Noua lege a sanatatii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

pe bune, xio, lasa tu america in pace si lasa si subiectul asta la fel. hai sa discutam despre noua lege si nu despre tine.
nu de alta dar esti ca soacra mea care imi povesteste de fiecare data acelasi amintiri, ca le stiu deja pe de rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

nu de alta dar esti ca soacra mea care imi povesteste de fiecare data acelasi amintiri, ca le stiu deja pe de rost.

Si eu care credeam ca soacra-mea e unica si irepetabila... fir-ar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Doamnelor, domnilor....

Haideti sa lasam discutiile despre ce se intampla/cum se intampla ca acest topic este pentru noua lege a sanatatii. La nevoie, deschidem un subiect (inteleg ca sunt in arhiva destule) despre spagi, spagute, atitudini, medici, soacre samd.

Eu sunt interesata pentru ca - pe pachetul pe care il am eu - pachet basic de sanatate (beneficiu din partea angajatorului) sunt incluse destul de multe la privat.

Ne poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea: ce este cuprins in pachetul de baza?

Pe de alta parte, in sinteza sa vorbeste de o asigurare suplimentara. Daca vreau sa am toate serviciile incluse, pe baza a ce se va face evaluarea? doar un chestionar sau pe baza unor analize si teste?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andreea_AS

Eu sunt interesata pentru ca - pe pachetul pe care il am eu - pachet basic de sanatate (beneficiu din partea angajatorului) sunt incluse destul de multe la privat.

Cum stii ce este inclus in pachetul basic conform noii legi? Inteleg ca inca nu exista casele de sanatate private care vor prelua parte din asigurare, in conditiile astea cum este definit deja ce cuprinde partea privata a asigurarii?
In plus inteleg ca spital "privat" va inseamna orice spital actualmente de stat care nu este spital de urgenta deci intai va trebui sa se privatizeze si dupa sa ajunga la standarde de privat.
Ar fi cumplit sa-si schimbe doar numele si sa ramana aceleasi conditii si dotari... pe bani...brr..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Sincer, din ce am mai aflat, mie-mi pare aceiasi Marie cu o palarie mai scumpa.

Dupa ce aflam si ce este cuprins in pachetul de baza, poate reusim sa ne lamurim si ce se intampla daca avem nevoie de un serviciu pentru care nu suntem asigurati (desi platim asigurarea suplimentara). Se va plati din buzunar, dar inainte sau dupa efectuarea actului medical? Asta apropos de sfanta spaga...care nu se exista, desigur.

Btw Xio, exista o vorba romaneasca conform careia atunci cand iti spun mai multi oameni ca esti beat, te duci frumusel si te culci. Te rog frumos sa-ti deschizi subiect separat pentru spalarea obrazului gros al unora (multora) dintre colegii tai de breasla. Ca sa nu spun mai mult....

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

A aparut un articol in care sunt ceva detalii aici:

http://www.adevarul.ro/actualitate/Cum_te_asiguri_medical_in_2012_0_617938631.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Oh, draga Alina, cred ca ai sarit peste fetele care spuneau ca nu le-a fost conditionat actul medical, peste linkurile date de mine. dar nu-i nimic, , ma asteptam. ;)

Alexia, aceasta discutie este despre noile legi, nu? Se copiaza sistemul prost din USA, daca asigurarea nu ii acopera unei paciente histerectomia, nu se opereaza si moare (ca ma refer la cancer).
Prin urmare, nu am cum sa las SUA afara din discutie, in pace o las, stai linistita ca n-are nimeni nimic cu tara ta. Cata sensibilitate!

Daca tot copiaza sistemul american, de ce nu copiaza si preventia de acolo? Ca una este sa acopere asigurarea o colonoscopie si alta este sa acopere o operatie complexa, cu ACN, deci inrgijire pe termen lung, tratament oncologic, consulturi in ambulatoriu etc.
la noi majoritatea pacientilor vin cu boala in stadiu extrem de avansat, daca se vor face aceste asigurari suplimentare din oamenii acestia nu stiu cati au banii necesari pt. a-si plati o spitalizare lunga, operatie complicata, tratament oncologic si toate care mai vin pe langa.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

unde poate fi citita legea, ca una e sa dezbati articole scrise de jurnalisti si altceva e sa dezbati articole de lege si de unde reiese ca se copiaza sistemul american? de care fie vorba intre noi xio, o sa ai habar cand vei locui in america.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui Andreea_AS

Cum stii ce este inclus in pachetul basic conform noii legi?
In plus inteleg ca spital "privat" va inseamna orice spital actualmente de stat care nu este spital de urgenta deci intai va trebui sa se privatizeze si dupa sa ajunga la standarde de privat.
Ar fi cumplit sa-si schimbe doar numele si sa ramana aceleasi conditii si dotari... pe bani...brr..

Eu vorbeam despre ce am in acest moment, ca beneficiu oferit de catre anagajator. un pachet de sanatatate basic la un spital privat. Stiu ce contine acel pachet, pentru ca am o lista pe care o consult inainte de a merge la medic. Eram interesata sa aflu- de la cei ce ne citesc si poate sunt mai in tema, ce cuprinde acest basic.

Legat de statutul spitalelor de stat care se vor putea transforma in SRL sau ONG- primind astfel o personalitate juridica...nu vreau sa ma gandesc....dar parerea mea este ca depinde de managerul spitalului ce se va intampla in acea ograda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da, e adevarat, de sistemul sanitar al unei tari ai habar cand locuiesti acolo, inrest este strict secret. Nimeni nu stie.
Dupa cum vezi din ce scrie aici e foarte simplu: ai asigurare obligatorie care iti acopera un pachet de tz afectiuni, si pe langa asta trebuie sa platesti daca vrei sa beneficiezi de tratament complex. daca nu ai bani sa platesti suma z, atunci nu ti se va face interventia/tratamentul.

Mergi la inceput