Nasterea in tara vs nasterea in strainatate
Raspunsuri - Pagina 4
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Bird, la chiuretajul de la nastere nu se face anestezie. Nu au und, nu au cum. Trebuia sa chiureteze daca a ramas din placenta inauntru. la noi in spital unii chiureteaza si altii nu, eu chiuretez tot timpul, ca am nimerit la cei care o fac, nu a fost nevoie de anestezie, majoritatea nu au nici o durere, o mica parte simt o durere de intensitate mica, inca nu am vazut pe nimeni sa lesine din cauza durerii sau sa tipe. Am vazut lesin dar asta din cauza ca travaliul a fost extrem de obositor si nasterea mai grea. |
Eu nu disput nevoia de chiuretaj ci faptul ca atunci cand am spus sa se opreasca nu a facut-o. Copilul era afara, nu era o urgenta. Mi se pare absolut normal sa te opresti atunci cand cineva este in asa dureri si sa faci ceva sa remediezi situatia. Pentru asa ceva aici ajungi la puscarie. Daca pacientul e competent, nici macar daca e o chestie de viata si de moarte nu ai voie sa il 'tratezi' daca zice NU.
medicamentul de care spui la prima nastere nu a fost cumva Cytotec? |
Nu stiu exact ce era dar as putea afla. Nu mi s-a verificat dilatatia pentru ca nu aveam dureri. Ce nu am inteles este cum de nu mi-au verificat hemoragia dupa nastere pentru ca intr-o discutie cu o asistenta de acolo la vreun an de la nastere mi-a zis ca medicamentul ala provoaca hemoragie foarte nasoala. Deci se stia. Probabil faptul ca ma transformam in alba-ca-zapada si ca trebuia sa ma sprijin de pereti sa ajung la baie nu au fost semne suficient de clare. Stiu ca daca imi verificau tensiunea si-ar fi dat seama ca ceva nu e in regula...dar nu au facut-o. Din pacate am aflat mai tarziu ca asta a fost motivul pentru care nu am putut alapta, motivul pentru care nu am avut lapte, sindrom Sheehan. Dar nu-i nimic pentru ca doctorita la care m-am dus mi-a zis ca nu exista sa nu ai lapte, TOATA lumea are lapte, asta e doar o scuza. Apoi a urmat depresia pentru ca nu puteam sa alaptez copilul in ciuda asigurarilor obsesive ca daca vreau sa alaptez este lapte. Probabil anemia severa si restul simptomelor sindromului Sheehan nu au ajutat si uite asa am ajuns sa fac o depresie de toata frumusetea. Cand am fost la doctorita de familie si am incercat sa-i spun mi-a zis: da tu ce credeai ca e usor sa cresti copii? si am ramas sa ma lupt cu o depresie majora ani de zile.
E surprinzator ca ai scapat fara epizio la prima nastere. |
Pana s-au prins ei ca nasc capul copilului era deja afara. Dupa ce mi-au dat medicamentul au plecat. Am avut, cum am spus doar cateva contractii. Practic am nascut singura in pat, cand si-au dat seama eram aproape gata . De asta zic, pentru mine nasterea acasa cu o baba ar fi fost de o mie de ori mai bennefica decat toate problemele pe care le-am avut dupa nasterea la spital .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
la noi tot timpul verificam dilatatia. Daca pacienta se interneaza cu contractii o ducem la sala de nasteri, daca nu mai are contractii i se verifica dilatatia, se mai tine sub observatie si ete mutata pe anexa, unde sunt numai gravide. In fiecare zi acestea sunt consultate nu vaginal, li se aculta bataile inimii bebelui, sunt intrebate daca au avut dureri, daca au sangerat, daca au pierdut lichid si daca le supara altceva. daca vreuna are dureri atunci este consultata vaginal, mai ales daca e situatia ca cea descrisa de tine.
Nu se administreaza Oxiton (cu asta se induce travaiul acum) fara sa vezi dilatatia, cum e colul, cum e bebele. la iesirea din garda daca sunt paciente la sala se scrie in foaie dilatatia, contractiile, bataile cordului bebelui.
Deci n-are scuze ca ti-a dat medicamentul fara sa verifice dilatatia, chiar daca nu ai avut dureri.
se poate sa fie dilatatie fara durere, dar sunt cazuri mai rare, ca nici nu poti sa tusezi toate pacientele din saloane in ideea ca se poate sa nasca, nu e indicat.
XIO spune:
Am uitat: in timpul chiuretajului uterin dupa nastere nu poti face pauze decat de cateva secunde, ca uterul se contracta si nu mai poti introduce/scoate chiureta.
dar e adevarat ca putea sa iti explice toate astea si sa te linisteasca.