Bancile de alimente pentru saraci

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Xio nu vreau sa intru in polemici, dar reiau ce am scris undeva: daca in Romania poate reusesti sa iei ceva de 175 de euro, pe luna, aici nu poti, ma refer la sa iti iei de mancare, pasta de dinti, hartie igienica si mai stiu ce alte cheltuieli logice si lunare. Ce nu vrei tu sa intelegi e ca nu poti compara mere cu alune sa zicem.

Si totusi vrei sa vezi cum arata cei care traiesc din banii astia aici? Tu crezi ca ei sunt fericiti, saracii sunt saraci peste tot. Poate in Africa dupa cum am zis, dar sigur nu ai citit, 175 astia de care te legi sunnt o avere.

Fenomenul eu zic ca nu e de neglijat, cred ca odata cu accentuare crizei in Europa, ca de trecut nu vad ca trece va creste si mai mult numarul celor care se vor chinui sa faca fata de la o luna la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Saskia, cum sa nu iti ajunga pt. mancare de 175 de euro??
Preturile sunt ca in Romania, ba ciar mai mici la multe produse, iti ajung 80 de euro pe luna pt. mancare.
Ca celelalte chletuieli sunt mari da, transportul in comun costa, dar la pensionari e gratuit.
Tare as vrea sa vina la acest subiect cei care imi explicau mie cum ma plang degeaba de salariile mici din Roania, ca se poate trai foarte bine si cu 200 de euro pe luna.

lasand astea la o parte, cei 175 de euro sunt destinati cheltuielilor pt. mancare si altele? Fara facturi?
iar intrebarea "cum de exista"...pai, uita-te in Somalia cum mor pe capete... eu ma intreb cum se poate sa nu dai gratuit medicamente batranilor, cum se poate ca daca nu ai suma X nu te operezi si mori samd.

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Saskia, cum sa nu iti ajunga pt. mancare de 175 de euro??
Preturile sunt ca in Romania, ba ciar mai mici la multe produse, iti ajung 80 de euro pe luna pt. mancare.
Ca celelalte chletuieli sunt mari da, transportul in comun costa, dar la pensionari e gratuit.
Tare as vrea sa vina la acest subiect cei care imi explicau mie cum ma plang degeaba de salariile mici din Roania, ca se poate trai foarte bine si cu 200 de euro pe luna.

lasand astea la o parte, cei 175 de euro sunt destinati cheltuielilor pt. mancare si altele? Fara facturi?
iar intrebarea "cum de exista"...pai, uita-te in Somalia cum mor pe capete... eu ma intreb cum se poate sa nu dai gratuit medicamente batranilor, cum se poate ca daca nu ai suma X nu te operezi si mori samd.

**Fur is for petting***

Deci de unde ai scos-o p-asta cu 80 de euro pe luna de mancare pentru 4 oameni? In Olanda? Poate vorbesti de alta tara, habar n-am, si da telefon, haine, jucarii si toate celelalte, caiete de scris pentru copii, paturi si Doamne fereste altele platite din aia 175, nu stiu de ce te legi de ei atat. Scuze daca o sa te ignor in continuare e clar ca nu stii cheltuielile lunare in alta tara, ma rog, nu Olanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Saskia si daca iti spun ca eu cheltui 175 de mancare pe luna sau chiar mai putin ca atata mai ramane dupa plata facturile ce ai sa imi spui si crede-ma ca nu am ajuns la banca de mancare.Acuma depinde si unde faci cumparaturi si cum te chibzuiesti ca iti ajunge pentru strictul necesar, adevarul ca extra nu iti permiti da strictul necesar da.

Si discut in conditiile in care traim 3 oameni numai 1 lucreaza, ajutor nu primesc si avem si 1 bucata copil .Asta e viata.

Sa iti mai zic ca la inceputul anului barbatul olandez de la mama natura a ramas fara serviciu si am trait 3 luni din ajutor si nu a fost usor dar uite ca acuma suntem la sfarsit de an si ne descurcam asa cum e.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Xio eu discut numai de mancare la 175 de euro ,restul de cheltuieli e imens si crede-ma ca dintr-un salar normal cu atata ramai si nu iti permiti sa faci nici macar o mica iesire fara sa o gandesti bine de tot si daca isi are rostul.

Am sa iti zic ca eu la inceputul saptamani fac calcul daca e necesar si daca nu nu cumpar.Asta e viata o sa vina vremuri mai bune eu inca sper.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gusta

Saskia si daca iti spun ca eu cheltui 175 de mancare pe luna sau chiar mai putin ca atata mai ramane dupa plata facturile ce ai sa imi spui si crede-ma ca nu am ajuns la banca de mancare.Acuma depinde si unde faci cumparaturi si cum te chibzuiesti ca iti ajunge pentru strictul necesar, adevarul ca extra nu iti permiti da strictul necesar da.

Si discut in conditiile in care traim 3 oameni numai 1 lucreaza, ajutor nu primesc si avem si 1 bucata copil .Asta e viata.

Sa iti mai zic ca la inceputul anului barbatul olandez de la mama natura a ramas fara serviciu si am trait 3 luni din ajutor si nu a fost usor dar uite ca acuma suntem la sfarsit de an si ne descurcam asa cum e.

Marilena si Mara Augusta

Gusta imi pare rau.

Sincer nu eu am facut baremul asta, adevarul e ca toata lumea resimte criza. E adevarat ca unii nu vin la banca de alimente sa ceara nimic, desi o duc prost, dar eu vorbeam aici de un anumit nivel al populatiei, care e in crestere.

Mergi la inceput

Saskia eu chiar nu am ce face am incercat sa ma angajez da nu merge,am incercat ceva la negru dar numai vorbe.

Sincer nu mor de foame dar daca am vrea ceva extra nu se poate.Si da in olanda e greu si cine crede ca inafara e usor schimb locul cu el.Am acoperis asupra capului ,mancare am pe masa ,facturile la zi dar deja ma gandesc ca vacanta in Ro nu va merge la anul si ca asta e.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Citat:

Saskia eu chiar nu am ce face am incercat sa ma angajez da nu merge,am incercat ceva la negru dar numai vorbe.

Sincer nu mor de foame dar daca am vrea ceva extra nu se poate.Si da in olanda e greu si cine crede ca inafara e usor schimb locul cu el.Am acoperis asupra capului ,mancare am pe masa ,facturile la zi dar deja ma gandesc ca vacanta in Ro nu va merge la anul si ca asta e.

Marilena si Mara Augusta

Asa este. Am o prietena olandeza singura cu doi copii mici si tot incearca si incearca si nimic, pentru ca daca se duce la lucru (in fabrica sa ne intelegem si e foarte grea munca pentru ea, la banda, stat in picioare, in frig, e vorba de alimente) nu ii mai raman bani de nimic...dat la kinderopvang, dup-aia la cineva sa stea cu copiii, e foarte greu din pacate.

In alte parti nu-si gaseste pentru ca nu exista locuri de munca, mai toti dau afara ce sa mai angajeze, asa ca ea a zis ca lucreaza si in productie, dar degeaba e asa aiurea sistemul ca nu poti face mai nimic, odata ce ai picat din el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

tarile europene nu sunt sarace. exista oameni saraci in ele din diverse cauze. mai mult sau mai putin obiective.
din surse sigure stiu ca exista magazine care refuza sa doneze alimentele la bancilor de alimente din mai multe motive. unul din ele ar fi ca cei ce beneficiaza de ajutor alimentar sa lucreze cateva ore pe saptamana la magazin, desigur cu plata. dar acei oameni refuza.

gaseasc ca este rezonabil sa fie asa ptr cei ce primesc ajutor. cel putin eu cunosc cazuri de oameni in putere, capabili de munca, dar aleg sa stea cu mana intinsa. cazurile de oameni cu adevarat saraci sunt extrem de rare. daca europenii sunt saraci, ce sa mai vorbim de cei cu adevarat saraci din Africa sau alte tari din Asia.
in tarile dezvoltate si cu economie cat de cat stabila, e aproape imposibil sa nu gasesti ceva de lucru daca vrei. asta cu "e criza" e asa ca sa aiba dupa ce se ascunde.

firma unde lucrez are undeva un colt ferit unde se pot dona alimentele care ne prisosesc, dar o fac prea putini oameni. majoritatea sunt cumpatati si cumpara cat folosesc intr-o saptamana. multi colegi spun ca nu ar dona unor puturosi, mai bine economisesc si trimit bani in Africa la copii saraci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Xio eu discut numai de mancare la 175 de euro ,restul de cheltuieli e imens si crede-ma ca dintr-un salar normal cu atata ramai si nu iti permiti sa faci nici macar o mica iesire fara sa o gandesti bine de tot si daca isi are rostul.

Am sa iti zic ca eu la inceputul saptamani fac calcul daca e necesar si daca nu nu cumpar.Asta e viata o sa vina vremuri mai bune eu inca sper.

Marilena si Mara Augusta

Pai asta spuneam , ca pt. mancare e destul.
Saskia, te scuz daca ma ignori,dar ma scuzi si tu daca pic in fund de uimire. Tu nu citesti mesajele mele? Te uiti doar la cifre?
Am scris GERMANIA, nu OLANDA.

**Fur is for petting***

Mergi la inceput