Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 18
Raspunsuri - Pagina 15
happylica spune:
monna, multumesc de complimente. eu tot zic k burta nu e mare si imi fac griji sa nu fie bebelina mica. ehhh.. mama nebuna
acu' ma uitam la burtica ta.. e mai mare. la mine cred ca e mascata si de grasime. aveam burta dinainte de sarcina.
asa.. acum in lipsa de somn... caut disperata pe net o bratarica rosie pt bebelusa. nu gasesc nimic sa-mi atraga atentia.
monna3 spune:
Ana pai au facut mare tam-tam cu vaccinul antigripal ca faceau reclame peste tot dar daca mi-a zis midwife ca nu e musai am preferat sa nu-l fac . Frumos si patutul si carutul, sa le foloseasca sanatoasa micuta. Dar cand o sa mai creasca putin nu va trebui sa-i schimbati patutul ca ala imi pare a fi de bebei?
Mai scrie inca 2 mesaje si scapi de moderare si-o sa vedem ce scrii in timp real .
Happy nu e mica nici burtica ta, stai linistita ca bebita e in grafic . Mie imi tot zice sotul ca e mare burta dar mie nu mi se pare, cred ca e in grafic, nu stiu ce vede el (are si experienta mare in burtici si stie cat trebuie sa fie )
Cristina e bine ca poti scoate o parte ca nu trebuie sa te cocosezi cand o pui/ridici in/din patut.
Monica, fericita 29+ cu Cezar-Andrei
dia_tm spune:
Aseara m-am delectat cu un tiramisu... yammy...
oare asta sa fie motivul pentru care m-am trezit aiurea la 4 dimineata si se-atunci nu mai reusesc sa adorm nicicum????
...offf, o sa fiu zombie azi la job ...daca nu mai rezist, ma inchid in birou si .
Ana, bun venit!
Cu vaccinul gripal, aici nu mi-a spus nimeni nimic (dincolo de anunturile generale ca exista, ca se recomanda mai ales la persoane care... etc. Oricum, eu cu vaccinul gripal nu vreau sa am de-a face - pana acum mi-a fost foarte bine fara el si stiu prea multe cazuri de persoane care l-au facut si degeaba, in sensul ca tot au avut parte de ceva gripe super nasoale in sezonul respectiv.
Dar evident e o alegere personala...doar ca in cazul tau nu stiu daca mai are rost - eu stiam ca e recomandat sa-l faci inainte de sezonul rece, undeva toamna; daca ai ajuns deja in ianuaruie fara sa-l faci...nu mai e mult pana la primavara.
La capitolul hainute am descoperit ieri ca la Premaman au hainute superbe (disponibile si online pt Belgia - studiez maine mai cu atentie, si in magazin, si onmine) - asta imi aminteste ca pt Adri ne-am inteles foarte bine cu body si pijamale de la Premaman; preturile nu sunt cele mai prietenoase, dar cand sunt reduceri merita.
Aici luna asta sunt reduceri ...asa ca pentru maine avem programata zi de shopping (noroc ca abia zaptamana viitoare primesc salariul - o mica restrictie care sper sa ma tempereze un pic, ca altfel sunt tare incantata de idee si cu cat ma gandesc mai mult, cu atat se lungeste liusta cu lucruri de cumparat pe bebe )
Monna, imi trimiti si mie parolele pe PM, te rog? chiar daca n-o sa am timp sa intru prea des pe acolo, macar din cand in cand tot o sa incerc...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
Haydee spune:
Buna dimineata, tuturor!
Dana, multumesc mult pentru sugestiile de cursuri; le-am studiat cu atentie pe ambele; imi place foarte mult structura cursului Lamaze de la "Naste cum simti"; foarte probabil vom opta pentru acesta, dar in varianta intensiv, de weekend, din cauza ca tati e f prins in timpul saptamanii. Mi se pare totusi ca partea de ingrijire a lui bebe - un modul de 2 ore - e prea putin pentru mine care nici nu am habar cum sa tin un copil in brate, ce sa mai vorbesc de "manuit" (schimbat, baita...);
ne gandim sa mai cautam un curs mai detaliat strict numai de ingrijirea bebelusului; am identificat unul Motherhood Center - (http://www.motherhood.ro/cursuri-bebe.html), din nou cu avantajul ca se tine si in weekend; ne mai gandim daca sa mergem la ambele
Oricum, abia astept sa ai prima intalnire luni, pe 9, si sa ne impartasesti impresiile tale
Monna, Dara, multumesc mult pentru instructiuni; mi-am reactivat PM-ul, eu stiam ca e activat, ca doar am avut conversatii cu cateva fete de la grupul de FIV, dar poate l-am dezactivat din greseala. Sper sa am timp azi sa ma ocup si de restul, sa caut si ceva poze
burticile si strengareii
25+, viitoare mami de
Haydee spune:
'neata din nou!
aredwynn - la fel ca si Ronina si Dara, noi intentionam sa punem bebelina in camera ei de la inceput; avem si un pat mai mare in care probabil voi dormi eu in primele luni.
kovacsc sa stii ca si eu ma zgaiesc minute bune la burtica atunci cand simt bebelusha facand tumbe; de tati ce sa mai zic, se topeste de drag
parca tot tu intrebai ce este salariul de incadrare; este cel din contractul de munca, fara prime sau sporuri; mai este denumit si salariu brut tarifar;
Ana30 bun venit! si eu m-am alaturat grupului mai tarziu, ieri am scris cel de-al doilea mesaj aici; si pentru ca am avut timp sa urmaresc discutiile pot sa-ti spun ca intr-o singura zi am aflat o multime de lucruri folositoare.
Tania, felicitari,ce baietel mare
Dorinutza si noi suntem din cei care nu am cumparat nimic pt bebe inca; dar am inceput sa facem listuta
Fetelor, eu nu imi dau seama de contractiile HB, poate e prea devreme pentru mine, poate daca nu ma doare nimic nu imi fac griji.. cine stie... dar am sa-l intreb pe medic la urmatoarea vizita.
Trebuie sa va marturisesc ceva: dupa ce ieri am citit postarile despre hainute, carucioare, tampoane, etc, plus ca am mai dat o raita pe site-uri cu subiecte despre alaptare si ingrijirea bebelusului, m-am cam panicat.Deodata mi-am dat seama ca a mai ramas putin timp si ca nu stim multe lucruri; suntem constienti ca viata noastra se va schimba foarte mult, ca vom avea altfel de griji, dar parca pentru moment am avut impresia ca nu intelegem pe deplin dimensiunea schimbarilor ce vor veni. Intre timp, dupa un somn bun, mi-a trecut Dupa cativa ani de lupta cu infertiliatea, analize, tratamente si proceduri, suntem recunoscatori Bunului Dumnezeu ca acum asteptam un bebe, ca totul merge foarte bine si abia asteptam sa ne tinem puiul in brate.
Hai ca m-am intins destul
si o pentru fiecare
25+, viitoare mami de
dana_cp spune:
Neata fetele!
Ana, avem aceeasi UM :D Poate ii facem pe bebei in aceeasi zi :)) Mi-a placut ce ai ales tu pana acum!
Haydee, ma bucur ca te-ai hotarat pt Lamaze! Eu am mare incredere in cursul asta care mi-a si fost recomandat de toate fetele de la gimnastica si nu numai. Te tin la curent dupa prima sedinta!
Si mie mi-e frica de perioada ce va veni. Ieri, dupa discutiile cu body-uri am incercat sa imbrac o papusa cu unul din bodyurile pe care le-am luat - m-a bufnit plansul din senin. Imi e teama sa nu-l ranesc, sa nu-l sucesc cumva. E ciudat.. desi ma gandesc destul de des la momentul nasterii, nu mi-e teama.. stiu ca o sa doara dar nu ma panicheaza. Ceea ce ma streseaza cel mai mult e imaginea din mintea mea: il aduc pe Gaza acasa si urmeaza momentul 'now what?!?!'.. Offf, sper sa functioneze bine instinctul matern
28+ cu Gaza
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Vin cu vesti de aseara .... bebe e bine miscacios in jur de 1000 g ..am primit o lista lunga de analize ( o distractie de 300 Ron + cateva intepaturi ) si data urmatoare pe 23 ianuarie ma duc la o morfologie mai amanuntita..abia astept sa-l revad pe bebe.
In rest mi s-a recomandat sa ma calmez... doctorul meu saracu a vazut ca sunt cam agitata chiar s-a mirat..cu Bu eram mai relaxata si acum o iau in directia opusa..total necaracteristic pentru o mamica la a doua nastere.
Vreau sa salut noile venite in odisee ... Fetelor din partea mea si a bebelui strengar: Bine ati venit!..suntem bucurosi de cunostinta .
Dorinutza cred ca tu intrebai... eu zic ca Ikea e o alegere sigura... Ploiestiul e destul de slab dotat la domeniul mobila ... eu sunt fan Ikea am jumatate de casa de la ei si sunt multumita ... si pentru bebe as fi cumparat de acolo dar am primit patut de la cumnatii mei... preturile sunt ok asamblarea e floare la ureche .
Strumfi merci pentru site-ul cu hainute ...imi plan unele body-uri de acolo ceva de nedescris... sotul meu e din Vaslui si a ramas surprins ca e o firma asa organizata si serioasa pe acolo... eu am ramas placut surprinsa de hainute, pret , calitate.
Ronina sunt geloasa ca ai ramas deja acasica in concediu.. visez si eu in cateva zile dar sunt panicoasa si nu vreau sa ma trezesc ca intarzie bebe si eu nu mai am zile de concediu... eu am copii cu personalitate si de aceea ce vreau eu si doctorul vine pe locul 2...
Dara recunosc ca a fost un moment foarte traumatizant ... atat la nivel personal.. tipa era o draguta ... asistenta medicala la noi in oras la un alt spital avea un baietel de 6 ani si sotul parea un tip de treaba... DAR si la nivel medical... au tratat-o cu atata indiferenta de parca isi scotea o masea... partea nasoala s-a intamplat pe 12 noaptea ( asistenta era o tipa la 40-50 de ani despre care infirmiera ne-a spus ca au mereu impreuna garzi usoare" a se citi dc nu arde spitalul nu se deranjeaza" ... si doctorul de garda un tinerel buimac de somn= O COMBINATIE NEFERICITA). Eu m-am trezit pe la 12 si ceva in salon era intuneric dar mi-am dat seama ca e ceva in neregula cu ea si cand am vazut cum sangera m-am dus dupa asistenta si am deranjat-o profund.... abia dupa niste parlamentari serioase au luato din salon si au duso la terapie intensiva.. dupa ei dc facea tensiune 4 era ok...putea sa si crape dar in liniste... si fata era cadru medical ca si ei... au luat din salon pe 1-2 noaptea si nu am mai stiu nimic de ea..in interior m-am rugat ca bebe sa scape printr-un miracol ... eram naiva .. la a 2 a internare cu rinichii s-a intamplat sa nimeresc in salon cu o alta tipa care tot asa pierduse bebe dar era o sarcina mai mica care avea acelasi doctor un tip de treaba... cand a venit sa vb cu tipa asta am indraznit si l-am intrebat de fata cealalta si mi-a spus finut ca bebe nu a avut nici o sansa ... expresia lui m-a bantuit mult timp eu eram atunci in 13 saptamani si el a zis : "aveam obligatia de a depune toate eforturile de la 26 de saptamani dar cum era ea doar in 23 nu puteam face nimic".... MARTURISESC ca saptamani bune ziceam in gand.... macar pana la 26 de saptamani sa ajung.. clar nu stau bine cu psihicul.
Acum incerc sa trag de mine si sa mut termenul de la 26 de saptmani la 36 de saptamani... daca o sa fie si bebe 3 nu stiu cum mai rezist inca alte 40 de saptamani .
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +27
happylica spune:
neata! in sfarsit o noapte ok! desi m-am bagat la somn f tarziu, am trezit sotul la 6.50 si eu am mai dormit pana la 8.30 si vreau sa va spun ca eram fresh (exceptand pauzele de somn pt mers la baie). n-am facut nimic de azi dimineata decat sa ma invart de colo colo. nici nu intentionez ca e sarbatoare.
nu stiu daca noaptea mea linistita se datoreaza dicarbocalmului.. dar prefer sa cred ca da.. si mai scap de arsuri.
slaba miscarea azi pe aici.. fata de ziua de ieri
pupici.. sunt in zona..
30saptamani cu Alexia Elena
chitosenia spune:
Happy in care zona esti? .. eu cand am nopti din astea mai nedormite par ca sunt in zona crepusculara .. ma bucur ca ai reusit sa te odihnesti aseara
Mamica de Bu minunat si de strengar +27
happylica spune:
chito, ma bucur ca ai venit cu vesti bune de la medic!
uf.. deranjant modul de a gandi al medicului aluia. avem obligatia de a face toate eforturile de la 26 sapt.. ma lasi? ai obligatia sa faci eforturi si la 6 sapt. nu te joci cu psihicul femeii insarcinate. in fine..
cat despre tine k ai mutat termenul la 36 sapt.. e de bine si io-s panicoasa.. ma tot gandesc in fel si chip. dr mea e in co pt o saptamana. plecata din tara. chiar ma gandeam in noaptea aia cand mi-a fost rau.. aualeu, nu oi naste? ce ma fac? n-am bagaje, n-am medic.. n-am nimic
30saptamani cu Alexia Elena