Bul. de ian-feb2012 (46) Hai Cris, Altesa, Sara!
Raspunsuri - Pagina 12
nov.dec.2011 spune:
Dragi mamici de bulgarasi,
Acum ca anul 2011 s-a incheiat, impreuna cu odiseea brumareilor, a venit vremea sa lasam locul bulgarasilor sa vina pe lume. Pentru noi a fost o odisee plina de bucurii, dar si frica si ingrijorare pe alocuri (ca si pentru voi, sunt sigura), dar totul a culminat cu
fericirea nemarginita cand ne-am vazut puiutii, miracolele noastre, sanatosi si frumosi. Va dorim sa aveti si voi parte de nasteri usoare, dar mai presus de toate bebelusi sanatosi, necolicosi, mancaciosi, si sa ne reintalnim cu bine in casa noua la "365 de zile din viata unei comori".
ALTESA spune:
ei si cum eu eram ultima la voi in odisee primesc eu prima stafeta la odiseea de bulgarasi caci a fost sa trec in 2012
Eu nu pot sa dorm ca inca mai am musafiri dar macar s-au mai potolit contractiile cristina sa ne anunti dimineata cum te mai simti.
Multumim inca o data brumareilor pentru stafeta
39+ cu baby Rafael-Ioan
alina_anto spune:
LA MULTI ANI 2012!!!
Abia acum cateva minute a adormit Sara, a rezistat mititica eroic, a fost fascinata de artificii
Si mie mi-e asa somn, dar mai stau putin cu Doru sa facem planuri pt 2012.
Altesa, Cristina, Sara
Alina 37+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
alina_anto spune:
Mai avem un bulgaras de 2011. Am preluat mesajul de pe facebook:
Micutul Robert n-a mai avut rabdare si s-a nascut pe 31.12 la ora 23.12. L-am vazut pt cateva secunde. Mi-au spus ca e bine. Are 2580 gr si aveam aproape 36 sapt.
La multi ani tuturor!!!!!!
Semnat de Irina Editoiu
Sa fiti sanatosi mami!!!!
Recuperare rapida!! Astept sa ne scrii detaliile!!
Alina 37+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
CristinaGoji spune:
Cine e mamica lui Robert? Ce nick are pe DC?
Nu pot sa adorm. Contractii mai am, dar mai rare.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
40+
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
CristinaGoji spune:
Ok, pana aflu cine a nascut totusi urez:
Bine ai venit, micutule Robert!
ma duc sa mai incerc o data sa adorm. Wish me luck!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
40+
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
anangel_lexi spune:
Uau, cat pe ce sa avem printre noi primul bebe de 2012. Nu stiu nici eu cine e mamica, dar urez bun venit micului Robert, sa creaca mare si sanatos iar mamicii refacere rapida si multe clipe unice alaturi de puiul ei!
Dragi mamici de nov-dec 2011, mesajul vostru m-a impresionat tare si va multumim mult pentru cuvintele frumoase! Va uram si noi sanatate voua si bebeilor, un an nou cat mai bun si fericit si multe bucurii alaturi de minunile voastre!
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 37+ cu Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
anangel_lexi spune:
Am aflat, mamica micului Robert e ICA7! Felicitari!
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
ALTESA spune:
wow ica7? cum spunea cineva nu aduce anul ce aduce ceasul
Felicitari mamicooo la multi ani micutule robert .
Ica cand poti poate ne scri cum de s-a hotarat sa vina mai devreme
39+ cu baby Rafael-Ioan
anangel_lexi spune:
Iar nu pot dormi...
Eu cred ca o sa va sochez cu ceea ce va voi povesti dar va rog sa ma credeti ca acum o saptamana in urma nici nu visam ca voi lua o astfel de hotarare, mai ales ACUM: m-am hotarat, pe ultima suta de metri (sau, mai exact spus, dupa vizita de marti de la spitalul unde ma gandeam sa nasc), sa vin cu catel si cu purcel si sa nasc la Bucuresti.
Cum spuneam, nici nu visam la asa ceva, dar dupa comportamentul moasei sefe cu care am vorbit marti, si in general, al celor de-acolo de la sectia respectiva, mi-a fost clar ca fie dau intr-o mega depresie dupa nastere, fie nasc intr-un mediu prietenos la mine acasa.
Mai pe larg, incerc de vreo 3 luni sa aflu DOAR NISTE INFORMATII referitoare la nastere, informatii care tin de politica fiecarui spital, si nu reusesc nicicum sa le aflu, de parca ar fi secret de stat. Am sunat de nenumarate ori, la diferite ore din zi, la sectia de gineco pentru a afla aceste info si mi s-a raspuns invariabil "ne pare rau, suntem ff ocupate acum, nu va putem oferi informatiile dorite acum". La ultimul telefon m-am enervat si am intrebat daca le pot trimite un e-mail. Mi s-a spus ca da, am scris si dupa ceva timp am primit 2 raspunsuri. Primul a fost "ca sa puteti afla mai multe detalii cel mai bine ar fi sa ne sunati" (eu stiu ca te poate durea mana de la atata scris, dar chiar asa???) iar al doilea raspuns a fost "Oricum aveti nevoie de o programare pentru o prezentare a nasterii aici la noi, asa ca veti putea primi atunci si aceste informatii. Pentru programare va rugam sa ne sunati." Buuuun, sun, fac programare, primesc programare la aceasta "prezentare" pentru marti, 27.12. Nu va spun cu cata nerabdare am asteptat acea zi... Intamplarea a facut ca in noaptea dinainte sa nu pot dormi cateva ore (ca si acum, de altfel) si sa ma trezesc tarziu dimineata. Asa ca am plecat cu totii super grabiti de acasa, dimineata, fara sa apucam sa mancam sau sa bem ceva, ca sa nu pierdem programarea. Ajunsi acolo, i-am parcat pe ai mei in sala de asteptare si am sunat la sala de nasteri (au o sonerie). Iese moasa sefa, ii spun despre ce e vorba, imi cere carnetul de gravida si ma roaga sa astept sa ma cheme. Buuun. In sfarsit, ma cheama, si, cu un ton rastit se repede: "dar Dvs de fapt ce vreti de la mine? Dvs pentru ce ati venit, ce cautati aici acum? Nu aveti nici trimitere de la medic, nu aveti nimic...ce cautati, de fapt, aici?" In clipa aia va rog sa ma credeti ca am fost atat de socata si m-am blocat intr-atat incat nu am mai fost in stare sa scot niciun cuvant. Pana la urma am reusit sa-i spun ca, totusi, mai am 2 saptamani pana nasc, ca ele m-au chemat la acea programare si ca era vorba doar de o "prezentare", nu mi-a spus NIMENI ca as avea nevoie de trimitere de la medicul meu ginecolog. Mai ales ca sunt asigurata la o casa de asigurari privata si cei asigurati astfel nu au nevoie de trimitere, in general. Eeee, cand a auzit tanti de casa de asigurari privata, adica mai multi bani pentru ei, si-a inmuiat tonul imediat, ma chemat sa completez o mie de formulare si hartii, m-a trimis sa-mi dau acordul pentru o eventuala peridurala, etc. 2 ore m-a tinut acolo degeaba, mi-a facut ecografie si mi l-a montiorizat pe bebe desi nu aveam nevoie caci facusem toate astea cu o saptamana inainte la cabinetul medicului meu si urma sa le fac din nou pe 5 ian. la urmatoarea programare. Cand i-am spus asta (mentionez ca toate astea sunt trecute in carnetul de gravida) mi-a spus ca nuuu, ei trebuie sa aiba si ei in fisa lor macar o eco si un CTG din ala. La CTG (monitorizarea contractiilor mele si a inimioarei lui bebe) bataile inimii fetei se invarteau in jur de 120-130. M-a intrebat daca am mancat ceva pana la ora aia (intre timp se facuse deja 11) si i-am spus ca nu. M-a luat la rost ca cum tin copilul nemancat pana la ora aia, ca uite ce batai slabe de inima are (desi si la cabinet la dr meu ieseau tot cam asa, foarte dimineata fiind si copilul dormind si nu mi-a spus nimeni niciodata nimic. Si in plus, la tonajul meu, nu pot crede ca nu are copilul rezerve din care sa se poata hrani...) si m-a pus sa beau 2 pahare de apa la interval de 5 minute. Cum banuiam, mare lucru nu s-a schimbat in bataile inimii nici dupa cele 2 pahare de apa, abia pe sfarsit au ajuns pe la 140-150, dar asta pt ca o simteam ca se trezise (probabil ca deja starea mea de stres si disconfort era atat de mare, incat i-am transmis-o si ei...Cu greu m-am abtinut sa nu plang pe-acolo). Cand in sfarsit am scapat de CTG (era deja 11.30 si Maria facea deja 13-14 pe hol) mi-a spus moasa "ah, de fapt cred ca bebe a dormit in tot acest timp" Da, stiam si eu asta, dar se pare ca tipa nu s-a putut abtine sa ma faca sa ma simt ca un rahat... Ca sa nu mai spun ca a avut amabilitatea sa ma informeze ca ar fi fost mult mai bine sa o fi lasat pe Maria acasa, de parca o luasem de placere cu mine si o tinusem si pe ea nemancata atata timp, nu pentru ca nu aveam cu cine s-o las acasa. La 12.30 am scapat de acolo, de la spital, fara sa aflu absolut nimic despre ceea ce ma interesa pe mine, fara sa mi se faca niciun fel de prezentare, asa cum mi se promisese, fara nimic, doar cu niste chestii inutile pe care va trebui sa le platesc in plus... Am plans toata dupa-masa acelei zile si, fara sprijinul moral al sotului meu, probabil ca as mai fi plans si in zilele de dupa vizita. Propunerea de a naste in tara a venit, de altfel, tot din partea lui, bineinteles eu urmand sa iau hotararea definitiva in functie de mai multi factori.
Ieri am vorbit cu doctorita cu care am nascut-o pe Maria si a fost super draguta (ca intotdeauna) si mi-a spus ca ma primeste, ca ma va asista la nastere cu conditia sa-mi vada si ea inainte analizele facute si ecografiile. Mi-a spus ca va fi in Bucuresti in perioada in care ar trebui sa nasc, asa ca totul pare sa fie aranjat. Ma cam sperie ideea drumului de 2000 de km cu masina in saptamana a 39-a de sarcina dar cu ajutorul Domnului totul va fi bine. Eu am incredere ca asa va fi.
M-am lungit tare mult cu mesajul si-mi cer scuze dar simteam nevoia sa va spun ce si cum.
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul