Craciunul crestin sau comercial

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

De ce Coracora? Mos Craciun nu poate veni si pentru cei de alte religii sau fara?

Anya

In aceeasi ordine de idei: daca tu ai apartine comunitatii Amish - sa zicem - iar hindusii ar avea un Mos Mumbai al lor care "vine" la inceputul lunii august - sa zicem - ar fi logic ca tu sa te apuci sa celebrezi aceasta sarbatoare?
Mai ieri a fost Hanukkah evreilor, v-ati cadorisit si cu aceasta ocazie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tibiuta
E ca si cum ai spune becu arde fara curent, sau ceva de genul asta.

Fix asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

eu am observat un lucru - cei care cred in iisus sunt primii care judeca, sar la cearta, dispretuiesc orice idee contrara parerilor lor, jignesc fara motiv. este foarte ciudat acest comportament. nu cred ca Iisus a spus ca asta e un comportament adecvat.

Finn Constantine 15.10.2009 si 22+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

e ca si cum ai incerca sa convingi pe cineva ca religia este baza. pentru cele care nu stiu ce inseamna spiritul craciunului - este serbat de japonezi, arabi, etc. fac si ei brad, pun cadouri ajuta pe altii fara a mai da indicatii altora cum sa serbeze.
nu suntem obligati sa fim religiosi si am prefera sa nu fim judecati si pusi la colt. pentru ca nu am sarit la gatul nimanui care crede in IIsus sau altceva.

Doamna draga, dumneata nu ai simtul ridicolului.
Sarbatoarea Craciunului nu are la baza religia?

Japonezii si arabii imita traditiile pur comerciale din jurul Craciunului, ei nu au nimic in comun cu adevarata sarbatoare a Nasterii Domnului. Iar loc de fapte bune e si in restul de 364 de zile din an, nu trebuie sa astepti sarbatoarea crestinilor ca sa-ti aduci aminte ca ai un aproape un suferinta si-n nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Citat:

e ca si cum ai incerca sa convingi pe cineva ca religia este baza. pentru cele care nu stiu ce inseamna spiritul craciunului - este serbat de japonezi, arabi, etc. fac si ei brad, pun cadouri ajuta pe altii fara a mai da indicatii altora cum sa serbeze.
nu suntem obligati sa fim religiosi si am prefera sa nu fim judecati si pusi la colt. pentru ca nu am sarit la gatul nimanui care crede in IIsus sau altceva.

Pai depinde ce intelege fiecare prin "baza".Pt. mine -fara a fi o fanatica, ma duc din an in Pasti la biserica-, religia este baza spiritului Craciunului si a spiritului Pastelui.Fiecare e liberul arbitru,sunt atatea religii pe lumea asta, si atatea moduri in a crede in "ceva" ca nu se oboseste nimeni sa sara sa critice pe nimeni, stai linistita.

Mergi la inceput

Citat:

eu am observat un lucru - cei care cred in iisus sunt primii care judeca, sar la cearta, dispretuiesc orice idee contrara parerilor lor, jignesc fara motiv. este foarte ciudat acest comportament. nu cred ca Iisus a spus ca asta e un comportament adecvat.

Ai observat extrem de prost, nu te judeca nimeni, nu se cearta nimeni cu tine, nu te dispretuieste nimeni, de jignit - nici atat.

Aici e vorba de a spune lucrurilor pe nume, incetand sa se mai dam pe dupa cires in timp ce promovam un ghiveci laic de marinimie calendaristica, brazi, carnati, Mosi si alte treburi de gen, care este in mod fals asociat cu o mare sarbatoare a crestinatatii.

Mergi la inceput

cum nu cand ati sarit doua de-odata?

Coracora, domol ca te raportez urgent. esti mult prea violenta in exprimare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Credinta in Dumnezeu este un lucru extrem de personal si nu cred ca avem dreptul sa judecam pe cineva daca nu este credincios. Eu vad atata invidie si rautate in jurul meu (chiar pe acest forum, de multe ori) incat am ajuns sa ma intreb cati oameni mai cred cu adevarat in D-zeu. A te duce Duminica la biserica, in ziua de Craciun, in noaptea de Inviere, a tine posturi, a te inchina cand treci pe langa o biserica poate fi de multe ori de fatada doar...
Eu cred ça adevarata credinta este in suflet si nu cea trambitata in stanga si in dreapta...

Mergi la inceput

Balanta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:

Religia nu are loc la noi in casa. Dar spiritul craciunului este prezent.

Putem nominaliza asta la aberatia anului fara a da gres.

Daca "religia nu are loc in casa ta", iti sugerez sa incerci sa serbezi "spiritul lunii mai" sau "venirea cocorilor" sau "caderea bursei din New York" pentru ca "spiritul Craciunului", asa cum il numesti tu, nu poate fi separat de nasterea fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

Da' care e legatura? Crezi ca toti cei care isi impodobesc bradul si sarbatoresc , Craciunul, sunt credinciosi?
Care e problema ta daca altii se bucura strict de Craciun-Mos Craciun, si nu de nastrea Lui|?

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:

Ai observat extrem de prost, nu te judeca nimeni, nu se cearta nimeni cu tine, nu te dispretuieste nimeni, de jignit - nici atat.

Aici e vorba de a spune lucrurilor pe nume, incetand sa se mai dam pe dupa cires in timp de promovam un ghiveci laic de marinimie calendaristica, brazi, carnati, Mosi si alte treburi de gen, care este in mod fals asociat cu o mare sarbatoare a crestinatatii.

Na lol. Dupa ce i te-ai infipt in carotida o dai la intors acum?
Sincer, atitudinea asta mi se pare penibila.
Astept sa-i spui ca va arde in Iad o eternitate si ma duc si eu la somn

**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput