Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? (2)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
![]() Dar asta,ce legatura are cu comunistii? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Hm... Nimic, in afara de faptul ca s-a intamplat atunci. Nu s-a sesizat niciun organ abilitat.
![](icon_smile_big.gif)
![](chatterbox.gif)
Revolutia a fost, pentru noi, copiii, si o aventura, parca ne uitam la un film de aventuri. Am iesit la plimbare cu finul nostru si cu fratele meu de 2 ani, finul zice, "hai sa ma prefac ca m-au impuscat astia, sa vad ce-o sa zica nasa si mama?" Macar ca eram la dracu' in praznic, nici vorba de tras si de-astea... Doar ce vazuseram la micul TV alb-negru...
Bancuri cu Ceausescu se spuneau frecvent la noi in casa...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Intreab-o pe maraki, o citasem de la subiectul celalalt. :) Adica partea I. Am recuperat acum ce nu am putut citi cat am fost plecata. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Pai te intreb pe tine, nu pe maraki, ca tu ai scris
![](alcool.gif)
Eu nu am vazut ca ai citat pe cineva, ai trantit-o pur si simplu.
Daca esti dragutza (
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
andacos, ce-are gripa? Sau... nu se gasea vata, dar puteai lua de la farmacie ce medicament vroiai, cand vroiai? Indiferent de statut? Ca erai femeie de serviciu sau secretar de partid?
Lucrusoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Aceeasi legatura pe care o aveau posturile lui maraki si ale Glicinei din capitolul precedent al acestui topic. Le-ai intrebat si pe ele acelasi lucru? Ca nu am retinut.
Asa intreb si eu: ce legatura are discutia despre China si comunistii chinezi in contextul in care noi discutam despre traiul din Romania noastra de dinainte de '89?
Am impresia ca te legi de...
Lucrusoare de vanzare...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny andacos, ce-are gripa? Sau... nu se gasea vata, dar puteai lua de la farmacie ce medicament vroiai, cand vroiai? Indiferent de statut? Ca erai femeie de serviciu sau secretar de partid? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Selene,imi pare rau dar esti de neintzeles pentru mine!In seara asta mesajele tale sunt fara noima,fara cap si fara coada...nu le intzeleg!
Ce ai vrut sa spui in mesajul asta?(cel la care am dat quote)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Intreab-o pe maraki, o citasem de la subiectul celalalt. :) Adica partea I. Am recuperat acum ce nu am putut citi cat am fost plecata. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
Nu mai tin minte cine( sa ma scuze ) spunea ca multi nu cred ca s-au petrecut multe din cele descrise de noi in comunism, cum multi nu cred nici astazi ca au fost adevarate camerele de gazare. Cine se tine bine de subiect si nu pierde vreo postare, stie.
Selene, inghetata de 4 lei de marimea pachetului de unt, se numea parfait. Polarul era cea mai ieftina inghetata, fara glazura, in hartie si costa 1 leu.
Selene_Bunny spune:
Eu am inteles ca situatia din sistemul medical de pe atunci era cam... horror. Ca nu se gasea nici macar vata.
In contextul in care nu se gasea nici macar vata, m-am gandit eu, cu mintea mea de curca beata, ca, daca tatal meu nu ar fi fost medic si nu m-ar fi tratat acasa, degeaba m-ar fi dus la spital (deliram, da?), ca nu ar fi rezolvat mare lucru, pentru ca medicamente... cam ioc.
Casa de nasteri din localitatea unde am crescut nu avea niciun fel de dotare. Nici macar bec. Fratele meu s-a nascut in frig, cu dubla circulara de cordon, pe intuneric, cu ustensile aduse de tata de acasa si sterilizate... prin trecere prin foc.
Lucrusoare de vanzare...
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Aceeasi legatura pe care o aveau posturile lui maraki si ale Glicinei din capitolul precedent al acestui topic. Le-ai intrebat si pe ele acelasi lucru? Ca nu am retinut. Asa intreb si eu: ce legatura are discutia despre China si comunistii chinezi in contextul in care noi discutam despre traiul din Romania noastra de dinainte de '89? Am impresia ca te legi de... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
WTF???
Da, ´´ma leg´´ daca postarea e din alt film .
(respiram adaaaaaaaanc...................gata)
![](icon_smile_big.gif)
M-am prins ce legatura are.
![](icon_smile_cool.gif)
Selene_Bunny spune:
maraki, la Cluj, Polarul era fix cum spui, dar costa 4 lei. Singura nu mi l-am permis niciodata. O data mi-a cumparat matusa mea.
Da, ala a fost contextul. Presupun ca da nasol ca raspund la mesaje vechi, nu?
Orasul in care am crescut era considerat statiune balneoclimatica, are izvoare minerale naturale, deci interesul pentru a atrage turisti a fost destul de mare. Existau (si inca exista) hoteluri, o cofetarie, cu prajituri, Brifcor si Pepsi, un magazin de incaltaminte, cand aduceau incaltaminte (si nu putina), era dezastru, o librarie, unde mai aduceau globuri de Craciun si jucarii, tin minte ca a fost bataie pe niste ursuleti ca dintr-o catifea subtire, la 25 de lei bucata...
Lucrusoare de vanzare...
ladyJ spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui maraki
Nu mai tin minte cine( sa ma scuze ) spunea ca multi nu cred ca s-au petrecut multe din cele descrise de noi in comunism, cum multi nu cred nici astazi ca au fost adevarate camerele de gazare. Cine se tine bine de subiect si nu pierde vreo postare, stie. |
Si cine citeste subiectul trebuie sa-si aminteasca cu exactitate toate postarile plus autoarele , inclusiv din capitolul precedent??
De ce exista quote? Selene, era greu sa dai un quote sau un copy paste cu ghilimele, aka citat din maraki?