Noua lege a sanatatii

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Pai multe contributii sunt % din venit, indiferent ca ajungi sa beneficiezi de ele sau nu. Ideea nici nu e sa "iti recuperezi" banii integral...

toate contributiile sunt % din venit, DAR...
1. la CAS cine da mai mult va avea o pensie mai mare
2. la somaj cand/ daca intri in somaj ai ajutorul mai mare daca ai cotizat mai mult
3. la sanatate fie ca dai mult, fie putin, beneficiezi de aceleasi servicii

asta este diferenta! si nu este corecta. mai mult, am auzit o "minte luminata" la televizor care spunea ca cine are salariul mai mare sa dea mai mult pentru acelasi serviciu decat unul care are salariul mai mic, "pentru ca are de unde". pai asta-i dreptate? eu stiu ca la piata un kg de mere costa la fel indiferent de salariu. si prima de asigurare CASCO pentru un matiz este la fel pentru un om care are salariul 5000 de lei si ptr unul care are 1000. la sanatate de ce se vrea altfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

la fel si cu ro.: e o tara inapoiata, care are multe de invatat daca vrea sa evite greselile altora. asa ca: ochii si urechile deschise!

Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits.

Nu pot decat sa ma bucur ca tara asta inampoiata mai da din cand in cand 'creiere luminate' care dupa ce-au trecut granita sunt major afectate de un acut complex de superioritate care combinat cu sila pe care le-o inspira brusc propriile origini si (fostii se pare) conationali dau nastere unor lectii de viata impresionante.

Prima: inchideti gura, deschideti ochii si urechile si invatati.

Xenia, e greu sa le stii pe toate si sa fii putin deasupra tuturor?

(Ironiile alea iti vin natural sau sunt copy/paste din seriale americane ca vad ca prea sunt bilingve?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Binenteles ca suntem o tara inapoiata! ..si faptul ca dam "creiere luminate " nu are nici o legatura cu problema...din pacate toti pleaca..si atunci la ce ne foloseste!
In Ro orice NU se poate transforma in DA ,incalcand legi si gasind portite ..si de aici avalansa de probleme....

edit: eu traiesc momentan in Ro si tot mi-e sila de tara asta si si de 70% din populatia ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

lasa bullshit-ul ieftin si lacrimogen, astea nu sunt argumente

foloseste ratiunea, atata cat ai

Lasa, vad ca ai matale pt. noi toti.
Argumente? Pai hai sa vedem ti-ar conveni sa-ti moara copilul, mama sau sotul ca tu nu ai destui bani sa platesti operatia?
Bullshit lacrimogen e pt. tine moartea unei tinere pt. ca sistemul sanitar al tarii in care era economiseste bani?
Ce specialitate ai? Poate n-ai idee cum si-a vazut mama aia copilul murind. Vrei sa-ti povestesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

Citat:

Pai multe contributii sunt % din venit, indiferent ca ajungi sa beneficiezi de ele sau nu. Ideea nici nu e sa "iti recuperezi" banii integral...

2. la somaj cand/ daca intri in somaj ai ajutorul mai mare daca ai cotizat mai mult

asta este diferenta! si nu este corecta.

Am dat acest quote pentru XIO.
XIO, oamenii insisi ,prin natura lor, cer o departajare a serviciilor. Adica daca tu muncesti mai mult si ai mai multi bani, vrei ceva mai bun decat ala care nu munceste. E sau nu e asa? Nu vezi si tu cate discutii au fost aici pe forum cu problema asta?

Si exemplul cu urgentele, unde toti lenesii si nesimtitii apeleaza pentru nimic. Au desigur dreptul, dar e drept? Fata de medici, fata de alti pacienti si contribuabili, e drept?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eu continui sa fiu de acord cu Xio....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si asta pentru ca acum e rationala in argumente.Exact..intrebarea ei e de bun simt.
La fel si reactia.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ladyJ, daca ar exista legi care sa te puna sa platesti atunci cand iti bati joc de sistem, ar fi altfel situatia.
Sa-i spui insa unui om ca nu-i operezei tumora ca n-are bani mi se pare abominabil.
Banii nostri si asa intra in buzunarele diversilor pe care ii vedem sau nu la TV, asa ca da, prefer ca din banii mei sa se opereze un amarat decat sa-si cumpere un brilian unul care fura din buget. Eu n-am nimic nici cu neasiguratele care vin sa nasca, asta e, nu o sa le pui in pericol copilul si viata, ca n-au bani. Dar pot sta in spital doar 1 zi sau 2, nu 5.
banii nu sunt din cauza ca sunt furati, cand nu vor mai fi prin buzunarele unor politicieni, atunci va sta altfel situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:

XIO, oamenii insisi ,prin natura lor, cer o departajare a serviciilor. Adica daca tu muncesti mai mult si ai mai multi bani, vrei ceva mai bun decat ala care nu munceste. E sau nu e asa? Nu vezi si tu cate discutii au fost aici pe forum cu problema asta?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Oamenii prin natura lor sunt in stare de crime, dar asta nu inseamna sa le creezi conditii sa o faca.
Pentru departajarea calitatii servicilor se pot adopta contributii complementare la sisteme private, asa cum este sistemul de pensii.
Actualii politicieni vor departajare finantata din aceleasi fonduri.
Daca dai la unul mai mult pe altul il lasi sa moara.
Nepasarea si dispretul pentru om, asta-i viziunea clasei politice actuale.
Solidaritatea este o notiune care le repugna. Sunt in stare sa finateze intretinerea cainilor fara stapan din fondul de saanatate, daca asta le-ar aduce venituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Citat:

Si exemplul cu urgentele, unde toti lenesii si nesimtitii apeleaza pentru nimic. Au desigur dreptul, dar e drept? Fata de medici, fata de alti pacienti si contribuabili, e drept?

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

complet, corect si perfect argumentat

dar vezi, ladyJ, degeaba explici, pt ca te izbesti defapt de interese, nu doar de ignoranta. e reavointa, aplicata cu pricepere!

A_Iulia explica foarte clar principiul asigurarii, apoi addinel exprima o pozitie individualista cu care nu sunt de acord, dar care este si ea foarte relevanta. asta-i ce vrea omul, e ... DREPTUL ei, nu-i asa xio?

daca oamenii nu vor sa PARTICIPE in asigurare (deci sa plateasca pt ALTUL la nevoie, in ideea ca si ei vor beneficia DACA E CAZUL vreodata), atunci nu poti avea sistem de asigurari

si-atunci oamenii bogati (cum se declara eumada) isi permit tratament, ceilalti NU, oricate blah-blah-uri ne-ar scrie xio

dar de ce ar adopta un om bogat atitudinea asta populista, de aparenta simpatie pt "omul simplu"?

eu nu cred pt o secunda ca din simpatie; cred ca din interesul de-a PASTRA un sistem corupt, doar pt STII SA-L "folosesti"

asta e interpretarea mea pt o asemenea atitudine

iar aspirantul medic, de ce se opune schimbarii? well, fie din lipsa de intelegere (tinerii sunt mai expusi la riscul asta ), fie tot din interes - pt ca sunt "multumiti" cu ce AU EI, INDIVIDUAL

mie mi se pare clar-cristal: pe doua pagini de discutii, avem un tablou COMPLET al marasmului ro. cum ziceam: individualism, sacii mei in caruta, si dupa mine potopul

oameni buni, mai lasati si constiinta sa vorbeasca din cand in cand, zau asa

Mergi la inceput