Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Toate evenimentele negative erau trecute sub tacere, sau, daca chiar nu se putea, minimalizate. Pentru ca regimurile totalitare (indiferent de coloratura ideologica) se tem de orice posibila fisura a monolitului.

O consecinta a acestei secretomanii este si proliferarea scenaritei. In lipsa unei acoperiri (in mass media) transparente a evenimentelor, oamenii completau golul informational cu fel de fel de scenarii, care sa explice si tacerea oficiala.

Tin bine minte ca Europa Libera (!) lansase la numai doua-trei ore de la cutremur (radioul public a tacut malc pana dupa miezul noptii) zvonul potrivit caruia Ceausescu a declansat prin cine stie ce arme secrete cutremurul din 4 martie. Peste cativa ani unii chiar credeau ca Ceausescu a generat cutremurul din '77 ca sa aiba motiv de sistematizare a capitalei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai exact. si cu cat mai mult cu cat femeia s-a dus la institut si nu a mai venit niciodata, normal ca au explodat scenariile.
edit,. da asta cu rapirile nu se practica la Rusi? ca altfel de unde ideeile de scenariu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si in ziua de azi dispar oameni.Chiar zilele trecute,in 24 sau 25 dec. a disparut o tipa cam de varsta mea din Arad - am vazut si in presa si pe urma pe FB unde cunostintele au dat share mai departe cu poza ei.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sigur ca dispar si azi, n-a zis nimeni ca nu. si nu e apanajul comunismului.
dupa cum toate nenorocirile din comunism (frig, lipsa mancarii, samd samd) se intalnesc din belsuuuuug in societatea romaneasca :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

sigur ca dispar si azi, n-a zis nimeni ca nu. si nu e apanajul comunismului.
dupa cum toate nenorocirile din comunism (frig, lipsa mancarii, samd samd) se intalnesc din belsuuuuug in societatea romaneasca :(

Asa e din pacate.Atunci la disparitii aveam pe cine da vina din cauza "scenaritei" de care vorbea Capcaunul. Si la restul relelor dadeam vina pe Ceausescu - marea majoritate sau unii mai luminati - pe comunism (recunosc ca io faceam parte din marea majoritate care habar nu avea nimic de politica sau de ce se intampla in lume).Acum pe cine sa mai dam vina? Exista democratie,libertate,alegeri libere.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70
Acum pe cine sa mai dam vina?

Cum pe cine? Pe Basescu&Boc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

eu as vrea sa re)aduc in discutie un subiect:viata de cuplu in comunism.
nimeni nu susitne avorturile,dar toti sunt de acord ca este necesara o educatie sexuala decenta.
ori in comunism fetele erua tinute in maxima ignoranta, cu amenintarea ca sexul inseamna sarcini nedorite.
mai erau si abandonurile .zeci de copii abandonati pe luna ,in toata tara.
cei nascuti prematur,erau declarati avortoni si inregistrati cand faceau 2,5 kg.

Mergi la inceput

Eu una citisem de la o prietena o carte editata in 1940 se numea "Cartea casatoriei" - o descoperise in biblioteca bunicilor.Deci am avut de unde ma documenta pe larg (inclusiv parca erau puse poze si de-alea cu tipurile de himene [asta ca tot s-a ajuns sa fie puse linkuri cu asa ceva la subiect spre luminarea unora )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Imi vine foarte greu sa povestesc, mi se strange stomacul si acum cand imi aduc aminte...

La mine personal educatia sexuala a fost inceputa de catre mama, care initial mi-a pus la dispozitie carti de medicina, deci am priceput si mi-am insusit mecanismele fiziologice ale reproducerii. Asta a fost simplu . Apoi, aveam aproape 12 ani cand mi-a venit ciclul, deci am mai prins 2 ani de comunism. Nu pot sa uit cat de mult uram acele perioade, mama imi cumparase o duzina de chiloti flausati de care imi insaila vata (daca aveam noroc) sau lavete, care se reutilizau, se puneau la inmuiat in apa rece in niste galetuse, arata baia noastra ca un spital de campanie, apoi se spalau, fiebeau, calcau, erau recusute/insailate de chilotii aceia oribili si-si asteptau urmatoarea folosire...

Dupa momentul venirii ciclului mama a inceput incet incet sa mai povesteasca una alta, asaaaa, ca in treacat, despre contraceptie. Si-acum ma mir cata inventivitate aveau. Se folosea orice metoda, de la coitus interuptus la spermicide artizanale. Irigatoare, spalaturi cu otet, cu bicarbonat, spermicidul care facea furori la un moment dat era facut dintr-o biluta de sapun amestecata cu nu stiu ce medicament.

Daca aveai pile si bani puteai sa te invarti de o cezariana urmata de legarea trompelor. Asta era maximul lux atunci, erai salvata.

La cativa ani de la revolutie am avut un prieten care isi petrecuse incusiv studentia si primii ani de munca sub regim. Nu stiu daca toti barbatii se pricepeau, dar el mi-a povestit ca stia sa recunoasca la tuseu un uter gravid, si mi-a mai povestit cateva metode de avort, una era cu tanin, vin fiert pana ramanea vreo 20% din cantitatea initiala si alta prin introducerea in uter a unui furtunas ca la perfuzii, care vatama fatul. Luat in conjunctie cu o doza de cal de antibiotice, pt prevenirea infectiei, era f eficient .

Ma infioara si ma socheaza si acum umilinta si degradarea la care se ajunsese pe unele planuri

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Aoleu, era horror rau asta cu avorturile ilegale. Au murit atitea femei, chiar o cunostinta de a mea care a lasat in urma 4 copii fara mama :( . O prietena de-a mea a ramas gravida la liceu si a avortat-o o baba cu niste andrele . Numai cu revolutia a scapat maica-sa de puscarie (era minora fata), cum a ajuns la spital cu hemoragie, cum au sunat politia.

La mine in oras au fost si oameni care au murit in ingramadeala la hala la carne. Eu eram copil pe vremea aia si am fost in general scutita de cozi, dar tot am niste amintiri cu lumea buluc peste vinzatoare cind se vindeau pui, si toti cu banii intinsi...mai erau 3 pui si nici nu stia vinzatoarea pe cine sa aleaga din toti banii aia intinsi in fata ei.

Pe mine m-au marcat si in mod pozitiv lucrurile astea, in sensul ca daca mi-e greu vreodata, mi-amintesc cit de greu se traia pe vremea aia si cum umblau parintii sa ne cumpere cele necesare, si atunci nu mi se mai pare ca am de ce sa ma pling :) Iar faptul ca mincam o ciocolata buna o data pe an, ne facea sa o apreciem cu adevarat. La fel si cu portocalele, carora le mincam si cojile.

S-a scris mai devreme de seringile alea de metal ceausiste. Nu, normal ca nu erau de unica folosinta, vaccinau o clasa intreaga cu 3 ace, pe care le puneau din cind in cind in spirt (cind treceau la alta clasa ).

Mi-amintesc si de pantofii prosti, in care ne intra apa, sau de cizmele care se udau in interior, foarte multi copii umblau cu pungi in cizme ca sa nu se ude la picioare.

Mergi la inceput