Fulguleti de nov-dec 2006 (7) Sarbatori fericite!
Raspunsuri - Pagina 15
Laura13 spune:
pe scurt ca m-am intors in campul muncii:
stie stanga - dreapta, stie ceva litere, doar acelea care ii plac cum arata , isi scrie numele cu litere de tipar. vorba lui yagmur daca il intrebi de dinozauri ii stie pe toti, care e carnivor, care erbivor, care are tepi, care nu, etc . nu ii place sa deseneze/coloreze/picteze, dar are momente cand il apuca si sta 2 zile si face doar asta, apoi 2 luni nu se mai atinge de nimic
si noi vom avea evaluarea candva sapt asta (cred), dar noua ne trebuie adeverinta de la dc de familie ca nu este luat in evidenta cu boli psihosomatice si copii dupa certificat de nastere si buletine. asa e si la voi?
vroiam sa mai zic, dar nu mai stiu ce.
alataieri alex s-a ridicat in picioare singurel, numai asta face acum si numai de mobila, sta cu picioarele pe parchet si mi-e frica de mor sa nu alunece si sa nu se loveasca.
lizzy spune:
Laura, pune-i sosete anti-derapante peste cele normale. sunt de-alea cu ceva punctulezte de cauciuc pe talpa, sti tu...
ank999 spune:
Laura la noi trebuie adeverinta de la medicul de familie ca e apt fizic pentru scoala si copii dupa certificatul de nastere si ci parinte insotitor.
Bafta tuturor!
Yagmur spune:
Ce repede creste Alex ; tin pumnii la evaluare
Azi nu am fost cea mai buna mama din lume; fac din ce in ce mai rau la PMS; l-am intrebat in joaca pe Luca in ce luna suntem: in octombrie, daca nu stiati; vazand fata mea s-a corectat: a zis iunie; si mi-a sarit tandara, noroc ca nu ma tine prea mult...
In fine, eu nu am insistat pe astfel de lucruri dar ma gandesc ca il vor intreba... dar am decis ca stresul nu e bun si voi vedea ce va fi; refuza si in joaca sa mai faca ceva ce seamana a invatat si nu mai vreau sa il vad iarasi refuzand sa coloreze cum a facut un an de zile... deci, mergem si vedem ce va fi..
A venit apoi la mine cu un mini ventilator sa imi scoate "bacteriile" din cap si sa ma port frumos; deci ce elegant mi-a atras atentia ca nu ma port frumos...
Yagmur si Luca
lizzy spune:
no offence, nu te stresa Manu cu ce stie Luca la 5 ani si un picutz...
e foarte posibil sa nu stie stanga-dreapta, sa nu stie sa enumere corect zilele saptamanii sau lunile anului, sau literele, sau toate formele geometrice, etc. fi'miu cel mare nu ar fi trecut testarea lui peshte, la varsta de 5 ani. toate le-a cam invatat in grupa pregatitoare, in gradinita, in jurul varstei de 5.5-6 ani si chiar si acum mai face uneori cate o greseala daca nu-i atent...
de unde vin cu parerea personala ca acestea toate nu ar trebui sa fie cerute la intrarea in cl.0, ci la intrarea in cl.I
acuma nu stiu exact in ce consta evaluarea, dar mi se pare esential pentru orice copil atat de mic sa nu perceapa nici un strop de stres cu privire la capacitatile/limitele lui curente si mai ales sa nu simta evaluarea in sine ca pe un proces stresant de tip 'examen'.
va pup cu drag
noi suntem bine, frumosi, sanatosi si fericiti
kikineata spune:
Gargaritza evaluata cu punctaj maxim. Imi crestea inima cat de frumos raspundea. I-a zis cineva "esti foarte desteapta" si Garga "Imi dai diploma?". Eu am avut emotii de zici c-am maritat-o, dar io-s defecta la acest capitol! Drept rasplata am dus-o la cofor s-am tuns juma'de pleata si am papat pizza :))
Yagmur spune:
Lizzy, ai dreptate cu tot ce ai spus . Eu eram stresata aiurea.
Evaluarea a fost super ok; a trecut cu punctaj maxim, desi saptamana incepe cu marti ; le-a si spus de ce pentru el incepe cu marti, a fost super degajat, i-a placut atat de mult ca nu mai vroia sa plece, a si desenat desi stiti bine ca lui nu-i place.
Doamnele din comisie dragute, cu simtul umorului si blande.
Mi s-a spus ca este un copil istet, comunicativ, sociabil, vorbaret .
Yagmur si Luca
saryta spune:
Salutare, am fost si eu astazi cu Antonia la evaluare dar, nu am stat cu ea inauntru(nu m-au lasat) si nici punctaj nu mi-a zis(doar ca a raspuns la toate intrebarile) ... vom vedea ce va mai fi de acum inainte ... ce mai viseaza unii noaptea si a doua zi pun in practica.
In privinta petrecerii Andrei - multumim pt laude - am avut 4 fetite care au ramas peste noapte la noi, am facut karaoke, s-au uitat la film si au sosotit ca-ntre fete pin pe la 2 noaptea ... toata lumea a fost multumita, mai putin Sara ca nu au primit-o fetele sa doarma cu ele .
ank999 spune:
Bravo Garga! Bravo Luca! Bravo Antonia!
Sunt tare mandra de fulguleti.
Eu sunt moarta de stresata, da copchilu il las in pace. Ea stie ca pleaca mami de la serviciu si merge cu ea, iar apoi bagam plimbare si covrigi cu cioco (de fapt asta o intereseaza)
Yagmur spune:
Bravo Garga !!!!!
Si eu am fost tare incantata de cum a raspuns Luca si inca o data mi-am dat seama ca nu am voie sa uit ce copil minunat am. Niciodata, indiferent cat de obosita, stresata, etc, etc, sunt....
Yagmur si Luca