos pe 30 in care am vazut 2 ingeri (nu stiu daca are legatura cu faptul ca a murit bunicul meu pe 2 acum desi nu sunt genul care crede in vise mai mult decat niste proiectii a ceea ce se intampla in ziua precedenta)
Azi mi-am facut analize si iar m-am socat pt ca analiza pt anticorpii anti D s-a scumpit de la simplu la dublu, dar m-am incapatanat si pana la urma am gasit sa o fac cu 25 de lei in loc de 60.
Sunt bucuroasa ca am gasit caruciorul www.google.ro/imgres?q=hauck roadster sl&um=1&hl=ro&sa=N&biw=1176&bih=636&tbm=isch&tbnid=YCFGbjz861vw6M:&imgrefurl=http://www.madeformums.com/reviews/pushchairs-and-travel-systems/3-wheelers-and-atps/hauck-roadster-sl/48.html&docid=6GhtIPyHEspqBM&imgurl=http://s2.madeformums.com/uploads/images/productimage/4218.jpg&w=435&h=290&ei=naAFT764C5GPswamv42DDw&zoom=1&iact=hc&vpx=236&vpy=153&dur=4&hovh=183&hovw=275&tx=150&ty=112&sig=107954102430206117458&page=1&tbnh=117&tbnw=176&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:0" target="_blank">asta , dupa ce am cautat in disperare in afara, l-am gasit la Miniblu cu 500lei.
Dara din cate observ ai o memorie fantastica. Eu la capitolul asta sunt f deficitara (am ramas asa de la prima sarcina cand am uitat odata chiar si care e frana, eu la volan fiind)
Vorbeati de kg...si eu sunt deja cu 14 in plus, probabil ca voi depasi 20 (la prima sarcina atat am luat).
Chito asteptam vestile de la eco
Vorbeati de tampoane pt dupa nastere - eu am completat in listuta cu necesar cele de vata cu fasa sterila pt ca asa mi s-a cerut in maternitate la vremea respectiva si, desi n-am nascut natural ca sa am neplaceri in zona aceea, tot mai bine m-am simtit cu ele decat cu cele clasice. Eu le voi face de acasa sa le am pregatite.