Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Chiar ma gandeam Alice ca trebuie sa mai faci unul care sa semene cu tine. Glumesc. Pe tatal tau l-ai anuntat ca ai nascut? Mi-am amintit ce povesteai despre el cand ai nascut-o pe Mara. Ador mesajele tale, mereu ma incarc pozitiv cand le citesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

alice, cum e cu lapticul.pe mine m-a ajutat mult galaforul.
bolfosenia mica s-a nascut la zi mare.

denisa, cred ca te-ai speriat.
imi aduc aminte de la cazatura strumfului de la cca 1 m,cand avea 2 luni.am innebunit si am avut cosmar 3 luni dupa.
copii hiperactivi(cei energici) au asa ceva.
nu e grav.
pune-l imediat in fata unei ferestre larg deschise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Coteasca, stau pe la valea argesului. Tu pe unde stai? Ar fi dragut sa fim vecine.

Eladea, of, Eric e bolnavior? Stiu ce zici si tu si Paula, asa am fost noi anul trecut de la mijlocul lui decembrie pana la mijlocul lui ianuarie. Am zis ca ma impusc atunci si au fost amandoi bolnavi.
Si acum suntem, dar nu cu febra, numai muci si tuse. Sper ca asta sa fie tot.
Eladea, Paula, pupam baietii sa se faca bine.

Racusor, Albert se trezeste si el de o mie de ori scancind noaptea. Sper ca e de la dinti, parca mai iese ceva.

Aoleu Anca, ce povestesti tu acolo. Din pacate e asa de des intalnit si atat de suparator de fiecare data. M-am intalnit zilele trecute cu o cunostinta care a plecat in anglia de vreo 8 ani, a zis ca nu s-ar intoarce prea curand, ea ca ea, dar are o fata care la plecarea din tara avea 6 ani. Au venit acum in vacanta, a zis ca fata pur si simplu nu intelege ce-I cu oamenii de aici. Nu pricepe nimic din ce-I in jurul ei, se simte in nesiguranta de la mersul pe strada, in magazine, pana la medic unde a avut nevoie sa o vada cineva si bunicii au dus-o la grig alexandrsecu, ca acolo stiau ei. Era oripilata. Si mie imi vine sa emigrez uneori. Si inca ma gandesc la asta. Sper ca ati rezolvat cu minunata inregistrare a unei sesizari. Of.

Eu ieri n-am intrat deloc pe net, sper sa nu fiu chiar pe langa, acu ca m-a apucat sa scriu. Daca da,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Deocamdata trebuie sa se multumeasca cu colostru, n-am ce-i face. Beau multe lichide, ceai pt lactatie, astept instalarea. Cand am nascut-o pe mara am inceput sa am lapte calumea dupa ce am ajuns acasa.
Va intreb eu de solutii pt laptic daca nu vine :)

Crissy, taicamiu a fost aici la spital cand am nascut, numai ca de data asta a stat in rezerva si si-a facut de lucru, a trecut altfel timpul si zice el ca nu s-a mai stresat asa. Desi daca le vedeati fetele ( si lui si lui marius) inainte sa intru in sala... :))))

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput

Alice,
eu cand am nascut am fost sfatuita de dna dr culcer sa ma mulg din colostru in recipiente sterile, 10 ml/recipient si sa il bag la congelator si apoi sa decongelez la temperatura camerei dozele urmatoarele 3 luni.cate una la 2 sapt.
am facut asa si a trecut prima iarna fara probleme. e un fel de imunostimulare.

vreau si eu inca o data reteta de chec cu visine.
sarutmana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Vai Denisa, ce sperietura ai tras. Of, mami asa e, cea mai importanta e sanatatea lor si a noastra, sa putem avea grija de ei,a sa cum numai noi stim. Bine ca e Carla ok. Cred ca a fost groaznic. Pupam mami curajoasa si cu prezenta de spirit in momentele alea.

Alice, cum esti? Cum e bebe? Bun bun colostrul pentru el. Vine el si lapticu. Si pe mine ma incarci pozitiv cand te citesc. Esti o mami curajoasa si tanaraaaa si frumoasa. Bravo tie.

Apropos de reactiile barbatilor, eu m-am prins, eu tre sa reactionez ca tati e dus atunci. Cand era teo mic, avea vreun an jumate, se juca pe langa un dulap si tati a inchis usa, nu l-a vazut pe teo si i-a prins degetul in usa. Copilu a inceput sa urle. Eu intram pe usa, deci cativa m de ei. Tati cat e el de mare, incepe sa sara in 2 picioare si sa se vaite. Era ca in filmele cu prosti. Aoelu, ce am facut. Aoleu baiatu. Care baiat tipa cu degetul inca prins in usa de la dulap. M-am speriat si eu, m-am dus am scos usor degetul, l-am pus la apa rece, am tinut baiatu in brate, ne-am uitat pe geam, de astea stiti si voi de distragere atentiei. Nu avea copilu mare lucru, dar reactia lu tacsu m-a lasat fara replica. Acum m-am invatat , dar atunci consternarea mea a fost maxima,

Mergi la inceput

crissteo, bine macar ca tu ramai cu mintea limpde.
la noi, ne apuca pe rand.

fetele, cand ii dau jos pantalonii si ciorapeii strumfului, in fiecare zi descopar vanatai mici pe piciorusele lui.
nu mai stiu ce sa fac.cel putin cu lego,e imposibil sa nu calce,sa nu alunece pe bucatelele de lego.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alice_Elena

Deocamdata trebuie sa se multumeasca cu colostru, n-am ce-i face. Beau multe lichide, ceai pt lactatie, astept instalarea. Cand am nascut-o pe mara am inceput sa am lapte calumea dupa ce am ajuns acasa.
Va intreb eu de solutii pt laptic daca nu vine :)

Crissy, taicamiu a fost aici la spital cand am nascut, numai ca de data asta a stat in rezerva si si-a facut de lucru, a trecut altfel timpul si zice el ca nu s-a mai stresat asa. Desi daca le vedeati fetele ( si lui si lui marius) inainte sa intru in sala... :))))

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

ALICE in primul rand felicitari.
Second: primele 2-3 saptamani sunt mai grele in privinta alaptatului din cauza faptului ca lactatia nu e bine instalata,de aici si renuntarea la alaptat a multor femei pe baza "nu am lapte".
Dupa ce se va termina colostrul,va fi un pic de "pauza" pana va veni laptele,sau poate vei fi norocoasa si vei trece de aceasta pauza,insa important este sa nu renunti,asta daca iti doresti cu adevarat sa alaptezi cat mai mult.
Poti incerca diverse ceaiuri ce stimuleaza lactatia insa cel mai bun e copilul tau,el este cel ce desfunda canalele,cel ce va instala corect lactatia.
Un copil alaptat nu are program de supt,mai ales un nou nascut.Stomacul lui este acum cat o nuca,poate chiar si mai mic,deci sa-l tii la san numai un anumit interval de timp stabilit de cineva este o mare greseala,vei reusi doar sa ai un copil frustrat si infometat. Ragadele se fac NUMAI de la pozitionare gresita la san si nicidecum de la durata mesei. Un bebe puternic iti poate face ragade dureroase in 5 minute daca e pus incorect la san... si NICIODATA daca e pus corect.
Vei primi multe sfaturi de la persoanele din jur in privinta duratei mesei,nr lor,dar vor fi foar sfaturi nepotrivite.
Alaptarea nu e doar satisfacerea fiziologica a copilului,ci mult mai mult,lucru care un biberon cu LP nu il va oferi niciodata:caldura,iubire,atentie.
Pt eventualele ragade poti folosi Garmastamul,este foarte bun.
Sanul nu se spala inainte de alaptat decat daca ai transpirat sau alte motive grave de igiena,laptele are si proprietari anti-bacteriene,suficiente sa distruga eventualii microbi de pe sani.Prin spalare vei reusi doar sa elimi acel strat de grasime ce protejeaza sanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui bamboletta
Am aproape 2 luni de cand iau cerazette in prima luna a fost ok dar acum in a doua doar 1 sapt a fost ok in rest sangerari hotarasem sa le iau pana imi pun sterilet dar nu ma simt deloc bine de la ele...cred ca de maine nu le mai iau si gata mai ia cineva? nici nu stiu la ce le mai iau daca nu putem face nimic?

Eu am luat 3 luni si m-am simtit rau de aceea am renuntat. Dar la mine a fost invers, am avut la inceput sangerari dupa care amenoree.
In schimb cu Mirena doar ultima luna ce am avut o saptamana fara sangerari. Si-l am de 4 luni. Sper ca dupa 6 luni sa nu mai port zilnic tampon ca mi s-a urat de situatia acesta.
Partea buna e ca prin efectele acestea secundare isi indeplinesc si mai bine rolul de anticonceptional.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

bamboletta,
eu iau cerazette de un an si 2 luni.
ca efecte secundare:intarzierea ciclului, oboseala, somnolenta(nu stiu cat e de la ele si cat e de la noptile nedormite),cand imi vine ciclul mai putin de o sapt nu dureaza.
intre lunile 3 si 7 de administrare psihic m-a afectat destul d emult.
adica vedeam cam in negru toate.
ca nr de kg, pot spune ca,desi nu ma ating decat cand am timp ,de mancare,ma pastrez undeva la 44-46 de kg ,ceea ce e record absolut de obezitate la mine(1,60m).am malabsobrtie ca si strumf(eu cica i-am dat-o.eu cred ca prematuritatea i-a dat-o).
teoretic treb sa imi pun sterilet, hormonal, dar practic, inca am pititci pe creier.

Mergi la inceput