PRIETENE FARA TITLU (81)
Raspunsuri - Pagina 5
monica70 spune:
INGRID ba normal ca tot am tzopait un pic pe-acolo,dar nu asa "serios" ca la un chef in toata regula.Pai pana si acum 6 ani in noaptea de dinainte de a o naste pe Diana tzopaiam de zor prin casa si beam sampanie.Si no-spa
DANIELA chiar habar nu am de faza aia,dar si eu sunt curioasa.Las' c-o sun de ziua Dariei si o intreb.
Vad ca esti pusa pe fapte mari,sper sa te tina.Si pe tine si pe copii Dar ziceai ca s-au imbracat singuri,pana acum n-o faceau??
Io chiar vad la Tudor o diferenta enorma fata de Diana: n-are nicio treaba cu chestia asta - adica stie sa le dea jos,dar de luat pe el,pur si simplu nici nu-i trece prin cap sa incerce! Zilele astea intr-o zi l-am tot rugat sa incerce isi puna sosetele , cica "incercat" pe-acolo si "nu pot,pune-le tu mami" . Pai ala e incercat? Diana cand isi punea una in cap atata exersa pana ii iesea! Ea e in alta faza Ieri nasa tocmai suna la usa si Diana era in baie isi facea unghiile cu oja ! Se urca pe vasul de wc si se serveste din dulapiorul de sus cu oja de-acolo E drept ca de cate ori ma ruga,nu i-am interzis categoric ci ii ziceam ca o sa o las doar in vacanta; cum a venit vacanta n-a mai asteptat dupa mine ci s-a autoservit direct - intai la vecina-colega de gradi si impreuna cu ea.De vreo 3 zile nu s-au mai vazut,ultima oara s-au "certat" si n-a mai venit nici ea la usa,nici Diana nu s-a dus.S-au mai certat ele dar se impacau pe loc.Sincer ma cam bucur,ca oricum era acasa Tudor si asa se joaca cu el.In plus,am ramas tare dezamagita ca de cate ori a fost pe-aici fetita s-a intamplat sa isi faca treaba mare si ... nu a tras apa la wc !!! Vi se pare ceva normal la peste 6 ani ( e mai mare decat Diana) ? Pai si Tudor la 2 ani stie ca apa se trage dupa fiecare utilizare a wc-ului.O fi probabil obisnuita sa stea maica-sa dupa ea,sau ce sa mai zic? Daca se intampla o data ziceam ca e un simplu accident si nu bagam in seama.I-am atras atentia prima oara si dupa aia tot asa a facut. Cand merge la ei,am inteles ca Diana e f. cuminte,de fapt amandoua,asa mi-a zis mama ei,ca ii e frica de taica-su.Cand sunt aici tipa,sar,rad,alearga - ba fetita se catzara in varful fotoliului pe spatar - i-am tot zis ca e periculos,dar tot o face.Se pare ca noi suntem d-aia mai permisivi Io n-am bai,de obicei ii las pe copii sa se desfasoare chiar si galagios,numai sa nu imi strice lucrurile si sa nu se puna in pericol,dar faza aia cu wc-ul chiar m-a deranjat .
DANIELA sper ca v-a picat bine plimbarea aia ce fain de voi dar cum faceti,mergeti pe jos pana acolo? Sau luati masina si va plimbati pe jos doar pe faleza? Ca de la voi e nitica distanta.
Si zici ca l-ai pus pe Rares sa scrie liniute si sa recite o strofa??? Hai maaai cati ani are,parca vreo 4 jumate doar? Lasa-l saracul ca are timp la pregatitoare de liniute ... chiar pe el nu-l vad prea pasionat de asa ceva
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
marchplayer spune:
Da Moni, sunt multe lucrur lasate cam de capul lor si asta numai din cauza mea...
Cred ca dupa nasterea lui Rares eu am suferit o depresie din care nu cred ca mi-am revenit nici acum pe deplin. Cumva eu am scapat fraiele din mana si acum as vrea sa ma repar un picut pe mine in speranta ca tuturor le va fi mai bine daca si mie mi-ar fi bine.
In primul rand voi incepe cu plimbari in aer liber, atat cat voi putea voi lua si copii cu mine(daca vremea ne-o va permite), apoi sport s mai apoi multa organizare si eficientizarea timpului.
Copii vreau sa-i las sa doarma la gradi, daca voi reusi si nu-i voi traumatiza prea rau...mi-ar fi foarte bine sa am timpul ala pentru mine, macar 3 zile pe saptamana ca in doua ii voi lua mai devreme ca sa plecam la inot...Voi vedea ce-mi iese
Se imbracau singuri Moni fara probleme dar mereu eu sunt pe fuga si atunci din lipsa de timp ii imbrac eu ca sa castig timp si foarte rau faceam, una ca nu le dadeam timpul necesar echiparii si doi ca ma enervam ca in loc sa se imbrace stau la tv(ori aici era exclusiv vina mea) Ma rog...am multe de corectat.
Acum copii au facut niste puzzeluri si acum au gasit niste creioane cerate si s-au pus impreuna pe desenat. Ma bucur cand fac asta si nu se uita la tv sau nu stau la calculator.
Moni, plimbarea aia este exclusiv pe jos!!! Masina n-am mutat-o din loc zilele astea!!
Copii mei se obisnuisera prea mult cu masina, ar fi fost in stare sa mearga si pana la colt cu masina...trist, nu vreau sa-i obisnuiesc asa si sa-i transform din niste copii activi in niste lenesi!!!
De ce spui ma asa?? Ioana anul trecut asta facea la gradi...El daca este cu 1,5 luni mai mic decat Ioana face cumva lucrurile cu vreo 2 ani in urma ei. Lasa tu ca nu a facut mare lucru...cateva randuri!!
Poezia am sarit-o si cititul Ioanei. Poate o vom face la culcare...
In schimb m-am ocupat de cititul meu ca mi-am propus sa reiau aceasta indeletnicire(am zis sa citesc macar 30 pagini pe zi) si multe altele de gimnastica a creierului(rebus/integrame/sudoku..orice) ca prea am amortit!!!
Deci ca sa intelegeti...de fapt ma ocup de mine in principal!!! Cu mine am ce am!!! Copii sunt ok, ei fac multe pentru varsta lor, chiar prea multe cateodata..eu sunt cea confuza si delasatoare si nepasatoare....
dar acum voi schimba totul...la mine!! Voi redeveni eu!!!
monica70 spune:
DANIELA pai si Diana facea de-alea anul trecut la gradi ca Ioana,deci presupun ca o sa faca si Rares tot la gradi,de-aia ziceam io sa ii dai pace macar acasa.
Legat de imbracat si eu am probleme cu Diana cand se trezeste sa se schimbe de pijama si cand vine acasa sa isi ia hainele de casa.Pur si simplu ea sare direct la activitati si joaca asa echipata,de cele mai multe ori ne certam pe tema asta.Pai ii zic odata,zice ca "daaa imediat" si tooot nu se schimba nici dupa ce ii mai zic de n ori,pana nu se enerveaza odata taica-su si urla ca un apucat pe ea,sau chiar eu Dar de imbracat doar o ajut daca imi cere ea - sa ii inchei vreun fermoar la spate,sau sa ii trag vreun maieu stramt peste cap.Alta data o mai apuca si se schimba din proprie initiativa,dar de obicei o lalaie cum ziceam.
Ai mei sunt la mami,de la amiaza ( intai au fost pana la mall ). Trebuia sa vina Diana sa doarma acasa,dar n-a mai vrut nicicum
Fain de voi ca aveti unde va plimba la aer curat si ce aer!
Dimineata s-au jucat si ei cu creioanele cerate ,le-au pus prin oalele/farfuriile de jucarie: ziceau ca-s saratele parca
Eu n-am probleme cu statul la TV/PC - doar cand e la mami Diana sta cam mult la TV,de plictiseala,de aia nici nu prea mai am chef sa o las acolo,cel putin acum iarna.In restul anului, pana se poate sta afara e mai ok acolo ca in majoritatea timpului e pe-afara,in fata blocului.
Eu am rezolvat oarecum cu sportul la Diana cu dansul si gimnastica de la palat,dar e cam putin.Speram sa inauguram patinoarul iarna asta,dar nici n-am auzit daca s-ar fi deschis,sunt cum si zicea Ingrid 10 grade afara Nu mai zic de inot,pana acum n-am reusit din cauza banilor in principal.Pai dupa ce ca-s putini si nunta si mosi si onomastica.Si pentru mine as vrea f. mult ca-s grozav de sedentara.Si de cate ori ma hotarasc serios sa ma apuc macar de sarit coarda sau de gantere in casa - apare ceva sa ma impiedice .Ba ma blochez de la spondiloza,ba imi vine CM ,ca si inainte de altfel: ba hop sarcina,ba faza cu operatiile Si mie nici nu-mi place deloc sa ma plimb aiurea prin oras - io stiu sa merg numai in super viteza cu treburi. Imi place sa ma plimb doar prin padure,pe malul marii,sau sa urc pe dealuri/munti.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
DANIELA cu cititul nu-i buna metoda asta "cel putin 30 de pagini pe zi" . Mai bine fa rost de-o carte fie si usurica,doar sa fie f. interesanta ,genul ala de sa nu-ti vina sa o lasi din mana! Asta macar pana iti revine cheful de citit.
Apropo de carti bune,recent am citit (de la Ingrid) "Dragoste in vremea holerei" a lui Gabriel Garcia Marquez.Ati citit-o? V-a placut? Bai eu nici nu stiu ce sa zic !!! Clar e o carte foarte buna,foarte bine scrisa,interesanta,m-a tinut "in priza" ,daaaar nu-mi place Nu-mi plac defel personajele, nici macar unul ,nu mai zic de ce fac. Pe de alta parte e o carte pe care nu poti sa o uiti,cum am patit cu cateva romane de-alea de epoca,ca dupa trei zile uitam ce - care - cum - cand
marchplayer spune:
Buna Dimineata!!
Nimic extraordinar in plan azi...doar plimbarea pe plaja daca tot este asa cald!!! Si comisioanele restante de anul trecut ca azi deschid si bancile. Ieri era inchis mai peste tot
Moni, am citit cam tot ce mi-a picat in mana de Marquez, inclusiv cea de care pomenesti(este de fapt cea mai cunoscuta carte a lui). Toate cartile lui sunt bine scrise, este un scriitor de excceptie, iti stau pur si simplu romanele lui in mana, nu le poti lasa dar nici vorba de povesti frumoase!!! Personajele sunt urate, unele sumbre, altele pur si simplu normale spre banale si povestile cam fara happy end si de-a dreptul gretoase pe alocuri. Iti mai recomand si "Despre dragoste si alti demoni" "Toamna patriarhului" Generalul in labirintul sau" "Cronica unei morti anuntate" "Dragoste in vremea holerei".
Eu acum citesc "O tragedie americana" a lui Dreiser, am citit primul volum cad eram in liceu si mai apoi n-am mai gasit celelalte doua volume si am lasat-o balta. Este o carte usoara si merge foarte bine...am citit muuult mai mult de 30 pagini asta pentru zilele cand nu o sa am timp pentru citit.
Va urez o zi frumoasa!!!
monica70 spune:
Hello si eu pe la cafea (abia la ora asta )
DANIELA mie mi-a placut ff mult "O tragedie americana" ! Sigur o sa ai spor la citit!
Io din pacate am multa treaba cu hartoagele mele acum Deci sunt prin zona.Dar o sa mai citesc macar seara/noaptea pana termin treaba.
Bee spune:
LA MULTI ANI IN NOUL AN 2012!
Sa fiti fericiti cu totii si sa aveti un an minunat!
LA MULTI ANI DIANA! sa te bucuri de ai tai mereu.
Ufff, trecura zilele pe langa mine si am uitat eu multe si de urat si de alte alea. Acum sunt la munca si e liniste, sunt happy.
Moni, nu mai aveti scutec? Am citit eu bine? Pe al meu nu-l intereseaza subiectul. E un mic tiran insensibil. Sparge farfuri, tranteste cu mancare, ne loveste pe toti. SI cand face treaba mare, senin imi spune "Am facut kk mult, ca un nenea!"
Il tot ademenesc cu gradinita, cu orice, doar doar o face la WC. NUUUU vrea, desi simte.
Cu revelionul. A fost o ceata groaznica. Ai mei mititei au stat pana dupa miezul noptii toti. Au baut sampanie pt copii si au fost activi. Razvi a facut o faza de m-a lasat masca. A mancat tiramsu si a baut sampania, dupa care a disparut la baie. Nu-l bagam in seama ca aveam musafiri. Si ce sa vezi, apare cu un prosop si sterge ceva pe jos. Imi face prietena mea semn ca ceva nu e in regula. EL zambitor si rusinat. Ma uit la el mai atenta, vomase pe bluzica, in WC, si pe jos si stergea cu prosopul!!!!! Cica "am ragait".
Ce sa fac cu ei cu medicamentele? Tb sa le dau, le dau. Ai me nu mananca nici mai bine, nici mai prost sub antibiotice. Mananca mai prost cand sunt foarte bolnavi. Dar ai mei in general sunt slabi si nemancaciosi.
Cu mancarea a iesit placut. Io-s o maniaca, daca vine vorba de asa ceva. Cam discutabile gusturile noastre. Dar aia mici ai mei au savurat ieri cand au venit socrii niste tortilla cu fasole batuta mexicana si tocanita in stil mexican. Ma rog. M-am mirat ca au renuntat la meniul lor obisnuit si la reticentele lor.
De citit am citit si Dragoste in Vremea Holerei -mi-a placut mult, aproape la fel de mult ca Un Veac de singuratate. O tragedie americana, nu mi-a placut. Deh, gusturile.........
monica70 spune:
BRANDUSA mersi de urari!
Uf bine ca macar ai tai mananca si cand iau antibiotic! La Tudor seara i-am dat ultima doza,a doua zi la amiaza deja a mancat o farfurioara de ciorba ! De scutec da,pot zice ca a scapat,doar ca ieri pe la amiaza iar a comis-o a facut odata pishu pe el ,asta dupa ce vreo 4-5 zile n-a avut niciun accident! Totaaal diferit de Diana,ea n-a facut d-astea,cand a terminat cu scutecul a terminat si basta!
Ce dragut a fost Razvi saracul,a facut singur curatenie dupa asa accident
Cu cartile asa e,gusturile nu se discuta.La mine conteaza foarte mult si dispozitia in care sunt,uneori am chef de un gen de carti,alteori defel.Sau depinde mult si de varsta la care-s citite cartile.
marchplayer spune:
Hmm..mie mi-a placut si Dragoste in vremea holerei(o carte de spre dragoste, asa cum o vede Marques o boala a sufletului si a trupului dar nu-mi displace nici O tragedie americana...cu toate ca aceasta din urma este super mega usoara, previzibila(cred ca in acest caz as prefera sa vad filmul cu Elizabeth T)dar mi-am promis ca citesc orice ar fi si numai buna cartea asta pentru un incepator
Bee, as incerca si eu niste mancaruri mexicane...cu conditia sa fie usor de facut si sa nu-mi trebuiasca o gramada de condimente noi cum este la chinezesc...macar stiu ca daca nu ne place nu mai facem si gata nu ramnanem cu 100 de sticlute cu sosuri care mai de care...
Bietul razvan...i s-a facut rau un pic si a vomat...de remarcat este ca a vrut sa ascunda sa nu deranjeze petrecerea...
Moni spor la treaba.
Noi acum am venit de la plaja total epuizati. Copii au mancat si deja in pat, rares doarme si Ioana la tv. Ma duc si eu langa ei sa citesc si sa-i sting tv-ul Ioanei.
Ioana mi-a cerut azi sa ne jucam de-a matematica. Adica sa-i dictez exercitii pe care ea sa le rezolve!!! Rares nu s-a bagat el zicea ca este tigrul din scoala si maraia pe axcolo prin camer
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Moni, si eu am citit foarte multe de Marquez. Insa cartea mea de suflet e Un veac de singuratate. E in topul 10 al preferintelor mele la carti. Dragoste in vremea holerei...nu m-a atins, m-a scos din minti.
Daniela, ca tot vorbim de carti, O tragedie americana e printre cele mai reusite romane de Dreiser. Asa a fost el propulsat deodata in categoria marilor scriitori americani. Am citit si altele de el, cea mai proasta e Jennie Gerhardt, apoi urca nitel cu Micuta Carrie, iar mai buna e trilogia lui, cu Financiarul, Titanul si Stoicul.
Una peste alta e un scriitor pe care trebuie sa-l citesti. Ca si Jack London.
Bee, tortilla? Era iute? Fain ca ai tai copii papa diversificat, eu n-am indraznit in afara de chinezescul szechuan si ala necondimentat, sa-i dau altceva.
Saracul Razvan a vomitat...bine ca s-a descurcat singur.
Sanatate si pofta de mancare la toti copiii. Cat fier le dai pentru anemie?
Am terminat de aranjat prin casa. Voi cand scoateti bradul, de Boboteaza?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues