Daca nu erau acele zile ce eram noi azi? ...

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio
Ai chef de cearta, eu chiar nu.
Alexandra Maria
14.12.2007

Imi pare rau :( M-ai inteles gresit :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Apropo, de avorturi si legile aspre de atunci. Colega de servici a mamei mele si-a pierdut fata cand ea era in primul an de facultate. Cat sa fi avut atunci fata, 18 sau 19 ani. A ramas insarcinata cu prietenul ei, a facut avort si au lasat-o nenorocitii aia sa moara. Cate drame de genul asta s-or fi intamplat. Macar in alte tari civilizate nu se ajunge la a refuza asistenta medicala celei care si-a indus avortul singura si e pe moarte.
Dupa revolutie, eu intorcandu-ma dupa un an in tara la logodna unei prietene, am cunoscut familia unui ginecolog renumit in orasul meu de pe timpul raposatului. Ce mirsavii am auzit, cum erau lasate femeile care facusera avort, sa crape de durere sau sa sangereze pana la moarte daca nu spuneau cine le-a facut avortul. Medicii nu aveau voie sa se atinga de ele pana nu dadeau toate informatiile. Si nici atunci nu aveau siguranta ca erau salvate. Un sistem criminal.

Medicii nu se atingeau de ele pt ca aveau langa ei prezent si un procuror.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Din punctul meu de vedere, eu am ignorat profund si cu o mare superficialitate doctrina comunista obligatorie si am incercat sa obtin tot feluld e avantaje personale de pe urma ei. Am putut face asta pentru ca nu aveam responsabilitati majore si desi nu regret nimic din sistemul comunist, pot spune sincer ca nu m-a afectat atat de rau. Cred (sper) ca asta spunea si Alex_Andra in mesjele ei.

Probabil ca personalitatea mea m-a ajutat si mai tarziu sa ma adaptez schimbarilor de dupa revolutie si si mai tarziu sa o iau iar de la capat intr-o noua tara.

Comunismul pe asemenea oameni s-a sprijinit, oameni care nu se impiedicau de "prejudecati morale", si isi vedeau de interesele personale. Si acum fac cariera acelasi tip de oameni fara principii, ca in comunism.
Ei ne aduc la starea anterioara lui '89 si in situatia sa facem o noua revolutie in Romania.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mai intai, mi se pare urat din partea voastra (deceneus si Mik) sa o atacati la persoana pe buflea. Ce spune ea este ca era un adolescent si copil ca multi altii, iubit si protejat de familie si care nu se preocupa de situatia politica sau economica, ci doar de distractie si voie buna. Care aveti adolescenti, si azi sunt la fel copiii, veseli si lipsiti de griji. Fi-miu are doar 10 ani, nu cred ca sufera ca a facut nu stiu ce Obama sau Partidul Democrat, nu il intereseaza. Pe el il intereseaza scoala si prietenii lui.

In al doilea rand, personal nu pot spune ca am suferit crunt, pentru ca, asa cum spune si buflea, nu ma prea duceam eu pe la cozi (am fost si eu, dar nu era treaba mea principala), dar tin bine minte ca in mintea mea, eu eram asa impotriva regimului.

Nu am atacat persoana, am criticat modul de a gandi in termenii de "a profita".
Poate nu s-a exprimat clar, si a vrut sa spuna "m-am eschivat" de la actiuni propagandistice, care este cu totul altceva. Multi se eschivau, cu o scutire de munci agricole sau de la pregatirea pentru defilare, cum spunea cineva, dar multi participau din interes "cu daruire", ca sa dea bine la CV, care la vremea respectiva se numea "autobiografie", si se cerea la inscrierea in partid. Unii erau stimulati de acasa sa participe, pentru ca parintii "vedeau mai bine in perspectiva" decat cei tineri, si ultimii erau doar ascultatori.
Nu condamn si nu acuz pe nimeni, dar vreau sa sublinieze aceste aspecte, pentru ca exista tendinta ca istoria sa se repete, si e bine sa invatam din erorile trecutului.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu nu am participat niciodata la activitati patriotice si nici nu am muncit sambata si duminica. Pur si simplu nu am vrut. Nu s-au produs repercursiuni de niciun fel asupra mea. De fapt, ba da; nu am fost membra UTC sau de partid.

Intr-adevar, oamenii sunt diferiti si percep diferit aceleasi intamplari.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Eu nu am participat niciodata la activitati patriotice si nici nu am muncit sambata si duminica. Pur si simplu nu am vrut. Nu s-au produs repercursiuni de niciun fel asupra mea.

allinta

Alinta, cred ca nu ai fost chemata. Nu aveai cum sa refuzi, prezenta era obligatorie. S-a intamplat sa fug cu niste colegi de la Chiajna cand am fost dusi sa sortam ceapa prin noiembrie. Rezultatul a fost nota scazuta la purtare plus absenta. De servici nu mai spun, daca eram chemati duminica, acolo eram. Sambetele erau zile normale de lucru si scoala pe vremea lui Ceausescu.

Mergi la inceput

Maraki, am editat mesajul anterior si am scris ca nu am fost membra UTC sau de partid. Asta mi-a fost pedeapsa. Scutita de lungi si plictisitoare sedinte propagandistice.

Edit : e posibil sa fi uitat ca sambetele erau obligatorii, dar duminica nu m-am dus niciodata la serviciu. Chiar daca eram chemata, refuzam. Nici nu aveam salariu prea mare, nici nu eram propusa pt avansari in functie.

Imi pastram dreptul la duminica libera pt distractie.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Maraki, am editat mesajul anterior si am scris ca nu am fost membra UTC sau de partid. Asta mi-a fost pedeapsa. Scutita de lungi si plictisitoare sedinte propagandistice.

allinta

Daca nu erai membrude partid nu aveai nci o sansa sa evoluezi de la nivelul de executant.
Sa fi membru de partid era o conditie necesara dar nu suficienta sa promovezi, dar nu foarte sus. Asa ca sef de echipa, sau de birou/atelier. Pentru o promovare mai sus contau "relatile" si activitatea politica si compromisurile.

Mergi la inceput

Deceneus, eram mult prea tanara, pt a fi interesata de avansari in functie : de abia terminasem liceul. Pe mine ma interesau doar banii castigati si distractiile. Parintii erau baza financiara.

allinta

Mergi la inceput

Citat:

Deceneus, eram mult prea tanara, pt a fi interesata de avansari in functie : de abia terminasem liceul. Pe mine ma interesau doar banii castigati si distractiile. Parintii erau baza financiara.

allinta

Si oamenii adopta atitudini diferite cand se maturizeaza si incep sa aiba responsabilitati noi.
Acum nu mai gandesti si nu te mai comporti ca in '89 daca esti chemata la servici sambata.

Mergi la inceput

Asa e.

allinta

Mergi la inceput