Sarbatori fericite !Piersicute iul-aug 2012 ( 4)
Raspunsuri - Pagina 8
ali24 spune:
eu la prima nastere nu am avut frica deloc.cand mi s a rupt apa acasa eram foarte bucuroasa ca in sfarit il voi vedea pe bebe.l am trezit pe sotul meu foarte happy si sarind in sus de bucurie.m am dus calma am facut dus,m am epilat nu am avut absolut nici un stres.in schimb sotul meu a fost terminat.dar daca stiam ce ma asteapta nu cred ca mai eram asa linistita.
11+
rafael albert(25.05.2007)
ocsanica80 spune:
neata si de la noi, vroiam doar sa va salut;
o zi buna va doresc ;
Roxana mami de Maria-Sofia si +9
Porumbita spune:
la primul copil mi-am dorit enorm nastere naturala dar nu a fost sa fie (se rupsese apa, nu aveam nici un fel de contractii, copilul era sus, la eco s-a vazut ca nu mai era suficient lichid sa astet ore pentru o inducere si s-a decis cezariana);
nu am avut nestezie generala insa refacerea nu a fost deloc usoara; am urat fiecare moment de dupa :(
probabil ca acum tot cezariana ma paste insa sper sa ma recuperez mai usor;
Porumbita spune:
pentru cele care se pricep
mi-au venit parte din analize si vad ca am
Proteina C = 138 iar intervalul este [70 - 130]
Proteina S = 55 iar intervalul este [70 - 140]
aveti idee ce inseamna?
laura_Rts spune:
Adarev, sa stii ca ai atins un capitol foarte sensibil:).
Tu desi ai nascut odata tot iti este foarte teama vad:(. Si mie imi este foarte frica. Eu v-am mai zis ca desi imi doream copil cand am aflat ca sunt gravi ma apuca teama dar nu din alt motiv decat ca va trebui sa nasc:)). M-a incurajat al meu spunand ca mai am pana acolo:)).
Adevarul este ca dupa laparo a fost nasol datorita starii psihice respectiv anestezia totala. Si eu cred ca e altfel cu rahi. Macar esti constienta. Bine ca la ce frica imi era mie eu ziceam ca vreau anestezia mai repede sa nu mai stiu nimic:)). Dar dupa ziceai ca sunt picata din luna, nu stiam ce e cu mine si tot intrebam o asistenta daca m-a operat sau nu:)). Mi-a zis ca sunt gata si eu tot nu credeam si am mai intrebat inca una. Va dati seama ce dusa eram :))))).
O sa va scriu cum a fost la eco. Ieri am avut si noi 7 saptamani, sper sa ii aud inimioara
laura_Rts spune:
Porumbitza, imi pare rau ca te-ai refacut greu. Eu sper sa conteze si spitalul si dr nu doar organismul:)). Drept urmare vreau la privat sa fiu sigura ca sunt ingrijita mai bine:). Abia de azi am inceput sa am putine greturi, suportabile. Nu stiu daca sunt de la sarcina ca am mai avut si alta data, aveam o perioada acum doi ani cand imi era greata zi de zi dar rau nu ca acum.
niccostea spune:
Eu nu vreau cezariana decat daca va fi absolut necesara. Altfel... naturala fara epidurala (sunt kamikaze, stiu, dar am un cui impotriva epiduralei).
Porumbita, bine ai venit (cu intarziere ). Eu am avut proteina C = 0.82 mg/L (valoarea de referinta fiind <=5) si mi-a spus dr ca asta inseamna ca nu am nici o inflamatie in organism.
Laura, succes la eco. Eu tot nu inteleg cum auziti voi inimioara bb-lui la saptamani atat de mici. Peste tot citesc ca abia la 12 sapt se poate asculta inimioara cu un doppler fetal. De vazut, e clar ca o sa se vada, dar de auzit?!?
The best way to make your deams come true is to wake up.
MeAlex spune:
Porumbita, Proteina C mare e ok, daca e mica e o problema. La fel la Proteina S, trebuie intervenit daca e mica. Trebuie sa vorbesti cu un hematolog care iti va recomanda cel mai probabil Aspenter.
Sunt analize care se refera la coagularea sangelui, o valoare mica arata ca sangele se coaguleaza prea repede si atunci, daca trece timpul, bebe are de suferit. Asta se mai vede si la IR-uri care sunt marite. In cate saptamani esti? Cum sunt IR-urile? Ele au relevanta dupa saptamana 20, inainte sunt oricum mari.
7 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
MeAlex spune:
Niccostea, la tine cred ca e vorba de Proteina C reactiva, ea arata o inflamatie/infectie in organism. Foarte bine ca nu ai asa ceva.
Si eu am ascultat bataile la eco. Atunci cand a numarat bataile a pus sa se si auda frecventa cardiaca.
7 saptamani si 5 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
freedelia spune:
Salutare, fetelor. Am fost si noi ieri la doctor, totul e bine, am auzit si eu bataile inimii, am vazut si bebele. In rest, nu am facutnnici o analiza, a zis doctorita ca peste 2 saptamani facem analize complete.
Eu am 3 cezariene la activ. Doua cu anestezie generala si una cu epidurala. Teoria mea este alta. Ca refacerea depinde de psihicul mamei si de cum sepregateste pemtru starea post-op. Adica, eu la prima cezariana, care a fost complet neasteptata, am fost varza, ma simteam o mama naspa a nu reusisem sa imi nasc singura copilul, plus camnu stiam la ce sa ma astept. In afara de asta, nu mi-au dat clamante puternice, ca in Romania exista mitul asta, a nu suntnbune pentru bebe, ceea ce e o mre prostie, dar eunatunci nu stiam. In fine, cand m-am dat prima data jos din pat, m-a durut atat de rau, ca numputeamnici sa respir. Simapoi imi era frica sa ma misc, ma miscam catnde putin puteam, asa ca refacerea a durat foarte mult.
La a doua nastere, desi stiam ca vreau sa nasc natural, stiam ca sunt sanse mari de cezariana. Asa ca m-am pregatit sufleteste. In plus,am studiat si stiam ca pot lua calmnte oricat de puternice, asa ca am aranjat cu dpctorii dinainte. In consecinta, m-am miscat rapid si cum nu m-a durut nimic, am continuat sa ma misc, iar can am venit acasa dupa 4 zile eram ca noua.
La a treia, desi am facut anestezie generala, la fel, am luat calmante si la 48 de ore dupa nastere m-am externat. Acum nu imi mai e frica, numai ca stiu exact ce trebuie sa fac... Nu e o operatie usoara si nu exista nici un motiv sa suferim ca hotii de cai...
Si eu cred ca am luat vreo 2 kg, dar dupa ce ne intoarcem de la mare ma apucmdin nou de sport. Voi avea atuncim4 luni, asa ca sper sa am energie din nou, ca acum sunt varza...
Va pup...
Delia, 9+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE