Sarbatori fericite !Piersicute iul-aug 2012 ( 4)
Raspunsuri - Pagina 6
ali24 spune:
mama, mama...dar ce de activitati aveti ca nu mai intrati pe aici.............sper ca ati avut un craciun fericit si mai aveti in contiunare fara greturi si fara probleme.la mine a fost totul placut...va pup si va astept la povesti
11+
rafael albert(25.05.2007)
adarev spune:
Fetelor, gata cu distractia.Maine merg la serviciu. Am tinut-o numai in petreceri si mancare. Bine ca nu mi-a fost rau. Sambata la socrii, am lasat baiatu acolo ca este in vacanta, apoi in oras in centru vechi cu prietenii intr-un pub,azi in vizita la alti prieteni, putin mall, si in seara asta la Hanul Drumetului, nu ca noi am fi iubitori de manele, ca numai astea se canta acolo, dar, ne-au invitat niste fini de aici si parca nu i-am refuza.Voi ce faceti? Cum va simtiti?Ati mancat de toate? V-ati ingrasat?
kmy_black spune:
buba burticilor!!!
sper ca ati petrecut frumos de craciun si va doresc sa petreceti si in continuare, sa aveti un an frumos , o sarcina usoara in continuare si la termen si bebeii sanatosi!
demult vroiam sa va las ceva k sa va fie de ajutor, eventual rocsy sa le posteze pe prima pagina daca crede ca va sunt de folos urm informatii:
Corespondentul sapt de sarcina in luni:
luna 1:01-05sapt
luna 2:06-09sapt
luna 3:10-13sapt
luna 4:14-18sapt
luna 5:19-22sapt
luna 6:23-27sapt
luna 7:28-31sapt
luna 8:32-36sapt
luna 9:37-40sapt
Cum se citeste o ecografie:
LMP - ultima menstruatie
LMP-GA - varsta gestationala conform ultimei menstruatiei
LMP-edc - data probabila a nasterii cf UM
BPD - diametrul biparietal( de la o tampla la alta)
CRL - lungimea fatului de la crestetul capului la concis(fundulet)
FL - lungimea femurului
AC - circumferinta abdomenului
HC - circumferinta capului
HC/AC - raportul dintre circumferinta capului si cea a abdomenului
Tabel greutate medie bebe pe sapt de sarcina: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
Bataile inimii pe saptamani:
http://www.fetalsure.com/fetal-heart.html
Calculator pt verificat masuratorile de la eco:
http://www.perinatology.com/calculators/biometry.htm
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumphbobocel de 6 luni
fetele mele de suflet
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
inca un tabel cu greutatea si lungimea bebelusului din burtica pt fiecare sapt de sarcina( acesta este tot in limba romana)
http://bim.bam-bum.ro/articole/2009/03/dezvoltarea-bebelusului-in-saptamanile-de-sarcina-greutate-si-lungime/
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumphbobocel de 6 luni
fetele mele de suflet
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
Daconst spune:
Ce fac burticile,cum ati petrecut?
La mine nu a fost prea frumos,adica pot spune ca a fost cam hororr,dar important e ca acum sunt bine.
Vinerea trecuta am avut ziua de nastere si la noi de obicei vin toti vecinii,indiferent daca-i chemi sau nu...asa e aici,vin sa te felicite.
Asa ca seara am avut casa plina de 20 de oameni si copii.M-am stresat de numa cu curatenie,pregatiri...in fine am petrecut frumos si chiar ma bucuram ca a trecut cu bine ziua.
Sambata m-am apucat de curatenie dupa distractie si apoi am fugit la cumparaturi ca 3 zile a fost totul inchis aici si luni asteptam a doua tura de invitati.Iar stres si alergatura.
Cind am terminat in sfarsit m-am simtit epuizata.Stateam la masa si mancam cind dintr-o data am simtit ca ma umplu de sange.M-am speriat cumplit,am fugit repede la toaleta si mi-am amintit cum a povestit cineva aici ca s-a umplut toaleta de sange.
va dati seama ce m-am speriat.am stat putin in pat sa ma linistesc si apoi am plecat la urgenta.Eram ferm convinsa ca l-am pierdut cind la ecograf imi spune dr ca sarcina e intacta,bb miscaret si ca nu stie de unde e sangele.dar vine din vagin.mi-a spus sa stau in pat si sa iau magneziu mult.asa am facut doar ca in plus am vagat si nospa si utrogestan.azi am fost iar la control si l-am vazut din nou pe bb,ii batea inimioara si se misca.
Nu stiu ce sa zic ca a fost,mai am si acum putine sangerari dar e ca la sfarsit de ciclu,maroniu inchis.
Ma gandesc sa fi fost totusi ciclu peste sarcina?dar prea a fost brusc asa,ca si cind s-a spart ceva inauntru.
In fine,m-am linistit acum si nu mai fac nicio curatenie nimic.si nici mancare,sa faca barbatul.
Cam asa am petrecut noi Craciunul cu drumuri la urgenta si stat in pat.Sper macar de acum sa fie bine,ca din ce am citit pe net m-a luat groaza.
Sa aveti o saptamana frumoasa si fara greturi!
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
adarev spune:
Neata, fetele! Eu sunt la serviciu, si e cam liniste pe aici. Majoritatea sunt in concediu, si cand ma gandesc ca trebuie sa stau pana la 16.30, ma ia cu groaza, dar asta e.
Daconst, imi pare rau de ce ti s-a intamplat. Imi inchipui ce sperietura groaznica ai avut. Nu ti-am zis ca asa am patit si eu la prima sarcina si uite, a trecut. Important e sa stai linistita la pat, si apoi va fi totul bine.
kmy_black, multumim pentru informatii, sunt chiar foarte interesante, tocmai ce le-am studiat si eu.Va pup pe toate.
Gabriela_Nor spune:
Buna fetelor,
Sper ca ati petrecut Craciunul alaturi de cei dragi si sa dea Dumnezeu sa avem parte de un an nou fericit, plin de bucurii si impliniri!
Vroiam sa va spun ca mi-au iesit rezultatele de Papa Nicolau - Descriere citologica: REDUS fond inflamator acut. Alterari celulare de natura inflamatorie. Flora microbiana SAPROFITA. Credeti ca este cazul sa o sun pe doctora? Mai am o intrebare pentru voi - avand in vedere ca este prima sarcina, este normal sa se cunoasca deja burtica? Sa fie cumva legata de aceasta problema inflamatorie? Problema este ca au inceput sa imi apara vergeturi si doctora mi-a spus ca nu trebuie sa folosesc crema pe burtica cu cel putin 2 saptamani inainte de eco, deoarece ecraneaza (iar eu trebuie sa fac DT peste 2 saptamani).
In plus, tocmai ieri am vorbit cu ea si nu as vrea sa o mai deranjez - pentru ca am racit Mi-a dat paracetamol 2-3/zi, oscilococcinum 3/zi, vitamina ctb 2/zi. Sper sa fie bine bebe...
Va pup!