Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 18
Raspunsuri - Pagina 7
ronina spune:
Dana: da, caciulite de bumbac subtiri, noi oricum nastem primavara. Daca va fi o iarna lunga atunci poate nu strica si 1-2 mai de Doamne ajuta pt iesit afara.
Cred ca era vorba de scutece/paturici de finet, denumite si aleze. Astea sunt de fapt niste bucati de material absorbant care se pune sub bebe sa nu pateze patut, canapea etc in caz ca iese materialul din pampers
Se mai foloseste in maternitate sa puna mama sub ea, pt ca sangerarile dupa nasterea naturala sunt destul de abundente si poate nu ai posibilitatea sa tot ceri sa ti se schimbe cearceaful. Se gasesc in supermarket in zona de pampers, eu voi lua un pachet si apoi ma orientez in functie de cat de utile mi se par, ca inca nu am vazut cum arata desfacute.
Cu insomniile din pacate tot trimestrul 3 cam asa vom trage din cate am citit pe la bulgarasi :(
Happylica: suna maine neaparat la medicul de familie sa-ti opreasca concediul, deoarece e la fel ca la concediile medicale, trebuie datat din ziua din care ti-l iei. Si din pacate trebuie luat altul in fiecare luna pe perioada asta de 126 zile si dus la servici
In unele maternitati am inteles ca te cearta daca te vad cu tampoane, asistentele ar recomanda vata invelita in fasa sterila (ca sa nu se prinda vata de cusaturi, nu se pune direct).
Imi pare rau ca ti-a fost rau azi noapte, sper sa-ti treaca starile astea ca stiu ca te cam pot da peste cap
29+ Bianca
strumfy_12 spune:
Temperatura eu stiu ca ar trebui sa fie 21-22 si cu 2 grade mai mult la baie. E prima oara cand aud de 17-19...eu am termostatul setat la 21...dar simt imediat cum scade sub...si nu sunt friguroasa de fire...Fara sa supar pe nimeni...mie una 19 grade mi se pare frig.
Scutece eu am avut 5 si le foloseam pe post de perna pt bebe il impatuream in 4-8 si il puneam sub cap. In timpul somnului bebe mai scapa din gura si mi se pare mai comod sa schimb doar un scutec decat cearceaful. Eu mai puneam scutec si sub fundul lui bebe cand il schimbam...salteluta de infasat e rece... apoi am descoperit ca sunt acele cearceafuri absorbante -aleze...foarte utile.
Sa aveti in vedere ca bebe cand e mic dupa masa trebuie sa scoata aerul...cel mai comod e sa il pui pe umar...si uneori mai si regurgiteaza...e bine sa aveti un prosop pe umar(eu puneam un scutec inpaturit in mai multe...mi se pare mai moale pt bebe decat prosopul)
Si la baie ii puneam un scutec in cadita ca sa nu stea direct pe plasticul dur.
Mami fericita de strumfita si 31+ cu Motzata
strumfy_12 spune:
Eu stiu ca certificatul medicat se da pe o luna...si poti sa-l iei oricand in luna respectiva.
happylica spune:
mie imi trebuie medical incepand cu data de maine. azi a fost ultima zi de co (am mai calculat o data). sun maine si intreb medicul. si in functie de asta, stiu ce am de facut si va transmit si voua.
ronina spune:
Si eu la fel de maine intru in prenatal, pana azi am mai avut concediu de odihna. Eu am fost ieri la doctorita de fam. pt diverse si asa am stabilit cu ea sa o sun maine sa-i amintesc sa opreasca foaia de concediu prenatal, dupa care pot merge oricand am vreme sa o ridic.
29+ Bianca
dara76 spune:
Body-uri caut si eu cu capse pe lateral, dar alea de le iau eu cu capse pe lateral, au si intre picioare, nu inteleg cum sa fie doar pe lateral si intre picioare nu.
Si eu am citit in carti si stiu de recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca lui bebe ii e bine la 19 grade, el are pulsul de 2 ori cat noi si metabolism foarte alert, se incinge cu totul altfel decat noi. Si cica temperatura lui bebe scrie in carti ca nu trebuie evaluata dupa manute sau picioruse, ci la piept, gat sa punem mana, sa nu ne luam dupa manute si picioruse daca-s mai racoroase. Cica a nu-i incinge ii fereste de sindromul mortii subite si asta. In plus, la treaba cu curentul si eu cred ca trebuie sa-i crestem rezistenta, eu cred ca au probleme cu curentul numai oamenii care au sensibilitati la ceva - de ex. cum e sotul meu cu rinita vaso-motorie, la curent e sensibil si incepe sa-i curga nasul. Cam asta imi zicea si un englez, ca mamele romance au tendinta sa infofoleasca bebeii si cand le spune de recomandarea OMS ele zic ca-i nebun, de parca recomandarea OMS ar fi asa, o opinie personala a cuiva.
La mine in casa e prima iarna in care e cald, sunt 24-25 grade si ma gandeam la iarna viitoare tot tre' sa am grija sa reduc temperatura. Nu stiu daca o sa reusesc sa ajung la 19 cum se recomanda pentru bebei, dar oricum, macar la cat a zis Strumfy.
Despre tampoane externe eu am auzit ca la lohii tampoanele te "fierb", cred ca 1% din fete am auzit c-au suportat tampoane tip Always, pe restul le-au "fiert", "oparit", iritat si in schimb vata invelita in comprese sterile nu le-a "oparit". Cica e diferit fata de cum e in mod obisnuit, poate om avea si pielea mai sensibila, o fi alt tip de sange si substante, nu stiu de ce.
Legat de insomnii au cam inceput si la mine, functioneaza sa ma duc in balcon sa ma racoresc, uneori sa rontai ceva, si in rest am carti pe Kindle. Chiar eram la "What to expect during the first year" la capitolul cu 'nu va luati dupa temperatura de la manute si picioruse" si cel cu "nu fiti obsedata cu reperele de dezvoltare, sunt doar niste repere" :). Ba chiar citeam ca uneori pot avea bebeii culori diferite, juma de corp rosu albastru si jumate palid, cica au sistemul circulator imatur. Pai cred ca daca nu citeam asta, ma ingalbeneam sa vad asa ceva.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
strumfy_12 spune:
Dara body-urile cu capse pe lateral au si intre picioare.
Eu stiu ca mainile si picioarele sunt reci ca ei nu stiu sa-si regleze temperatura bine.
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Anunt MARE INTALNIRE MARE ..azi la 17.00 o sa-mi vad bebele ... deja sunt emotionata si nici nu e ora 9.
Dana ma bucur ca totul e bine cu voi... am stat un pic ingrijorata pana cand am vazut Ok doctorului vostru ..si eu sunt ingrijorata de pierderile de lichid ... recunosc ca e datorata ingrijorarea din cauza traumei primei internari in spital cu rinichii... cand am fost in salon cu o fata care pierduse tot lichidul amiotic si a pierdut si bebele intr-o noapte .. unul din momentele traumatizante ale vietii mele ..imi raman in cap vorbele ei mereu:" imi e foarte greu pentru ca inca simt cum se misca".
Sincer si eu port absorbante zilnice pentru monitorizare.. e mai simplu asa .
Eu pentru spital mi-am facut tampoane de vata cu fese sterile in pungute .... cu Bu m-am descurcat asa de bine cu ele si mi-au prins si acasa bine.... lohiile la mine au durat ceva 12-14 zile nu stiu exact..eu cu Always nu m-am inteles niciodata... am inteles in schimb ca exista o varianta mai body friendly de la Natracare ... avea o fata cand am nascut ... asistentele au strambat un pic.. dar a trecut dupa ce le-a explicat ca nu au in compozitie decat bumbac si nimic sintetic.
Am mai spus-o si ma repet... in cazul hanuitelelor de bebe mic pentru mine exista practic si comod... nu dragut, cute, simpatic, funny.. asa ca capse sau nasturi pe laturi sau in fata e OBLIGATORIU... restul cand ne vom tine capul si ne vom putea imbraca fara stres.
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +27
dia_tm spune:
Dana, ma bucur ca sunteti ok
Chitosenia, mai putina rabdare pana la 17:00, si-apoi sa revii cu vesti bune!
Ronina, in unele maternitati de la noi te cearta oricum fiindca dai (si) de (unele) asistente/infirmiere complet cretine. Totusi am inteles ca in ultimii ani au mai facut progrese la capitolul relatii interumane.
Personal prefer tampoanele - si acum chiar se gasesc destule feluri, inclusiv speciale pentru maternitate;
Totusi, am inteles ca exista si o anumita preferinta justificata a medicilor uneori pentru vata, in sensul sa e mai simplu de vazut exact cum sunt lohiile - tampoanele au substante care le modifica rapid; dar se poate intreba medicul daca are vreo recomandare in acest sens.
Mie medicul mi-a zis de vata infasata in fasa sterila ... m-am conformat, dimineata inainte de vizita medicala...dar in rest am mers pe varianta care imi era mie mai comoda si mai ok.
Inca n-am ajuns sa-i iau nimic la bebe - m-am uitat ieri printr-un magazin dar nu mi-a placut nimic in mod secial, plus ca acum sunt inca doar hainute groase de iarna...
Mai incerc azi in pauza de pranz o scurta plimbare gen shopping ... poate gasesc ceva
Cand eram in Timisoara mergeam foarte des la Szeged, si la Tesco, dar mai ales la Cora - si la C&A etc., pe care atunci nu le aveam prin Tm. Dar atunci si oferta prin tm era mult mai putin varianta.
La iana am gasit multe lucruri superbe cand era stumfina mica, pana sa faca 1 an ...apoi am cautat pt finuta noastra, dar in ultima vreme recunosc ca n-am mai prea mai gasit marelucrur la ei.
Si la Miniblu mai am gasit lucruri dragute - nu intotdeauna, dar din cand in cand chiar aveau lucruri superbe; la finuta noastra i-am gasit de exemplu ceva body-uri absolut superbe pentru 1-3 luni (dar asta era cu mai bine de 2 ani in urma).
Monna, nu-ti fa griji de capse laterale - noi am primit din SUA ceva body-uri super faine, doar cu capse intre picioare, dar erau suficient de largi la gat si materialul era tare placut si elastic, asa ca n-a fost absolut nici o problema de imbracat cu ele (cred ca desi aveau doar capse intre picioare au fost printre cele mai practice body-uri pe care le-am avut).
Ideea e sa fie hainute relativ usor de imbracat, si comode (si material placut, sa se simta si bebe confortabil). Desigur, asta nu inseamna ca nu pot fi in acelasi timp si dragute . De fapt ideal e sa indeplineasca toate conditiile (si de confort si de aspect), nu?
Si sa nu uit - despre temperaturi in camera ...sincer depinde de persoana si de preferinte; in Romania am auzit si noi teoria cu 22-24 grade in camera si la baie 25-27 de grade ...
Aici se recomanda in jur de 19-20 de grade ziua si 15-17 grade noaptea ... unii zic ca dupa mai multi ani in Belgia 17 grade o sa ni se pare chiar ok; sincer ma indoiesc, si nu concep dormitul la 15 grade (mai ales pentru copii).
Eu nu functionez deloc ok sub 20 de grade; sotul nu suporta sa fie prea cald, gen peste 24 de grade ... deci la noi solutia e 20-22 de grade (...vara mai cald desigur); un bebe e asteptat cu drag si e binevenit in familie, dar in final bebe e membru nou in familie si mi se pare normal sa se adapteze la stilul familiei (desigur in masura posibilitatilor si fara a-i impune chestii nepotrivite varstei etc.), nu sa ne dam toti peste cap din cauza unor recomandari medicale, cand aceste recomandari variaza extrem de mult de la un medic la altul si de la o tara la alta. Adriana s-a obisnuit foarte bine cu temperaturile la care a fost expusa - si chiar n-am avut deloc probleme de sanatate cu ea. Deci si cu bebelina care vine, probabil vom proceda la fel ...si eventual daca da semne ca nu-i convine o sa mai ajustam una alta.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
lelu spune:
Buna fetele,
Vroiam sa va intreb de contractiile Bh, pentru ca asta cred ca am, nu sunt dureroase, dar sunt tot mai dese, mai ales seara, noaptea. Iau cate un no spa dar nu stiu daca ma ajuta, pt. Ca tot apar. Voi ce a- ti luat ca sa ze potoleasca?
Walli, cu Bacila nu am vb decat la tel, ca a pleccat in concediu.
Iar despre hainute.... eu inca nu am nimi, nimic cumparat ... mai astept sa treaca timpul, insa tampoane as putea sa incep sa- mi fac :)
Va pup.
24+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!