PRIETENE FARA TITLU (81)
Raspunsuri - Pagina 11
monica70 spune:
Avem ZAPADAAAA !!!
Deci s-a mai adaugat inca o activitate pe ziua de azi iesitul la zapada! E destula dar cam fleoscaita (sunt +2 grade afra) ,asa ca trebuie sa profitam pana nu se topeste ...
Copiii se joaca de la prima ora.A inceput Tudor cand a venit dincoace la "bobo TV" si i-a cerut lui taica-su sa ii duca pe cei doi "BAU" (unul ce a fost al Dianei si unul ce i-l luasem lui) A zis ca el "e tata lor" Ghita i-a aruncat de la distanta si a fost certat pentru ca ... "ii doare" Diana l-a auzit din pat si fuga fuga si ea a intrat in joc,ca ea e mama,l-a adus pe ursulet si acum e debandada pe-aici.Le-au facut pat cu etaj (din masuta), au adus vasele de jucarie,cadita si olita de jucarie etc. Momentan Diana e sub masuta - probabil in "patul de jos" - doar ca i-a zis lui Tudor ca imediat vine "cu liftul" sus Tudor zice ca e lupul la usa Diana cheamna "copiii" la masa cu clopotelul
Aseara Tudor facea pe cainele rau - ba chiar ne-a muscat de picioare de cateva ori Am incercat sa il conving sa fie un catel dragut si cuminte,ca pe aia ii mangaie copiii - dar s-a bosumflat,el voia sa fie doar caine rau "ham ham" si sa muste de zor Solutia a fost sa chem stapana cainelui (Diana - ca ea a initiat jocul) sa-si ia potaia si sa o inchida in cusca
Acum imi beau cafeaua,dupa aia merg sa le scot salopetele de iarna ca nici nu le-am scos pana acum sezonul asta ,daca n-am avut zapada.
Macar juma' de ora sa iesim la bulgareala,asa fara sanie ca nu prea avem cum cu ea ( pe trotuare e topita zapada )
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
marchplayer spune:
Seara buna!!
Ce norocosi sunteti, chiar si cu zapada aia fleoscaita!!! Noi cred ca nu vom avea nici atat noroc anul asta. Poate reusim sa ajungem la munte totusi!!
Moni, copii alergici sau cu fond alergic sigur au ceva probleme de la clorul din bazin...sa stii ca nu are importanta daca se baga sau nu cu capul pe la fundul apei. De fapt conteaza foarte mult cantitatea de clor...aerisirea de asemenea joaca un rol important!!! Chestia ca aci unde am fost noi este un bazin mic de hotel, o piscinuta de fapt, in Eforie unde nu stiu daca se respecta normele de clorurare a apei si alea de aerisire nici atat, si fiind sala destul de mica....Ce sa zic...azi ai mei n-au mai tusit aproape deloc, le-am dat si dimineata Claritin ca nu mai aveam aerius(trebie sa-mi improspatez stocul mai ales ca incep gradinita) Aici la hotelasul asa cu piscina i cursul saptamanii nu este aproape nimeni, ieri cand am fost noi erau cateva persoane dar au plecat repede(erau acolo pentru relaxare nu pentru inot, ca de fapt doar niste copii ar fi putut inota in "ligheanul" ala, o persoana adulta din trei brate ar fi la capatul celalalt. Si dealtfel aici nici nu exista vreun club de inot, lumea vine doar pentru SPA.
In partea cealalta sunt doau cluburi de inot nu unul si deci este ceva aglomeratie fiind 3 antrenori. La fiecare profesor sunt cate max 6-7 copii odata...deci sunt vreo 20 in bazin odata. Ceva galagie este pe acolo dar fiecare profesor este pe culuarul lui cu elevii lui. Ce sa zic...eu copii vreu sa faca sport nu balaceala, sport intr-un cadru organizat(in cadrul unui club, unde au o legitimatie), unde clar exista un profesor ...sa participe la eventuale competitii, etc, etc. Balaceala tragem noi toata vara in mare!!!
Chiar mare vorbaret Tudor al tau!!!
Azi am fost cu copii la film, ceva cu niste pingui Happy Feet 2. Dragut. Dupa film imediat am venit acasa, am zis sa evitam Mc si alte prostii.
Acum fug sa-i pun in pat si sa le pregatesc hainele pentru maine.
monica70 spune:
Buna seara!
Acum abia ne-am repatriat!
Afara cade un fel de nu-stiu-ce un fel de ploaie marunta,dar se face frig in zilele urmatoare,asa ca poate va tine macar zapada asta!
Am avut cat de cat in ce se tavali: http://www.dropshots.com/moni2011#date/2012-01-08/12:43:54
Dupa aia am venit sus,ne-am dus dincolo la frate-meu unde deja sosisera musafirii,am stat ce-am stat cu ei,apoi l-am pus pe Tudor la nani si eu cu Diana am tulit-o la inot,la 16,30 am intrat in apa.Azi au fost mai multi,adica la un moment dat am numarat vreo 6-7 cu noi cu tot.Partea super e ca dimineata am sunat-o pe prietena-mea si de saptamana viitoare vine si ea cu fetele Azi n-a venit,ca na era ziua ei.La ei am ajuns dupa ora 18 si abia am extras-o pe Diana dintre fete ,nu se mai dadea plecata.Diana n-a mai tusit azi,eu nici nu i-am dat nimic aseara ca citisem faza cu clorul dupa ce s-a dus la culcare.Dimineata mi-a zis ceva ca o deranjeaza gatul,iar azi pe la amiaza mi s-a parut ca ar avea febra,i-am si luat temperatura si avea ... 37 fix.I-am dat preventiv niste nurofen.In continuare a fost si este inca ok,sper sa nu ma trezesc cu surprize.Tare-s sensibili: zilele trecute cand a fost un pic de vant afara, a doua zi Tudor deja stranuta si avea un pic de muci.Din fericire cu niste ceai si miere si-a revenit a doua zi.Diana nici nu ma asculta,tot cu capul sub apa e si degeaba are casca,tot i se mai uda parul.
DANIELA si eu tare mi-as dori sa faca Diana inot de performanta,dar deocamdata ma multumesc si cu balaceala.Pai ieri am si avut probleme cu ea ca primele 10 minute n-a vrut sa intre in apa ca cica ii e frig si e rece apa! Asta in conditiile in care in sala e super cald si placut ,iar apa chiar suuper faina.Pai ce se facea de o duceam la performanta la bazinul de la polivalenta unde e chiar racoare in sala iarna - 25 de grade fata de 35 aici - nu mai vorbesc de conditiile de la vestiare (vorba vine vestiar ca se echipeaza/dezechipeaza pe un hol) si dusuri - acolo-s la gramada,e frig ,aici e super cald si cu toate dotarile - cabine de dus individuale cu gel de dus,uscatoare de par,oglinzi,dulapuri,baie super dotata si ce e mai important e caaaaald
Sunt si aici cursuri de inot si cred ca la un moment dat or avea si "avansati",dar iese mult mai scump asa 200 lei cate 8 ore.Pai la polivalenta e mult mai ieftin,se merge de 3 ori pe saptamana si pentru niste copii ceva mai zdraveni (adica nu piele si os ,cu buzele mereu vinete de frig) e perfect si acolo.In plus si profesoarele de la performanta sunt mai profesioniste.Eu sper ca macar colo peste vreo doi ani sa o pot duce acolo,fara sa inceapa sa planga ca ii e frig sau ca e rece apa.Apa si acolo e placuta ca temperatura,daca ar fi si in aer mai cald altfel ar fi!! Problema asta e doar iarna evident,ca primavara/vara/toamna e ok.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
miraklucker spune:
Buna dimineata,
eu am ramas azi acasa, al meu barbat s-a dus sa munceasca.
Moni sora-mea a gasit pe net, la bazin ceva oferte foarte faine. si-a luat numai pentru ea initial ca nu stia cum e. Peste cateva zile vroia si pentru fete si nu mai erau. Cei drept la Tm. Poate gasesti si la Arad asa ceva.
La noi nu ninge. Nu am avut decat cateva ore in decembrie zapada. Ploua si e urat si nici vorba de raciri de vreme.
marchplayer spune:
Neata
Copii sunt la gradinita inca de la ora 9. Nu prea aveau e chef dar usor usor s-au trezit. Precum ziceam i-am lasat sa doarma acolo, le-am avertizat pe educatoare. Deja imi este dor de ei, mai ales de Rares care este asa micut . Imi spunea la plecare ca o sa-i fie tare dor de mine. Precis o sa planga si o sa fie nefericit, dar eu cred ca va fi spre binele lui. Nu-i ok sa fie asa lipit de mine. El nici la locurile de joaca nu vrea sa stea fara mine!!! Ce sa mai spun ca saptamana trecuta a ramas Ioana sa doarma la Agigea unde sunt bunicii lui si sunt si matusa/unchi si mai era si Eva, partenera lui de joaca numarul 1 si chiar sora lui...el tot nu a vrut sa ramana fara mine....
Sa vad cu ce-mi umplu eu aceasta zi...deocamdata am de facut curat, cred ca azi voi face doar ordine..O sa ma ocup de o curatenie mai amanuntita dupa ce pleaca tatal meu saptamana viitoare..sau sa vad cum ma traznezte!!! Deocamdata am bagat rufe la spalat...Trebuie sa ma intalnesc cu cineva la C-ta sa-i trimit ceva lui Robert la vapor...
Mira, ce aiurea si la voi fara zapada. Asta este, nu avem ce face. Macar voi ati avut putina de craciun!!!
Moni chiar sensibila Diana ta!! Putin in bazin si gata raceala. Si la noi la Polivalenta este frig dar aici unde-i duc eu este cald si bine si nu prea au racit copii, sau ma rog nu cred ca asta a fost cauza principala. Acum daca o sa ne soseasca vreo raceala/gripa/ viroza o sa fie de la reintrarea in colectivitate, ca o fi de la gradi, ca o fi de la bazin sau de la balet nu se stie niciodata.
Avem vestiare unde mergem noi si dusuri dar nu este asa lux cum zici tu ca este la voi...Aici nici vorba de feon sau de gel de dus....
Acum plec sa fac paturile si sa citesc. Mai am o gramada dn cartea aia...chiar ma limitez la 30-50 pagini pe zi...De mai mult n-am avut timp Bun si asa!!!
Sa aveti o zi frumoasa!!!
monica70 spune:
Buna dimineata, io p-aici la o cafea.Trebuia sa plecam - eu si Diana la dentista ,dar tocmai m-a sunat sa venim maine ca nu-i merge compresorul.Mie trebuie sa imi lipeasca o bucatica din lucrare care mi s-a desprins,ei sa ii bage un control si sa ii mai rezolve din cariutze.Sper sa nu faca figuri.Are la gradi o fetita care poarta aparat si intr-o zi mi-a venit acasa cu ideea ca si ea vrea aparat ca asa mananca mai bine Probabil asa or fi trombonit-o pe aia parintii ... I-am explicat pentru ce se poarta si atunci mi-a aratat un dinte de jos care e f.usor inclinat inspre afara au inauntru nu mai retin ... si e chiar dintre cei noi iesiti Ea mai mult de aia vine ca spera ca ii da ai si ei aparat
DANIELA deci in premiera nani la gradi? Sper sa le fie ok,ca nu-i mare scofala.Cat despre tine bucura-te ca ai timp de citit.Zic eu acum asa cu scofala dar parca il si vad pe Tudor la toamna la gradi! Atat ca educatoarele Dianei ii calmau dimineata la grupa mica cu niscaiva bomboane si atunci clar n-ar mai avea treaba cu el! El atat ca sta si cu ai mei.Doar daca-s eu /mami acasa atunci e tot dupa noi,dar daca nu suntem acasa e ok.
Legat de Diana deja se plange ca nu poate sa inghita de la gat Aseara i-am luat iar temperatura si avea doar 37,1 ,nici acum nu pare calda.Sper sa o rezolv cu miere si vit c ... daca ar accepta si niste propolis in miere ar fi perfect.
Cam asa patea ea de cate ori inaugura o balaceala ... dar se calea pe parcurs.Stiu ca pentru multi e aiurea ideea cu racitul la bazin,sau la stat in curent,iesitul cand e vant,sau chiar la facut baie dar la noi s-a verificat de f. multe ori.Nu de putine ori m-a durut capul de numa' dupa ce cu o seara inainte m-am spalat pe cap si nu m-am uscat perfect.Mami chiar evita sa le faca baie la ea sau le face pe fuga ca la ei e mai frig in apartament - asta desi repartitoarele-s date toate pe 5 - maxim ,dar tot degeaba ca vecinii dimprejur majoritatea-s pensionari care incalzesc doar o camera si basta - peretii-s reci la noi e mult mai cald desi merge caldura predominant in camera de zi - pe maxim 3.In bucatarie nu deschid niciodata,iar in baie doar cand facem baie seara si cand vreau sa usuc rapid hainele spalate.De-aia nu vroiam eu sa fac schimb de apartament cu mami - ca mi-e super bine la caldurica
Ai mei s-au mai racit uneori (nu grav ,doar muci) si dupa ce ii lasam sa se balaceasca in vana mai mult de juma' de ora - si era cald tare in baie,dar tot degeaba! Dar trebuie caliti cumva !
Dupa mine evident ca tot virusii-bacteriile-s de vina ... dar daca organismul e tinut "in puf" la caldurica poate nu se pot manifesta,in schimb cum dau un pic de racoare/umed/vant cum ii inhata
BRANDUSA chiar m-am gandit,parca ziceai ca la voi in casa e mai racoare,oare nu si de-aia se "aranjeaza" copiii periodic cu atatea raceli? Teoretic ar trebui ca temperatura respectiva sa ii caleasca, dar din pacate mai greu ... vad clar asta la noi! Atat ca macar ai mei n-au avut asa raceli grave - singurele naspa au fost amigdalitele Dianei cand avea febra mare,dar macar n-o deranja altceva.
Azi avem si noi de desfacut bradul,trebuie sa pun la spalat o tura,sa curat baia si sa mai si gatesc ceva ca bate vantul.Le trag o supa de cartofi ca n-am mancat demult,se face rapid si ce-i mai important pe-asta o mananca si Tudor cu placere.Apropo de-asta el e totusi muuult mai mofturos la mancare decat era Diana!
Bee spune:
Buna fetele.
Daniela, sa-ti traiasca printesa cu numele (stiu ca-s intarziata). Si sa doarma cuminti la gradi.
Moni, la noi in casa e cald acum. De fapt a fost cald sezonul asta. SI ce? In dormitorul meu unde e racoare, nu-s delco sub 21 de grade. Unde dorm piticii e mai frig. Si streptoccocul ala, il iei sau nu-l iei. De unde, cum.....???Stau si eu si-mi storc mintile. S-a lipit numai de Razvi in prima faza (cand????) si tarziu de ceilalti 2. Nu stiu ce sa cred. La el e si problema de alimentatie corelata cu imunitatea scazuta. Adica e selectiv si mananca prost. Astialalti 2 sunt mai ok. Sa mai spun? Ca ma enervez. Mama sta cu ei, ea-i dadaceste. Cu ea sa ma cert ca-i invata numai cu 2-3 feluri de mancare si mereu aceleasi? Si cand gatesc eu aud si eu si copiii "Tu chiar crezi ca vor manca asa ceva?" De exemplu: am gatit o supa de rosii ieri. Mai cu legume pasate, mai cu niste condimente (leustean, boia si usturoiul fiert). Felul doi fiind linte cu nu stiu ce. Ok, copii au mancat cu anumite mofturi normale la noi. Vine mama de la plimbare: "Supa asta e foarte iute. Ai pus piper! Cum sa manance copiii asa ceva" Supa nu era deloc iute, iar piper nici nu vazue oala aia. Iar lintea lui Razvi i-a placut muuuult, fiindca i-am zis ca-i "fasolica mica", iar el mananca fasole bine. Mama, linte? NEVER ever. La noi nu exista decat supa de carne (limpede) si cartofi cu carne in diferite combinatii. Alte legume nu exista! Ba da, fasolea ca pe aia o papa toti. EU le mai fac mazare, fasole verde, linte, spanac, orez cu legume.....Da,da.........Hai ca-s nervoasa la faza asta.
monica70 spune:
BRANDUSA te cred si eu ca esti nervoasa pe tema asta! Mi-ai amintit de linte si eu am pe-acasa dar am uitat cu totul de ea,mami nu facea asa ceva si nu-s obisnuita.Am facut odata dar nu am fost f. incantata.Nu acelasi lucru il pot spune despre fasole uscata Si la ai mei le place.La Tudor problema e ca nu mananca defel legume crude - adica nici macar nu vrea sa guste din ardei,gogosari, castravete, ridiche etc. ! Nici Diana nu se omoara dupa ele dar tot mai gusta.In schimb cu legumele fierte n-avem nicio problema,le mananca pe toate fierte in ciorba.Tudor si Diana prefera supa de pui (cu galuste,taitei sau tascute - cum o fi) si supa de cartofi,apoi ciorbele de legume combinate.Mananca si supa de brocolli si de mazare ,dovleac,de rosii, ... de mai multe.Noi supa de cartofi n-o facem niciodata cu carne,doar un semi-rantas din ulei+ceapa+o lingura de faina+un strop de boia - zic semi-rantas pentru ca nu le las sa se prajeasca,cel mult 30 de secunde le las ,pana se amesteca bine.Apoi pun cartofii,apa sare,o frunza de dafin si la final frunze de patrunjel.Mami baga si smantana sa dea un clocot,dar eu prefer sa ne-o punem fiecare in farfurie,care cat vrea.Noua ne place ff mult la toti reteta asta.Se poate face mai "lunga" daca pui mai multa apa,sau mai "supa-crema" daca pui mai putina apa. Cam la fel e si la celelelate supe de legume - niema carne,dar la majoritatea punem in schimb smantana.Pentru ai mei care nu se omoara defel dupa carne e ideal asa.Si ieri au mancat amandoi cartofi piure goi - nici nu s-au atins de carne! Cred ca la majoritatea copiilor le plac cartofii! Alor mei le place ff mult si orezul.Mami mai face pilaf de orez - adica orez+ceapa+bucatele de carne (de obicei de pui) La fel le plac pastele la amandoi,iar Dianei f. mult si pizza.Sau si sarmalele,sau omleta.In general mananca diversificat,problema la noi e predominant la ... cantitate.Chestia cu legumele crude la Tudor sper sa se mai regleze cu timpul ... aaa si la branza telemea fac amandoi mofturi,doar cascavalul le place si branza topita.Si macar mananca si fructe amandoi.Carnea le place doar pane si de multe ori Tudor cand aveam paine cu ou sau dovlecel pane - le zice "carne" si asa le si cere !
Dar sa nu uitam cel mai mult si mai mult le plac bomboanele si ciocolata Acum ca au terminat fiecare cate o farfurioara cu supa de cartofi au prmit cioco gen kinder - ca tot s-au cam adunat dulciuri cu ocazia sarbatorilor (dar am avut eu grija sa le mai micsorez portiile - am mai dat cadou din ele pe unde am avut obligatii )
Merg sa il culc pe Tudor.
miraklucker spune:
Bee, mama mea e exact la fel. De aia nu o vrea H aici. noi mancam ea isi face mancare separata......." amestecaturi din alea de-ale vostre eu nu manac"!!!!!!!.....asa ne spune, si normal copii mai ales Seline care e supeeeeer mofturoasa imediat pofteste, sau mai degraba sa scape de macarea nostra vrea din a bunicii. Legume??? nici sa nu vada, salata verde care la noi nu lipseste niciodata de la masa de pranz nu o pune in gura.Orezul cu morcov ras nu-l pune in gura. Imi zice, " mie nu-mi place morcovul cald numai rece" Eu m-am resemnat intr-un fel, fac dar nu le amestec prea tare ca altfel circul e asigurat..
Azi le-am facut spaghetii carbonara, am avut un plic de sos, dar am adaugat eu costita si un ou si smantana. Ei, Seline a ales fiecare spagheti a tras-o prin degete si apoi a bagat-o in gura. cica prea multa branza rasa..........eu i-am zis ca e branza aia. Era defapt oul pe care ar fi trebuit poate sa-l amestec mai bine cu faina.
Bee cum faci lintea?. am si eu o punga uscata si nu stiu ce sa fac cu ea, cu toata ca nu stiu cum sa-i pacalesc. Ca ai mei nici fasole nu manaca nici care
o bucata copil a ajuns acasa. Ma duc sa facem teme.
monica70 spune:
Io am dormit cu Tudor .Diana s-a uitat la TV si a desenat.Dupa ce s-a trezit Tudor a inceput taifunul: urlete, alergari, sarituri, tipete, hahaieli ... si taica-su in rand cu ei ca la nebuni. Se tot speriau reciproc .Acum sunt amandoi cu lanternele aprinse,fac "cercetari".Diana nu s-a mai plans de gat.I-am dat sa suga niste vit C si pe urma Septosol,asta e cam cum era faringoseptul de pe vremuri.
MIRA dar tu ce reteta de carbonara ai de ai pus si faina? Nu de alta dar n-am mai auzit ... Ce stiu eu de la italieni e aproape identic cu reteta asta: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/paste/pasta-carbonara-originala-1869/ doar ca ei nu puneau la asta usturoi si nici eu nu pun (desi ar trebui sa incerc ca si asa sigur n-ar fi rea deloc ) In plus nu pun parmezan d-ala - nici n-am ,dar nici cand mancam la ei nu-mi prea puneam deasupra ca nu imi placea gustul lui.Diana ce sa zic ca si ieri cand a mancat o farfurie plina,a indepartat toate bucatelele de sunca . Nici mezeluri nu mananca,in schimb Tudor a mancat salam gol ! Cremvusti de exemplu nici nu le-am mai luat din vara cand de vreo doua ori i-am dat la pisici ca abia au gustat !
Zici de salata verde si eu as manca zilnic ,deci avem si noi destul de des.dar Tudor nici de aia nu se atinge ,doar Diana.Si supa de salata verde ce ne mai place.Cum e orezul ala cu morcov ras?? Morcov crud sau fiert si dupa aia ras? Ai mei mananca amandoi morcovii fierti asa goi .Mami cand face supa de pui si are multi morcovi ii mai trece si pe-aia prin faina si ou,alaturi de carnea scoasa din supa ,ii face deci "pane".Nu-s rai deloc nici asa.
Eu cred ca pe cum cresc se vor diversifica tot mai tare.Diana de exemplu mananca acum cu placere salata de boeuf - cand era mica nu prea se apropia de ea.Doar de aia de vinete.Tudor sa nu le vada pe niciunele ...
La mine ca norocul ca ma asortez cu maica-mea la mancaruri,adica nu-s chiar asa uriase diferentele.Poate doar la retetele cu spaghetti ca ea le face doar cu carne si sos de rosii,plus fierte la maxim asa ca la romani
DANIELA unde esti mai,hai zi-ne cum si daca au dormit copiii la gradi azi! Chiar sunt curioasa !