Bul. de ian.feb 2012(45)-Bv.Iaura,Alice,Tony,Alina

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annesi spune:

si da, am facut antibiograma ca doar aia releva la ce substante e rezistent balaurul...

Anne 37+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonneL spune:

Fetelor, ce nebunie cu banii pe care trebuie sa ii cotizam la medic, anestezist, asistente. Dai bani si nu esti sigur ca esti tratat cum trebuie , de aia eu am optat pentru particular, fac un efort dau niste bani la inceput si sunt sigura ca nimeni nu ma pandeste dupa colt sa cerseasca ceva, in momentele alea cand avem atatea griji, asta ne mai lipseste! Urasc sistemul sanitar din Roamania, au salarii mici , nimic de zis, dar nu din vina noastra si nu trebuie sa isi scoata nimeni parleala cum se zice, pe spatele pacientilor, cotizam si asa destul la asigurarile de sanatate. Voi stiti ca pentru fiecare cezariana , de ex, asigurarile deconteaza materinitatilor 2000 RON, din banii cu care am contribuit noi la asigurari, deci noi platim de doua ori fir-ar sa fie!
In fine, nu vreau sa va stresez inutil cu astea, aveti, avem , altele pe cap acum, dar nu m-am putut abtine cand vad cersetorii astia din sistemul sanitar! Ma umple de scarba, si felul cum se poarte unele cadre sanitare medii, care iti vorbesc la per tu si se simt dumnezeu pe pamant, pentru ca depinzi de ele cateva zile.

Legat de dimensiunile de la eco, pentru femur, abdomen etc, nu va faceti griji si nu va ganditi la prostii, in primul rand ecograful are niste marje de erori si e posibil sa nu masoare chiar fidel, poate sa iti dea niste dimensiuni mai mici decat sunt in realitate, si chiar daca le da corect, nu toti bebeii se dezvolta in ritm cu parametrii standard . Asta nu inseamna ca ar avea ceva, acel sindrom de care si mie mi-a fost teama, nu am facut amniocenteza desi am depasit 35 de ani. Osul nazal s-a vazut la bebe foarte repede si era OK in saptamana 12 parca, nu mai are importanta mici variatii ale femurului sau abdomenului.
La fel si greutatea, mie imi spusese la 35 de saptamani 2200, apoi fix la o saptamana mi-a zis tot 2200., va dati seama ca mi-am pus niste probleme, dar tot dr. a zis ca ea are marja de 200-250 g, deci greu de crezut ca nu a luat deloc. Ma speriase si cu cantitatea de lichid amniotic, zicea ca la AFI 8.9 e cantitate redusa, acum la 9.4 mi-a zis cantitate normala! Va dati seama ca m-am luat de ganduri.
Dar pe de alta parte si faptul ca noi citim multe pe net si ne facem multe griji, fata de cele care trec mai nepasatoare prin sarcina!
Va pup si va doresc bebei sanatosi si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Cristina Eu nu am avut streptococ B, am avut un enterococ din grupa D. dar dr mi-a dat acelasi tratam: augmentin de 1 mg la 12 h si 1 ovul betadina seara. Timp de 7 zile. Atat. Dar am facut antibiograma.

Am fost dimineata la control la anestezist si mi-au recoltat analize, mi-au facut EKG. Dar pt toate astea am asteptat destul de mult..

Apoi am mers cu Doru la sora mea si le-am dat vestea cea mare: ca vor fi nasii bebelunului nostru!! Au fost asa fericiti!! Sora mea a scapat si 2 lacrimi. Am vrut sa le spunem azi, ca dupa-amiaza pleaca la munte, se intorc dupa Revelion si am vrut sa intre in noul an cu vesti bune.

Alina 36+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

La mine in casa tema preferata de joaca zilele astea - NASTEREA. Dariuta isi tot indeasa jucarii de plus pe sub bluza, pe care le naste. Acum mi-a spus ca ea trebuie sa nasca multi multi bebelusi: multi baieti si o fetita.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

39+

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Multumesc Annes,Alina si Altesa de raspunsuri. O sa iau eritromicina pana la urma. Am vorbit si cu dr de familie si mi-a spus sa iau cate 2 pastile de 200mg de 3 ori/zi. Sper sa fie ok.

Vladic
Daria

39+

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

cristina ce draguta e fetita ta si vorba ei abia astept sa nasc si eu multi bebelusi ca noi ne dorim 3.

Da doamne tura viitoare sa se lase cu gemeni sa scap mai usor

Bine ca te-ai lamurit cu eritromicina bafta sa scapi de balaur oricum vreau sa-ti spun ca daca nu scapi de el si nasti natural sa anunti inainte de a naste ca am inteles ca se pune antibiotic in perfuzie cu cateava ore inainte sa nasti si ca bebe ar fi ok.

38+ cu baby Rafael-Ioan

Mergi la inceput

Dumnezeu sa va ajute Altesa, sa iti implinesti visul M-am gandit si eu ca ar fi bine sa anunt daca nu scap de el, dar...1. ca nu stiu daca am suficient timp sa repet analiza si sa-mi dea si rezultatul si 2. am inteles ca trebuie cam 4 ore de administrare intravenoasa inainte de nastere, or eu nu sunt sigura (si nici n-as prea vrea) ca o sa tina atata.

Vladic
Daria

39+

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

buna fetelor,

am vazut informatiile despre tarife. eu aveam de gand sa dau 2000 la dr, 500 la anesezist, dar vad ca stric piata. ia sa ma reanalizez. eu voi naste cu cezariana la giulesti, asa ca daca aveti informatii de acolo mi-ar fi de are ajutor.
oricum o sa ma ghidez dupa ce ati scris deja.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annesi spune:

cam piperate preturile prin bucuresti... pai daca le aduni pe toate iesi mai mult decat ai da la privat.
eu mai am o intrebare: cum se modifica suma pt doctor daca nasterea decurge fara nicio problema (o nastere naturala) si el nu face nimic, doar moasa? la noi in sibiu cam asa se procedeaza. medicul intervine doar daca apar complicatii sau eventual fac cusatura la episiotomie, desi si pe aia o fac moasele de cele mai multe ori. o prietena de-a mea a dat acum 3 saptamani 100 euro la moasa, care a si venit de acasa special pt ea, 200 de lei la medicul care a cusut-o la final (nu a fost medicul ei, ca nu se prea poate sa-l chemi de acasa, decat daca e un personaj principal in spital) si cate ceva la asistente (10-20 lei)
cu tarifele date de voi, totalul e maricel!

Anne 37+ de Sebastian
http://www.annesdeco.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Alina, cred ca a fost in culmea fericirii Mi...Ce ma bucur pentru voi!!! In rest, anestezistul ce ti-a zis?Ti s-a parut ok?A luat in calcul si cezariana?
Ica, e pacat sa irosesti atatia bani cand i-ai putea folosi pentru copilul tau.Eu zic cel mult 1500.

+ 34
http://community.webshots.com/user/aerlilian?vhost=community

Mergi la inceput