Nevoile mamei vs. nevoile copilului
Raspunsuri - Pagina 13
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Stiu ca poate multe mamici nu vor intelege asta dar eu ...am o mare problema cu epilatul sau tuns, frezat, manechiura, pedichiura. Copilul pe care il am este lumina ochilor nostri si cu toate astea daca eu nu ma simt bine in pielea mea incep sa devin frustrata, din orice prostie sa-mi sara nervi, sa ma plang de ce nu este chiar daca nu am intradevar nevoie de el acum. Am avut o astfel de perioada...depresiva de-a drepul as putea spune. Ma uitam in oglinda si incepeam sa plang. Uite cum am ajuns... o maimuta, sunt o evapa...etc etc... Sotul meu a reusit sa ma scoata din starea asta. Lasa ca o sa calc eu du-te la coafor, scot copilul in parc odihnestete si tu samd... Poate pt unele femei e mai usor. Nu stiu. Cand eu am iesit din starea asta copilul s-a linistit brusc. Si la 8 luni eu dadeam vina pe colici. Cred insa astazi, ca tot timpul a fost vina mea. Frustrarea si agitatia mea de a face totul perfect, de a fi mama perfecta, cu casa curata, copilul curat, si totul la punct alternand cu starea care ma cuprindea cand ma uitam cat de neingrijita am ajuns, ii dadeam starea mea si copilului. Eu cred azi ca o mama fericita are un copil fericit. Asta nu inseamna ca daca acum 5 min l-am auzit ca plangea in somn nu am sarit si m-am dus la el sa-l mangai, sa-i spun ca mami e aici si ca a fost doar un vis urat... Daca abia astept sa incep munca nu inseamna ca am sa incep mai devreme indiferent cine ce post imi ofera. Inseamna doar ca imi este dor de munca mea. Ca imi place ce fac, ca ma simt utila societati si imi ofera satisfacti. Iar cand am sa ma duc la servici copilul meu are sa ramana cu mama mea care va renunta la job-ul pe care il are acum si caruia ii voi oferi aprope 90% din salariul meu. Pt ca eu nu vreau ca al meu copil sa mearga la cresa. Poate nu sunt cea mai buna mama din lume, poate fac compromisuri cu mine insumi si cu altii. Dar fac atat cat pot si cat ma duce capul ca familia mea sa fie bine si sa fim fericiti. Fiecare dintre cei trei membri ai sai are dreptul asta. |
Deci eu nu inteleg, mama ta iti va creste copilul, atunci rolul tau va fi doar de providerul financiar al familiei? Rolul mamei tale este de bunica copilului tau, tu esti in schimb mama lui.
ela_04 spune:
Mama o sa stea doar 8 ore. Atat lucrez eu. si o ora pe drum....
Si asta un an pt ca imi doresc sa mearga la gradinita. Dar la 3 ani.
Dupa ora 16 cand ajung eu acasa cred ca am destul timp sa fiu si mama.
Este numai punctul meu de vedere. Nu cer o aprobare.
ofer doar o opinie a unei mame...
libelula spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Deci eu nu inteleg, mama ta iti va creste copilul, atunci rolul tau va fi doar de providerul financiar al familiei? Rolul mamei tale este de bunica copilului tau, tu esti in schimb mama lui. |
si ar fi mai bine atunci sa il duca la cresa? sau sa renunte definitiv la job, acum ca CIC-ul i s-a terminat? nu uitati, acum CIC-ul platit se termina dupa 1 an!
oana_lex82 spune:
Mama ce ma mai amuz cand ma uit la tv si vad famili cu cate 6-8-12 copi care sunt la limita supravietuiri si vin sa cerseasca, ca doar tatal munceste ca mama e casnica..na..la atatia copiii....Imi pare sincer rau de copilasii aia..asta nu mai e dragoste de copii..nici macar frica de Dumnezeu..asta e crima...Eu zic de 1000 de ori la munca si femeia decat sa sufere copilul ca i lipsesc multe chesti,..uneori cele elementare si esentiale:mancare, educatie ,haine...Atunci ma intreb oare care dintre noi suntem mame bune si care suntem mai putin bune??? Eu una recunosc ca dupa incheierea CIC nu imi ajunge doar salariul sotului pt a ne intretine..si totusi el nu castiga salariul minim pe economie...Dar fiecare isi alege viitorul pe care il vrea pt ea/ei si copilul/copiii ei/lor..
libelula spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Mama ce ma mai amuz cand ma uit la tv si vad famili cu cate 6-8-12 copi care sunt la limita supravietuiri si vin sa cerseasca, ca doar tatal munceste ca mama e casnica..na..la atatia copiii....Imi pare sincer rau de copilasii aia..asta nu mai e dragoste de copii..nici macar frica de Dumnezeu..asta e crima...Eu zic de 1000 de ori la munca si femeia decat sa sufere copilul ca i lipsesc multe chesti,..uneori cele elementare si esentiale:mancare, educatie ,haine...Atunci ma intreb oare care dintre noi suntem mame bune si care suntem mai putin bune??? Eu una recunosc ca dupa incheierea CIC nu imi ajunge doar salariul sotului pt a ne intretine..si totusi el nu castiga salariul minim pe economie...Dar fiecare isi alege viitorul pe care il vrea pt ea/ei si copilul/copiii ei/lor.. |
ideea e corecta. doar ca situatia nu e de amuzat, ci de plans
oana_lex82 spune:
Imi cer scuze ca unele cuvinte nu sunt articulate cum trebuie, am probleme cu tasta i, adica daca tastez dublu imi ia doar 1 data...si cum eu scriu ff repede si de multe ori ma grabesc sa trimit apare asa..scris k de analfabet
ela_04 spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Mama ce ma mai amuz cand ma uit la tv si vad famili cu cate 6-8-12 copi care sunt la limita supravietuiri si vin sa cerseasca, ca doar tatal munceste ca mama e casnica..na..la atatia copiii.... |
sinistru umor.
fara suparare.
oana_lex82 spune:
Mai, nu e de amuzat, asta stiu, ce drak, dar vreau sa zic ca e lumea plina de idioti si totusi hai sa vehiculam ideea ca mama tre sa stea cat mai mult cu cupilul..ca saracul sufera daca il "abandonam''8-10 h/zi ca sa mergem sa castigam o paine, ca vai saracul creste fara atentia si dragostea mamei care e prea ocupata cu a-si face cariera si manichiura..hai sa va mai zic ceva..prefer asa..sa imi vad copilul 3-4 ore/zi si sa merg 1/luna la manichiura (pt ca muncesc si-mi permit) decat sa ajung sa cersesc la Tv...Asa ca eu chiar nu stiu care copil e mai fericit: ala de sta toata ziua dupa fusta mamei care n-are nici un colt de paine sa-i ofere sau al meu care are absolut tot ce vrea si ce nu vrea poate (pt ca e mic si nu stie inca sa ceara) si ma vede doar 3-4 ore/zi si poate 1 data la o luna sta cu bunica toata noaptea???
oana_lex82 spune:
Eu pun intrebarea asta pt cele care nu traiesc in palate, nu au soti cu venituri mult peste medie si care isi permit sa le tina in puf acasa..Ma refer la familia obisnuita din Romania..unde tata are undeva la 2000/ luna iar mama tot cam asa....Daca ati avea venitul asta v-ar conveni sa stati cu copilul acasa pt inca 1-2 ani??Sau altfel, daca ati avea posibilitatea ca sa avansati la servici si sa castigati ceva sute in plus la leafa si cam cu 1000 lei/ luna in plus fata de amarata de indemnizatie v-ati intoarce cu 4-6 luni mai devreme la munca???Eu cred ca daca sunteti sincere veti zice ca da..k e in avantajul copilului...
saskia spune:
Deci de ce va mai chinuiti cu idei frumoase, nevoile copilului etc, ziceti direct ca va duceti pentru bani de manichiura si lasati copilul cu bunica pe post de baby sitter.
O bunica nu are rol de baby sitter, altceva este cand ea insasi vrea sa isi dedice timp pentru a petrece timp de calitate cu copilul, nu pentru ca este fortata de imprejurari si sub presiunea ideilor de genul: alti bunici stau cu copilul, daca tu nu stai imi pierd barbatul si relatia ca sigur o sa fuga dupa alta, si nu am timp sa ma arnajez, etc.
Totusi inainte de a avea un copil, v-ati gandit ca implicit cere niste compromisuri chestia asta sau e mai simplu filosofia de viata: las ca-l fac eu si vad dup-aia .