Alergie?

Alergie? | Autor: Oli_bv

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,sunt mamica unui baietel de 1 an si 3 luni,a fost alaptat 3 luni,apoi lapte praf,este un copil cu piele atopica,a avut dermatita intr-o forma usoara care a cedat de la sine si cu creme emolinete.La 8 luni am bagat in mancarica galbenusul de ou,nu a avut reactii,cand am schimbat formula de lapte s-a umplut de bubite tot corpul ,la fel cand am schimbat formula de lapte si am trecut pe lapte de vaca de 1,5 grasime iar s-a umplut de bubite.De curand i-am bagat albusul in mancarica,si a facut o reactie urata i s-au umflat pleoapele,sub ochisorii umflat si iritat,bubite ca niste blande pe corp,si la baza nasului a fost iritat.De curand se si constipa ,face la 2 zile foarte tare,plange pe olita.Va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie sunt semne de alergie?Ma gandesc ca la ou da,dar se poate si la lapte?Mentionez ca i-am mai dat produse de patiserie dupa un an si nu a avut nimic,croissante fara crema si atat,acum cand a facut reactia acesta ouale 2 la numar erau introduse in chiftelute la cuptor,am facut pentru toata familia,reactia a aparut la vreo 4 ore dupa ce a manacat.Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Cred ca alergia nu e ceva cu care te poti juca ( din pacate mama mea, eu si copiii mei suntem alergici) si cel mai bun sfat pe care il pot da este sa mergila doctor, ii faci testele si vezi cum stai. Atat mama mea cat si eu am experimentat formele extreme ale alergiei asa ca la copii sunt extrem de atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oli_bv spune:

Tocmai ca maine am programare la medic va spun sigur ca nu ma joc,ca tocmai din acesta cauza am postat aici ca nu mai pot nici sa dorm.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Constipatia severa este cel mai probabil de la laptele de vaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Oli,scuze,dar cred ca nu realizezi ca alergiile sunt o chestie care te pot trimite pe lumea cealalta si e f neplacut.
am experimentat.
du-te la al;ergolog si vezi despre ce e vorba.
in primul rand constipatia poate fi de la alpte.
dermatitta atopica este semnul unei atopii,deci o predispozitie genetica spre alergii.
nu este un subiect de glumit.
reactiile descrise de tine sunt identitice cu cele ale unei reactii alergice serioase.
scoate produsele de patiserie, ouale si laptele de vaca.
e indicat sa ai in casa xyzal,picaturi pt copii.o dexametazona,dar va fi administrata doar de personal specializat.
du-te la dr cat de repede poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Poti sa incerci si tu sa faci un asa-zis test, sa nu ii dai cateva zile un aliment - de ex nimic lactat - si sa vezi daca ii mai apar semne. Poate apare ceva relevant. Plus evident mersul si testele la medic.

Din experienta mea cu un copil alergic e important in perioada asta sa il expui cat mai putin la produse procesate industrial, e recomandat sa gatesti cat mai mult in casa. Pana stii ceva clar din rezultatele testelor medicale ii poti alcatui meniul zilnic din alimente cu un potential alergen mic - cat mai multe legume, fructe fara fructe de padure, carne din surse cunoscute daca se poate (sau bio).

Edit ca sa precizez, semnele alergiei baietelului meu erau pete rosii pe tot corpul, o urticarie pe fond alergic - in urma testelor de sange a iesit alergic la caseina, o proteina din lapte.

Mergi la inceput

Va multumesc mult pentru raspunsuri,eu stiu clar ca nu este de glumit cu aceste alergii si nu stiu unde am gresit in mesaj de par neserioasa.Copilul a fost diversificat dupa un plan de diversificare al copiilor atopici.Oul i l-am dat ,doar galbenusul de la 8 luni ,ulterior dupa 1 an i-am dat si albusul ,chiar 1 an si 2 luni cate putin,produsele de patiserie i le-am facut eu in casa.Nu-i dau din comert nimic.Am fost la doctor si asteptam rezultatele.Constipat mai este , face la 2 zile ,dar face normal nu tare,problema este ca nu bea apa ,nu bea lichide decat foarte putine,nu stiu cum sa fac si cu asta!Multumesc inca odata!

Mergi la inceput

Cand am schimbat formula1 am trecut pe formula 2,s-a umplut de bubite cum spuneam,am fost si atunci la doctor,mi-a spus ca este o reactie normala,cand l-am trecut pe lapte de vaca,la fel am fost la doctor la fel a spus,acum intrebarea mea este,daca intr-adevar are alergie la lapte cum bubitele acelea au trecut de la sine?Pentru ca la sfatul medicului am continuat cu acelasi lapte praf si i-a mers bine,treaba mare normal,fara nici un fel de blande pe corp sau bubite??Aici sunt nedumerita,daca stiti cumva sa ma dumiriti,va multumesc anticipat.

Mergi la inceput