Fulguleti de nov-dec 2006 (7) Sarbatori fericite!
Raspunsuri - Pagina 18
lizzy spune:
Din amintiri... Zentel este un medicament toxic pt ficat, motiv pt care pediatrul imi spunea ca in cel mai rau caz 1 data/an le-ar da si asta numai daca parazitoza este exprimata prin simptome suparatoare - alergii cutanate, dureri intestinale frecvente, mancarimi...
Am folosit Zentel 1 data la fiecare, cred, fara efecte adverse precum descrii tu.
Din experienta as spune ca febra este semn ca sistemul imunitar lupta cu o infectie virala/bacteriana suprapusa peste administrarea Zentelului...
Poate fi chiar o viroza digestiva, cu atat mai mult cu cat scaunele sunt urat modificate.
Sanatate lui Stefy!
Donia spune:
Lacramioara, au luat si ai mei Zentel o data si n-au avut reactii adverse.
Iar in anii in care am lucrat in sanatate n-am intalnit niciodata febra ca reactie la un medicament. Mai degraba as inclina si eu, ca lizzy, catre o viroza. Pediatrul nostru ne spune ca multe dintre virozele respiratorii care circula in perioada asta dau si reactii digestive.
Sper sa fiti bine cat mai curand!
Donia spune:
danutz, imi pare rau de bunica, condoleante
acs, e o frumoasa Maria, sa va traiasca! I-ati facut poza la fotograf? E tare reusita.
Laura, ce freza faina are D in prima poza si ce dodoleata e A la baie. Amandoi au niste ochi foarte frumosi, deosebiti. Fain se mai distreaza ei, ala micu' pare ca e fascinat de D, ce bine ca D are rabdare si intra in joc.
Noi de cateva saptamani ne tot luptam cu bolile, n-am scapat nici noi, cei mari, dar C e in top, il lasa una si il ia alta, ba tuse, ba febra, ba muci si repetir. Aseara iar a facut 38,5 cu somn agitat, nu mai scapam de virozele astea. Mergem la doctor mai tarziu, ca are si o tuse dubioasa.
Sper sa vina primavara cat mai curand si sa scapam de sezonul racelilor ca anul asta ne-au incercat din plin...
ruxandra_sb spune:
Acs, sa-ti traiasca frumoasa domnisoara!
Fuseram atunci.. fain ca fu liber, da o gheata proastaaa.. n-au pregatit-o deloc. In w-e fusera alto prieteni si atunci fu ok.
Ah.. si m-am pus si io.
Danutz, condoleante!
Laura, chiar ce freza are D si ce pulpanele A.
Yamy-yamy
Donia, off.. ce te mai inteleg. Nu-s ce iarna fu asta..
La noi parca adie un vant de primavara.. ieri am zacut la soare in parc in timp ce G se juca in zapada cu manile goale.
Sanatate multa!
Stii.. cu tusea lui M. Ultima data o bagasem pe maneca.. credeam c-am dat in uratul ala.. Era tot pe fond alergic... dr suspecta o reactie la frig. Si din fericire (atunci) nimic pulmonar.. doar lene de muci nesuflati .
Dandusa.. tot uit sa zic... jocul "Pantomime" e demential. Sa ne vezi (mai ales pe ai mari zic) in 4 labe imitand nu-s ce koala sau furnicuta
Multumim!
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Laura13 spune:
donia, ruxandra multa sanatate copiilor. noi anul acesta, nu stiu cum, dar am scapat tare, tare usor, o raceala si o otita la dani si asta a fost. cel putin pana acum, sper sa nu o bagam pe maneca acum la sf de iarna.
donia, asa zic si eu ca am mare, mare noroc cu dani, se joaca atat de frumos cu alex, se vede ca il iubeste. e drept, deocamdata alex nu a inceput sa ii demonteze nu stiu ce lego sau sa ii darame camera .
fug sa gasesc catusele de la lego
Laura13 spune:
de bine ce m-am laudat azi noapte la 5 dani s-a trezit cu durere de cap, de burta, de ureche si un pic caldutz.
iulia-stefy spune:
Va las o fierbinte.
Fetelor, va multumesc pentru raspunsuri. A fost cea mai urata noapte din viata mea, cred.... a ajuns la 40.2 si nu stia ce spune, dar important e ca a trecut, insa nu stie nimeni ce a fost. Totul a durat de la 15.30 la 5.30 a doua zi, dupa care nu a mai avut nici dureri de burtica nici febra nici nimic altceva.... Abia dupa doua zile a scos parazitii morti in scaun, dar multi de .... cred ca s-au luptat mult cu Zentel-ul, dar au crapat. Acum luam in continuare Liv 52 si Ultralevura.
Laura sanatate lui Dani.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 de bine ce m-am laudat azi noapte la 5 dani s-a trezit cu durere de cap, de burta, de ureche si un pic caldutz. |
he, he.. stiu ce zici
Sanatate
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia-stefy [... a ajuns la 40.2 si nu stia ce spune, dar important e ca a trecut, insa nu stie nimeni ce a fost. Totul a durat de la 15.30 la 5.30 a doua zi, dupa care nu a mai avut nici dureri de burtica nici febra nici nimic altceva |
cum ziceau si fetele.. probabil ca fu viroza intestinala.. acelea dau de regula temperaturi asa mari, asociate cu diaree si/sau varsaturi. Relax, a doua oara o sa fie mai bine.