Streptococ betahemolitic de tip A

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

A doua tura de tratament a fost cu claritromicina.
Daca se stie ca streptococul este sensibil la penicilina, de ce nu a murit in urma tratamentului cu penicilina?

Exudatul facut baiatului in momentul cand fata a fost diagnosticata era negativ. Totusi, i-am dat si lui 10 zile ospamox, la recomandarea medicilor, preventiv. Dupa 15 zile, exudatul a evidentiat prezenta streptococului si la el. Deci s-a infectat in timp ce era pe tratament 'preventiv' cu penicilina. Si la el a functionat apoi tratamentul cu Klacid.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pediatrul copiilor mei are peste 70 de ani si mi-a zis NU penicilina pentru ca nu mai da rezultate. Una e sa ai o varsta si alta e sa nu citesti ce se mai intampla...Probabil ca de atata lupta cu penicilina, s-a invatat streptococul cu ea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eritromicina se foloseste in infectiile cu streptococ.
Este o problema cu ea pt. ca sunt persoane care nu o pot tolera gastric.Daca dupa administrarea ei copilul vomita este bine sa fie inlocuita.
Eficienta unui antibiotic nu se evidentiaza pe bolnav ci intr-un laborator in care s-a facut antibiograma, daca aceasta arata sensibilitatea germenului la un antibiotic si clinic nu se vad rezultate bune, inseamna ca preparatul farmaceutic nu este bun sau doza de administrare nu a fost corecta.

Mergi la inceput

Sau analizele nu sunt tocmai ok...
Cum explicati ca doi frati au streptococul beta hemolitic dar analiza unuia zice ca e de tip A iar la celalalt de tip G ? Acum doua luni n-avea nici unul nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Sau analizele nu sunt tocmai ok...
Cum explicati ca doi frati au streptococul beta hemolitic dar analiza unuia zice ca e de tip A iar la celalalt de tip G ? Acum doua luni n-avea nici unul nimic.

Anya

Pai sunt 2 persoane diferite, chiar daca sunt frati.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Ala micu' a luat streptococul de la cel mare care a avut caz de scarlaltina in clasa.

Mergi la inceput

Citat:

Ala micu' a luat streptococul de la cel mare care a avut caz de scarlaltina in clasa.

Anya

"Ala micu'" are streptococul din alta sursa, in mod cert, pt. ca Streptococul de grup G nu este eritrotoxigen deci nu da scarlatina!

Mergi la inceput

Eu tot nu inteleg de ce nu cititi si voi pe site-urile care explica ce infectii dau streptococii!
Eu am incercat sa va clarific denumirile corecte in speranta ca astfel va veti putea documenta corect si totodata pt. ca aceste infectii au cea mai mare prevalenta la copii, copiii fiind preocuparea principala a acestui forum.

Mergi la inceput

Din experienta mea si a altor colege de birou, laboratorul nu e tocmai ok (am facut in paralel analize la laboratoare diferite). Din pacate la astia avem analizele gratuite incluse in asigurare si pana nu apar chestii mai complicate, mergem la astia. Pana una alta, ca e A sau G, tratamentul e acelasi (dat de medic, nu inventat de mine).

Mergi la inceput

Citat:

Din experienta mea si a altor colege de birou, laboratorul nu e tocmai ok (am facut in paralel analize la laboratoare diferite). Din pacate la astia avem analizele gratuite incluse in asigurare si pana nu apar chestii mai complicate, mergem la astia. Pana una alta, ca e A sau G, tratamentul e acelasi (dat de medic, nu inventat de mine).

Anya

Aici ai dreptate, daca sunt streptococi betahemolitici in exsudat este OBLIGATORIU sa fie eliminati prin tratament cu antibiotice.
Greselile in laborator sunt mai ales in faza descoperiri streptococilor betahemolitici, prin..nedescoperirea lor, din diverse motive!
Kit-urile pt. evidentierea grupului pot sa creeze probleme in diagnosticarea lor.
Dar daca sunt hemolitici musai sa fie tratati!

Repet ca nu am ce sa fac, in cazuri depistate cu streptococ betahemolitic in gat reactia ASLO este ff. bine sa se faca la copiii intre 3 si 18 ani!

Mergi la inceput