Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (78)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna fetele

va multumesc de urari
acum sunt mai bine dar am zile si zile
offffff
asta e
e de la OBOSEALA
momentan atat am aflat
mai am de facut investigatii
de natura endocrina
sa vedem cum stau si la acest capitol

mvb ma bucur ca ai intrat sa ma incurajezi
ce mai faci?
multe imbratisari
cum e fetita?

alina da este greu cu doi copilasi mici
si mie petra nu mai imi doarme ziua mai delocccccccccc
asa ca
activitate toataaaaaaaa ziua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel33 spune:

Buna dimineata!

Cu toate ca la mine... e aproape de ora de culcare, va invit la o ceasca de cafea sau ceai cald ca, vad ca frigul de afara a inghetat si subiectul nostru drag... Oricum, sper ca fetele care vor burtici cu bebici nu si-au pierdut nadejea si iau ca exemplu ceea ce a postat cipicah. cipicah iti multumim pentru mesaj. Nu stiu prea multe de parintele Ilie Lacatusu, insa am sa caut si eu informatii.
Am tot amanat momentul sa rog fetele care se ocupa de deschiderea de noi capitole si alte treburi de acest gen sa treaca numele meu de la pozitia 152 de pe lista celor care isi doresc prunci, la cea gravidute, insa nadajduiesc ca totul va fi bine. Multumesc anticipat! Bebelina mea creste in burtica si indata se implinesc 6 luni. Astept toate fetele sa mi se alature in tabara celor . Doamne ajuta!
Multe si si sa aveti o zi buna!
angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:


Doamne Ajuta!

angel33 Felicitari!
Sarcina usoara iti doresc si un bebelus (a) sanatos (a) nascut la termen!

www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1328158800" target="_blank"> Sinaxarul de azi!

Cateva cuvinte despre sarbatoarea de azi:

Intampinarea Domnului

Intampinarea Domnului numita in popor si Stretenia (dupa numele vechi slavon) este sarbatoarea anuala a zilei in care Sfanta Fecioara Maria, conformandu-se legii (Lev. 12, 8), s-a suit la templul din Ierusalim, la 40 de zile dupa Nasterea Domnului, pentru curatirea ei, cand dumnezeiescul Prunc a fost intampinat si tinut in brate de batranul si Dreptul Simeon (Luca 2, 22 s.u.). Ea se serbeaza deci la 40 de zile dupa Nastere, adica la 2 februarie. La ortodocsi, accentul sarbatorii se pune pe persoana dumnezeiescului Prunc si de aceea e numita Intampinarea Domnului (de catre Simeon), fiind trecuta intre sarbatorile Mantuitorului, pe cand la catolici, pe primul plan sta persoana Preacuratei Fecioare, care a venit la templu pentru curatirea ei, dupa lege. De aceea, la ei sarbatoarea se numeste Curatirea Sfintei Marii (Festum Purificationis Beatae Mariae Virginis) si e trecuta intre sarbatorile Maicii Domnului.

Vechimea acestei sarbatori nu e asa de mare ca a celorlalte praznice imparatesti. Nu o gasim intre sarbatorile enumerate in Constitutiile Apostolice si in Testamentum Domini. Prima mentiune documentara despre existenta acestei sarbatori este cea din memorialul de calatorie al pelerinei Egeria, care ia parte la ea, la Ierusalim, in anii 382-384 si o numeste Quadragesimae de Epiphania. Intrucat pe atunci la Ierusalim Nasterea Domnului se serba inca la 6 ianuarie, odata cu Epifania, Intampinarea era sarbatorita la 40 de zile dupa Epifanie, adica la 14 februarie. Se atribuie, de asemenea, Sfantului Chiril al Ierusalimului (+386) un panegiric la aceasta sarbatoare, scris, probabil, in ultimii ani ai vietii sale.

Marturiile despre existenta sarbatorii se inmultesc spre sfarsitul secolului V. Pe la inceputul sec. VI, Sever al Antiohiei (512-518) pretindea ca sarbatoarea Intampinarii ar fi fost de curand introdusa la Ierusalim si ca era necunoscuta la Antiohia. Dar, intre timp, s-a descoperit o omilie inedita a Sf. Ioan Gura de Aur, la Antiohia (deci, intre 386-398), la sarbatoarea "Curatirii Mariei", omilie care s-a dovedit autentica.

La Roma, ea a fost introdusa de papa Gelasiu la anul 494, pentru a inlocui stravechea sarbatoare pagana a Lupercaliilor, de la inceputul lui februarie, cand aveau loc lustratiuni si procesiuni in jurul orasului, cu faclii aprinse, in onoarea zeului Pan, supranumit si Lupercus, adica ucigatorul lupilor sau ocrotitorul turmelor impotriva lupilor; era totdata si sarbatoarea fecunditatii si a lui Februus, alt nume dat de romani zeului Saturn. Se inlocuiau astfel conceptia si practica lustratiunilor pagane cu aceea a curatirii Sfintei Fecioare (Purificatio Beatae Mariae Virginis, sau Praesentatio Domini), pastrandu-se si facliile traditionale. De aceea, in Apus, aceasta sarbatoare se mai numeste si Sarbatoarea luminilor.

La Antiohia, dupa marturia istoricului Cedren, sarbatoarea Intampinarii s-ar fi introdus in penultimul an al domniei imparatului Justin 1 (526), iar generalizarea ei in Rasarit s-a facut in cursul secolului VI, incepand din anul 534, cand imparatul Justinian a schimbat data sarbatorii de la 14 februarie la 2 februarie (40 de zile socotite de la 25 decembrie, noua data a sarbatorii Nasterii Domnului). Dupa unele izvoare, acesta ar fi decretat pentru prima oara sarbatorirea, cu multa solemnitate, a Intampinarii Domnului in ziua de 2 februarie, pentru a scapa Constantinopolul si imprejurimile de calamitatea unei epidemii si a cutremurelor care bantuiau de mai multi ani prin acele parti.

Dintre crestinii rasariteni, numai armenii sarbatoresc pana astazi Intampinarea Domnului tot la vechea data, adica la 14 februarie. Avand o baza biblica, sarbatoarea Intampinarii e respectata si la protestanti, indeosebi la evanghelici (luterani).

A doua zi dupa sarbatoarea Intampinarii Domnului (3 febr.), Biserica Ortodoxa cinsteste amintirea Dreptului Simeon batranul si a Sfintei Proorocite Ana, cele doua personaje biblice principale, care au luat parte la evenimentul istoric comemorat prin marele praznic al Intampinarii (vezi Luca 2,25-38).



ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

cami ma bucur ca esti mai bine. Sa-ti dea bunul Dumnezeu sanatate.

angel sarcina usoara in continuare. Ma bucur ca ne scrii

cipicah multumim pentru incurajari si postare.


sinaxarul de azi

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie03.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Dragele mele, imi cer scuze ca nu intru mai des, dar mie una mi se pare ziua atat de scurta, incat nu am timp decat pt Alexia.
Noi suntem bine, Alexia are 1 ani si 2 luni, are 8 dintuci, 10 kg, vorbeste si poceste cuvinte si e ca un magnet se liperste de toata lumea. Cam greu cu mersul, insa o sa vina si ziua in care o sa mearga fara nici un pic de sprijin. Si acum merge singurica, insa nu e f sigura pe ea, asa ca trebuie sa fim mereu in preajma ei,
Eu sunt, la fel ca toate mamicile, ff obosita, dar ma odihnesc instant cand imi vad fetita. Asa un gand am si eu pt inca un copil, insa nu anul acesta, poate la anu. Am deja 2 cezariene si astept sa se intareasca operatia. Mama mea va iesi la pensie anul acesta si o sa imi fie mai usor, pt ca o voi avea pe ea ca sprijin.
Va citesc mai mereu, insa cand tre sa scriu parca nu mai am timp.
Va imbratisez pe toate si va doresc multa sanatate si odihna!
Doamne ajuta!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinuta spune:

Scuze ca intru mai rar sa vad ce faceti, dar citesc toate postarile, care sunt destul de rare, din pacate.
Cami sanatate multa!
angel sarcina usoara!
Te inteleg foaaaarte bine mvb. Si minunea noastra are tot 1 an si doua luni, 8 dinti,81 cm, cca 13 kg si e un ghem de energie.Uneori il mai alintam "duracel" ca nu mai epuizeaza bateriile.Vorbeste chineza si merge nonstop.Cade, se ridica, ne trage tot din prize, scoate cenusa de la soba,scoate hainele din dulapuri(acum le-am legat), smotoceste pisica, atunci cand o prinde si nu suntem atenti,dar cu toate astea ii multumim Bunului Dumnezeu ca e sanatos!

tuturor!


Am o comoara: Rares- Nectarie!

http://lb1m.lilypie.com/XoYHp2.png
http://davm.daisypath.com/zC3pp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

felete, cand va citesc ca la un an si 2 luni va laudati cu 10 kg ma apuca plansul.
noi avem 1 an si juamtate, 8 kg, 7 dinti si 4 maselute si 77 de cm(de la 42 de cm si 1,5 kg).

tot noapte d enoapte ma scol din maxim 2 ore in 2 ore. azi noapte am facut schimbul de garda la 3 dim,s-a culacat taica-su, am stat treaza eu.
sper sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa ramanem cu mintea limpede.
strumf e o minune:vb, se joaca cu pixul pe hartie, face forme din lego, isi trage paturica de pe patut si isi pune perna cand vrea sa doarma, bate cuie cu ciocanul,danseaza, alearga.e o minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

histamina sanatosi sa fiti
ca restul vine de la doiamne doamne

mvb si eu iti recomand sa ai ajutor pt bebe 2
ca e dificil cu doi bebici mici
care au nevoie maxima de mama lor
eu nu am ajutor decat rar
dar si asa e bine venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinuta spune:

Histamina stiind prin cate ati trecut, strumful vostru este un miracol! Bine ca e sanatos...cat despre kilograme are timp el sa recupereze. Nu cresc la fel toti copii. Nepotica mea are aproape 3 ani si 14 kg."Grasanul" meu a avut din start pofta de mancare..in prima luna a luat peste 1 kg si dr. mi-a zis sa-i diluez laptele.Ma bucur ca e destul de lung si din cauza asta nu arata gras. Nu fi trista si bucurate ca ,chiar daca nu e dolofanel, e un copil normal si energic!

tuturor!


Am o comoara: Rares- Nectarie!

http://lb1m.lilypie.com/XoYHp2.png
http://davm.daisypath.com/zC3pp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


Doamne ajuta,

In primul rand doresc sa va impartasesc o pilda frumoasa citita astazi

Purtarea de grija

"Intr-o zi, tatal unei familii primeste vestea ca trebuie sa ajunga urgent intr-un oras dintr-o tara vecina. Fara prea mari pregatiri, si-a luat sotia si copiii si a pornit la drum. Sotia, pentru ca nu reusise sa faca bagajul asa cum obisnuia, era nelinista si punea o multime de intrebari: "Cunosti drumul?", "Daca trebuie sa manacam, unde vom opri?", "Daca vom avea probleme cu masina, unde le vom rezolva?" etc.

Obosita de intrebarile adresate sotului, privi in oglinda si observa ca cei doi copii, aflati pe bancheta din spate, erau linistiti si admirau bucurosi peisajele. Observand cat de calmi erau, mama i-a intrebat: "Nu sunteti ingrijorati pentru aceasta calatorie?" Unul dintre ei a raspuns: "Conduce tata, de ce mi-as face griji?"

Acelasi lucru se intampla si in viata, suntem chemati sa ajungem la o destinatie. Daca avem credinta ca Dumnezeu ne conduce pe drumul unde suntem chemati, nu avem de ce sa ne facem griji."

sinaxarul de azi

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie09.htm

livsy, ce vesti mai ai?

cami_antonia, multa sanatate iti doresc si putere sa-ti cresti minunile

indraznesc sa va rog sa o pomeniti in rugaciune si pe bunica mea, Anisia, care are ceva pb de sanatate si am luat-o la noi acasa sa o putem ingriji mai bine. este asa de frumos ca acum suntem in casa 4 generatii (si toate 4 de sex feminin - irina, eu, mama, bunica)

va doresc o zi frumoasa si astept sa citesc despre voi toate.



Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput