Klebsiella si candida. Help !

Klebsiella si candida. Help ! | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Am o pb care persista de cateva zile bune. Totul a inceput dintr-o data cu o manacarime f enervanta in zona intima, cu scurgeri galbui fara miros dar fff abundenta. Cel putin cand mergeam simteam ca mooorrrr, cand stateam jos sau in pat era mai bine. Am mers imediat la analiza, care a venit intr-o saptamana , respectiv sambata. Am sunat o prietena care e medic ginecolog, mi-a zis sa pun pt inceput, pana vine analiza gynofort. Pe langa ca e f scumpa, e o singura doza. Am pus o seara a fost mai bine dar a doua zi am luat-o de la capat la fel. Mi-a zis sa pun Macmiror ovule pana aflam ce este acolo. Am luat analiza si pe langa candida a iesit si klebsiella, mi-au facut si antibiograma. Plus nu stiu ce frecvente colonii bacteriene...
Habar nu am de unde m-am pricopsit cu toate astea. candida am mai avut intrecut de vreo 2 ori dar Klebsiella asta....nu stiu ce e exact decat ce am citi pe net si m-am cam speriat.
Mentionez ca nu flosesc WC-uri fara protectie si in ultima vreme chiar nu am folosit WC-uri straine si fara contact sexual de muuultttteeee luni
Deci, pana gasesc un doctor disponibil in perioada asta, cam cat de grav credeti ca e? sa incep deja un tratament cu antibiotic conform antibiogramei ? Inteleg ca aceasta baterie traiesye de fapt in stomac, in colon. Eu am avut acum, vreo 2 saptamani o dereglare urata la stomac ca niciodata, a trebuit sa tin regim si tot nu mi-a trecut cum trebuie. Toate analizele de sange sunt bune, un pic colesterolul scazut si o lipsa de fier. Nimic de speriat.
Deci ce sa fac ? de la ce sunt toate astea ???
Pls, v-ati confruntat cu asa ceva ? Trece ?

merci mult pt orice sfat !

Si Craciun fericit tutror !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Sigur ca va trece, daca iei antibiotic. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

De la calea rectala la cea urinara e o distanta foarte mica. Si nu o spun deloc la misto. De acolo ai luat, nu de la WC-uri publice. Si nu trece fara antibiotic. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Multumesc fetelor !
Sper sa treaca. Ma tot intreb de ce nu a iesit la analiza de coprocultura ci doar in secretie. Dupa ce fac tratament o sa fac tot test pt secretie sa vad daca a trecut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Crinutz, da, dar nu imediat dupa ce termini antibioticul. Cred ca trebuie sa treaca 2-3 saptamani sau chiar o luna, sa fie clar daca a disparut tot. Uneori se selecteaza culturi rezistente si trebuie sa reiei tratamentul. Vezi ce zice medicul, dar grav nu e Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu uita sa intrebi medicul ce poti lua pentru protectia florei intestinale (biotics sau ceva similar).
este posibil ca de la antibiotic sa te deranjezi la stomac, poate chiar si sa-ti iasa afte pe mucoasa bucala. depinde ce antibiotic iti este prescris, in ce doza si pe ce durata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Mi-a dat nolicin 2 la 12 ore o cutie (nu stiu cate are). Ar fi grav asta cu deranjatul la stomac pt ca deja de 3 sāpt ma lupt cu asta. Nu-mi mai trece, orice mamanac a doua zi mor de dureri si am uneori diaree de trebuie sa aiu mereu imodium.
O sa cer la farmacie ceva pt protectia stomacului. oricum azi merg la internist sa vad ce e cu deranjarea asta la stomac de atata vreme desi analizele pr ok.

Mergi la inceput