Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (18)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Ah, Deea, iti tin pumnii, sa fie bine de tot! Maine voi posti, o sa ma rog pentru mine si pentru tine, sa ne fie copiii sanatosi, si o sa ma rog pentru toate, sa avem copilasi sanatosi si noi sa putem duce sarcinile cu bine pana la capat. Daca cineva posteste si se roaga manie (e ajunul Bobotezei), o sa va rog, de asemenea, sa va rugati si pentru copilasul meu. Multumesc.
Sa-ti spun ce mi-a spus mie medicul: sa iau 3 zile inainte de amnio amoxi 1 g la 12 ore. Dupa - inca nu stiu, o sa stiu vineri, dar cred ca macar o zi; sa iau No-spa 3 pe zi in ziua amniocentezei si a doua zi (primul inainte de amnio, cand plec de acasa -eu stau la 130 de km de Iasi); in ziua amniocentezei sa nu ridic, sa nu scutur, sa nu aspir, iar a doua zi as putea merge la munca (din fericire urmeaza sambata si duminica, cand voi sta in pat, ca sa nu risc nimic).
As zice sa iei un Zinnat in seara asta si unul maine dimineata, chiar de nu-s 12 ore intre ele, apoi vreo doua zile. Pana la urma mergi la medicul tau, cel tanar?
Elly, ma intrebai ce fac; eram pe fuga mai devreme, cand am scris, tocmai ma pregateam sa ies la o petrecere cu cateva prietene. Am iesit, am mancat ceva, am baut un fresh de portocale, am ras, ne-am amintit haiosenii de pe la inceputurile meseriei noastre, a fost misto. Sunt oarecum bine, dar intr-un echilibru precar, superficial, ma preseaza destul de tare amniocenteza (nu procedura in sine, ci gandurile rezultatului), mai ales ca am facut greseala sa-i spun aseara mamei ca s-ar putea ca bb sa fie bolnav si ca am nevoie de o analiza speciala. S-a apucat de bocit, n-am mai putut-o linisti cu nimic, cu toate incercarile mele de a o calma. Auzi, eu sa o calemz pe ea, nu ea pe mine. E drept ca noi ne dorim acest copilas de 4 ani, luna de luna l-am asteptat, iar anul trecut am pierdut o sarcina la 10 saptamani, iar daca s-ar intampla din nou acum, n-ar fi tocmai vesel. Azi dimineata mama era mai bine, se mai potolise si am reusit sa-i explic ca nu e decat un risc si nu o certitudine de SD. Eu nu prea am vorbit cu ceilalti depre temerile mele, despre amniocenteza in general; doar ce am mai prins pe aici si ce mi-a mai spus Virgi. Poate mai povesteste maine Deea, dupa ce se intoarce acasa si termina o runda de Mahjong.
Ce imi e foarte-foarte greu sa gandesc e ... dar mai bine nu mai scriu, sa nu ma afund pe un teren mlastinos, care sa imi provoace durere.
Ca si info despre Magnerot: in primele 7 zile se iau 3 tb pe zi - doza de incarcare - apoi 1 tb/zi - doza de intretinere. Nu ma substitui insa medicilor vostri, mai bine urmati indicatiile lor. Eu am scris doar teoretic, tratamentul standard.
Bun venit noii burtici in casuta noastra. Nu stiu cum e cu poliartrita si cu hidrocortizonul in sarcina, imi pare rau. Sanatate tie si bebelusului!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Mmamita, ce fetita hranace ai! Si baiatului meu ii placea grozav ciorba radauteana cand era asa micut, acum sa n-o mai vada in fata, nu-i place nimic ce contine otet.
Elena, si eu tot numai vitaminele obisnuite, Femibion. Si e tare bine asa.
Eu am o pisica tare desteapta. Cand sotul meu se joaca cu baiatul si asta mic tipa, mitza vine de onde o fi sa il apere pe tipacios.
Trebuie sa-mi mai fac si eu IGM-ul la toxoplasmoza.
Alina, am recitit mesajul tau. As zice sa te sfatuiesti in primul rand cu ginecologul tau in privinta hidrocortizonului. Apoi, daca ti-l injecteaza in genunchi, probabil ca tratamentul nu e de lunga durata, de aceea nu cred sa apara complicatiile de care vorbeai tu. Daca ai lua prednison pe termen lung, probabil ca riscurile de diabet, depresie ar fi fost cu mult mai mari.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 16+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Neatza, desi nu sunt o consumatoare de cafea, pentru ca tot am avut insomnie si de la 5 citesc intr-o veselie (vreo 10 pagini), m-am gandit sa va servesc si eu astazi una
Deea iti tinem pumnii pentru astazi, o sa fie totul bine!
Annita, nu pot sa tin post alaturi de tine, pentru ca m-am trezit la 5 cu o foame ... si m-am infipt intr-o bucata de budinca (macaroane cu branza si ou, la cuptor), dar cu gandul sunt alaturi de tine .
Mai e o zi si o sa scapi de primul pas, procedura in sine, dupa care o sa fie asteptarea pana vor veni rezultatele, dar trebuie sa fie bine.
Dumnezeu sa va intareasca si pe tine si pe Deea, ca sa treceti mai usor, acum cand v-ati apropiat de ultima suta de metri cu asteptarea amniocentezei si sa primiti cat mai repede vestile cele mai bune!!!
Pentru colegele noi, le urez bun venit si o sarcina cat mai usoara!
Acum cred ca o sa incerc sa mai adorm si eu cateva ore, ca altfel o sa fiu toata ziua o cascata.
Pupicei pentru toate surioarele si burtici cu bebici sanatosi si voiosi (cat mai activi)!!!
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Neata!
Ofer si eu cafea cu lapte
Sunt treaza de la 5, dar am mai tras de timp in pat pana pe la 7... Am visat 1001 de discutii pe care sa le am cu dctorul cel tanar, la un moment dat chiar il certam in vis si-i spuneam ca uite ce am aflat eu de la burticile mele de pe net si tu nu mi-ai spus, deci daca mai ma vrei de pacienta trebuie sa fi asa si asa... deci l-am pus la punct pe doctoras in vis.
Da Anitta, la cel tanar merg. Prietena mea cea graviduta in 30 de sapt merge la o colega de-a ei de facultate, rezident in Filantropia si colega cu doctorasul meu si am pus-o sa se intereseze despre el, eu negasind nici o info pe net despre el si mi-a spus ca e un dr bun, cu nu stiu ce studii in Anglia... deci daca isi face experienta pe mine, nu stiu. La celalalt doctor, cu experienta (Dr. Albu) se putea programare abia pe 17 si mi-am zis ca este destul de departe 17 asta si nu mai astept inca 2 saptmanai pana fac amnio si inca 2 pana vine rezultatul. Ca sa nu mai spun si de diferenta de pret. Aici unde merg este maxim 800 de ron (aflu azi mai sigur), iar la Dr. Albu 2300 ron, dar nu era problema de bani, ci de timp.
Anitta, sa ne ajute Dumnezeu ca procedura in siine sa fie un succes, apoi sa ne dea Dumnezeu rabdare 2 saptamani pana primim rezultatul (bun bineinteles) ca sa nu stresam bebicii aiurea.
Va pup si relatez detalii mai tarziu.
O dimineata frumoasa!
Deea 17+ cu
piticut dulce-dragut
![](images/user_woman.png)
Junica spune:
Buna dimineata! O cafea fara cofeina are voie toata lumea nu?
Pentru Corina 23 , am fost la ecografie prima data la Medlife la Unirii si nu mi-a placut deloc nici atmosfera, parca toti de la receptie pana la nenea care scria cand dicta doctorita, erau.... suparati pe viata. Plus ca doctorita de acolo, la 6 saptamani, nu mi-a putut spune ca bebe e viabil si nu mi-a vazut catamai hematomul (pe care l-am descoperit ulterior, dar s-a resorbit), si nu mi-a dat nici o explicatie cu privire la faptul ca e bine sau nu e de bine.
Asa am ajuns la Regina Maria din Sun Plaza, unde am dat de dr. Adrian Nicolescu, un om extraordinar. L-a invitat si pe sotul meu inauntru si a inceput sa ne explice cum e cu bebele. Pe la 11 saptamani, ne-am dus iar, sa verificam cum e cu hematomul. Atunci am vazut cum bebele isi baga manutele in gurita. Ne-a zis ca e baiat.
Pentru trimestrul al doilea, ne-a recomandat sa mergem la Regina Maria Floreasca (vis-a-vis de Spitalul de Urgenta din Stefan cel Mare), sa ne programam la dr. Adrian Pop, cel mai bun dintre cei mai buni in domeniu.
Daca ar fi dupa mine, as vrea sa-mi vad baietelul non stop. Voi cate ecografii v-ati facut, si cate mai vreti sa va faceti?
De ce se recomanda amniocenteza? Eu nu mai vreau sa fac nici o analiza, ma termina stresul ala pana apar rezultatele si pana descifrez eu, pe internet, tremurand, daca e bine sau nu....
Junica, viitoare mamica 15 s
tinuta78 spune:
Neatza tuturor,
Deea, bafta multa zi. Anitta si tie maine. Procedura in sine nu-i dureroasa, dar emotiile pana la primirea rezultatului....
Nici eu nu am luat nimic inainte de amniocenteza. Dupa am luat 7 zile augmentin(la 12 ore) si 3 nospa/zi. Repaus cateva zile si cam atat.
Ellishor, pentru tiroida iau tratament de 2 ani. Cu greu am reusit sa slabesc de anul trecut pana in vara(inainte de sarcina) 10-15kg. Acum in 4 luni am pus cam tot la loc. Probabil ca-i si dereglare hormonala, sau si relaxarea mea fizica si psihica. Ideea este ca stiu riscurile cu kg. Ceilalti inca nu le vad(ei asa ma stiau dintotdeauna), dar totusi eu ma raportez la greutatea de la inceputul sarcinii nu la cea de anul trecut(c-asi sta bine
. Cu tensiunea nu am probleme, insa ma simt greoaie. Noroc ca tine vremea cu noi sa mai iesim la plimbare.
19+
miha81 spune:
Buna dimineata! Mai dar ce repede v-ati strans acasa dupa sarbatori! Si ce poze frumoase ati postat!
Virginia m-ai dat gata cu tocurile alea. Eu nici cand nu eram gravida nu puteam sta cu asa ceva. Felicitari pentru rezultatele bune de la eco!
Elly ai o burtica de toata frumusetea, esti o scumpa! Sa stii ca si eu am probleme cu respiratia dar ma ridic (asta daca sunt intinsa), trag aer in piept si imi revin.
Deea, bafta azi!!!! Iti tin pumnii.
Bine ati venit noilor colege de odiseea: Corina, Musette, Junica si Gyan!
Aever, ma bucur ca te-ai deistrat de sarbatori dar acum asteptam si poze. cat despre ecografie la Dr. Iosup eu am facut pe Sandu Aldea la Fortis pentru ca tot acolo are cabinet si dr. meu si ei colaboreaza de ani de zile. Pt ecografia de trim I mie mi-a luat 250 ron si mi-a pus filmuletul pe stick. E adevarat ca nu e prea vorbaret dar este un bun profesionist. Si eu trebuie sa ma programez pe la sfarsitul lui ianuarie pentru morfofetala de trim II.
Addya ce ghinion. Si cand te gandesti ca ne platim asigurarile... de abia astept sa vad ce va fi cu acestea private de care se tot aude.
Tigruta eu sunt in 18 saptamani si 3 zile si am luat 9 kilograme. Sunt disperata dar ne revenim noi! Si ce ti-a mai trebuit sa faci tort? De aia imi place mie sa fac revelionul la restaurant ca nu muncesc deloc!
Corina, frumos nume Maya. Noi nu ne-am decis deloc. Mi se pare atat de greu parca nu imi place nici un nume de baiat. (Asta pentru ca eu imi doream tot fetita).
Alina LA MULTI ANI!!!!
Eu am fost pe 3 la control si bebele are 285 grame (18 saptamani) si totul este in regula !!!!!
pozeBianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Neatza burtici..sunt zombi..Luca a adormit aseara pe la 7 si apoi a stat treaz de la 2 la 5..nu mai pot de oboseala mai ales ca si eiri m-a solicitat la maxim ca am profitatat de vreme si am stat mai mult afara..greu ca abia il mai ridic in brate..mamici voi cum va mai descurcati care ii mai aveti asa micuti, Andra, mamitta si care mai sunteti ca nu mai stiu..
Si mai sunt si cam infundata, sper sa nu racesc offf..
Anitta mi-ai facut pofta cu ciorba radauteana..eu am mancat la Gura humorului si Campulung dar tare buna e in zona aia si niciodata nu mi=a iesit ca acolo..asa ca daca stii reteta te rog spunemi-o si mie
Eu n-am postit azi dar de accea pot sa ma rog pt tine si Deea
Eu nu i-au nici fier nici vitamine desi poate ar trebui nu stiu..sapt viitoare merg la medic sa vedem ce ne mai zice..
Eu daca as avea un animalut in casa nu l-as da..asa ca nu ascultati la ce zic unii
Deea bafta multa azi..
Cu intarziere urez si eu Alinei..multa sanatate si sarcina usoara in continuare..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 21+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Miha bine ai revenit.cum te-ai distrat???
Eu nu mai tin minte sa ma fi plans de kg dar pana acum am luat 5 destul de mult zic eu pt ca deja aveam vreo 5 in plus cand asm ramas insarcinata..si vine trimestrul 3 cand o sa pun in ritm alert..
Mamita si mie imi place numele..e tare frumos..
eu m-am gandit sa ii punem David sau Matei desi stiu sunt destul de frecvente..dar ne mai gandim..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 21+