Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra
...

monica, salariul unui prospat inginer, in 72-73, era de vreo 1000 de lei, parca.
Deci aveau venituri de aproximativ 2000 de lei,din care isi plateau ratele la casa si tot ce era in casa si isi ajutau material si parintii.
Am spus si asta,in alt post, dar s-a sarit peste.
In 79 cand m-am nascut eu, tata era in armata si salariul nu-l incasa pe perioada armatei, dar ratele erau aceleasi.

Si da, noi nu am mers la mare, decat la bunici. Un singur an am fost la Jupiter.

Iar masina nu am avut.

BAZAR UMANITAR

nu cred ca era 1000 lei. Poate doar avansul, lichidarea era minim inca pe atat.

Cine a citit cartile Hertei Muller? Acolo explica cat de greu i-a fost ei sa plece din tzara, si cat de hartzuita a fost si de dupa ce a plecat - a fost atentionata de politia germana ca vin 'turisti' sau reprezentanti economici din Ro, cu scopul de a o omori. Plus drama integrarii acolo...

A spus cineva de cum au plecat nemtii din Ro.
De cum au plecat evreii din Ro, stie cineva? Din povestile cunoscute de mine, au plecat similar: familia din Israel platea statului roman, cei de aici vindeau tot si plecau, plus abandonau acsele statului.

edit: despre iesit din tzara in ultimii ani comunisti (cand deja Ceauscesu si cei de langa el sufereau de mania conspiratiei).
1. in delegatiile economice, de ex., era minim 1-2 securisti in echipa.
2. in schimb de experienta/studii, se verifica dosarul bine, se trecea pe la securitate, se dadeau note informative, etc.
3. in excursiile organizate, erau biiine inconjurati si paziti de baieti cu ochi albastri.

Nici pasaport nu aveau multi...

Muult mai relaxat era inainte de anii 1970.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

alexandra, mie mi se pare ca se bat cap in cap afirmatiile tale ca mama a fost profesoara, ca nu a fost membru de partid si ca a fost de cateva ori in RFG.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

of, doamne, de unde le scoateti?:))

tare as vrea sa-mi dai si mie un citat in care am zis:
1. mama a fost profesoara.
2. mama a fost de cateva ori in RFG.

As ramane indatorata pe vecie.

BAZAR UMANITAR

Ok, o data in RFG. Ai scris ca dadea ore de mate, eu am inteles ca era profesoara...oricum si daca era inginera tot cam la fel e.

Reformulez: se cam bat cap in cap afirmatiile ca mama ta a fost intelectuala, nu a fost membra de partid si a fost in RFG. Cel putin ultimele doua sunt imposibile pentru situatia de atunci.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

crezi ce vrei, nu-mi mai bat capul cu explicatii inutile.

BAZAR UMANITAR

Nu e vorba de a crede, e vorba de a citi ce scrie, iar tu ai fost cea care a scris ca parintii tai dadeau meditatii(fizica si mate) ca tatal tau avea dosar un pic patat dar nu stii daca era membru de partid, ca mama ta sigur nu era membru si ca a fost de cateva ori peste hotare, ba chiar o data la frankfurt pe main la unchiul bancher.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Ladyj, eu nu am spus ca a fost rai pe pamant. Logic ca nu a fost. Am exprimat asta in mai multe randuri.

Nu am spus o clipa ca ceilalti exagereaza, nu am negat o clipa ce s-a povestit aici.

Aici s-a discutat despre cum a vazut si trait fiecare lucrurile.

Ok, daca asa vrei, atunci subliniez inca o data faptul ca era mica tare in comunism. Tu ai trait defapt ani copilariei, cand era fun sa stai la coada la una alta. (tu ai zis ca era joaca de copil).
Cei care aveau atunci 20 de ani, nu cred ca se distrau de ´´jocul´´ asta.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

asta am zis si eu, cu cateva pagini in urma:
Probabil ca daca revolutia m-ar fi prins la 18 ani, ar fi fost altfel, dar la 10, aproape 11 ani cat aveam la revolutie, eu aveam tot felul de preocupari frumoase.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
...

monica, salariul unui prospat inginer, in 72-73, era de vreo 1000 de lei, parca.

nu cred ca era 1000 lei. Poate doar avansul, lichidarea era minim inca pe atat.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

ok si daca maine ma uit in cartea ei de munca si iti spun ca avea 1000 de lei, la inceptul serviciul, o sa zici ca mint?
si ca neg realitati?:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Ladyj, eu nu am spus ca a fost rai pe pamant. Logic ca nu a fost. Am exprimat asta in mai multe randuri.

Nu am spus o clipa ca ceilalti exagereaza, nu am negat o clipa ce s-a povestit aici.

Aici s-a discutat despre cum a vazut si trait fiecare lucrurile.

Ok, daca asa vrei, atunci subliniez inca o data faptul ca era mica tare in comunism. Tu ai trait defapt ani copilariei, cand era fun sa stai la coada la una alta. (tu ai zis ca era joaca de copil).
Cei care aveau atunci 20 de ani, nu cred ca se distrau de ´´jocul´´ asta.

asta am zis si eu, cu cateva pagini in urma:
Probabil ca daca revolutia m-ar fi prins la 18 ani, ar fi fost altfel, dar la 10, aproape 11 ani cat aveam la revolutie, eu aveam tot felul de preocupari frumoase.

BAZAR UMANITAR

Inteleg, asa-i.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Cine a citit cartile Hertei Muller? Acolo explica cat de greu i-a fost ei sa plece din tzara, si cat de hartzuita a fost si de dupa ce a plecat - a fost atentionata de politia germana ca vin 'turisti' sau reprezentanti economici din Ro, cu scopul de a o omori. Plus drama integrarii acolo...

A spus cineva de cum au plecat nemtii din Ro.
De cum au plecat evreii din Ro, stie cineva? Din povestile cunoscute de mine, au plecat similar: familia din Israel platea statului roman, cei de aici vindeau tot si plecau, plus abandonau acsele statului.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Da si evreii au plecat la fel ca si nemtzii!

Da,am citit si cartzile Hertei Müller si am citit si "Intoarcere huliganului"lui Norman Manea si asa am aflat cit de greu spre imposbil era sa obtzii un pasaport in vremea aia,sa nu mai spun cita insistentza era ,de cite ori se trimitea o invitatzie pentru obtzinerea unui pasaport,a unuei vize!

Nu mai spun ca daca toate acestea veneau de la persoane particulare,era aproape imposibil de iesit din tzara!In calitate de turist!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Gata, deci ma culc linistita, vad ca m-ati aranjat:)
Saraca fata bogata care a fost mintita toata viata ei de parintii turnatori comunisti, care cica erau ingineri, dar nu erau, de fapt.

M-ati luminat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Edip, nu cred ca a fost copil care n-a sesizat diferente intre viata familiei proprii si a prietenilor; sa fim seriosi, vedeam ce are fiecare la pachet la scoala, ce jucarii are, ce imbraca...si diferentele, chiar minore, le vedeau copiii;
imi amintesc cuburile alea aduse din Ungaria, bomboanele colorate unguresti, etc...imi sticleau ochi de copil in fata lor cind le aducea copilul sefului de post la scoala;
ceea ce unii ridica in slavi: siguranta pe strazi, posibilitatea sa ai cutia aia de chibrituri, loc de munca...le-au trait toti, doar ca erau umbrite de ceea ce plateam pentru ele: lipsa oricaror libertati si privarea de la o viata normala, aducerea la statutul de animal in lesa (lipsa vatei si a tampoanelor e edificatoare)
De asta e de bun simt sa nu-ti fluturi avantajele pe aici...

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu aveam in 1987,ca profesor suplinitor,undeva la 2000 de lei!

De tata nu va spun ce salariu avea,ca n-o sa ma credetzi in veci,si nu avea nici studii si ncii functzii de conducere!Doar spor de noapte!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu una cunosc persoane care dadeau meditatii (mai ales la matematica sau alte materii de bac/admitere la facultate) pe vremea aia si au facut bani cu gramada.Ar fi putut intretine numai din alea - nu doar un rand de bunici ci inca zece,fara sa mai pui la socoteala salariile.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput