despre 'badiguarzi vs. mamici'

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Elle_seb, un proverb african zice "It takes a village to raise a child" si sunt 100% de acord cu proverbul si cu ce spui tu: o societate intreaga e responsabila ptr. cresterea unui copil. Dar (dupa umila-mi parere) in primul rand parintele trebuie sa se gandeasca la exemplul dat propriului copil si la siguranta copilului. Pentru ca pe bodyguardul ala sau orice alt om, copilul il vede o data, poate de 2 ori, insa cu parintele petrece cel putin cateva ore pe zi, sau chiar 24 de ore pe zi, deci educatia si bunul-exemplu ii revin in primul rand, parintilor si abia apoi societatii. Ai dreptate, insa, cand spui ca societatea face diferenta. Exact exemplul ce l-ai dat tu cu femeia cazuta la metrou a facut in Toronto un roman - erou! (A primit si medalie de erou de la primar, daca imi amintesc eu corect) O femeie cazuta pe sinele de metrou, un tanar roman, emigrat in Canada a sarit si a ajutat-o sa iasa de acolo inainte de a o taia-o metroul. Deci, concluzia mea e ca (unii) romanii sunt badarani tocmai pentru ca traiesc in Romania. Ciudat e ce repede se civilizeaza cand emigreaza prin alte parti ale lumii unde societatea nu tolereaza nici un alt comportament decat civilizat. Si uite asa, precum toate drumurile duc la Roma, toate discutiile despre ro necivilizata duc la organele executoresti (?) ale legii. Daca Politia ar avea 'forta', Romania ar fi civilizata. Daca legea s-ar aplica, nu am mai vorbi despre astfel de intamplari ca ceva intalnit zilnic in societatea romaneasca, ci o astfel de intamplare ar fi exceptia.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ma, nu stiu cum se face de in ultima vreme, tot apar 'ciupercute' cu subiecte granada, arunca grenada si dispar... grenada, funigena, c-o fi....dupa se amuza copios 'din culise' de dialogurile, uneori mai putin pasnice, dintre forumiste si de reactiile acestora.
eu o vad ca pe o rafuiala personala a cuiva cu acea farmacie. hai sa fim serioase, cred ca 99% dintre noi am intrat cu carutul in farmacii, 99% ne-am lovit de usi mai putin accesibile si totusi nici una din noi n-a fost imbrancita de nimeni, nu suntem cel mai amabil si politicos popor din lume dar mie personal mi se pare inventie
dupa cate stiu eu...lauza esti imediat dupa nastere, nu cand bebe are 3 luni, sau poate stiu eu gresit, agresiunile fizice dezgustatoare, imbrancitori si batause, politisti in actiune, rasturnari de situatie, hai maiiiii

editez....hai poate nu rafuiala chiar cu farmacia, dar o rafuiala
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Elle_seb, un proverb african zice "It takes a village to raise a child" si sunt 100% de acord cu proverbul si cu ce spui tu: o societate intreaga e responsabila ptr. cresterea unui copil. Dar (dupa umila-mi parere) in primul rand parintele trebuie sa se gandeasca la exemplul dat propriului copil si la siguranta copilului. Pentru ca pe bodyguardul ala sau orice alt om, copilul il vede o data, poate de 2 ori, insa cu parintele petrece cel putin cateva ore pe zi, sau chiar 24 de ore pe zi, deci educatia si bunul-exemplu ii revin in primul rand, parintilor si abia apoi societatii. Ai dreptate, insa, cand spui ca societatea face diferenta. Exact exemplul ce l-ai dat tu cu femeia cazuta la metrou a facut in Toronto un roman - erou! (A primit si medalie de erou de la primar, daca imi amintesc eu corect) O femeie cazuta pe sinele de metrou, un tanar roman, emigrat in Canada a sarit si a ajutat-o sa iasa de acolo inainte de a o taia-o metroul. Deci, concluzia mea e ca (unii) romanii sunt badarani tocmai pentru ca traiesc in Romania. Ciudat e ce repede se civilizeaza cand emigreaza prin alte parti ale lumii unde societatea nu tolereaza nici un alt comportament decat civilizat. Si uite asa, precum toate drumurile duc la Roma, toate discutiile despre ro necivilizata duc la organele executoresti (?) ale legii. Daca Politia ar avea 'forta', Romania ar fi civilizata. Daca legea s-ar aplica, nu am mai vorbi despre astfel de intamplari ca ceva intalnit zilnic in societatea romaneasca, ci o astfel de intamplare ar fi exceptia.

Exact, asta este fix si parerea mea.
Civilizatia se obtine intr-o societate numai prin constrangere, iar la noi, incepand de la organele legislative si pana la executare, se regaseste o mare lipsa de competenta si o crunta indiferenta.
Si atunci, cum sa nu te pocneasca bodigardul, cand stie ca insusi politistul ii va tine partea, cum sa nu-si pocneasca Gigel nevasta, cand stie ca nu va pati nimic si va scapa cel mult cu un avertisment, cum sa nu-si bata multi dintre parinti copiii cand stiu ca nu va interveni nimeni sa-i penalizeze... si tot asa.

Si revenind la intrebarea "Ce facem mamicilor?", ei bine, este problema intregii societati, nu numai a mamicilor. Ce facem, oameni buni? Intrebarea de 10 puncte: cum poate popu.l.atia sa influenteze adoptarea legilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Elle, eu sunt aici de 10 ani si ultima oara am fost in ro acum 5 ani (parca ma intrebasei mai inainte). Deci, ce stiu eu de romania de azi, stiu de la voi si ff putin de la sora-mea (care e in ro); (f putin ca cu ea discut chestii mai... personale, nicidecum politica.)
Dar din ce va citesc pe voi, pe zi ce trece ajung la concluzia ca de fapt (unii) romanii au nevoie de tirani! Cum spuneai tu, numai prin constrangere se ajunge la civilizatie. Din pacate, insa ro e 'beyond help' (scuze, nu stiu exact cum sa zic sa ma fac inteleasa) si e nevoie de o mana de fier, un fel de badigarzi de-alde nea' asta din poveste, dar la nivel national, sa intre in romani cu bata si cu pumnul si sa nu mai iasa pana nu au semanat frica in cele 4 zari ale romaniei. Eu inteleg ca 'mafia' isi face dreptate cu pumnul, ca politiei ii e frica sa se bage. Inteleg ca fiecare are o familie acasa si nu vrea sa moara ptr. dreptate, dar ce se intampla in romania este absolut inacceptabil pentru o tara ce se pretinde a fi europeana si civilizata, in anul 2012 (iaca).
Nu stiu ce se poate face. In afara aplicarii legii... desi uite ca la fiecare subiect care are vreo legatura cu legea apare cate cineva care spune ca "Politia nu are ce sa faca"...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

cu toti stim ce nivel de educatie au acesti majoritatea acestor paznici si pe ce criterii sunt angajati.

uite ca eu nu stiu. si dupa mesajul lui eumada, care e cel mai josnic mesaj citit de mine vreodata, si vine tocmai din partea unei femei care este si mama, vreau sa va spun ca pana nu o sa scapam de "dispretul" asta fata de oameni de care stim noi ca nu sunt oameni, legea nu are nici o putere si valoare. cu o astfel de atitudine nici nu ma mira sa nu gasiti pe drumul vostru numai unu si unu. sa stiti voi ca legea aia a atractiei chiar functioneaza.
cum adica bodyguarzii nu au educatie? la ce fel de educatie te referi? 7 ani de acasa, gradinita, scoala generala, liceu, facultate, sau masterate?
jignesti o meserie si niste oameni fara a avea habar de ce dar tu esti convinsa de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m
Ce e mai josnic decat un barbat care intoarce un pumn unei femei ce l-a palmuit?

O femeie care intoarce o palma unui barbat ce i-a deschis usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_21

cu toti stim ce nivel de educatie au acesti majoritatea acestor paznici si pe ce criterii sunt angajati.

uite ca eu nu stiu. si dupa mesajul lui eumada, care e cel mai josnic mesaj citit de mine vreodata, si vine tocmai din partea unei femei care este si mama, vreau sa va spun ca pana nu o sa scapam de "dispretul" asta fata de oameni de care stim noi ca nu sunt oameni, legea nu are nici o putere si valoare. cu o astfel de atitudine nici nu ma mira sa nu gasiti pe drumul vostru numai unu si unu. sa stiti voi ca legea aia a atractiei chiar functioneaza.
cum adica bodyguarzii nu au educatie? la ce fel de educatie te referi? 7 ani de acasa, gradinita, scoala generala, liceu, facultate, sau masterate?
jignesti o meserie si niste oameni fara a avea habar de ce dar tu esti convinsa de asta.

normal ca sunt convinsa pentru ca din intamplare am lucrat la hr la o astfel de companie. prin urmare stiu mai mult decat tine sau altii nivelul de educatie si inteligenta al acestor personaje.

Finn Constantine 15.10.2009 si 22+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

dispretul e mult prea mare. dincolo de toate toti suntem oameni, mai frumosi sau nu, mai destepti sau nu, mai educati sau nu.
si toti trebuie sa ne respectam si sa respectam pe toti asa cum suntem.
nici o lege din lume nu poate impune respectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

normal ca sunt convinsa pentru ca din intamplare am lucrat la hr la o astfel de companie. prin urmare stiu mai mult decat tine sau altii nivelul de educatie si inteligenta al acestor personaje.

Si in mod normal angajatii vostrii agresau clientii magazinelor in care asigurau paza?
E clar ca nu sunt angajati absolventi de 3 facultati pe posturi de agenti de paza dar asta nu inseamna ca sunt cu totii demni de dispret, sau (ca sa citez o "doamna") merita cu totii "suturi in c... pentru ca sunt niste kk cu ochi".

Faptul ca am avut sansa sa trecem pe la scoala nu ne tranforma in rasa superioara, oamenii aia fac in mod onest o meserie pentru care s-a considerat ca au ce trebuie. Voi dupa ce criterii ii angajati?

(off-topic: ciudata atitudinea asta intoleranta si tendinta de generalizare pentru cineva care a lucrat in HR...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

ma rog. fiecare crede ce vrea. oricum eu nu am scris nicaieri cata educatie ar avea. voi ati tras concluzia singure.

Mergi la inceput