Noua lege a sanatatii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

Acum 3 luni sotul meu a facut un AVC hemoragic, salvarea ne-a dus la Fundeni, acolo erau locuri libere. Vreau sa va spun ca am fost chiar impresionata de cum se comportau si asistentele si infirmierele pe sectie. Erau bolnavi la care nu venea nimeni sau veneau in vizita si plecau, marea majoritate erau imobilizati la pat. In permanenta erau schimbati, erau hraniti si va spun ca chiar nu li se dadea spaga. De medicul care s-a ocupat sotul meu pot spune ca am cuvinte doar de lauda, nu a primit sub nici o forma vestitul plic, si nu numai de la mine, dar chiar de le nimeni din salon. La plecare singurul lucru pe care a fost de acord sa il primeasca a fost un buchet de flori. Deci exista si oameni daruiti profesiei pe care o fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Exista si medici care nu cer dar din pacate sunt multttttttttttt mai putini decat cei care cer.Si din ce citim pe aici experientele pozitive sunt net inferioare celor pozitive cu medici care nu cer.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cait , permite-mi sa te corectez.
Uite, eu vad zilnic pacienti, la o medie de 5 operatii pe zi minimum. Nici unuia nu i-au fost ceruti bani. Nici macar unuia!
la ginecologie am facut garzi destule, nici unei paciente nu ii erau ceruti bani, sau pretinsi. Venea in urgenta, nastea cu cine o interna sau in zilele urmatoate cu cine era de serveiciu si nimeni nu ii spunea sa dea bani. Decat daca dorea epidurala.
Chiar vreau sa spuna toti cei care intra la aces subiect de cate ori au fost inviata lor la medic si de cate ori medicul le-a spus ca fara sa dea bani nu ii opereaza/trateaza.
Daca ar fi cum spuneti voi, m-as lupta acum sa ajung la Tv din cauza gramezilor de bani din camere.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si in strainatate se poarta cadourile si multumirile dar rar. Noi suntem aici de 4 ani si sotul meu a primit de doua ori "cadou". Insa nu el personal ci sectia, dar lui i-au dat pacientii cadoul, fiind medciul. O data a fost o felicitare si o cutie de bomboane, pe care le-au mancat impreuna personalul de pe sectie. A doua oara a fost o felicitare si 100 de coroane (echiv. a 10 euro) pentru cafea. Desi aici cafeaua e gratuita la personalul medical din orice spital. Dar a fost ca multumire din partea pacientului, cafea in plus.

Eu am lucrat la laboratorul spitalului. De cateva ori au venit colege care lucrau la prelevare de sange cu prajituri-foietaje aduse de pacienti (aici se mananca la cafea si sunt cate trei pauze de cafea in 8 ore). Nimeni nu primeste nimic personal, nu duce acasa, e munca sectiei, nu a medicului singur, sau a unei asistente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cait , permite-mi sa te corectez.
Uite, eu vad zilnic pacienti, la o medie de 5 operatii pe zi minimum. Nici unuia nu i-au fost ceruti bani. Nici macar unuia!
l
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

In ce procent nu dau bani si cati dintre cei care dau sunt refuzati atunci cand ofera?

Da bine sa spunem "nu i s-a cerut nici unuia" insa daca 99% dau si in 100% din cazurile in care se ofera spaga este si acceptata atunci boala sistemului exista.
E normal ca daca este o regula nescrisa, impamantenita deja nu mai trebuie sa ceara nimeni.

Asta la noi pe pamant, nu stiu in Utopia aia unde traiesti tu daca e la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Hai sa-ti raspund eu Xio:parintii mei din pacate merg la medici f f des.Stii la cati au dat bani ca altfel nu se uitau la ei:la TOTI(unii au cerut direct, altii i-au lasat sa astepte pana au dat darul).Mama prietenei mele face chimio dupa o operatie de cancer mamar.Saraca e pensionara, nu prea mai are bani dupa atata umblat prin spital si cand se duce la analize inainte de chimio da cate 5-10 lei la asistente pentru ca efectiv nu mai are.Sa-ti spun cu ce sictir o trateaza si uneori chiar daca ajunge prima ii fac analizele ultima pentru ca inainte trec cele care dau mai mult.Verisoara mea are probleme cu fetita ei;vrei sa-ti spun la cati medici a dat:la TOTI si nu mereu de placere dar altfel nu o baga in seama.
Una e sa dai cadouri ca-ti face placere dar alta e sa dai pentru ca altfel poti sa astepti mult si bine.
Normal ca medicul mai rar iti spune da-mi bani sa te operez in schimb iti da te inteles ca altfel nu se poate si poti astepta tu mult si bine.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ce sa facem Xio, nu toata lumea traieste in Timisoara, unde niciun doctor niciodata, nimanui, nu-i cere bani!
Sunt tare curioasa, pe forumul asta nu-s fete din Timisoara? Voi n-ati dat niciodata bani la doctor, nu v-a cerut nimeni bani?V-au tratat imediat, corect, civilizat, fara sa vi se ceara pe fata sau aluzii, bani?
Si nu vorbesc de o consultatie oarecare, vorbesc de operatie! De orcare ar fi ea!
Si nu generalizez nimic, am spus doar ce mi s-a intamplat mie si celor din jurul meu, n-am spus ca nu exista, doar ca eu n-am auzit!Tu esti cea care nu vrei sa intelegi ca cei care nu pretind bani sunt fooooarte putini!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Au fost cazuri cand n-am dat bani si am fost tratata foarte bine, cazuri in care am fost refuzata chiar daca am insistat, dar am vazut si destule cazuri cu asistente care isi bateau joc pt ca nu li se dadusera bani. e drept ca nu au cerut, dar singurei mamici din salon care nu daduse bani i-au spalat copilul cu apa rece si apoi l-au trantit efectiv in patut(si era vorba de un bebe de 2 zile). la celelalte mamici au asteptat sa se incalzeasca apa si au pus frumos bebeii in patut.

mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

complet off topic si va rog sa ma scuzati pt asta:

adita multe multe felicitari pt bb Sofian; esti incredibila!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Off-topic

Citat:
citat din mesajul lui adita

Au fost cazuri cand n-am dat bani si am fost tratata foarte bine, cazuri in care am fost refuzata chiar daca am insistat, dar am vazut si destule cazuri cu asistente care isi bateau joc pt ca nu li se dadusera bani. e drept ca nu au cerut, dar singurei mamici din salon care nu daduse bani i-au spalat copilul cu apa rece si apoi l-au trantit efectiv in patut(si era vorba de un bebe de 2 zile). la celelalte mamici au asteptat sa se incalzeasca apa si au pus frumos bebeii in patut.

mamica de sase copilasi :Sofian (19 sept. 2011),Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Si mamica aceea cum a reactionat !??!?! Si cele care au vazut treaba asta nu s-au sesizat sa faca o plangere , ceva ???? Asta e tratament de Evul Mediu, pe cuvant !!! Sau mamica nu era de etnie romana , si s-a mers pe principiul " sa ii calim de mici " ( o mica gluma ) ..... Oricum...mi-e greu sa inteleg si sa citesc asa ceva . E complet inuman !

Aici e vorba si de reactia oamenilor...cei care au asistat la scena trebuiau sa reactioneze

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput