Ajutor pentru intarcare!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Citat:
citat din mesajul lui andieelen


Problema mea e ca medicul meu ginecolog mi-a recomandat sa termin alaptarea la 6 luni ca sa incep tratamentul impotriiva HPV si LSIL


Cred ca poti incepe prin a te interesa in ce consta tratamentul si cat de nocive sunt acele medicamente in alaptare. pe kellymom ai o lista lunga cu multe medicamente si cat de compatibile sunt cu alaptarea. mult mai bine pusa la punct decat ce au medicii nostri, in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

andieelen, sper sa gasesti o solutie si sa-ti rezolvi problemele medicale fara sa-l intarci. Daca nu se poate si nu se poate, nu uita nici un moment ca sanatatea ta e foarte importanta si ca are nevoie de mama copilul tau mult timp de acum inainte, nu numai cit timp il alaptezi.

Eu am facut cum a zis Agnes. Nici nu mi-a trecut prin cap sa le iau titza de noapte, cred ca nu mai dormea nimeni nici in casa, nici in vecini. Dar ziua mai taiam din ea, cind eram in parc, cind aveam altele de facut si uitau repede. Insa de pe la 18-20 de luni asa. Si le-am tot explicat, am avut multe discutii cu ei... La un moment dat, ziua, au inceput sa caute canita normala si sa bea apa sau supa, pentru ca sint mari... erau induiosatori. Nu au renuntat complet, dar in citeva luni a fost gata. Cind am ajuns asa la o titza sau doua noaptea, le-am spus copii, gata... pina aici a fost, trecem la altceva. Fetele au renuntat repede, prima zi au fost mai smiorcaite, dar a doua zi e ca si cum nici nu au supt vreodata... Nu cred ca as fi avut inima sa le privez daca faceau urit. La baiat a fost mai greu lasatul de tot, desi el s-a cam intarcat in sensul ca cerea si sugea din ce in ce mai putin cam de pe la 16 luni.

Nu renunta pentru ca nu sint pregatiti, deci trebuie sa-i pregatesti explicindu-le de ce vrei sa renunte. Dintre copiii alaptati peste 15 luni, putini am vazut care sa renunte de buna voia la titza, poate doar spre 3-3,5 ani.

Cornelia


Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

aici pe forum am descoperit o idee de intarcare.
Cand se trezea noaptea ii dadeam sa suga spunandu-i ca doar un pic si dupa un minut ii scoteam tzatza si adormea imediat. Dupa cateva astfel de nopti nu se mai trezeste noaptea.
Aceiasi metoda o folosesc si pentru suptul de seara. I-am scazut progresiv timpul de supt, am pornit de la 10 minute si acum suntem la un minut(doar un pic). Cred ca saptamana asta vom renunta de tot.
Noi saptamana viitoare facem 1 an si 8 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laly2010 spune:

Bine v-am regasit! Va scriu dupa jumatate de an si probabil banuiala voastra e ca voi scrie cum l-am intarcat pe cel mic! Ei bine, nici acum nu e intarcat! Am incercat o gramada de variante (si babesti), dar la noi nu au dat rezultatele dorite.Acum are 1 an si 7 luni, iar ultima varianta neincercata este sa plec pt cateva zile de acasa. Ati procedat asa? A fost jale mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Stiu ca poate e nepotrivit, dar eu m-am bucurat cand am citit ca inca mai alaptezi . Dar tot atat de des suge? La a mea a functionat raritul si scurtatul duratei, dupa un an jumate, in sensul ca am incercat sa stabilim cateva "reprize" - cele in care chiar sugea bine, de ex. dimineata si seara, inainte de culcare, plus cateva "de drag", de ex. "desert" dupa masa de pranz, inainte de somnul de zi, dar astea mult mai scurte. Bine, asta orientativ, pentru ca au fost destule momente cand era ea mai necajita (dinti, febra...) si gasea alinare la tzitzi, dar asta mai degraba ca exceptie. totusi, nu cred ca am refuzat-o vreodata. Am mai negociat uneori, cand mi se parea mie ca nu e treaba serioasa si daca era asa, ceda la alte momeli, in general la fructe, ca alea i-au placut intotdeauna. Ei, la noi problema majora a fost noaptea, ca mai bine de un an nu cred ca am dormit mai mult de 30 min legate, se trezea des si urland si singura alinare era suptul. Asa ca spre 2 ani ajunsesem cu un alaptat dimineata si unul seara si noaptea.... fara numar . Rad eu acum, dar atunci eram cam zombie. Solutia a fost ca intr-o seara s-o anunt clar ca de acum noaptea e numai pentru dormit, nu pentru papat. si cand s-a trezit am repetat acelasi lucru. Bineinteles ca a protestat (= urlat) cam 20 min, timp in care am tinut-o in brate si am tinut-o pe-a mea, ca noaptea dormim. Pana a adormit. La urmatoarea trezire, de la capat. Si tot asa, de vreo 5 ori. A doua noapte, doar 3 treziri, dar fara prea mari proteste. A treia, una singura si a adromit aproape imediat la loc. Si... gata. De atunci a dormit bustean fara nicio trezire. Am continuat cu suptul dimineata si seara, apoi doar seara, ca dimineata se lua cu alte activitati si uita. Asta pana pe la 2 ani si 8 luni, cand a uitat si de ala de seara. Si-a adus aminte dupa vreo 2 zile de pauza, cand deja se oprise lactatia de tot, a constatat si ea lucrul asta si asta a fost tot.
Ce vream sa zic: in cazul nostru raritul meselor a mers bine. Cu negociere ca sa taiem din alintarea in cazurile in care n-avea de fapt nevoie de lapte. Cumva, ideea de intarcare mie nu mi-a placut, mi se parea ca fortez copilul. Dar asa, treptat si cu negociere, am fost fericite amandoua. dureaza mai mult, da' eu zic ca merita.

Mergi la inceput