Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

La multi ani fetelor! Anul 2012 sa fie asa cum va doriti!!!

Eu am absentat pe perioada vacantei, am fost si plecata, dar azi m-am intors la serviciu si am recuperat ce ati scris.

Si pe mine ma preocupa subiectul ”cercei”, oscilez tare si nu stiu daca sa-i pun in maternitate sau nu. M-am inspirat din experientele voastre si sper sa iau o decizie buna pentru fetita mea, pana la urma.

Intreba cineva de colostru: si eu am.

cartsea, parca tu ziceai ca ai avut probleme cu streptococul betahemilitic la nastere...poti detalia putin? Eu l-am avut pana pe la jumatea lunii noiembrie, cand a iesit negativa analiza...dar stiu ca poate sa reapara.

Pe post de fotoliu pentru alaptare, eu am folosit fotoliul Poang de la IKEA, a fost super OK.

Si eu am avut patut din acela care se transforma, mi s-a parut f f util, iar acum il voi refolosi. Asa ca eu sunt in cautare de pat pentru Andrei. Imi puteti recomanda pe cineva care face mobila la comanda la un pret rezonabil?

Lelu, curaj! Totul va fi bine!

Irina, 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Azi am revenit la munca... inca nu m-am decis pentru cate zile ...joi pe 5 ianuarie am programare la doctor si o sa ma lamuresc atunci
Declar public ca NU AM NICI UN CHEF DE MUNCA...lipseste cu desavarsire orice implicare emotionala din partea mea in activitatea profesionala...tot ce vreau e sa treaca timpul si sa-mi vad puiul.

Joi cand o sa ma duc la doctor sper sa am energie sa pot sa fac un pic de shopping pentru niste bluzite care sa-mi acopere burtica mai bine... cele pe care le am sunt scurte .... am multe planuri pentru joi sa vedem cu stau cu energia.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Salut fetele!

Eu azi am fost la medicul de familie si e adjudecat, din 5 intru in prenatal! Pt azi si maine mai am zile de concediu deci... gata, raman acasa, asa cum am planificat
Vestea proasta e ca sotul are o viroza, toata noaptea mi-a facut febra, nu i-a trecut nici de la nurofen nici de la algocalmin :( Sper sa nu se prinda si de mine, deja iau prventiv propolis cu vit. C...

Irinaelena: bine ai revenit!
Chitosenia: te cred ca n-ai niciun chef de munca, mai ales dupa zilele astea de sarbatoare.

Apropo de hainute, eu sambata merg la un botez si abia azi mi s-a aprins beculetul ca habar n-am cu ce sa ma imbrac De era vara mai gaseam o rochituca larguta prin dulap, dar asa iarna nu am decat blugii de gravida care sa ma mai cuprinda... si parca n-as investi in ceva elegant de unica folosinta :( Aveti vreo idee de garderoba adecvata si ieftina?

29+ Bianca

Mergi la inceput

Ronina, eu am folosit la petrecerea de la servici, craciun si revelion rochii tricotate care se intind f tare. Nu sunt neaparat de gravida. Si nici scumpe nu sunt.

Ai grija, pazeste-te sa nu iei de la sotul tau! Si multa sanatate lui, sa se faca bine mai repede.

Irina, 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Irina iti pot recomanda eu fie un tamplar care lucreaza in lemn natur, fie pe cineva care lucreaza pal. Tamplarul imi face comoda pt schimbat bebe si scaunul de alaptare (cel de la Ikea mi se pare f jos si nu pot sa ma ridic cu copilul in brate dupa cezariana), iar cel care lucreaza pal ne-a facut mobila de bucatarie. Daca te intereseaza iti trimit pm cu datele lor de contact. Ca idee intra pe blogul meu si undeva pe acolo este patul pe care l-am facut lui David (pe acesta l-am facut noi) dar ca sa intelegi preferinta mea pt lemnul natur

Mergi la inceput

Tala, da-mi te rog datele de contact. Ai cumva o poza cu mobila de bucatarie si pretul? Asa poate imi fac o idee. Multumesc!

Irina, 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, nu incerc sa fiu iar Gica contra, insa as zice sa nu iei foarte mult propolis in sarcina, cantitati mici probabil nu conteaza, nu stiu. Cand ma speriasem eu cu continutul bomboanelor Trachisept, initial m-am uitat pentru toate tipurile (desi eu aveam Trachisept doar cu miere si lamaie, nu si propolis) si gaseam ca propolisul e controversat in sarcina, ca poate da sensibilizarea lui bebe (banuiesc eu ca sensibilizare la produsele apicole, n-am mai cautat ce sensibilizare, ca dupa aia mi-am dat seama ca bomboanele mele n-aveau propolis). Da o cautare dupa propolis si pregnancy. Adica daca vrei, desigur. Ce citisem eu atunci este ca Faringosept L e permis in sarcina si ca e bactericid sau asa ceva, adica e anti-streptococi de vreo cateva feluri, in gat. Vitamina C e ok.

Tala, please, daca poti, te rog, ma intereseaza si pe mine contactele. Misto ca tu stii cam ce iti trebuie pentru alaptare, ce inaltime, etc.

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Buna fetele,

Ronina, pt botez eu as lua blugii, un maieu de vara mai larg si mai lung sa iti acopere burta si peste ori un sacou ori un cardigan (asa se scrie?!?!).. oricum, nu te sfatuiesc sa investesti in haine acum. Eu am facut greseala si mi-am luat multe haine de gravida, scumpe, si acum regret.. ca mi-am dat seama ca puteam combina (putinele) haine care ma mai incap in diferite moduri.
Felicitari pt concediu! Eu abia pe 23 Jan intru in concediu si ma gandesc ca mai e o groaza si nu mai am nici chef, nici energie :(

Si al meu Radu e racit de vreo 10 zile. Face febra in fiecare noapte si am incercat nurofen, coldrex, fervex.. nimic. De 2 zile am inceput sa-i dau parasinus si vad ca i-a trecut aproape complet (oricum febra nu mai face). Acu'.. nu situ daca e de la parasinus sau daca si-a revenit organismul lui de la sine putere, dar na.. poti sa incerci daca vrei.
Curios, insa, e ca eu n-am nici pe naiba. In general, raceam imediat dupa el dar acum sunt fresh. Am inceput chiar sa cred ca am imunitatea mai ridicata de cand cu Gaza (desi se zice ca ar fi invers..).

Ca fapt divers, am fost azi la Antipa... dezamagire totala. Au preturi europene insa muzeul nu arata nici pe departe european. Pacat!

V-am pupat pe toate!

28+ cu Gaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Va trimit pm fetelor. Dara eu stiu ce stiu dupa ce m-am chinuit deja si nu mai vreau sa repet figura. Vreau sa suprim cat pot durerile si disconfortul generate de cezariana (pt ca eu n-am avut de ales si asta trebuie sa fac) ca sa ma pot bucura la maxim de minunea pe care o traiesc (si anume cei doi copii ai mei)
Irina o sa caut o poza. Nu e spectaculoasa mobila mea pt ca am ales sa fie mai mult practica, dar la momentul cand am facut-o pretul pe care l-am platit celor care au facut-o a fost mai mic decat ce era in piata. Baietii s-au miscat super repede atunci desi sunt din Bv si sunt in continuare multumita de ce a rezultat.
Ronina si eu m-am ferit la maxim in ambele sarcini de produsele apicole pt ca si eu am auzit ca pot sensibiliza bebelusul si e pacat (nici lui nu i-am dat nimic pana la 1 an si ceva). Legat de tinute si eu mi-am imbogatit garderoba cu f multe rochite sau plovere lungi elastice toate purtate cu dres gros sau colanti (nu mi-au placut deloc blogii cu burta). Am urmarit ca niciodata reducerile de anul trecut si am si primit multe (ma gandeam ca pot fi gravida toata viata la cate am acum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Irinaelena, Dana_cp, Tala: multumesc tuturor pt idei, sunt bine venite toate, sa vad acum ce gasesc in timp util

Dara, Tala: ma bucur ca mi-ati zis de propolis, am citit acum pe net si vad ca aveti dreptate :( Nici prin cap nu mi-a trecut sa caut, deoarece doctorita de familie mi l-a recomandat. O sa trec de maine pe vit. C efervescenta, noroc ca am si din aia in casa. Si am si multe clementine, le vin de hac deseara

Dana_cp: Tot Radu il cheama si pe sotiorul meu Si la fel ma mir ca n-am luat viroza, de obicei sunt f bolnavicioasa dar acum vad ca am noroc de imunitate mai buna cu bebica. Nasa mea la fel zicea ca in sarcina a avut imunitatea mai buna decat de obicei, stie Doamne Doamne cum sa le aranjeze.

29+ Bianca

Mergi la inceput