Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 59

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

alexandra, mie mi se pare ca se bat cap in cap afirmatiile tale ca mama a fost profesoara, ca nu a fost membru de partid si ca a fost de cateva ori in RFG.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

of, doamne, de unde le scoateti?:))

tare as vrea sa-mi dai si mie un citat in care am zis:
1. mama a fost profesoara.
2. mama a fost de cateva ori in RFG.

As ramane indatorata pe vecie.

BAZAR UMANITAR

Ok, o data in RFG. Ai scris ca dadea ore de mate, eu am inteles ca era profesoara...oricum si daca era inginera tot cam la fel e.

Reformulez: se cam bat cap in cap afirmatiile ca mama ta a fost intelectuala, nu a fost membra de partid si a fost in RFG. Cel putin ultimele doua sunt imposibile pentru situatia de atunci.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

AICI AM AJUNS.

scuze caps.
deci nu ca as intelege lipsa de perceptie a unora (eu sunt nascuta tot in 1979 si stiam eact ce se intampla), dar se putea sa fii intelectual, sa nu fii membru de partid, sa ai rude la canal si fugiti in strainatate, sa mergi cu palarie si totusi sa te trimita in delegatii prin toata lumea.
E cazul socrului meu, Dumnezeu sa-l ierte, care a fost un mare inginer, a proiectat portul Constanta, a consolidat orasul inainte de port cand se prabusea si a inventat stabilopozii. Pur si simplu era asa de valoros ca au zis merci ca nu a plecat din tara si il trimiteau pe unde era nevoie. Nu f des, bineinteles, mai ales cu dosarul lui nesanato , dar pur si simplu nu si-au permis sa il persecute prea rau...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Sabina vezi ce spui, ca acu' ti-l scot si pe raposatul tau socru - securist turnator. Si sotul tau un biet copil nestiutor, care nu stia ce hram poarta parintele sau.

Sau poate e valabil doar pentru unii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sabina, cred ca vorbim de persoane cu totul la alt nivel.

Mergi la inceput

el era un geniu, cred ca de aia il trimiteau sa vada cum sunt porturile in alta parte si i-au tolerat sa nu fie membru de partid. samd.
dar asta nu i-a impiedicat sa il pice la sectia de pian pe sot, din cauza dosarului, si sa-l inscrie cu forta la pedagigie muzicala, unde la aceleasi probe teoretice, mult mai grele decat la pian a luat 10, si la probele teoretie de la pian 3 si 4 :D
bunicul sotului (pe parte materna) a murit la Aiud de pilda....
edit :nu, nu era legionar, era evreu, ziarist :D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

E cazul socrului meu, Dumnezeu sa-l ierte, care a fost un mare inginer, a proiectat portul Constanta, a consolidat orasul inainte de port cand se prabusea si a inventat stabilopozii. Pur si simplu era asa de valoros ca au zis merci ca nu a plecat din tara si il trimiteau pe unde era nevoie. Nu f des, bineinteles, mai ales cu dosarul lui nesanato , dar pur si simplu nu si-au permis sa il persecute prea rau...

Cum mi-am alaptat copiii

Cred ca nu incape urma de indoiala motivele pentru care socrului tau i s-au permis acele lucruri. A fost o exceptie, care in conditiile de atunci nu confirma regula. Din pacate.

Mergi la inceput

Probabil ca asa fost ,se foloseau de el si gata, pt ca sotul a cerut o excursie in Occident (vroia sa ramana, normal) si i s-a zis ca i-a fost aprobat pasaportul, sa vina peste o ora. Peste o ora i-au zis ca gata, nu mai e aprobat.
Sotul sustine ca aia, fiind antrenati, i-au citit fericirea din ochi :D

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Deceneus, uite ca cele 50 de pagini de postari patimase asternute de la micul nostru dialog pe tema posibilitatii unei analize obiective a acelor vremuri vin sa intareasca cele spuse de mine, anume ca trebuie sa se raceasca lava inaintea unei analize petrografice. Vremurile se judeca mai bine de la mare distanta, nicidecum de-aproape.

Doar n-o sa-mi spui ca noi avem o imagine mai putin obiectiva a imperiului roman decat romanii insisi. Cunoasterea nu poate decat sa se perfecteze in timp. Este drept ca emotiile se atenueaza, dar asta nu impiedica (din contra, chiar faciliteaza) analizele rationale, minutioase, obiective.

Toti romanii necrestini ai secolului al V-lea au murit cu impresia ca imperiul le-a fost distrus pentru ca zeii pagani s-au revoltat impotriva tradarii lor pe altarul crestinismului, in timp ce romanii crestini au vazut asta ca pe o pedeapsa a Domnului pentru ca Roma a continuat sa se-nchina zeilor pagani. Ori acum stim ca nici una, nici ailalta nu sunt explicatii, ci criza economica cauzata de birocratia excesiva, modificarea echilibrului de forte in societate si disolutia autoritatii statului (suna cunoscut?). In vremurile acelea infierbantate de conflicte religioase cine mai avea mintea limpede pentru analize economice minutioase (pentru care nici nu se inventase inca teoria)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Pe mine ma frapeaza urmatoarele chestiuni, citind acest topic:
- aproape nimeni nu a pomenit de copii bolnavi care erau practic lasati sa moara desi suntem pe un forum despre copii si majoritatea s-au concentrat asupra ...burtii. Trist, dar asta e adevarul
- nu inteleg de ce atata indarjire in a dovedi unui om ca gandeste gresit, in contextul in care acel om nu face decat sa evoce niste amintiri din copilarie. Avand in vedere ca suntem mame..toate stim ca, copii vad distorsionat lucrurile. Un simplu ignore cred ca era suficient..in loc sa se scrie atatea pagini. Oricum era clar ca persoana in cauza vorbeste pe baza u or amintiri de la o varsta la care realitatea putea fi cu totul altfel perceputa si ca oricum nu arede gand sa inteleaga altceva
- legat de securisti : cunosc un caz si subliniez, cunosc, nu am auzit nicaieri, in care tatal lucra la secu si copii habar nu aveau. Nici noi la momentul respectiv. La revolutie, copii, care aveau 19, 20 de ani aivenit acasa de la universitate tipand in gura mare : moarte securistilor! Ulterior tatal a si primit "diploma" de securist, a aparut si in media. Deci realitatea unora era mult diferita de a altora, chiar daca traiau in aceeasi familie.
Pe de alta parte si printre ei erau oameni si oameni : unii jigodii de cea mai joasa speta, altii..oameni in adebaratul sens al cuvantului. Ca intotdeauna, peste tot exista si bune si rele.

Si da, eu am prins si cartele, la mine in zona (Harghita) erau cartele, vanzatoarea taia cate un patratel dupa ce imi cumparam ratia. Nu pot sa uit de asemenea, lunile in care eu nu mi-am vazut tatal, care a fost trimis la Canal, mama ramanad sa ne creasca singura, cu ce stres se duceau ai mei la tara, intr-o gospodarie retrasa sa taie un porc, pe ascuns. Nu se taiau animalele atunci in vazul lumii ca ramaneai fara.
Am prins si eu muncile patriotice, pe langa maculatura, mergeam la cartofi si la cules macese. In plus, eu sunt catolica, atumci cand la catolici se facea prima spovedanie (e o adevarata sarbatoare la catolici) eram obligati sa merhem la scola in ziu respectiva. Bine, tot atat de adevarat este ca in ziua in care eu am avut prima spovedanie ( tin minte ffbine, trebuia sa mergem la cinema, obligatoriu), nu m-am dus si nu s-a intamplat nimic pentru ca m-a acoperit invatatoarea.
Ce voiam sa intreb eu era legat de rate: vorbiti de rate in timpul comunismului? Nu spun ca nu ar fi adevarat, insa la noi in zona nu a fost asa ceva. Noi am reusit sa ne cumparam apartamentul imediat dupa revolutie, pana atunci nu ni s-a permis, atunci am avut primele rate din viata noastra. Tin minte ca era o chestie ce tinea tot de doctrina comunista, in zona, sa dim toti egali, nu unii proprietari si altii chiriasi.
Legat de tabere, la noi nu a fostnevoie de relatii. Tin minte ca veneau biletele la scoala si cine voia mergea. Eu am fost la Navodari, de 2 ori, cu bilet platit de bunica mea care era femeie de serviciu in perioada respectiva. Dar strangea bani tot anul pentru mine. Pe de alta parte, la noi s-a trait oarecum mai bine, pentru ca nu a existat acea nationalizare a bunurilor ca in sud, nu au existat faimoasele CAP uri, decat in proportie ff mica, asa ca taranii si-au putut lucra fanetele in continuare.
Scuze pt greselile de tastare, nu am cum sa editez, din motive obiective, ce tin de tehnica la care in timpul comunismului nu aveam acces.

Eunice, subiectul s-a concentrat pe " burta " pt ca asta ne preocupa foarte mult in perioada aceea. De copiii bolnavi nu s-a scris pt ca noi am impartasit strict viata care am trait-o noi.

Mergi la inceput

Capcaunul,
frigul, foamea, umilintele, nu tin de ceea ce ai zis tu.
analizele politice poate, dar experientele umane directe nu pot fi contestate.
e o lipsa de minima decenta.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
e o lipsa de minima decenta.

Folosesti tonuri cam dure. Cine si ce a contestat pe-aici?

Mergi la inceput