sos pt marinat friptura porc

sos pt marinat friptura porc | Autor: ladybird32

Link direct la acest mesaj

Buna,

va rog frumos spuneti-mi mi si mie ce sos pt marinat muschiul de porc la cuptor sa folosesc ca sa nu iasa fad (ce amestec, cit timp sta carnea in sosul respectiv, daca mai pun si altceva decit sosul atunci cind il bag la cuptor etc). stiu ca sunt multe situri cu retete, va rog frumos nu ma trimiteti la ele, pt ca as vrea o reteta probata. din pacate nu mai am timp acum sa fac teste pt friptura de revelion.

multumesc mult
Ladybird

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Depinde si de gustul fiecaruia lady! Eu personal am marinat carnea de porc in iaurt, in condimente cu vin, daca era bucati am amestec-o cu ulei si mirodenii!
De obicei pun intr-un castron piper, cimbru, ceapa tocata marunt, o foaie de dafin,usturoi, sare si vin, rosu de obicei la porc, dar poti pune si alb.Amesteci bine astea si le torni peste carne intr-un castron!Le lasi cel putin 2 ore la rece!
Daca aveam cotlet, le ungeam cu ulei, usturoi,sare, piper, rozmarin sau cimbru, acopeream cu folie si la fel, la frigi cat mai mult.
Am mai pus bucati de carne in iaurt amestecat cu ulei de masline, cimbru si usturoi!
O sa-ti dea fetele si alte retete, eu astea le folosesc!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

eu am gasit o reteta de marinata foarte gustoasa care am folosit-o cu succes atat la pui cat si la porc :
se face un amestec din urmatoarele ingrediente
-sos de soia(4-5 linguri)
-otet balsamic(2-3 linguri)
-mustar(1 lingura)
-pasta de rosii(1 lingura)
-boia (1 lingurita)
-1-2 catei usturoi razuiti
-1 ceapa mica tocata marunt
-rozmarin
-cimbru
se lasa carnea in acest amestec cel putin 2 ore , ideal ar fi peste noapte.Eu am gatit carnea marinata in acest amestec la cuptor dar si pe gratar si iese o friptura foarte frageda.


Mergi la inceput