Bancile de alimente pentru saraci
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Cum reactiile de genul: sa puna mana sa munceasca (cand am explicat ca cei mai multi nu-si gasesc de munca nici macar in fabrica, o munca foarte grea pentru cine nu stie) si ca sa-i punem fortat la munca pentru fasolea uscata pe care le-o donam (arbeit macht frei parca era ![]() Subiectul poate fi inchis ![]() |
de ce nu-ti convine ca se spune ca ar trebui sa munceasca? nu vad logica si ma deranjeaza ca sugerezi ceva ce eu n-am afirmat.
daca exista locuri de munca, daca omul esanatos si in putere de ce sa nu lucreze cateva ore pe saptamana? ce-i asa degradant sau complicat?
exista cazuri si cazuri, cred ca exista oameni cu adevarat saraci, dar aceia sunt exterm de putini si sunt asa din motive obiective.
statul tine in carca multi care ar putea munci, dar nu vor. cel putin asa vad aici la noi. si gasesc perfect corect ca cei capabili de munca, carora li se ofera ceva de lucru sa o faca.
pana la urma care e scopul subiectului?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cait spune:
Saskia nu sunt de acord cu ce ai spus in ultimul tau mesaj.Da de lucrat se gaseste din ce in ce mai greu, in fabrica sau in alte domenii.Dar nu a spus nimeni sa-i punem fortat la munca in schimbul unui cos de mancare ci Kariguld a spus cc ca unele supermarketuri sunt de acord sa dea"ajutoare" dar in schimb cei ce au nevoie sa lucreze cateva ore PLATITE acolo.Ce e asa de rau in asta?Mie personal mi se pare o idee buna.
www.biomonde.ecosapiens.ro
kariguld spune:
citat din mesajul lui cait Saskia nu sunt de acord cu ce ai spus in ultimul tau mesaj.Da de lucrat se gaseste din ce in ce mai greu, in fabrica sau in alte domenii.Dar nu a spus nimeni sa-i punem fortat la munca in schimbul unui cos de mancare ci Kariguld a spus cc ca unele supermarketuri sunt de acord sa dea"ajutoare" dar in schimb cei ce au nevoie sa lucreze cateva ore PLATITE acolo.Ce e asa de rau in asta?Mie personal mi se pare o idee buna. www.biomonde.ecosapiens.ro |
nu in schimbul ajutorului alimentar sa munceasca. managerul unui magazin a spus: eu ofer douazeci de locuri de munca, part time, aveti oameni doritori sa lucreze? cand responasbilul bancii alimentare ia intrebat pe oameni, toti au strambat din nas.
stiti ce sunt intrebati prima data cei care primesc ajuror de la bancile alimentare? de cata vreme nu lucrati? cum, de trei, patru chiar 6 ani nu ati gasit nimik de lucru? sunteti sanatos? cate locuri de munca ati refuzat?
saskia, daca tu ai avea 200 de angajati si din astia pe vre-o 20 ia plati degeaba, doar vin la munca si se uita la copaci? ti-ar conveni?
am lucrat la o firma, unde primeam cam 10-12 persoane saptamanal de la Arbeitsamt. si dupa doua zile, maxim trei plecau. trebuia sa le completez o hartie si sa scriu motivul ptr care refuza munca. in 90 la % din cazuri am fost nevoita sa scriu: "nu doreste sa lucreze". ptr ca nu aveau motive intemeiate si obiective.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gusta/gusta.jpg)
gusta spune:
Kariguld eu sunt deacord cu tine.De asta am zis ca nu zic ,sunt multi care primesc ajutor si acuma s-a bagat legea ca cateva ore trebuie sa lucreze sa vezi ce suparare pe ei pentru asta.Si nu sunt familii cu copii ca acolo nu se pune vorba sunt oameni in toata puterea si se plang ca primesc ajutor si pentru el trebuie sa faca ceva ore de munca.
Si sa mai zic ca sunt multi care cer ajutor si sa vezi din ce masini coboara si cum au in casa.
Eu sunt deacord cu stransul alimentelor da sa ajunga la cei care chiar au nevoie.
Marilena si Mara Augusta
ralcat spune:
Sincer cred ca exista oameni cu adevarat saraci si in Europa vestica, ce sa mai zic de cea estica. Oameni care au toata dorinta de munca dar care nu gasesc un job. Asa cum sunt la fel de sigura ca sunt si mai multi cei care doar profita de avantajele unui sistem social destul de bine pus la punct. Si da, din punctul meu de vedere ei nu mai merita deloc ajutorul primit atata timp cat prefera sa stea pe social decat sa munceasca.
Dar cum faci diferenta intre cele doua categorii? Si cum pe unii ii ajuti si pe ceilalti nu? Mi asta mi se pare o incercare mare si din cate vad nici un cap luminat de stat nu are curajul sa se apuce sa rezolve aceasta problema.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
cait spune:
Kariguld ok am inteles.Oricum mi s-a parut o solutie buna ce a propus managerul respectiv.
Si pe aici se vehicula idee ca cei care primesc ajutoare sa efectueze cateva ore in folosul societatii dar au sarit toti ca distrug joburile altora asa cc ca s-a renuntat.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui saskia
Simplyana, exact asta a fost scopul meu ![]() Cum reactiile de genul: sa puna mana sa munceasca (cand am explicat ca cei mai multi nu-si gasesc de munca nici macar in fabrica, o munca foarte grea pentru cine nu stie) si ca sa-i punem fortat la munca pentru fasolea uscata pe care le-o donam (arbeit macht frei parca era ![]() Subiectul poate fi inchis ![]() |
Subiectul poate fi inchis.
Multumesc!
saskia spune:
Ok, am inteles ideea. Nu trebuia sa deschid subiectul. Saracii sunt toti profitori, etc, etc.
kariguld spune:
citat din mesajul lui saskia Ok, am inteles ideea. Nu trebuia sa deschid subiectul. Saracii sunt toti profitori, etc, etc. |
de ce nu putem avea o discutie constructiva oare?
cait spune:
citat din mesajul lui saskia Ok, am inteles ideea. Nu trebuia sa deschid subiectul. Saracii sunt toti profitori, etc, etc. |
Nu a zis nimeni asta dar nu inteleg de ce nu vrei sa accepti ca unii profita de sistemul social oferit si de ajutoare.Astia nu merita nimic in schimb un batran care din 600e trebuie sa-si plateasca chiria,mancarea , asigurarea,etc pe el nu-l pot considera profitor.
Sincer sunt unele subiecte la care daca nu suntem de acord cu tine ori avem nu stiu ce mentalitate ori sunt xenofobi.