Purtatoarele de sterilet! Ajutor!

Purtatoarele de sterilet! Ajutor! | Autor: simona_27

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am nevoie de un sfat de la purtatoarele de sterilet
Am doi copii si de curand mi-am montat sterilet cu cupru. Dupa montare am primit indicatie de la Dr. sa nu am contact 10 zile. Dupa 8 zile am hgotarat cu sotul sa il probam.
Acum, dupa atata timp in care am utilizat preze si am tinut calendarul, am mustrari de constiinta , mai ales ca s-a intamplat in a 13-a si a 14-a zi.Eu ma gandesc la pastila de a doua zi... oare sa fie nevoie?
Credeti ca am fost protejata sau poate aparea o sarcina nedorita? (am deja doi copii, cea mai mica are doar 10 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Mie nu mi-a spus doctorul sa fac pauza 10 zile desi citisem de asa ceva. Asa ca nu am asteptat chiar 10 zile ci undeva sub o saptamana.
Nu cred ca pauza este indicata intrucat nu este el eficient de la montare ci din cauza ca este un dispozitiv nou in corp si se urmareste reactia corpului la el. Este doar ceea ce cred eu, nu o parere avizata.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Cele 10 #539;i-au fost recomandate ca sa se fixeze steriletul inaumtru.
Nu cred sa fie vreun necaz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simona_27

Buna,
Am nevoie de un sfat de la purtatoarele de sterilet
Am doi copii si de curand mi-am montat sterilet cu cupru. Dupa montare am primit indicatie de la Dr. sa nu am contact 10 zile. Dupa 8 zile am hgotarat cu sotul sa il probam.
Acum, dupa atata timp in care am utilizat preze si am tinut calendarul, am mustrari de constiinta , mai ales ca s-a intamplat in a 13-a si a 14-a zi.Eu ma gandesc la pastila de a doua zi... oare sa fie nevoie?
Credeti ca am fost protejata sau poate aparea o sarcina nedorita? (am deja doi copii, cea mai mica are doar 10 luni)

din ce stiu eu, steriletul ofera preotectie din momentul montarii. Mie nu mi-a zis 10 zile pauza, dar din ce citisem, aceasta pauza se recomanda pt protejarea organelor sexuale - montarea steriletului impunand o fortzare a colului etc.

vb cu dr-ul, el stie ce sterilet ti-a montat etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

Buna!
Eu mi-am scos Mirena luna trecuta si mi-am pus cu cupru, mi-a zis doctora sa asteptam pana mi-e gata menstruatia si sa ma duc la control iar peste 2 luni. Si da, ofera protectie imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_27 spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Ma simt foarte bine cu el, de asta am si asteptat mai putin

Ioana Carina 19.09.2008 si 36+ cu licurici

Mergi la inceput