Timpul petrecut cu copilul acasa ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai da, asta asa e..eu una nu ma vad nici toata viata stand acasa doar de dragul copilului..m-as plafona sa nu stiu decat copil si casa...parca uneori mai simti nevoia sa te faci util si altfel..numai ca mie mi se pare ca eu ma cam grabesc..adica asa imi zice mie inima acum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82
...numai ca mie mi se pare ca eu ma cam grabesc..adica asa imi zice mie inima acum..

Eu spun sa asculti ce spune inima, daca iti spune ceva, nu-ti spune degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oana, daca tot ai acces la internet, de ce nu-ti faci on-line pe cont, daca ai un cont la o banca ? poti plati de acasa, linistita, prin transfer bancar on-line, toate facturile catre furnizori. sau, daca ai cont la o banca, in care iti intra bani (salariul sotului sau indemnizatia) poti face contract cu banca, plati directe furnizor se numeste serviciul, iti plateste banca automat din cont facturile de utilitati, la scadenta. singura grija este sa ai bani suficienti in cont la data scadentei fiecarei facturi.

multe facturi de utilitati se pot plati la ghiseele postei romane sau exista puncte de incasare numite pay-point, pe la micile magazine de cartier. cel putin in ploiesti asa este, nu stiu daca si voi aveti.

si mai retine o idee : mai bine petreci timp de calitate - cateva ore pe zi, dupa ce vii de la job + week-endurile - cu copilul tau, decat sa stea lipit de tine toata ziua, insa nu-i poti acorda aceeasi atentie tot timpul, pentru ca esti nevoita sa rezolvi singura problemele casei, gospodaresti, etc. poate ca bona pe care o vei gasi te va ajuta si cu menajul, in felul acesta vei fi degrevata un pic de treburile casei si in putinul timp ramas, vei petrece momente de calitate alaturi de Iustin.

repet, esti o norocoasa ca cei de la job te cheama mai devreme, ba chiar iti ofera si o avansare. multe mamici au ramas fara job la revenirea din CIC. pe criza asta e tare greu sa gasesti un nou job, cu acelasi salariu sau mai bun. plus ca iti largesti un pic orizontul, gandeste-te care sunt preocuparile tale de zi cu zi in acest moment, discutiile cu mamicile din parc, etc. cam totul se invarte in jurul copilului si al casei/gospodariei, nu-i asa ? nu-i asa ca parca ai vrea sa mai interactionezi si cu alti oameni, sa-ti pui mintea la lucru pentru activitati noi ?

pe scurt, intereseaza-te rapid de o bona buna, care sa-ti faca si un pic de menaj in casa (ar fi mana cereasca), ia-o langa tine in casa in perioada asta pana incepi serviciul, sa se obisnuiasca Iustin cu ea,sa se familiarizeze si bona cu rostul casei, cu programul zilnic al lui Iustin, cu tabieturile voastre, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Buna..habar n-am avut ce titlu sa pun acestei nelamuriri ale mele...dar hai sa sa zic ce ma macina pe mine de aproape 1 luna jumate..

Acum o luna si jumatate mi s-a propus de la serviciu sa ma intorc mai repede, adica sa intrerup CIC...la inceput mi-a suras ideea..pt ca eu fiind de fel o fire ff activa acesti 1,7 ani mi s-au parut ff anosti... mi-e drag sa stau cu copilul meu, sa am grija de el, sa ne jucam impreuna..dar pur si simplu imi e/era dor de viata mea sociala de inainte...Asa ca am fost ff entuziasmata cand cei de la servici mi-au facut propunerea asta, mai ales ca , copilul ramane acasa pe maini ff bune (cu soacra mea care il iubeste ff mult)...Ar trebui sa revin la servici la 1 februarie...de cateva zile insa sunt deprimata ff tare..am impresia ca imi voi abandona copilul..deja mi-e dor de el si am momente cand ma apuca plansul...
Noi suntem un grup de mame care avem copilasi de o seama si vorbeam cu ele..majoritatea vor sa-si prelungeasca CIC numai k sa mai stea un an acasa cu copilul..sa prelungeasca pe motive medicale, cu toate ca acestea nu exista...Poate si discutiile astea cu ele m-au facut sa cad in depresia asta..ma gandesc cu groaza ca ele se vor plimba cu copilasii prin parc si eu am sa-l vad doar cateva ore seara dupa servici..mi-e teama ca nu ma va iubi la fel de mult cum le va iubi ceilalti copii pe mamele lor care stau cu ei acasa....Sunt ff deprimata si am o mie de ganduri negre legate de aceasta decizie, pe care acum o consider pripita...Ce sa fac oare sa scap de toate temerile astea?? Care e oare decizia corecta in situatia asta??
Cum vi se pare decizia de a scoate copilul bolnav de o boala imaginara doar de dragul de a mai sta 1 an in plus cu el acasa??? Eu personal vad in asta o posibila problema pe vitor si ma gandesc ca vesnic acei copiii vor avea probleme in viata lor , lovinduse de un diagnostic pus aiurea, deci e exclus ca eu sa iau aceasta decizie, dar oare ar fi mai bine sa astept pana ce puiul meu face 2 ani pt a ma reintoarce la munca..asta ar fi pe la sfarsitul lunii mai??
Ce ati face in locul meu??

Oana,
Cum vine treaba cu cele subliniate cu rosu???
O sa crezi ca sunt rea sau ca te urmaresc. POate, nu vei afla asta.
Nu te supara, dar: poate ca mai bine, decat sa inventezi subiecte "tari" pe forum, mergi la munca. Cum ti se pare?
Mai cred ca, de fapt, vrei sa afli cumva parerea noastra, referitor la "scoaterea copilului handicapat"
Nu te supara, dar ce muncesti? Intreb, pt. ca, judecand dupa exprimarea ta de mai sus...
Ce de timp au unii oameni sa-si fabrice atatea probleme........

Cristina si Razvan (31.01.2006)

Daca vrei sa scoti lucrurile din context o poti face cu usurinta.Cine a vrut sa inteleaga exact ce intentiona sa spuna autoarea cu fraza respectiva a facut-o.
Pentru o persoana activa, care isi face meseria cu placere si cu pasiune (si de care e nevoie, dovada ca a fost solicitata sa se intoarca mai devreme la munca) viata lipsita de activitate profesionala nu este completa si ea nu se simte implinita doar facand rolul de mama si sotie/gospodina oricat de mult si-ar iubi copilul si sotul. Asta nu o face mai putin mama pentru unii este chiar mai responsabila pentru ca alege sa-i asigure copilui ei viitorul muncind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

as zice sa te intorci la munca insa nu sa trimiti copilul la tara, nu conteaza cat de bine intentionata e soacra si ce utilitati are casa;

copilul trebuie sa isi vada parintii in fiecare zi, fie si doar pt cateva ore, nu doar in wk

dc bona/gradinita e prea scumpa exista si crese de stat;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Eu am stat acasa 3ani, in al 3lea fara bani, mi-am facut intrerupere de la serviciu, dar la mine a fost posibil pentru ca ne descurcam cu bani relativ si firma trecea printr-o perioada mai grea si s-au bucurat de 1om in minus. Am stat acasa si pentru ca n-avea cine sa stea cu Alex, si mama mea si soacra erau cu alti nepoti la mom resp, dar eu am ramas acasa suparata. Pentru ca sunt o persoana foarte multilaterala, hm si simteam nevoia sa fac si altceva. Dupa 6luni au inceput sa ma sune de la serviciu sa ma intorc si n-am mai vrut, am mers cand mi-a expirat anul, dar desprinderea a fost fooooarte grea. Alex statea la noi acasa, cu mama mea si ma suna plangand-in-hohote sa ma duc acasa la ea. In primul an nici la gradi n-a vrut sa mearga; a trebuit sa se obisnuiasca cu ideea ca plec-si-ma intorc zilnic si apoi a inteles si a mers la gradinita foarte fericita.
Bonele sunt bone, bunicile sunt bunici.
Ar fi bune ambele.
Parerea mea: intoarce-te la serviciu, o sa va fie tuturor mai bine, inclusiv copilului si nu-l duce la cresa, chiar ca e cam bolnavior si ai avea nevoie de o persoana care sa stea cu el cand se-nbolnaveste, n-o sa poti pleca de la serviciu chiar asa usor in primul an. Daca te intelegi bine cu soacra poti sa-l duci si acolo, din cand in cand, macar cate o saptamana, ca sa va obisnuiti cu totii.
Orice ai face, sa stii ca esti o mama buna, nu lua in seama toate rautatile. Nimeni nu detine adevarul absolut.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Din experienta mea si a catorva mame din jurul meu am tras concluzia ca, cu cat mama sta mai mult cu copilul, cu atat desprinderea este mai grea.
Din partea amandurora.
Nu e general valabil, doar o concluzie personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Din experienta mea si a catorva mame din jurul meu am tras concluzia ca, cu cat mama sta mai mult cu copilul, cu atat desprinderea este mai grea.
Din partea amandurora.
Nu e general valabil, doar o concluzie personala.

BAZAR UMANITAR

Perfecta concluzia!! Conform acestui rationament, cel mai bine e sa dam copilul la bunici/cresa/orice alta institutie exact de cand se naste, astfel ii facem un mare bine copilului, desprinderea va fi foarte usoara, nimeni nu va avea de suferit!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Asta e concluzia ta. ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Oana, tu faci cum vrei, dar sa-ti tot cauti argumente ca sa-ti usurezi constiinta, nu cred ca te va ajuta. Sa-ti dai copilul la socri sub pretextul ca doar au mai crescut ei doi copii, asa, printre gaini si munci agricole, are tot confortul acolo...mie mi se pare foarte trist. Nu asa se construieste o relatie cu copilul tau. Si argumentul ca "se va supara soacra"...no comment...deci asta e important ca se supara soacra (da' cu ce drept se supara? n-ai dreptul sa-ti tii propriul copil langa tine?!) nu binele copilului.
Si asa o dai cu faptul ca numai tu ai grija de copil de parca ai fi singura din lume, nu-ti dai seama ca asta e realitatea pentru majoritatea mamelor, ele sa stea cu copilul 1 an-doi, tatal copilului venind acasa mai tarziu de la serviciu? Si asta cu vaaaai, goana dupa platitul facturilor, statul la cozi, e hilara...ti-a zis si Corina.Dani ca poti plati cu cateva clickuri de acasa. Eu nu platesc de acasa ci la bancomat de-ala ING, platesc toate facturile de-odata (curent, gaz, cablu tv, mobil, internet, rata banca) si-mi ia maximum 10 minute, de cate ori n-am pltit asa cu bebe in carucior...mare branza. Auzi tu, goana nebuna pe la cozi...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput