Prietene la bine si la greu - 153

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Doamne, prin ce am trecut azi! Am ajuns la camera de garda de urgenta!
Cezara a reusit sa-si bage in nasucul ala mic un surubel mic mic , din ala care se pune in spate la jucarii ca sa tina inchisa bucata aia de plastic de acopera bateriile. Nu stiu cum a reusit. A venit la mine mandra tare si zicea "mami, mucu'" si tot o tinea asa. Eu i-am pus mana pe nasuc si am apasat, gandindu-ma ca ma pacaleste ca are muci. Brusc a inceput sa tipe si sa planga.
Ma uit in nara! Se vedea capatul argintiu al unui surubel. Ma duc fuga la baie dupa penseta sa incerc sa-l scot. Copilul nu statea, eu ma chinuiam, surubelul cade mai in interior. Ma apuca mai tare plansul. Nu ma puteam stapanii. Incep sa caut disperata aspiatorul de muci, gandindu-ma sa pot sa-l aspir pe surubel cu batista bebelusului. Nu gaseam cheia sa scot capacul de la priza, nu gaseam furtunasul, nu-mi gaseam capul, nu gaseam puterea de a scoate surubelul....
Montez totul si incerc sa-l aspir. Nimic, decat sange pe furtunas. Am sunat repede la sora-mea, dar nu era cu salvarea in cartier. De abia a reusit sa ma inteleag ce spun. Mi-a zis mai tarziu ca din cauza urletelor si a plansului, nu a inteles decat "surub in nas". Mi-a zis sa ma duc la Grigore ALexandrescu. Dar cum sa ma duc asa de dparte, cand surubelul aproape nu se mai vedea?
Sun repede la mama (sta in scara vecina) sa mearga repede cu mine la camera de garda la emilia irza, ca e cea mai aproape. Nu au inteles mai nimic. Ma auzeau ca plang si tip si zic ceva de Cezara, dar nu au inteles nimic. A venit repede tata la mine, timp in care, ii puneam fetei o geaca si o caciula in cap sa fug la spital. EA se amuza tare. Eu plangeam in hohote si ea radea in hohote, dar se scarpina la nasuc.
In toata tevatura aia, ma suna tasu'. Binenteles ca nici el nu a inteles nimic de la mine. A intels doar "camera de garda" si "Cezara". In rest nimic. Mai tarziu mi-a zs ca m-a sunat sa ma intrebe ce face Cezara. El de obicei nu suna pa la ora aia, pt ca stie ca il zoresc sa vina acasa. E clar ca a "simtit" ca ceva se intamplase cu fi-sa. A zis ca, asa, dintr-o data, i-a venit sa ne sune sa intrebe de fata.
Am luat fata in brate si am fugit la spital. Desi stam in capatul strazii am luat masina, de frica sa ne trimeata la Grigore daca e ceva mai complicat. Am ajuns acolo si am intrata la camera de garda fara sa mai intreb ceva, implorand pt ajutor si plangand disperata. O doctora m-a intrebat ce se intamplase si i-am spus ca are un surubel in nara dreapta si mi-a frica sa nu alunece.
Au sunat repede la ORL si norocul nostru ca era doctor de garda la orl. A urlat mititica de mi-a rupt sufletul. Nu am avut forta sa ma uit si nici sa o tin. A tinut-o tataie cu sora. Copilul se uita disperat dupa mine si eu simteam ca ma prabusesc.
A bagat o pensa si a incercat sa prinda dar nu a reusit. In timpul asta, tremuram de frica ca o sa alunece surubelul si nu o sa-l mai putem recupera. Au bagat un aspirator cu un cateter mic mic ca sa-l aduca cat de cat la suprafata si apoi s-a chinuit iar sa-l scoata cu o pensa mult mai subtire. Pana intr-un final au reusit. Surubelul era asa de mic. Mic rau! S-a mai uitat o data, sa vada daca nu cumva mai e unul pe acolo, dar a fost doar unul.
AM venit acasa. Ea isi revenise si zicea "mami, mucu" si paoi fugea amuzata. Eu, in schimb ....
Tasu' era la camera de garda la Grigore Alexandrescu ca el asa intels din discutia cu sora-mea. Mama era drogata bine pt ca s-a speriat cumplit si a trebuit sa ia repede ceva de tensiune ca i se facuse rau.
Pe seara, ea se hilizea si se juca ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. A mai si cazut pe gresie si a dat cu capul de claorifer. Am zis ca innebunesc. A luat-o repede sotul si a zis ca nici macar cucui nu are, dar a plans pt ca am speriat-o eu cu panica mea.
Sotul a fost o leguma aproape toata seara. De abia atunci l-a doborat pe el evenimentul. Mi-a zis ca nu poate avea grija de ea, ca nu are putere.
In toata aceasta nebunie, uitasem ca am o cunostiinta medic ORL-ist, care mai era si de garda. Am uitat complet!
Per total, am avut o dupa-amiaza ingrozitoare. si am aflat pe a nu stiu cata oara ca atunci cand vine vorba de santatea fi-mii sunt o mare cacacioasa.
Incep sa ma gandesc foarte serios sa fac un curs de prim ajutor...

.....................................................................................

Va rog urmati linkul si dati-ne un LIKE!
Multumim frumos!

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150477411114512&set=o.198644688798&type=1&theater

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata
cafea

dankutza oribil. te cred ca te-ai pierdut, cred ca multe dintre noi am fi reactionat asa. bine ca s-a terminat totul cu bine.

lili am citit de intarcare te cred ca ti-e greu. eu nici nu mai stiu ce simt, avand in vedere ca Sandra ma tztzuieste mai mereu cand ma prinde acasa, mai ales cand ma vede ca stau pe canapea/pat, dar nu numai. intr-un fel ma dispera cu suptul asa des, dar pe de alta parte nu as vrea s-o intarc. toti sunt cu gura pe mine sa ung tztz cu ceva rau ca sa o dezvat, insa parca nu ma lasa inima... nu inca...

Dozz nu stiu ce sa te sfatuiesc cu vacanta, noi nu prea mergem in vacante planificate prin agentii, ci ne cazam la fata locului, sau mai rar facem rezervare direct la pensiune.
as vrea si eu o vacanta in strainataturi, insa anul asta sunt asa nesigura de serviciu, incat nu pot planifica de pe acum. daca m-o ajuta D-zeu sa am un serviciu bine platit, poate mergem la vara undeva.

Pirelia Sandra a fost treaza in noaptea de Rev. pana la ora 1. nu stiu daca s-a speriat de zgomot, nici nu stiu daca a fost prea mult zgomot intr-un cartier de pensionari. a stat cu mama, ca noi am fost plecati la o petrecere de la ora 10 pana la 3 dimineata. cred ca a stat treaza si pt. ca ma astepta pe mine.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Doamne Dankuta, eu am ramas fara cuvinte, doamne, ce patanie. Cezara e bine acum, o doare nasucul? I-a ramas vreo rana de la surubel? E bine acum? Se plange ca o doare nasul? Norocul tau ca stai asa aproape de spital. Ea micuta credea ca toata panica ta este o joaca. Abia cand a ajuns la spital a inteles ca are buba. Sper sa nu aiba urmari si Cezara sa fi inteles ca nu se poate juca astfel cu obiectele mici. Eu spun ca ai fost puternica si ai actionat. Eu cred ca as fi procedat ca mama ta, intram si panica si ma holbam la ea.

Ma duc sa pregatesc ceai, cafea si capucino pentru toate fetele si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Dankutza, m-am speriat si eu rau de tot la relatarea ta. Doamne fereste! Bine ca sunteti bine acum. Legat de cursuri de prim ajutor, Crucea Rosie de la fiecare sector organizeaza, cu durata de 2 zile (de obicei sambata si duminica) si stai acolo 6 ore in fiecare zi. Deci se cam duce we-ul doar cu asta. Costa cam 100-150-200 de lei, depinde de sector. Oricine poate merge la orice Cruce Rosie, nu trebuie sa mergi la un sector anume in functie de unde locuiesti.
Eu am vrut sa fac cursul de prim ajutor la ei, dar mi s-a parut f greu sa sacrific un we intreg. Asa ca am ales o alta varianta, un curs de doar 4 ore, la Clinica Motivation. Nu a meritat. Pt ca nu am invatat nimic practic, a fost doar o prelegere si ni s-a raspuns la cateva intrebari. Mai bine un curs serios de 12 ore decat un semi-curs, nu te alegi cu mai nimic.
Ce am retinut de la cursul asta scurt este despre TOXAPEL, un nr de telefon disponibil non-stop unde poti suna daca tu/copilul/oricine a inghitit substante, medicamente etc. Suni acolo si au o baza de date imensa cu toate substantele si iti spun ce sa faci.

http://spitaluldecopii.ro/toxapel/

Ramonika, cu vacanta si eu sunt incurcata. Ar fi prima oara cand merg printr-o agentie si crede-ma ca nu pricep mai nimic din ce citesc pe net, pe la oferte. E greu pt mine sa planuiesc genul asta de concediu ca nici nu stiu la ce sa fiu atenta. Noi mergem in concedii mereu pe cont propriu si asa altfel se cauta si se planifica. Dar acum, la mare cu Ana, chiar vreau ceva de genul all inclusive, sa stiu ca nu ma spetesc muncind, gatind si toate cele in saptamana de concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Dankutza, m-a luat cu lesin cand ti-am citit mesajul
Ma bucur ca totul s-a terminat cu bine,si sper sa va reveniti cat mai repede din soc

Noi suntem intr-o situatie inimaginabila.....pentru niste neintelegeri intre Apavital si Iulius Group, suntem cateva familii in zona care nu mai au acces la.... reteaua de canalizare! Maine mergem in audienta la directorul de la Apavital, dar nu stiu ce vom rezolva,pt ca reteaua de canalizare este proprietatea Iulius Group.....off,off,ca nd credeam ca am terminat cu toate problemele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali762000 spune:

Dankuta nici nu stiu ce sa iti spun. Oricare dintre noi cand vine vorba de copil ne speriem rau, bineinteles ca ei nu plang iau totul in joaca...dar cand vad ca suntem agitati sau plangem se sperie si plang si ei. Bine ca a trecut si sunteti bine.

Cam de o saptamana Mihai cam face nazuri la mancare, tot ce ii placea inainte nu prea mai manca acum, parca i-as fi dat toata ziua mancarea respectiva.
De luni incep si eu serviciul....sunt curioasa cum o sa fie dupa o absenta de aproape 3 ani. Chiar daca Mihai ramane cu buni tot parca imi este greu sa ma despart de el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Salutare si LA MULTI ANI!

Dankutza, e ingrozitor ce povestesti tu Ma bucur ca Cezara e bine.

Ancutza, primesti felicitari si la n zile de la ziua ta? La multi ani! Sa fii sanatoasa si norocoasa.

Noi am fost la parintii mei de sarbatori iar de Revelion am mers la Galati, la bunici, unchi, matusi etc. Din pacate luni am venit in Bucuresti iar Ema a ramas la bunici. Prea am tras chiulul de la munca si ma asteptau muuulte tarife de facut. Deci acum fac preturi pe Grecia si vin acasa si io ca omu' si cand colo pe forum citesc ...tot de vacante
E bine ca Ancutza e cu exoticele ca noi rar vindem asa ceva si nici nu le am puse pe site. Totusi a vandut sotul Mexic si era tare multumit. Ancutza, voi vindeti agentiilor? Daca da vreau si eu ofertele voastre.

Dankutza, eu am vazut hotel Concorde dar stiu sigur ca sunt multe peste el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Lili, felicitari pt ca ati renuntat la pampers.

Am reusit si eu sa o invat pe Ema la olita si sincer ma aspetam sa fie mai greu. Cand am adus-o la Bucuresti i-am spus ca o las fara pampers ca e deja fetita mare. Bineinteles ca facea bine merci pe ea. O parte pe ea...apoi o luam si o asezam pe olita sau WC. I-am cumparat si chilotei, o lasam pe ea sa traga apa la wc dupa ce facea pipi/caca. Si asa s-a invatat. Acum spune mereu cand face. Cateodata chiar si noaptea. O asez pe olita si e asa haioasa ca sta cu ochii inchisi, motaie si face pipi. Eu nu o intreb noaptea dar cere ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Buna ziua si La multi ani!

Dankutza si noi am patit acelasi lucru, doar ca a venit si mi-a zis ca are tatina (plastilina) in nas, am luat-o repede am intins-o pe pat si cand m-am uitat mai bine in nasucul ei abia se mai vedea un colt de plastilina bagat in fundul nasului, dintr-o mare bucata. La inceput am zis ca e o bucata mica si ca o scot repede, nu m-am panicat, am adus penseta si cand mi-am dat seama cat e de mare si ca-i blocase complet canalul si ca nu o puteam scoate cu penseta pt ca o bagam mai tare, atunci am intrat in panica. Am avut noroc ca era si sotul acasa si a avut el taria de caracter sa aduca o lanterna, eu am tinut-o (dar si ea si-a dat seama de gravitatea situatiei si nu s-a miscat absolut deloc) si cu un ac a reusit sa i-o scoata din nasuc

Legat de vacante, noi am fost aici: http://www.royalwingshotel.com/
Totul a fost la superlativ, aveau foarte multe facilitati pentru copii: club de joaca, unde puteai sa-l lasi si o zi intreaga pt ca aveau o echipa de profestionisti, cu loc de joaca, pictat, dansat, mancat, culcat, piscina pt copii mici, piscina pt copii mari, carucioare de inchiriat, la masa bufet pentru copii, seara discoteca pt copii, spectacole pt copii si multe altele.

Mami fericita de Mariuta
si de samburel de 11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui floricik

Ancutza, primesti felicitari si la n zile de la ziua ta? La multi ani! Sa fii sanatoasa si norocoasa.

Noi am fost la parintii mei de sarbatori iar de Revelion am mers la Galati, la bunici, unchi, matusi etc. Din pacate luni am venit in Bucuresti iar Ema a ramas la bunici. Prea am tras chiulul de la munca si ma asteptau muuulte tarife de facut. Deci acum fac preturi pe Grecia si vin acasa si io ca omu' si cand colo pe forum citesc ...tot de vacante
E bine ca Ancutza e cu exoticele ca noi rar vindem asa ceva si nici nu le am puse pe site. Totusi a vandut sotul Mexic si era tare multumit. Ancutza, voi vindeti agentiilor? Daca da vreau si eu ofertele voastre.

Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009

primesc si spun si saru'mana
ca sa nu vorbim aici "busines-uri", ca mi se pare nepotrivit, lasa-mi te rog pe PM adresa ta de mess si dimineata cand ajung la servici vorbim...in principiu se poate ce vrei tu

Mergi la inceput