Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***381***
Raspunsuri - Pagina 9
pisigri spune:
Aha, deci vad ca nu sintem singurii la care vine parintele azi. Dimineata am fost f indignata cind mi-a zis mama ca e afis jos ca vine parintele azi dupa ora 9, am zis frate, cit mai e pina la Boboteaza...!
Eu pina acum nu l-am primit dar anul asta am vrut sa schimb obiceiul. De Craciun l-am prins la mama, ca eram la ea...asa ca macar azi !
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
chatonel spune:
salutare tufete!
nu ne cinta si noua nici o sorcova?
si io tre sa ma bag la cura vreo doo saptamini, sa dau jos grasimea acumulata zilele-astea.
chatonel spune:
cit despre umanitare si implicare, ati fi scirbite sa stiti dedesubturile. Nu vb despre ce e aici, pe forum, ci in general.
Acum un an a fost o tipa care vb despre o familie nevoiasa, unde copiii erau fara lemne de foc pe timp de iarna si nici de mincare nu aveau, in fine, era o kestie destul de urgenta. Am contactat-o, i-am trimis pe paypal 100 € si apoi am asteptat sa imi spuna ca a fost la familia resp sa le duca cumparaturi (banii nu se punea problema sa fie dati, era prin peisaj si un barbat care tragea la masea). Dupa vreo saptamina tipa respectiva care lucra la antena nu stiu care la umanitare mi-a zis ca nu a fost, ca de fapt se va duce o colega de-a ei, intr-o zi cind va intarca mutul iapa si ca de fapt banii se imparteau intre ziua de lucru a respectivei, banii de benzina pina in comuna in care statea familia (vreo 60 km de bucuresti) si ce mai raminea era pt copii. Si, cind m-am enervat pt ca am inteles ca de fapt pt ele UMANITAR e doar o aura cu care isi nimbeaza fruntea dalba si i-am zis ca nu sint de acord cu conditiile pe care mi le prezinta si ca in cazul asta urgenta nu e decit un cuvint care sa atraga atentia si donatori (pt ca actiunea de a ajuta s-ar fi petrecut poate pe vara??!! - sper ca exagerez - si ca n-are decit sa-mi trimita banii inapoi ... a iesit scandal si m-a facut de kko, ca o sa il am pe constiinta pe copilul ala amarit impreuna cu familia lui etc... si am impresia ca e acelasi "personaj" de care discutati ieri. Nu mai tin minte nick-ul cu care am discutat anul trecut, insa am numele in mail.
Ilinca_M. spune:
Chatonel, io nu-s nici sorcova nici vesela azi, dar pot sa va cant ceva, pe nas, ca popii, ca tot nu i-am primit azi:(((
Phiphi s-a trezit la 11.30. Ce ne facem cu asa program, ca de maine back la gradi! Intai ma gandeam s-o tin acasa daca tot am atata vacantza dar tufete, fata asta nu mai mananca acasa, decat "ladde" cu cereale, atata tot a mancat ieri si azi tot asta a cerut de cand a facut ochi.
Intai am zis ca-s io o bucatareasa chiar de-amboulea, deja ma simteam prost, dar nu, ca doar si la Rev a fost lasagna aia minunata cu legume, nici n-a vrut sa se uite la ea. Aseara in vizita a pregatit vecina ca pentru nunta, toate bunatatile, doi dintre copii balotau de numa (pe unul de 1 an si 2 luni il indopa ma-sa cu fortza, huzband a ramas marcat, cum il tinea ca pe un curcan, strans intre genunchi, si-i indesa bucati de cascaval si paine pe gatlej) si Phiphi nu si nu...abia cand au venit uscaturile a insfacat o baghetzica cu susan, cat o grisina...a, si-a mancat cu pofta o felie de tort raw cu capsuni.
No, si asta e faza, ca la gradinita mananca, baloteaza bine, cred ca se-ndeamna cu ceilalti copii.
In plus trebuie sa fac un proiect de cercetare pentru doftorat si sa ma apuc si de-un referat...si tufete, inca nu simt nicio chemare, nu ma pot mobiliza, sunt in buda cu vointza/ motivatia/ entuziasmul!!
Hai ca m-am plangacit destul. Am gatat cu cartile? Sau mai discutam?;))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel cit despre umanitare si implicare, ati fi scirbite sa stiti dedesubturile. Nu vb despre ce e aici, pe forum, ci in general. Acum un an a fost o tipa care vb despre o familie nevoiasa, unde copiii erau fara lemne de foc pe timp de iarna si nici de mincare nu aveau, in fine, era o kestie destul de urgenta. Am contactat-o, i-am trimis pe paypal 100 € si apoi am asteptat sa imi spuna ca a fost la familia resp sa le duca cumparaturi (banii nu se punea problema sa fie dati, era prin peisaj si un barbat care tragea la masea). Dupa vreo saptamina tipa respectiva care lucra la antena nu stiu care la umanitare mi-a zis ca nu a fost, ca de fapt se va duce o colega de-a ei, intr-o zi cind va intarca mutul iapa si ca de fapt banii se imparteau intre ziua de lucru a respectivei, banii de benzina pina in comuna in care statea familia (vreo 60 km de bucuresti) si ce mai raminea era pt copii. Si, cind m-am enervat pt ca am inteles ca de fapt pt ele UMANITAR e doar o aura cu care isi nimbeaza fruntea dalba si i-am zis ca nu sint de acord cu conditiile pe care mi le prezinta si ca in cazul asta urgenta nu e decit un cuvint care sa atraga atentia si donatori (pt ca actiunea de a ajuta s-ar fi petrecut poate pe vara??!! - sper ca exagerez - si ca n-are decit sa-mi trimita banii inapoi ... a iesit scandal si m-a facut de kko, ca o sa il am pe constiinta pe copilul ala amarit impreuna cu familia lui etc... si am impresia ca e acelasi "personaj" de care discutati ieri. Nu mai tin minte nick-ul cu care am discutat anul trecut, insa am numele in mail. Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Doamne fereste!! Da' unde era actiunea asta, aici, pe forum?! Eu sper ca nu face cineva forumu' chiar asa de ras
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Monnvas spune:
Bre, io ziceam ca-s sigura ca e singurul motiv pentru care i se iarta ceea ce altora nu li s-ar ierta. De cate ori am apasat pe rapotare cand s-o luat de Pisigri? Si degeaba.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
Hai ca fac si eu o pauza, daca-i vorba de asa (imi faceam temele, io nu ma pot duce la scoala daca nu ma pregatesc inainte)
Io am recitit pana pe la 10 ani. Dup-aia, rarisim. Fiindca pe la 10 ani am terminat biblioteca de acasa - bunica-mea fiind invatatoare, aveam muulte carti de copii, dar numai de copii - si mi-am facut fisa la biblioteca de la scoala. Pana atunci stiu ca citisem de zeci de ori (nu exagerez) aceeasi carte cu povesti rusesti.
Singura carte pe care am citit-o de mai mult de 3 ori e Morometii. Fiindca de cate ori o deschideam sa caut ceva (trebi gramaticale de obicei) sfarseam prin a o citi pana la capat. Mie asta mi se pare romanul genial romanesc, care e cu tarani fara sa pice in cliseele taranilor (ca si Pisigri, si pe mine m-a indepartat taranimea de literatura), musteste de inteligenta, in fine, n-as schimba un rand din cartea aia! La mine e si ceva personal, tata e din Teleorman si il regasesc in fiecare "vorba de duh".
Imi aduc aminte ca si eu am plans la Singur pe lume, dar cel mai tare am plans la Winnetou Nu m-am omorat dupa Jules Verne si SF-uri, dar nici dupa chestii de aventura. Sincer, nici nu mai stiu ce citeam cand eram mica stiu doar ca erau chestii de obicei nepotrivite cu varsta si cred ca din cauza asta nici n-am retinut mare lucru. Am avut, evident, "trenduri", nu asa rafinate ca Anaan : prin generala citeam "literatura mare", aia de-a auzit toata lumea de ea, evident, inadecvata varstei; spre sfarsitul liceului apucasem pe o panta d-aia mai mistico-pupu (chiar si inainte de stim-noi-cine) si am citit filosofie/teologie - bine, mai usoara. In facultate a trebuit sa ma pun la curent cu ce (literatura) scriau profii si colegii mei, asa ca am citit cat am putut literatura romana contemporana. Daaar tot sub influenta unei colege, o ilustra anonima care a terminat istoria, dar mi se pare mai informata si mai formata in materie de literatura decat toti literatii mei de la Litere m-am lipit de literatura japoneza presque contemporana. D-aci am picat intr-un butoi din care n-am iesit, dar nici n-am mai citit de mult: literatura de "migratie", in care nush cum de ma regasesc, fiindca io am fost prea putin plecata de-acasa. Oricum, displacementul interior e, probabil, boala noastra, a tuturor care traim in societatea asta globala, asa ca ceva-ceva se leaga.
Sper ca n-am fost iar prea pretioasa. Desi am terminat Litere, io nu ma consider "un literat" (specializarea mea e alta) si imi vine greu sa-mi exprim parerile in materie de literatura.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
pisigri spune:
Apoi chato, o faza ca asta trebuia sa o faci cunoscuta pe forum la vremea aia, indiferent cine ar fi fost implicat in ea. Asa ma scirbesc fazele astea...
La iesirea din carre4 sunt niste cosuri in care se string alimente pentru banca de alimente. Ei, va puteti inchipui ca am vazut pe cineva care lua de acolo diverse mai de soi (suc si conserve adica, nu chiar faina si ulei...), si trepadusii aia care pazesc sa nu iesi pe la case fara cumparaturi nu ziceau nimic..? Si imi mai si raspund ca na, aia nu etreaba lor, ei sunt angajatii magazinului sa pazeasca sa nu se fure din magazin, nu din cosurile alea. In aceste conditii pot sa trag niste concluzii legate si de ce se intimpla cu produsele alea, nu?
De-aia zic eu ca cel mai bine e sa daruiesti/donezi personal, in apropiere, la cazuri cunoscute. Asa, daca fiecare intinde o mina celui de linga el, nu mai sunt nici discutii legate de organizarea actiunilor, nu mai ramine loc nici pentru profitori...
pisigri spune:
Hai ca iar m-am turat si am uitat sa spun ceva
Monn, departe de mine gindul ca i-ai lua apararea fiintei. Scuze daca am lasat sa se inteleaga asa ceva.