Manduca
Salut.
Ati folosit manduca? Si? Cum este? Eu am ceva probleme cu coloana si as dori sa folosesc manduca pentru bebe care sta sa vina.
Multumesc.
Raspunsuri
adinag spune:
Nicoleta, felicitari! Cand vine bb?
Noi am avut Manduca. Este bun, recomandat, pozitia lui bb e ok etc., insa eu nu prea l-am folosit pentru ca eram obisnuita cu wrap (Tragetuch). A fost mai mult pentru sot :D.
Manduca trebuie potrivit bine si daca e diferenta mare de inaltime intre tine si sot (cum e la noi), trebuie de fiecare data potrivit din nou si asta mi se parea enervant, deci l-am lasat ca pentru sot si mie mi se parea oricum mai comod cu wrap-ul.
Cred ca nu te-am ajutat mare lucru :D
Nicoleta spune:
Adina, mai este putin, prin martie vine bb. Eu am avut un wrap la Matei si transpiram ff tare cu el... e drept ca era artizanal produs... Intre mine si sotul meu sunt cam 13 cm... Multumesc pentru informatii. Doar reajustarea te deranja? Era mai comod wrapul? Pana la ce varsta le-ai/ati folosit?
adinag spune:
Inca o data felicitari, ma bucur pentru voi! :)
Eu am avut Didymos si am fost foarte multumita. Oricum mai dupa un an nu le mai puneam decat rar, ai mei au fost tare iuti si nu ar mai fi stat. Decat ocazional, cum ziceam... Poate pana la un an jumate.
Nu e asa mare diferenta intre voi, cred ca s-ar putea ajusta incat sa se potriveasca la amandoi. La noi e diferenta de 26-27 cm :D. Da, pe mine asta ma deranja, de fapt imi era lene, eram mai raüpida cu legatul wrapului, ca deh, aveam experienta :).
Cum am zis, eu nu am prea folosit decat foarte putin. Doar sotul din cand in cand, insa cum el nu prea e acasa a fost mai mult sarcina mea caratul ;)
Floris statea foarte bin in Manduca, ii placea, deci nu am in rest motiv s ama plang. Insa eu sunt oricum de parere ca nu exista nimic la fel de bun ca wrapul. Tu de care ai avut?
Nicoleta spune:
Multumim pentru felicitari :). Wrapul pe care l-am avut eu era cusut de mama unei prietene, materialul fiind cumparat de mine. Nimic sofisticat... (Eu as vrea ceva care sa nu se infasoare pe mine de atatea ori, fiindca transpir extrem de repede.)
Astept cu nerabdare alte pareri despre cele care ati avut si folosit manduca, aici sau pe PM. Multumesc.
Bebe Beca spune:
Manduca este EXCELENT! Si am avut si wrap si sling. Am purtat si bebelus si copil de 2 ani in el. Este comod, nu doare spatele (am purtat copilul mare cel mai mult cam 2 ore si nu am avut probleme), eu avand, de asemenea, probleme cu spatele.
madybulancea spune:
Manduca este excelenta!!!eu o folosesc la bb si sunt super incantata,nu sta in carucior asa ca manduca e salvarea,am si sling cu inele dar mi se pare mult mai incomod decat manduca se pune usor tare si se regleaza tare usor si in plus slingul sotul nu il foloseste,nu ii place, in schimb manduca e prietena lui....
sarcina usoara si nastere si mai usoara!!!
Nicoleta spune:
Multumesc mult pentru informatii, sunt din ce in ce mai convinsa ca se merita sa cumpar o manduca!!
freedelia spune:
Eu as cumpara Ergo dca se gaseste. Www.ergobaby.com. Este pe acelasi principiu ca manduca, pozitie ergonomica, dar este mai lat, nu la baza ci in general, il poti folosi mai multi ani decat pe Manducca. Eu am un mic business de port bebeuri si am studiat toate modelele ergonomice cand am facut design-ul port bebeului nostru tip Ergo/Manduca si parerea mea este ca Ergo este mai bun, are niste trasaturi suoerioare Manducai. Acum, evident, port bebeul meu este mai bun si decat Ergo dar din pacate este un business mic, local
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE