Nevoile mamei vs. nevoile copilului

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Uite, aici se creeaza un patent in Romania si in tarile estice (si in unele culturi): ca tata isi poate permite sa profeseze de la 8 la 20, saptaminal sau cit vrea el ca sa progreseze profesional, dar mama nu; ea se supune nevoilor copilului; iar peste niste ani, dupa ce a crescut copilul ori e prea tirziu, ori mama s-a obisnuit casnica; Nu are independenta financiara, depinde 100% de barbat si o eventuala separare o distruge; asa ajunge sa rabde orice, pentru ca nu are solutie....si vezi in toata presa, pe forumuri, in realitate, asta in Romania (si nu numai)
Nu e normal; corect e sa aiba ambii parinti aceleasi sanse si nu femeia sa fie sacrificata pentru simplul fapt ca natura i-a dat ei sa nasca copiii; Asta vad aici in societatea asta, si recunosc ca la inceput m-a socat: partajarea ingrijirii copilului; Acum spun chapeau pentru femeile quebecoase, pentru ce au obtinut, pentru independenta lor materiala si financiara si felul in care implica barbatul in cresterea copilului si-si vad de profesie;
Eu nu inteleg definirea asta a mamei prin copil; eu am existat inaintea copilului, am trecut prin scoli, joburi, am o viata, colegi de serviciu cu care partajez, prietene cu care merg la o expozitie, spectacol., etc; Copilul mi-a fost dat sa=i fiu trambulina de lansare, il pregatesc si se desprinde, eu imi traiesc mai departe viata proprie;
Sacrificiile astea care vi le impuneti singure, nu stiu daca au vreun rost.

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

din punctul meu de vedere.
problema este ca la noi fetele sunt inca educate sa creada ca a te marita si a face copii sunt tot ce isi poate dori si tot ceea ce poate defini o femeie.
in fine...asta este un alt subiect. ideea este ca femeia se defineste si prin altceva decat prin maternitate. ne spunea odata o profesoara de comunicare: cand copilul o sa aiba 10 ani, o sa iti para rau ca nu ai stat langa el mai mult. cand copilul o sa aiba 20 de ani, o sa iti para insa rau ca nu ai si tu o viata a ta. probabil ca undeva la mijloc este echilibrul

Problema e la noi ca baietii/barbatii sunt educati sa astepte asa ceva de la sotiile lor/mamele copiilor lor, de aceea pentru o mama mai deschisa la minte este greu sa pretinda asa ceva de la un sot ancorat in tiparul sotia=mama copilului=menajera casei.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Stiu ca poate multe mamici nu vor intelege asta dar eu ...am o mare problema cu epilatul sau tuns, frezat, manechiura, pedichiura.
Copilul pe care il am este lumina ochilor nostri si cu toate astea daca eu nu ma simt bine in pielea mea incep sa devin frustrata, din orice prostie sa-mi sara nervi, sa ma plang de ce nu este chiar daca nu am intradevar nevoie de el acum.
Am avut o astfel de perioada...depresiva de-a drepul as putea spune. Ma uitam in oglinda si incepeam sa plang. Uite cum am ajuns... o maimuta, sunt o evapa...etc etc...
Sotul meu a reusit sa ma scoata din starea asta. Lasa ca o sa calc eu du-te la coafor, scot copilul in parc odihnestete si tu samd...
Poate pt unele femei e mai usor. Nu stiu.
Cand eu am iesit din starea asta copilul s-a linistit brusc. Si la 8 luni eu dadeam vina pe colici. Cred insa astazi, ca tot timpul a fost vina mea.
Frustrarea si agitatia mea de a face totul perfect, de a fi mama perfecta, cu casa curata, copilul curat, si totul la punct alternand cu starea care ma cuprindea cand ma uitam cat de neingrijita am ajuns, ii dadeam starea mea si copilului.
Eu cred azi ca o mama fericita are un copil fericit.
Asta nu inseamna ca daca acum 5 min l-am auzit ca plangea in somn nu am sarit si m-am dus la el sa-l mangai, sa-i spun ca mami e aici si ca a fost doar un vis urat...
Daca abia astept sa incep munca nu inseamna ca am sa incep mai devreme indiferent cine ce post imi ofera. Inseamna doar ca imi este dor de munca mea. Ca imi place ce fac, ca ma simt utila societati si imi ofera satisfacti.
Iar cand am sa ma duc la servici copilul meu are sa ramana cu mama mea care va renunta la job-ul pe care il are acum si caruia ii voi oferi aprope 90% din salariul meu. Pt ca eu nu vreau ca al meu copil sa mearga la cresa.
Poate nu sunt cea mai buna mama din lume, poate fac compromisuri cu mine insumi si cu altii.
Dar fac atat cat pot si cat ma duce capul ca familia mea sa fie bine si sa fim fericiti. Fiecare dintre cei trei membri ai sai are dreptul asta.

Asta n-am inteles-o?! Mama mea sta cu Alexandra acum in vacanta si o ia de la gradi zilnic de la 13.00 si eu nu-i dau bani/plata pentru asta. Nici n-ar lua bani pentru asa ceva. Daca inca este la serviciu nu cred ca are rost sa lase serviciul pentru ca presupun ca are o varsta si se apropie de pensionare.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nealia, chiar daca am mai zis-o, o spun din nou: mi-ai lipsit mult si ma bucur ca te-ai intors!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Asta nu pricep. Nu pricep si pace. Nu inteleg de ce unii oameni nu pot accepta ca altii isi doresc altceva. Nu este vorba de bine si rau, de corect si incorect.

Mie imi place rochia rosie. Tie iti place rochia verde. Asta nu inseamna ca una din noi greseste. Nu suntem in "tabere diferite". Nu are rost sa discutam care din rochii e mai frumoasa. Daca facem un sondaj si 95% din cei intrebati spun ca rochia verde e mai frumoasa decat cea rosie tot nu inseamna ca eu gresesc. Nu are rost sa strigi, sa pui statistici si sa o tii pe-a ta "Veeezi, rochia verde e mai frumoasa. Recunoaste ca rochia verde e mai frumoasa! Trebuie sa recunosti." Mie imi place rochia rosie, pe-aia o vreau. Nu imi place rochia verde chiar daca tu imi aduci 1000 de persoane care spun ca rochia verde e frumoasa, e cea mai frumoasa. Eu vreau rochia rosie.

Care e problema mea? Problema mea nu este decat ca vreau sa accepti ca mie imi place rochia rosie. Nu ca rochia rosie e mai frumoasa. Nu vreau sa porti TU rochia rosie. Nu vreau decat sa nu ma fugaresti pe unde ma prinzi si sa imi explici ca nu, nu, nu, rochia mea nu este frumoasa, de fapt sunt o persoana inferioara fiindca o port, am ceva complexe si traume din copilarie daca pot sa port rochia rosie. De fapt, imi mai explici tu, nici nu imi place rochia rosie, de fapt imi place cea verde dar nu o pot avea. Eu iti spun ca as fi putut sa o am dar continui sa spui ca nu este adevarat, nu, eu nu puteam sa am rochia verde fiindca daca as fi putut nu o purtam pe cea rosie.

Si acum vine partea cea mai dificila. Tu mai vrei sa ma convingi ca totusi rochia verde e mai frumoasa decat cea rosie. Din punctul meu de vedere rochia verde e mai urata decat cea rosie. Nu am nimic impotriva sa o porti. Nu am nimic impotriva ta personal fiindca porti rochia verde. Nu cred ca asta spune ceva anume despre tine. Problema ta este insa ca eu nu vreau sa recunosc superioritatea pe care ti-o confera rochia verde. Nu,nu vreau. Nu imi esti superioara prin faptul ca ai ales rochia verde. Nici inferioara. Mie continua sa-mi placa rochia mea mai mult decat a ta. De ce te supara asta atat de mult? N-am idee. Dar mi se pare ca ar trebui sa o accepti ca pe o realitate. Mie imi place rochia mea si nu imi place rochia ta. Nu vreau rochia ta asa cum tu nu o vrei pe a mea.Nu este vorba de bine si rau, nici de corect si gresit nici de superioritate.

E asa greu de acceptat?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

frica de saracie ma urmareste continuu, fie ca o recunosc ori ba. Dar de aici pana la a declara fals ca am copil cu handicap si sa mai stau 1 an acasa cu el, e un pas mare, care mi se pare fara moralitate. Daca as dori sa mai stau cu copilul acasa, atunci as da demisia/informa angajatorul ca iau concediu fara plata; mi-as cauta un mic venit (crosetat, ingrijit inca un copil de aceeasi varsta, sau unul dupa ora scoala, calcat, tradus, lectii de limba, job part time etc), ceva ce sa imi completez veniturile.

Eu mai pun in calcul un caz. O mama frustrata, imcompleta, intre depresie si nesatisfactie profesionala, facand zilnic ceva ce ii displace si face din obligativitate: frecat/spalat/calcat. Credeti ca e abuz ori ba?
Mie imi place ca fiica mea sa ma aiba model: o mama cu independenta financiara, cu hobby-uri, cu echilibru intre toate cele lumi. Chit ca nu am sters praful de ceva zile si am numai bluze ce nu necesita fier de calcat, si am la cina mancare chinezeasca sau o shawrma.... dar asta EU ALEG!!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Prietena mea are gemeni, fata si baiat. Mama ei a murit si soacra i-a spus in fata ca nu sta cu copii ei asa ca a facut prelungire de la 2/3ani doar pentru fetita. Nu a declarat-o cu handicap, dr i-a spus ca o poate incadra nu stiu unde pentru ca era mai micuta, slabuta. A stat acasa cu bani pentru ca cu un singur salariu s-ar fi descurcat extrem de greu. Crezi ca este imoral ceea ce a facut? Crezi ca este asa de usor sa judeci pe cineva? Este o mama foarte buna, copii ei sunt foarte bine ingrijiti. Tu ce ai fi facut in locul ei?

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am si eu o intrebare. O am de ieri seara dar nu am indraznit sa v-o pun. Adica am scris dar nu am mai trimis. Fiindca mi-e cam frica de forumul asta. Pe bune.

Faptul ca imi este frica nu ma face decat sa nu scriu anumite lucruri, nu sa imi schimb comportamentul in concordanta cu cel acceptabil din punctul de vedere al forumului.

Deci, intrebarea care ma chinuie de cand am citit ieri seara "noua intorsatura" a subiectului: cand mergeti in concediu, unde stati? Nu stati intr-o camera de hotel? Adica avand in vedere ca in statiunile de vacanta sunt mult mai mult hoteluri cu "garsoniere" presupun ca majoritatea familiilor le utilizeaza pe acestea, nu apartamente...

In concediu nu faceti sex? Mare, soare, briza, climat excitant....

Cat timp stati in concediu?

(Mie imi place rochia rosie. Vreau doar sa arunc o privire la cea verde ca nu prea inteleg cum e croita...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Asta nu pricep. Nu pricep si pace. Nu inteleg de ce unii oameni nu pot accepta ca altii isi doresc altceva. Nu este vorba de bine si rau, de corect si incorect.

Mie imi place rochia rosie. Tie iti place rochia verde. Asta nu inseamna ca una din noi greseste. Nu suntem in "tabere diferite". Nu are rost sa discutam care din rochii e mai frumoasa. Daca facem un sondaj si 95% din cei intrebati spun ca rochia verde e mai frumoasa decat cea rosie tot nu inseamna ca eu gresesc. Nu are rost sa strigi, sa pui statistici si sa o tii pe-a ta "Veeezi, rochia verde e mai frumoasa. Recunoaste ca rochia verde e mai frumoasa! Trebuie sa recunosti." Mie imi place rochia rosie, pe-aia o vreau. Nu imi place rochia verde chiar daca tu imi aduci 1000 de persoane care spun ca rochia verde e frumoasa, e cea mai frumoasa. Eu vreau rochia rosie.

Care e problema mea? Problema mea nu este decat ca vreau sa accepti ca mie imi place rochia rosie. Nu ca rochia rosie e mai frumoasa. Nu vreau sa porti TU rochia rosie. Nu vreau decat sa nu ma fugaresti pe unde ma prinzi si sa imi explici ca nu, nu, nu, rochia mea nu este frumoasa, de fapt sunt o persoana inferioara fiindca o port, am ceva complexe si traume din copilarie daca pot sa port rochia rosie. De fapt, imi mai explici tu, nici nu imi place rochia rosie, de fapt imi place cea verde dar nu o pot avea. Eu iti spun ca as fi putut sa o am dar continui sa spui ca nu este adevarat, nu, eu nu puteam sa am rochia verde fiindca daca as fi putut nu o purtam pe cea rosie.

Si acum vine partea cea mai dificila. Tu mai vrei sa ma convingi ca totusi rochia verde e mai frumoasa decat cea rosie. Din punctul meu de vedere rochia verde e mai urata decat cea rosie. Nu am nimic impotriva sa o porti. Nu am nimic impotriva ta personal fiindca porti rochia verde. Nu cred ca asta spune ceva anume despre tine. Problema ta este insa ca eu nu vreau sa recunosc superioritatea pe care ti-o confera rochia verde. Nu,nu vreau. Nu imi esti superioara prin faptul ca ai ales rochia verde. Nici inferioara. Mie continua sa-mi placa rochia mea mai mult decat a ta. De ce te supara asta atat de mult? N-am idee. Dar mi se pare ca ar trebui sa o accepti ca pe o realitate. Mie imi place rochia mea si nu imi place rochia ta. Nu vreau rochia ta asa cum tu nu o vrei pe a mea.Nu este vorba de bine si rau, nici de corect si gresit nici de superioritate.

E asa greu de acceptat?

Fomalhauti
Ai scris atit de bine ceea ce vroiam si eu sa spun...Pacat ca astfel de postari nu au aceleasi "cheerleaders" ca si altele...

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

La celalalt subiect raspunsesem si eu cu aceeasi ideea :acceptati parerile tuturor si rezonati cu cele care va seamana, dar nu judecati, criticati...!

Imi place atat de mult denumirea asociatiei homosexualilor: ACCEPT! (cred ca spune multe acest cuvant) Acceptati diversitatea si incercati sa intelegei unicitatea invividului!

Eu sunt una din mamele care isi incepe noaptea intr-un pat si ajunge dimineata in altul
Noi am trecut prin o mie de variante de somn, iar sexul il facem in diverse locuri din casa.Pew unde gasim liber, pe unde ne mai putem catara, suntem inca tineri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, ma bag si eu recunosc ca am putita retinere sa scriu la aceste subiecte, pentru ca nu stii ce te asteapra dupa ce dai send .
As dori sa pun doar o intrebare pentru cele care sustin sus si tare cariera impotriva statului cu copilul pana la 2 ani.Credeti ca va ridica cineva o statuie?
Credeti ca daca plecati se darama firma sau dispare tocmai ca nu sunteti voi acolo? Inafara de situatia ca aveti/avem nevoie de bani pentru nevoile fiecaruia mai mari sau mai mici , ce altceva poate fi mai stringent ca sa te faca sa lasi copilul mic , pe maini straine si in locuri straine cu tot ce implica asta .Si apoi sa vii cu strambare de nas ca uite copilul meu nu face asta si asta ...in conditiile in care nu te-ai ocupat deloc de el.Credeti-ma altcuiva nu-i pasa de copilul altuia.Chiar daca e educatoare, invatatoare...si se presupune ca alegand aceasta meserie se dedica copiilor, e totusi doar o meserie pentru ele.Daca copii nu sunt supravegheati si de parinti nu puteti veni si arunca toata raspunderea cresterii lor pe umerii celorlalti voi doar laudandu-va ca aveti copii.Si asa se perpetueaza zicala...lasa-l ma ca tot creste .
Iar in cele cateva ore intre venirea acasa, facut mancare si culcat copil, nu vad ce educatie mareata se poate face.
Recunosc pe mine cariera nu m-a interesat, serviciul e un loc de unde se fac bani cu ajutorul carora pot sa le realizez dorintele alor mei, dar nu as putea pune niciodata pe primul plan cariera .Imi fac treaba , dar atat.Se va spune ca oricum copii cresc si pleaca, dar daca ii cresti cu dragoste se si intorc...
Asta sunt eu, altele sunt altfel ...dar nu trebuie sa ne batem cu pumnu in piept si sa jignim pe celelalte , dar ar trebui sa ne uitam fiecare in curtea proprie si sa vedem cum putem sa ajutam pe cele care nu si-au gasit inca calea lor.Nu sa traim dupa principiul sa moara si capra vecinului....

Si ne miram ca peste ani copii devin ceea ce vad acum la noi.Adica daca dau sau nu doi bani pe semenii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Fomalhauti, eu nu am nimic cu rochia ta rosie. In principiu ce ai spus tu acolo e corect. DAR daca tu incepi sa ma judeci pentru ca eu aleg rochia verDe, nu de nevoie, ci pentru ca imi chiar place, si imi spui ca e o alegere EGOISTA, in detrimentul copilului meu, ei atunci normal ca imi sare mustarul. Asa a inceput subiectul asta, cu acuze.

Nu ma judeca tu pe mine ca ma duc la serVici si imi mai si place, si te las si eu sa stai Linistita cu par pe picioare.

Cit despre vacante cu copii ... Cind am Fost in vAcante prelungite am luat un apartament cu o camerA separata pentru copil. A mea doarme si adoarme singura de la 6 luni. Cind suntem in deplasari scurte Si dormim in acelasi pat cu ea, nici vorba de sex. Dar sincer dormitul cu ea e un chin, ne da picioare in fata sau mai rau, cite un cap ca o ghiulea in cel mai adinc somn ... Noi nu dormim bine si nici ea. Dar, pina la 6 luni am dormit cu ea in pat si voi face asta si cu al doilea copil. Mi s-au cerut pareri de catre alte mame si le-am spus intotdeauna ca depinde de comfortul personal, sa faca asa cum le este lor si copiilor lor bine.

Mergi la inceput