Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (18)
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Bine v-am regasit, burticutelor!
Cam tarziu, dar va urez si eu un an nou bun, plin de sanatate, fericire, liniste, sarcini usoare cu putine griji si puiuti nascuti usor si la termen.
Ne-am intors si noi la realitate, tare tare grea mai e prima zi de munca. Am reusit intre timp sa ajung la zi cu cititul:
Din ce-mi mai amintesc, ati discutat acum muuult timp despre recoltarea de celule stem. Si noi suntem inca ganditi, dar parca tindem sa nu o facem si nu neaparat din motive financiare. Doar faptul ca e asa de populara la noi versus tarile vestice ma pune pe ganduri - la noi prea mult se incearca sa se ia pielea de pe om de pomana. Si, mai ales, nimic nu imi garanteaza ca va fi ok peste n ani. Plus ca bolile ce pot fi tratate sunt cam putine la numar. Inca ne gandim, dar tindem sa zicem pas.
Relativ la disputele legate de copiii vestici needucati - stiu ca e vechi tare subiectul dar nu ma pot abtine - cred ca nu tine de natiune, ci de parinti daca copilul se tranteste de pamant cand vrea sa te convinga de ceva anume, sau daca nu il poti controla. Cred ca trebuie sa ii lasi libertate de decizie si miscare, sa il faci partener si nu sa il subjugi, sa nu argumentezi cu "ca asa zic eu" ori "eu stiu mai bine", etc.
Relativ la cresterea in greutate - eu ma fac mica mica cand aud ca v-ati ingrasat cate 2 kg (Wow, Elly!) plecand de la 54. Eu am fost mereu supraponderala (cu toate ca am o constitutie care nu arata asta, dar cantarul nu minte) si cu o tendinda exagerata de ingrasare. Asa ca m-am bucurat ca in primele luni am fost "ca la carte" - 2 kg in primul trimestru si apoi inca cate 2 pe luna in al doilea. Cu toate astea, nu stiu de la ce m-am ingrasat pentru ca nu pot sa zic ca am mancat mai mult, mai nesanatos, ori m-am miscat mai putin- dimpotriva. Insa ultima luna, cu orgiile culinare de la mama, soacra si prieteni, m-a dat gata. Cred ca in loc de cele 3 "ca la carte" am pus vreo 5, care ma duc la 9 . Sunt ingrozita! Sincer, nu se vede prea mult pe mine, nu stiu unde s-au pus cele 9, dar nu pot sa-mi scot din minte cifra.
Nana, multumim frumos pentru filmulet! Abia astept sa il vad!
Andra - am ramas masca cand am citit suma platita de tine pentru nasterea anterioara (13.000 RON?!) si experientele cu asistentele nemernice. Addya, nu mai zic despre tine. Ma bucur insa tare ca bebe e bine, cred ca ai trecut printr-un stres... Si Ioana, 450 morfofetala de trimestru II?! Eu am facut una la Tg. Mures si mi s-a parut enorm 300 de lei (a durat cam 45 de minute, medicul ne-a explicat tot-tot, ne-a dat CD-ul fara sa-l cerem, e clinica privata la care o sa nasc, dar... totusi! In Franta platesc 41 de euro, la stat. Mi se pare o diferenta enorma si nejustificata).
Preturile ce le raportati pe aici mi se par tare mari. La clinica la care am sa nasc la Mures e 2500 nasterea normala, 3000 cezariana; sunt incluse 3 zile de spitalizare si absolut tot ce e nevoie pentru mine si bebe in zilele astea. Pentru ceva supliment financiar tatal poate sta cu mine toate cele 3 zile, in aceeasi rezerva cu 2 paturi, si bebe sta cu noi daca vrem ori ni-l aduce doar "la cerere". Mi se parea foarte convenabil, dar acum cand am citit preturile voastre mi se pare foarte ieftin!
Ioana, te felicit cam tarziu si ma bucur mult pentru inelus . Asa am facut si eu cu inelul si apoi cu verigheta - faceam ce faceam si ma uitam la ele. Verighetele le-am avut acasa vreo 2 luni inainte de nunta, si cand ajungeam acasa primul lucru ce-l faceam era sa ma duc sa ma uit la ele. Apoi mi-o puneam pe a mea un pic pe deget, ma mai minunam si o puneam la loc
. Inca mi se pare cea mai frumoasa verigheta din lume!
Elly, si eu am inceput sa am probleme cu sufocatul - mai ales cand stau pe fotoliu cu picioarele ridicate pe un scaun. Insa depinde mult de pozitie, inca nu pot sa zic ca ma deranjeaza prea tare.
Onutza, Tudor mi se pare cel mai frumos nume din lume! "Din pacate" pe fratele meu il cheama tot asa si mi s-ar parea prea ciudat sa ii pun acelasi nume fiului meu. Tatal lui vrea Mirciulica - mie nu imi place deloc dar nu ma opun, e dreptul lui, insa mai caut eu ceva nume de rezerva .
Tigruta, intrebai despre gelatina. Secretul e sa nu o fierbi deloc (pentru ca prin fierbere isi pierde toate propriettile), doar sa o pui la o sursa mica de caldura (bain-marie sau foc mic mic mic) pana vezi ca s-a topit/dizolvat de tot. Si sa fie gelatina, nu glazura de tarta gelatinoasa gen Tort-Gelee. Altfel, alte secrete nu sunt .
Virginia , ne intrebai despre suplimentele de fier. Eu iau Elevit de la inceputul sarcinii, analizele mi-au iesit bine, si cu toate astea cand am fost acum o luna la control mi-a prescris inca un supliment de fier. Eu nu am observat sa am nicio problema cu ele ori efect secundar - ori poate ca exista dar nu le reperez eu. Si eu am inceput sa ma incalt cam greu, asa ca am trecut pe incaltaminte cu fermoar - e mai usor .
Anitta , Deea
, va urez mult mult succes, sa fiti linistite si sa mearga toate bine. Suntem alaturi de voi!
Alina, cu mare intarziere iti urez si eu la multi multi ani sanatosi si fericiti impreuna cu piticuta ta!
Noilor burticute le urez bun venit, sa aiba sarcini usoare si la termen si piticuti sanatosi, voiosi si mancaciosi.
Si acum, sa va povestesc un pic despre grija mea. V-am zis ca am fost la ecografia de trimestrul II (prima, ca eu am ales sa fac doua), dar nu am apucat sa va zic ca aproape totul este perfect. "Omul nostru" (cum a zis medicul) e numa' bine in parametri, insa ma ingrijoreaza teribil pulsul lui care e mic mic. L-a masurat de cateva ori, si a iesit cand 90, cand 100, si maxim 109. Teoretic ar trebui sa fie undeva pe la 140-150. Cand am fost la ecografie dormea linistit, si poate de aceea era mai mic. Cand s-a trezit si s-a foit un pic a crescut la 110. Dar, oricum, mi se pare tare putin. Am incercat sa ma gandesc cat mai putin la asta pentru ca oricum nu am ce face in afara de a ma stresa, si sper din tot sufletul ca luni cand avem a doua ecografie de trim II sa fie pulsul normal.
Diana 22+ cu
Mirciulica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Am vazut si eu pozele..frumoase mai sunteti toate..eu cred ca am burtica cea mai mare..neaparat imi fac o poza sa vedeti..
Virginia esti tare sexy
Addy bine ai facut ca ti-ai schimbat medicul..ma bucur ca e totul ok si nu e nimic grav cu sangerarea..
Ioana si pe mine cred ca ma ia raceala..ma simt super obosita, nas infundat dar am trecut deja pe ceai..
Alina nu stiu ce sa zic in legatura cu hidrocortizonul..nu poti sa mai ceri parerea cuiva avizat??
nu va mai faceti probleme cu kg in plus, ca acum mai retinem si apa..important sa nu mancam sarat, prea multe dulciuri si le vom da noi jos dupa nastere..
Mirela foarte frumos ca mergeti la biserica de revelion.. mi-ar fi placut sa ii primesc si eu pe baieti la colindat..sotul compune pt trestariu??? super tare, turneu, concerte..are o viata de artist
Sunt atat de obosita ca nu stiu daca sa merg langa Luca sa dorm sau in bucatarie sa pun vasele la spalat apoi sa ma apuc de calcat..cred ca am sa nimeresc patul
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 21+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Buna fetelor!
Am venit si eu de la control, mi-a facut eco si mi-a recoltat ptr triplu test, mi s-a facut rau, asistenta neexperimentata (am vazut-o de data trecuta, de la dublu test) azi imi era oricum rau ca aseara nu am mancat ptr ca m-a durut capul, m-a durut atat de tare cand a bagat acul, ca niciodata, mai mult decat atat am crezut ca o sa lesin, chiar am pus capul pe spatarul scaunului si ma luase somnul, asa e cand lesini? In fine, m-am plans destul, bebe e bine, dadea de zor din labute pe acolo, mi-a aratat fatuca, mi s-a parut dulcic la fatzuca, este baietel, deci acum trebuie sa incepem sa ne gandim serios la nume. M-am programat si eu la morfologica pe 17 febr la dr Herghelegiu, a fost vreo mamica de aici la el? Am uitat sa intreb daca vreau ecografia inregistrata cum se procedeaza si daca platesc in plus, oricum mi se pare destul de piperat pretul, dar fie...
In rest noi suntem super ok, doar oboseala asta ma termina dupa zilile libere de sarbatori, nu imi revin deloc. De ingrasat nu m-am ingrasat deloc, acum doua sapt aveam 58 exact ca in septembrie, noroc cu delicatesele de craciun am facut si eu 59. Cu Eva am inceput sarcina la 59 si am incheiat-o cu 82, acum chiar ma ingrijorez ca nu pun nimic pe mine, vitamine iau grupa mare din cauza trombofiliei, de mancat mananc, nu stiu ce sa zic... Intepaturi in sani nu am mai avut. Ah vroiam sa va intreb ceva, eu cred ca no spa imi da greturi, am observat acum de sarbatori. Si ar trebui sa iau unul seara, asa mi s-a recomandat, dar nu mai puteam sa mananc asa ca l-am scos.
Fetele cu amnio, Anitta si Deea va tin pumnii! Ne rugam ptr voi!
Va pup pe toate fetelor, sa ne auzim cu bine.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_gabi/alina_gabi.jpg)
alina_gabi spune:
Tigruta, am cerut cateva pareri, dar nu mai am incredere in doctori. Poate exagerez, dar mi se pare ca pe majoritatea nu ii intereseaza decat sa primeasca cat mai multi bani si nu isi asuma deloc raspunderea pentru ceea ce fac.
Andra, nici eu nu pot dormi bine noaptea, iar ziua deloc.
Inainte credeam ca din cauza durerilor de la genunchi, dar acum vad ca bebelusa incepe sa dea din picioruse pe la 2-3 noaptea si mi se face foame instant.
Am acumulat deja 5 kg. Acum ca mananc si noaptea o sa explodez... Eu mereu am avut probleme cu ingrasatul.Incepusem sa iau Activ Mami, dar am renuntat dupa o saptamana in care mancam intruna si tot imi era foame. Dar sanatoase sa fim ca trecem noi peste toate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta Mirela foarte frumos ca mergeti la biserica de revelion.. mi-ar fi placut sa ii primesc si eu pe baieti la colindat..sotul compune pt trestariu??? super tare, turneu, concerte..are o viata de artist ![]() Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si ![]() |
Tigruta, sotul meu i-a compus 2 piese lui mihai, una e f veche, de acum 5 ani, dar nu a prea fost promovata, a doua se regaseste pe vreo 2 din albumurile lui mihai, best of. la prima nu ii mai stiu exact titlul dar a doua se numeste "come on" http://www.youtube.com/watch?v=2TdcBGHGkFU .
in schimb a filmat 3 videoclipuri cu el: lie ciocarlie, je t'aime si Puerto rico.
pentru cine vrea sa vizioneze aceste videoclipuri le gaseste si pe net si pe site-ul oficial www.cbmedia.ro
in legatura cu turneu, viata de artist, sotul meu nu merge in turnee cu mihai, ceea ce facem noi acum e o afacere noua, independenta de muzica, a intrat din 2003 in romania, mihai a descoperit-o in februarie 2011, noi am intrat in martie si e vorba de un card de cumparaturi la care primesti banii inapoi la fiecare cumparatura, la peste 20.000 de magazine in tara, europa, america, canada.
in primavara-toamna vor intra rusia si china. dar nu vreau sa va plictisesc pe forum cu astfel de chestii, daca cineva vrea sa afle mai multe poate sa imi dea PM sau sa imi scrie e-mail pe mirela77a@yahoo.com
si apropo de mamicile care merg la clinica privata regina maria, acestia ofera un discount de 6% persoanelor ce detin acest card.
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
DEEA,hai pe unde esti?Cum ti-a fost?Zi-ne ca esti bine.....!
ANITTA,eu i-am zis mamei dupa amniocenteza ca am facut-o...ca ma asteptam sa ma smiorcaie...asa e ea de obicei...iar cand i-am zis, stii ce-mi spune?„Foarte bine,mama,decat sa cresti un copil bolnav,mai bine faci acum ce trebuie facut...!”
...Sa-i spui dr.sa recolteze cat se poate ,si pt Fish si pentru cariotip.Dat fiind ca faci vineri amnio,Fihul va fi gata pe marti...Fii curajoasa cum te stim!Oricum tu ai facut tot ce tinea de tine...ce o fi,va fi...si cu Dzeu inainte!
YLARI,da iti poate fi greata de la no spa..poti avea chiar si ameteli,sau scaderi ale tensiunii,sau chiar dureri de cap(desi stiu fete carora le-a trecut durerea de cap dupa ce au luat no spa impotriva contractiilor uterine)
DIANA 85.bine ai revenit!.Mai ai putina rabdare pana la eco de luni,parca asa ziceai..atunci vei afla toate detaliile legate de cordul bebelusului...asta e unul din scopurile principale ale morfologiei de trim 2(investigarea cordului fetal,camarute,vene,artere,valve si functionarea lor).Cand ziceam de efecte secundare ale administrarii suplimentelor de fier,ma refeream la greata,arsuri gastrice si constipatie(sau la polul opus diaree).Eu ma cam
ALINA GABI,bun venit si sarcina usoara cu bebelus sanatos!Eu am o prietena care a facut o laringita urata de tot in sarcina,si a facut cortizon injectabil ca nu o puteau scoate din criza.totul s-a terminat cu bine si bebe e sanatos.Intr-adevar tratamentul a fost de scurta durata,dar absolut necesar.Multa sanatate!
TIGRUTA,multumesc de aprecieri...da eu nu ma mai simt de muuuuult timp sexy
ADDYA felicitari pt bebelus!Sa cresteti sanatosi in continuare!
MIRELA 77a, si multa sanatate!Sa ne aduci vesti bune in curand vis a vis de o noua sarcina!
MIHA 81,eu cu tocurile am o relatie speciala...acum le-am mai ”scazut” putin nivelul...le-am schimbat cu platforme putin mai joase...dar nu renunt de tot.Rar port UGG sau balerini,dar nu ma simt comfortabil fara putin toc,acolo
Virginia 21+,mami de Ioana(22.12.2002)
alina_gabi spune:
Multumesc mult Virginia.
Si mie mi-a spus medicul reumatolog ca pot ramane cu deficit de mers daca nu tratez, dar nu am nici o cunostinta care sa se fi tratat cu cortizon si nu stiu ce efecte pot aparea la bebe. Inainte de sarcina nu aveam nimic.
![](images/user_woman.png)
Junica spune:
ALINA GABI, si eu tot la Municipal nasc, dar as vrea sa nasc normal. Dr. mea se numeste Delia Gradinaru. A ta?
Ceea ce stiam despre cezariene la Municipal (ca spuneai ca ai vrea tu), este ca dr. Anca Florin face numai cezariene. Si daca ai, si daca n-ai nevoie.
Multumesc fetelor pentru primire!
Junica, viitoare mami de David Marius 15 s
alina_gabi spune:
Dana, eu voi naste cu doamna doctor Cristina Giuvelea despre care nu am avut recomandari, dar mi se pare o persoana foarte sufletista si profesionista.
Dansa mi-a recomadat sa nasc normal, insa nu am curaj, prefer cezariana pentru ca sunt mai putine riscuri.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maiiunie2012/maiiunie2012.jpg)
maiiunie2012 spune:
Dragele mele burtici, va invit sa pasiti in prima casutza noua din acest an!
Capitolul 19!!!