Sarbatori fericite !Piersicute iul-aug 2012 ( 4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Laura, merci ptr. dfaturile cu galustile, data viitoare asa o sa fac.Mai, fetelor puteti sa-mi spuneti si mie, daca analizele cu citomegalovirus, herpes etc facute acum un an si ceva mai sunt valabile?Nu stiu ce sacred, ma gandesc ca daca atunci mi-au iesit anticorpii de ex. la citomegalovirus , oare se pot schimba? Intreb si eu, ca daca nu ma duc sa le fac din nou. Sincera sa fiu, imi e cam lene sa ma duc, dar, daca trebuie asta e. Carrmina, ce bine ca mai ai concediu...Ce-as mai sta si eu acasa.. Dar, asa cum va spuneam eu sunt in focuri , mai trebuie sa mai stau aici vreo luna si jumate iar apoi sa fac rocada si acolo chiar nu mai ii permit concediu.Ma rog, de ale mele, dar, ma plang si eu la voi ca mi-as dori sa stau acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_Rts spune:

Adarev, in mod normal daca atunci ti-a iesit ca ai avut inseamna ca acum ai anticorpi. Si eu tot anticorpi aveam in 2008.Eu le fac din nou pt ca nu prea am incredere in laboratorul de atunci, acum le-as face la synevo.
CARMINA, si eu mai vroiam co saptmana asta, era asa bine acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Seara buna fetelor,

Bine v-am regasit in 2012. Am citit din urma si ma bucur ca sunteti toate, cele care ati scris, ok. Freedelia, am citit de accident, bine ca nu ati patit nimic grav, cred ca numai de sperieturi si nervi nu aveai nevoie acum. Stiu cum e, sunt si pe aici soferi nesimtiti. Conduc mai cu frica acum de cand cu sarcina, si ma bucur ca m-am mutat aproape de servici si am eliminat o sursa de stres: traficul.
Noi ne-am mutat in 3 zile intre Craciun si Anul nou, asa a fost sa fie, nu va mai descriu oboseala, ca sa nu zic epuizarea, ca nu prea am avut ajutor. In fine suntem cu catrafusele in noul apartament si ma gandesc deja cum va arata camera de bb. Am primit deja un patut! Stiu ca e fff. devreme, sper ca totul va fi bine pana la capat.
In toata nebunia asta, am petrecut un pic si de Revelion, cu noii vecini.
Apropo de discutia despre cu ce ciocnim de sarbatori, eu am baut 2 paharele de sampanie ( in 2 seri diferite). Pahare mici (flute), a nu se intelege altceva... O data sampanie dulce si slaba, o data una obisnuita.
Va pup si sa pasiti cu bine in noul an...atentie la gheatza, ca in starea noastra faza cu maritatul e "fumata" (Aici la noi era gheatza ca sticla in parcare de dimineata.)

12 +

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmina_s spune:

bine te-am gasit Fleurdelise si in 2012!
aici la noi (la mine la bucuresti ) nu e nici macar zapada, ce sa mai zic de gheata (cu rscul de a primi injuraturi de la fanii iernii, spun: slava cerului ca nu e iarna de-aia adevarata) chiar ca patinaj artistic ne trebuie noua
ai grija de tine acolo cu echilibristica si te pup

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Multumesc Carmina!
Da, vad ca "aici la noi" a devenit un tic verbal de-al meu, tot zic asa probabil pentru a sublinia ce e diferit. Nu neaparat mai bun, sper ca nu s-a inteles asa ceva! Iarna in Quebec e foarte aspra si lunga, desi anul asta pana acum a fost o exceptie, adica un pic mai blanda si cu mai putina zapada. Dar sunt si zile cand temperatura coboara binisor (-18). Nu sunt deloc fan iarna dar ne-am obisnuit, nu avem incotro.
Vad ca suntem cam de un leat cu sarcina, cum te simti, cum stai cu simptomele? Am trecut practic in trimestrul 2, nu? (eu fac maine 13 saptamani). Un timp nu am mai avut deloc simptome, mi-a revenit energia si pofta de cafea...si de alte chestii, nu mai detaliez .
In ultimele zile insa au revenit, atacuri de greata, sanii sensibili, dureri de cap, ameteli si insomnii. Poate si pe fondul oboselii mari cu mutarea. Desi neplacute, prefer sa am simptomele, vorba lui Rocsy, sa ma simt si eu "un pic insarcinata". Altfel imi fac mai rau griji, daca nu e ceva in ordine, etc.
Si ca sa fie tacamul complet, tot in ultimele zile cred ca am simtit primele miscari, poate confund, nu stiu, dar ceva simt, in special cand imi schimb pozitia de dormit.
Pupici, noapte buna (cred ca sunteti toate la nani).

12 +

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Buna fetelor, un an bun sa avem cu toatele !
LA Multi Ani!

noi suntem binishor. vesti proaspete ar fi ca am facut amnio, acum dupa anul nou. n-am mai scris cred, DT mi-a iesit aiurea si am zis ca nu pot sa stau stresata pina nasc. acum astept rezultatul, sper ca va fi oki
aaa si e cu putza asta s-a vazut clar in poza. s-a dus speranta mea sa fie tititza. oricum, nu conteaza, sanatos sa fie. asa de drag imi e deja, cum isi sugea degetelul

de sarbatori a fost frumos, mai casnici dar nici energie de prea multa distractie n-am. am baut si eu citeva guri de vin si sampanie, asa de forma. copiii s-au bucurat de Mos, deja fac lista pt la anul

Dana tinem pumnii sa fie totul bine. apropo tu cite saptamini de sarcina ai?

Mealex strep agalactiae nu trebuie tratat decit daca apare in ultimul trimestru in secretie, deci in pregatirea nasterii, parca prin saptamina 37. deci acum nu e cazul, o mai repeti atunci.

Rocsy sanatate multa! nasol tare cu raceala.

fetelor apropo de analize, va scriu pe scurt:
-citomegalovirus- daca nu a fost facut inainte, se poate face. daca ati fost imune la el in trecut nu se mai repeta ca imunitatea nu trece.
-toxo - daca sunteti imune, e ok. daca nu, precautiile de rigoare, oricum nu se ia din aer deci riscul de infectare e ff mic oricum, doar cele care au pisici/ciini sau care gradinaresc trebuie sa fie atente.
-rubeola - daca aveti/ati avut IgG positiv sunteti imune, iarasi nu trebuie repetata la fiecare sarcina.
-herpes: nu prea inteleg de ce v-a cerut sa faceti, mai mult bani in plus. daca mama are istoric de herpes genital, se monitorizeaza si in caz ca are leziuni in apropierea nasterii se va face cezariana ca sa nu infecteze bble. altfel nu are nici o utilitate sau relevanta, ai avut infectia in trecut, ramii purtator, nu se vindeca si nu se trateaza.
-salmonela, listeria - nu se fac decit in tara, fara pic de logica. sunt infectii bacteriene acute, daca faci boala sigur vei stii din cauza simptomelor, daca ai facut-o in trecut nu are mare importanta pt ca o mai poti face daca esti expus. masurile de igiena sunt singura cale de a preveni, si evident daca ai simptome de boala se trateaza cu antibiotice.

deci ada nu, nu se pot schimba analizele, odata ce ai imunitatea dovedita la infectiile astea virale, nu dispare si practic dai banii degeaba din nou. acuma ca fiecare dr mai are vreun interes financiar cu vreun laborator e partea a doua.

Fleur sa va fie de bine mutarea cum mai stai cu glicemia?

va pup

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmina_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fleurdelise

Multumesc Carmina!

eu am zis "aici la noi" referindu-ma la bucuresti, pt ca mai sunt fete din alte orase, nicidecum de vreun tic verbal de-al tau
ai grija la raceli, la ce temperaturi sunt la tine acolo
si eu zic ca am intrat in trim 2 de sarcina, dar eu sunt la prima sarcina si nu prea ma pricep cu numerotarea asta, asa ca fetele mai experimentate sa spuna.

felicitari Biribu pt putzulica si sper sa fie sanatos si maricel

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Fleurdelise-am trecut in trimestrul 2???????????????????uraaaaaaaaaaaaaaa nici nu mi am dat seama.ma bucur ca am trecut de primul trimestru care se zice ca e cel mai periculos.sper ca am trecut peste pericole si ca de acum totul va fi bine ptr toate.
si mie mi au revenit greturile si nu stiu de ce.cand ma bucurasem ca mi au trecut mi au revenit iar.sper ca asta sa nu insemne ca ma va tine pana la nastere.si eu am simtit de cateva zile niste miscari ca de pestisor prin burtica dar parca nu imi venea sa cred ca e bebele.mi se pare putin prea devreme.nici acum nu stiu daca sa cred ca a fost el sau nu.i am spus si sotului meu si el a spuus ca nu prea crede ca e prea mic sa il simt deja.sa fie oare posibil sa il simtim deja?

mi am facut dublu test si analizele.analizele mi au iesit ok si vineri astept si rezultatul la dublu test.

vroiam sa va mai intreb de mancaruri...spuneati ca nu se manaca cruditati(oua crude la maioneza de ex.),dar laptele,iaurtul,smantana?se poate?sau si ele fac parte din produsele crude ce nu se mananca.?

11+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

imi verific semnatura ,ca acum am observat ca am ramas tot la 11 saptamani.ce fain e cand vezi ca trece timpul si te apropii tot mai mult de 9luni(ma cam grabesc putin stiu) dar abia astept sa treaca timpul si sa ma vad cu bobolicu in brate

13+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Multumesc mult, Biribu! Eu am facut analizele astea ca nu aveam imunitate...bine, aveam la rubeola, dar nu ii dusesem dr. analizele vechi si nu a retinut ca ii spusesem.
Sa aveti imunitate inseamna sa aveti anticorpii IgG mariti.
Sa ai vesti bune de la amnio! Felicitati pentru baietel!
Ali, poti manca lactate fara probleme, doar sa nu mananci branza cu mucegai, doar de ea am citit ca e interzisa.
Fetelor, eu sunt asa stricta cu alcoolul pentru ca fac tratament cu anticoagulant si e strict interzis, dar aveti dreptate, un paharel acolo, la ocazii merge.

8 saptamani si 4 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput