Strengari de 2012 - 17 Marcella iti suntem alaturi

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dara dupa ce am baut glucoza mi-a iesit 135
gabrielarusu si al meu are zile in care se agita mai putin si nu m-am ingrijorat. Sper sa nu fie ceva probleme, nici nu mi-a trecut prin cap sa intreb pe moasa pt ca m-am gandit ca e normal
Ronina nu-mi fac probleme cu fierul, imi fac probleme cu diabetul... sper sa nu fie asa ceva. Din ce am citit pe net cica la valori intre 140-200 te pun sa faci intoleranta la glucoza dar sunt unii care te trimit si de la 130. De la 200 in sus e clar diabet. La valorile mai mici e posibil sa iasa si fals pozitiv, acu... nu stiu, voi vedea saptamana viitoare.

Legat de contractii mi-a zis ieri moasa ca de acum e posibil sa incep sa le simt pe cele BH dar ca nu e de ingrijorat. Doar daca se repeta la 10 min si sunt dureroase atunci e cazul de sunat la ei.
Si de la 24 de saptam pana la 28 am mai luat inca 4.5 kg . Per total pana acum 11

Monica, fericita 28+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara eu am stetoscopul de la tensiometru. Inima nu am reusit sa o detectez cu el , in schimb se percep foarte bine loviturile din picioruse sau manute, ce-or fi... Dar bebe are momente si cand e linistit. Oricum zilele astea am baut 1-2 pahare de cola si ceva ciocolata , in general cacao, si a fost mai agitat sau cel putin cand ma asez in pat atunci incepe show-ul. Si avem si ora de trezire... dupa ce face mami injectia pe la 8

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
26+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

gata am venit de la dr. pitica mea este ok este cu capul in sus ia ascutat innimioara, a masurat-o, a intors-o pe toate partile si e totul in parametri, mi-a facut si consult pe masa si mi-a spus ca am colul deschis la exterior dar nu e problema ca pot duce sarcina pana la capt
Dara unde ai vazut stetoscop cu 19 lei? ca as vrea sa comnd si eu

acum pitica mea se agita prin burtica i-mi vine sa o mananc la cate emotii mi-a dat ea acum spre seara.
multumesc frumos fetelor.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Gabriela si fetita mea a miscat destul de putin ieri si azi. Nu prea imi place pentru ca in toate celelalte zile misca foarte des si uneori chiar tare. Nu sunt speriata dar este imposibil sa nu ma gandesc daca totul este in regula.

Eu o sa nasc la o clinica privata (clinica Eva), cezariana costa 3100 ron si 2600 natural. La noi in Brasov s-a deschis de curand si Regina Maria, sunasem si acolo si tarifele erau doar cu vreo 100 lei mai mult. Acestea sunt tarife decontate de casa de asigurari. Tariful nedecontat era cu vreo 1000 lei mai mult. Nu pot sa imi inchipui cum poate sa fie asa mult in alte orase.
Noi nu ne-am gandit asa mult ca ar putea fi problema cu nasterea si sa ne duca de urgenta la un spital de urgenta. Pur si simplu am luat in calcul ca totul va fi bine si nu vor fi probleme majore.
Daca as naste la stat din calculul nostru ar iesi cu vreo 1000 lei mai putin, pentru noi merita diferenta pentru ca este important confortul psihic. Mai multe prietene au nascut acolo si a fost foarte bine.

Cristina 24+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Vroiam sa va intreb daca este normal sa simt usoare intepaturi in vagin si anus. In ultima vreme simt asa ceva scurt. Aseara fetita misca putin mai tare si simteam in aceste doua zone dar si cand nu simt o miscand mai am aceste simptome. Nu pare de speriat dar nu stiu daca este normal

Cristina 24+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Eu nu stiu cat voi cheltui insa imi imaginez ca mai putin ca la privat. La prima sarcina mi-as fi dorit sa nasc la o clinica privata, dar acum, dupa ce stiu ce stiu nu mai e cazul, plus ca sunt destule maternitati f bine dotate si aranjate si la stat. Mi se pare pur si simplu riscant sa mergi la particular (poate cu exceptia Eva, Kovacs, daca eram din Bv alegeam si eu clinica asta). Deocamdata la noi sa nasti la privat inseamna doar conditii de cazare mai bune si cam atat. Stiu ca la prima nastere am cheltuit cu dr, cu moasele (2), cu anestezitul, cu asistentele (mai ales cele care faceau igiena dimineata) si cu asistentele de la neonatologie, plus dr neonatolog. Chiar daca ajung tot pe acolo (desi imi vine greu sa cred asta) prefer asa.
Aaaa sa nu uit: eu cel mai mult am platit la asistenta care mi-a bagat sonda urinara si apoi a scos-o. Nu mi-era teama de cezariana cum imi era de operatiunea asta pt ca stiu pe cineva care a ramas cu usturimi si alte complicatii. A meritat pt ca n-am simtit nimic.
Monna vreau sa-ti spun doar sa scapi de griji, nu te ajuta cu nimic si nici nu cred ca e cazul sa stresezi si puiul mic. Sunt sigura ca e totul ok
Haydee, bine ai venit!
Dia, este emotionant intr-adevar ce ai povestit. Ce comori sunt copiii
Amy tu iei 2 no-spa si scobutil deodata? Oricum stiam ca scobutilul (sau Uscosin) isi face efectul mai repede si poate fi luat la 2 ore. Sper ca esti ok acum.
Titi incearca cu supozitoare de scobutil si stai cumintica.
Chito eu n-am avut contractii la prima sarcina, insa acum le-am identificat ca pe niste intepaturi ritmice (asa mi-am dat seama ce sunt pt ca erau ritmice), insa de cand iau no-spa si Uscosin sunt bine. Eu am musafiri maine, dar nu ma agit prea tare. Ne-am impartit 'responsabilitatile' si eu fac doar friptura si 2 praji (pe care le-am facut deja). Mai ramane sa-mi aranjez parul
Eu nu cant la burtica pt ca nu prea am voce, insa ma aude clar toata ziua cand vorbesc cu David si sper ca simpla mea voce sa o linisteasca atunci cand va fi cazul. Cand era David mai mic si incercam sa-i cant imi zicea sa tac sa nu ma auda tati ca se sperie
Gabriela ma bucur ca te-ai linistit. De la varsta asta a sarcinii oricum bb nu prea mai are loc si nu mai e asa zburdalnic.
Eu am intrat acum sa va urez toate cele pt ca maine nu cred ca mai am timp. Imi permit sa va dau un sfat (cum fac cu toti cei dragi): compuneti maine lista cu dorinte pentru 2012. Nu trebuie sa fie scurta, incercati sa nu uitati nimic. Eu va doresc doar sa vi se indeplineasca (dau sfatul asta pt ca mie anul asta mi s-au indeplinit cam toate, inclusiv fetita). Eu am infiintat si un cufar magic caruia i-am dat menirea sa ne indeplineasca aceste dorinte - si si-a facut treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Mai e cineva?
Ma stiti...cu placenta previa, in seara asta am sangerat prima oara.am 24 saptamani.

Mi-e frica, nu stiu ce sa fac, sa merg la spital? Sa- trimit un sms la dr? Nu am dureri si nici sange nu curge mult, dar poate nu e bine sa stau asa pana dimineata.
Ce sa fac?

23+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara: eu cant ceva creatie proprie, un fel de mantra (daca vrei iti trimit textul PM), ca din pacate inca nu prea am invatat cantecele de copii :( si cand ma plictisesc ii mai cand Compact ca mai tin minte niste versuri de la ei Tu ai gasit cumva cantecele pe net?
Monna: tin pumnii sa fie alerta falsa, valoarea care a iesit la tine nu pare ingrijoratoare Nu-ti fa griji de kg, sunt convinsa ca le dai jos, bebe sa fie bine Eu sunt in cealalta extrema, zilnic ma intreb daca are de unde pune bebe ceva pe ea ca zici ca se evapora ce mananc, abia astept echo sa ma pot linisti.
Amy: si eu la fel am metode s-o tachinez cand vreau sa stiu daca mai misca, ori bag ciocolata ori un pahar de apa rece. Saracuta, daca ar sti ca mami e sadica si i-o face intentionat... uf, ce bataie mi-ar da.
Gabrielarusu: bine ca ai scapat de emotii
Kovacsc: nu stiu daca sunt normale intepaturile in vagin dar vad ca sunt frecvente, f multe gravidute le acuza. Asa cum le simt eu, cred ca sunt datorate loviturilor de la bebe care se intampla sa nimereasca exact in col sau intr-o zona cu nervi.
Tala: buna idee cu listuta de dorinte An nou fericit si multe impliniri iti doresc si eu tie!

28+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Lelu: e posibil sa fie doar o rana pe col dar eu in locul tau m-as duce la spital sa verific. Tin pumnii sa fie bine!

28+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Monna, pai 135 e bine DUPA glucoza, oare de ce te pun sa mai faci si testul complet? Daca era inainte de glucoza era altceva. Sau la cat timp dupa glucoza? Ca poate timpul asta difera de nu le place 135, ca la o ora, de ex., stiam ca-i bine 135. Vezi ca difera putin de cel obisnuit la gravide, in mod normal, uite niste valori jos pe pagina aici: http://www.synevo.ro/test-de-toleranta-la-glucoza-diabet-gestational-75-g/

Amy, si eu am constatat ca e f. activa bebica dupa injectie, dar credeam ca e o coincidenta.

Gabi, pai uite, Amy zice ca n-a detectat inima lui bebe cu stetoscopul. Uite aici la 19 lei http://www.tensiometru.ro/product.php?id=12&aparat_medical=Stetoscop%20single%20Tenso
dar cred ca poti gasi in farmacii de tehnico medicale.

Eu am asa ceva, cred c-a fost putin mai ieftin de pe Amazon: http://www.okazii.ro/catalog/59433868/angelsound-fetal-doppler-aparat-de-ascultat-zgomote-fetale-.html

Si eu ma lupt sa deosebesc care intepaturi si dureri sunt normale, ca asa multe categorii am in ultima vreme, ca nu mai stiu, asa ca nu stiu ce sa zic. Stiu ca fetele de la bulgarasi, care-s cu 2 luni mai avansate ca noi, zic de multe intepaturi in vagin. Eu am avut mai rare in vagin, in anus nu, am insa ceva intepaturi pe-acolo pe la ligamente si pe sub burta, alteori ma taie ceva tot pe-acolo.

La sangerari cred ca o urma, o pata, nu-s asa importante, insa ceva ce continua poate ar trebui verificat.

Tala, ce stii despre privat? Am aflat ca nightshopping este de obicei joia intre ora 18 si ora 23 la Kika, si oricum trebuie sa fie odata cu toate Kika din lume. Si uneori mai au odata cu cei de la Outlet, cica ar fi pe 31 ianuarie in principiu. Cica au la carucioare Inglesina si Zippy reduceri de 9 milioane am inteles eu. Aveam si eu o cutiuta pentru dorinte candva, acum e de bijuterii, imi placea sa studiez chestii...aveam timp...

24+ cu bebe Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput